אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,125 דיונים בפורום זה
-
בעוד כחודש חל יום הולדתי = $$ ;D אז החלטתי לפנק עצמי בקירור מים קצת חקרתי בנושא והחלטתי לקנות את BIG WATER של TT , ולשפר אותו בעוד משאבה, בלוק איכותי יותר + 2 רדיאטורים (יש מקום במארז.. ) אחד מן הרדיאטורים יהיה כנראה של אופנוע (משמע גדול..) השאלה שלי היא כזאת - שמעתי שהמערכת של TT מאכזבת אז אם הפיתרון שלי לא טוב מה אתם מציעים לעשות? בוא נגיד שיהיה תקציב נחמד עד מאוד לעסק (באזור ה1K.. עדיף פחות..)
-
- 5 תגובות
- 595 צפיות
-
-
שלום, הכרטיס מסך שנמצא ברשותי הוא ATI Yuan Radeon 9600 SE 256MB 128Bit עכשיו אחרי בדיקה מעמיקה מצאתי שלא הזלמן VF-700 ולא ה VF900 תומכים בכרטיס שלי לפי הרשימה של הכרטיסים התמכים באתר היצרן: לרשימת הכרטיסים הנתמכים של הזלמן VF-700-Cu: http://www.zalman.co.kr/product/cooler/VF700_compatiblelist_eng.html לרשימת הכרטיסים הלא נתמכים (שגם שם הוא לא מופיע) של הזלמן VF-700-Cu: http://www.zalman.co.kr/product/cooler/VF700_incompatiblelist_eng.html לרשימת הכרטיסים הנתמכים והלא נתמכים של הזלמן VF900-Cu: (הוא ממש תומך רק בחדשים היותר מקצועיים משלי) http://www.zalman.co.kr/eng/product/view.asp?idx=192&code=013 תגלגלו רת הדף למטה עד האמצע ותראו את הרשימה. לאור הבדיקה מצאתי שגם ה-Th…
-
- 12 תגובות
- 627 צפיות
-
-
לאחרונה קניתי gf6800gs agp של פאליט שמגיע עם קירור מעפן שמתי לב שמאז שקניתי אותו , מהחורי איורור הקדמיים של המארז יוצא אוויר חם זה פשוט מחמם לי תחדר ! wtf ? יש לי שני מאווררים אחוריים שהגיעו עם המארז יש לי מקום לעוד שניים קדמיים , ואם אני מעיף תכונן פלופי יהיה לי מקום ל עוד אחד ככה שאני יכול לשים 3 מקדימה ועוד 2 שכבר יש מאחורה כולם 80 מ"מ עצות ?? עוד מעט אני מתכנן לקנות תקירור הזה לכרטיס מסך http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=2893 אם הוא מתאים לכרטיס שלי ואם הוא לא מרעיש יותר מידי ... יש הצעות למשו יותר טוב ?
-
- 3 תגובות
- 430 צפיות
-
-
בזמן האחרון שמתי לב שהמעבד שלי סובל מהתחממות רצינית יותר מתמיד בשעת עבודה בתוכנות או משחקים כבדים (כ-70 מעלות) הבנתי כבר שעשיתי טעות שלא רכשתי גוף קירור כאשר קניתי את המחשב, והחלטתי להקציב כ-200 ש"ח לקירור איכותי ושקט. אני לא בקיא בנושא הקירור ולכן אני צריך את העזרה המלאה שלכם שאני אקבל את התמורה הכי טובה לכסף. תודה מראש לעוזרים
-
- 10 תגובות
- 873 צפיות
-
-
מעבד intel core 2 duo e6300 לוח אם gigabyte 945p-s3 זכרון samsung 1 giga ddr2 כרטיס מסך geforce 7600 gs 256mb (דרך אגב המאוור שלו מקולקל חחח) מה אפשר לעשות לדעתכם עם העגלה הזאת...??? בא לי להיכנס קצת לעניין האוברקלוקינג וזה קצת לפני שאני קונה מחשב חדש. ברמת העיקרון רוב השימוש שלי במחשב זה סרטים ואינטרנט כרגע(משחקים באקס בוקס) אני מאמין שאני אצטרך לקנות קירור או אולי אפילו זיכרון, בקיצור אשמח למעט הכוונה... תודה לכולם.
-
- 6 תגובות
- 888 צפיות
-
-
שלום אנשים .. אני רוצה לעשות למחשב שלי קירור מים !.. ואני רוצה שתמליצו לי על משהו טוב ולא כי יקר .. ואיך זה לדעתכם : http://www.thermaltake.com/coolers/aquarius/a1681.htm ????? מקווה שתענו לי בקרוב .. בה ביי .. ותודה
-
- 5 תגובות
- 658 צפיות
-
-
שלום. אני מחפש קירור חדש, ושקט הרבה יותר מהנוכחי שיש לי. כרגע אני שוקל לקנות את ה- OCZ Vendetta 2 ואשמח לשמוע את דעתכם. המפרט שלי: מעבד: Intel E8500 3.16GHz עבר OC וכרגע הוא על 3.45GHZ זיכרון: OCZ PC2-9200 Platinum http://www.ocztechnology.com/products/memory/ocz_pc2_9200_platinum_low_voltage_dual_channel מאוורר נוכחי: Zalman 9600CnPU שעובד קבוע על 2600 סל"ד רועש ולא יכול לשנות את המהירות בהתאם לטמפ'. מארז: Coolermaster 690 טמפ' עבודה לא במאמץ: 40 מעלות. תודה.
-
- 24 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אני הולך לקדוח חור בדלת ולשים מאוורר לקירור הלוח אם הרותח שלי (42-41). אני הולך לקנות מאוור 120 מ"מ מזיגזג ויש לי כמה שאלות 1. האם הקניה מהאתר בטוחה? 2.תוך כמה זמן זה יגיע?אני מקרית ים 3. איזה מאוורר כדי לקנות לדלת? כפי שאמרתי 120 מ"מ ורעש זה לא בעיה (האם יש הבדל גדול בין אלו של זיגזג לאלו של חברות אחרות כי במחיר יש) 4.איזה מאוורר אני צריך לקנות ל-ax7? תודה רבה מראש
-
- 2 תגובות
- 927 צפיות
-
-
היי אני מתכננן ממש בקרוב לקנות מחשב משהו פשוט יחסית כדי לא לבזבז סתם כסף עד שהמרובעי ליבה יהיו חזק בתוך השוק טוב המפרט בקצרה הוא E4300 (אני הולך לעשות לו OC ל 3.0-3.2 בערך) Striker Extreme nForce 680i SLI s775 Conroe Evga 8800gts 640MB או Evga 8800gts 320MB sc סופרקלוקד אעדיף המלצה לאיזה מהם יש אובר יותר טוב ביציבות. 2x1GB Corsair Dominator TwinX CL4 בכל מקרה אני דיי הולך לעשות להכל אוברקלוק רציני עד כמה שאפשר אז השאלה היא לאיזה מערכת קירור יש עדיפות? למים או אוויר? אם למים אז עדיף מומלצת ביותר שתקרר את הכרטיס מסך , המעבד והזכרונות או הלוח אם . תקציב עד 2000ש"ח כנ"ל לגבי מערכת אוויר חוץ מהתקציב נ"ב המארז הולך להיות ה3D אוורה 570 אלומיניום של GB תודה רבה על כל עזרה.
-
- 8 תגובות
- 895 צפיות
-
-
אוקיי אז אין לי הרבה ידע בכל מה שקשור לקירור אבל כן חשוב לי שזה יהיה יעיל,שקט ויתאים ל OC אם אעשה זאת בעתיד. אני צריך קירור למעבד core quad q9300 ,כרטיס מסך כנראה 8800GTS 512 ולזיכרונות. בנוסף רציתי לדעת אם יש שימוש במערכות קירור של מים?זה יעיל?ואם כן למה אני לא רואה אנשים שמשתמשים בזה? קירור למעבד קיבלתי המלצה על Thermaltake Big Typhoon VX .האם זה שקט ויעיל בקירור?מן הסתם שהוא יותר טוב מהקירור שבא עם המעבד נכון? תודה רבה לכל העוזרים.
-
- 11 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום. נתחיל קודם כל עם המפרט: E6600 @ 2.4 Ghz & Asus GEFORCE 8800 GTS GygaByte 965P-S3 & TWINMOS 2GB DDR2 667 Mhz ENERMAX LIBERTY 500W & AURORA 3D, קירור של AC freezer 7 pro. יש לי את המחשב בערך חודש וחצי, עד לפני יומיים הטמפרטורות היו סבירות, של המעבד 40-42 במנוחה, 50 מקסימום במאמץ, של הכרטיס מסך 58 במנוחה, 65 מקסימום במאמץ. ביומיים האחרונים ישנה עליה מפחידה בטמפרטורה, לא נעשה שום שינוי בחומרה/תוכנה, הכל על STOCK ללא OC. טמפרטורת המעבד במנוחה פתאום קפצה ל- 52 מעלות לפחות ובמאמץ בקירוב ל 60-61 מעלות. הכרטיס מסך במנוחה 62 במאמץ עובר את ה- 75 מעלות. זה פשוט טירוף, אין ספק שמשהו קורה, השאלה היא מה. כל המאווררים פועלים באופן תקין. מה אפשר לבדוק, מה גורם לזה? כל הצ…
-
- 4 תגובות
- 547 צפיות
-
-
חוץ מהמאוורר על המעבד והמאוורר של הספק, יש לי רק מאוורר אחד על המארז שדואג לקירור שם בפנים. אבל קיץ וחם, והחלטתי להוסיף עוד שני מאווררים למארז, כאשר המאוורר הנוכחי יפלוט אוויר מלמעלה והשנים החדשים יצרו תחלופת אוויר מקדימה לאחורה בתוך המארז.. תיכף נגיע לעניין תקציב, אבל כמה שאלות - א. האם מאווררים סטנדרטיים אמורים להספיק לעבודה שכזאת? ב. אם לא, התקציב העלוב שלי הוא 100 שקל. חשוב שהם יהיו שקטים ויעשו את העבודה כמו שצריך. ג. איך אני אמור לדעת אם אני צריך למשל מאווררים של 120 מ"מ או 80 מ"מ וכו'?
-
- 5 תגובות
- 564 צפיות
-
-
יש לי מארז מיקרו שוכב ... http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=1840 כולל מאוורר 80 מקדימה ו 2 מאווררים 60 מאחורה. לאחרונה הוספתי לו מאוורר 80 בגג (יש מקום מוכן) כרגע הוא עובד כמכניס אוויר אבל אין שום שינוי קריטי בטמפ! לדעתכם מה יתן את המקס' יעילות? (הכנסת או הוצאת אוויר) כרגע הטמפ' במנוחה: לוח 38 - 39 NFORCE2 מעבד 44 (מעבד סמפרון 2200) ספק 40 דיסק קשיח 44 תודה
-
- 13 תגובות
- 642 צפיות
-
-
יש לי את לוח של אסוס A8N-SLI ויש על הציפסט מאורר מאוד מאוד מרעיש ומעצבן רציתי להחליף אותו וקיבלתי המלצה זולה ויעילה מאוד מהמוכר שממנו אני קונה בדרך כלל את הדברים: http://www.zalmanusa.com/usa/product/view.asp?idx=65&code=014 השאלה אם זה מספיק ולא צריך גם מאורר בנוסף ? כי אני כם חושק בעתיד הקרוב ב OC... ס"הכ עלות של 60 שקל למוצר מזערי ויעיל (???) זה. שווה ?
-
- 18 תגובות
- 956 צפיות
-
-
שלום, חשבתי על רעיון מאוד נחמד למודינג, חשבתי לקחת שלדה של מכונית צעצוע, ולהכניס לשם את המחשב, האם זה בר ביצוע? חשבתי להסיר את התחתית הפלסטיקית של המכונית ולהחליפה במתכת, לחתוך את הבגש שמשם יהיו כל היצאות של הלוח אם, ומקדימה במכסה מנוע את יציאות הUSB את הפאנל לסגריות שלי, ופאן באס, גם חשבתי שאני יעשה Stealth לCDRW שיצא מהמספר של המכונית מקדימה, והPWR LED HD LED והריסטרט והפאוור יהיו המנורות של המכונית. אני רק רוצה לשאול אם זה נשמע לכם הגיוני, ועזרה למקם את החלקים בתוך המכונית. תודה, רועי.
-
- 5 תגובות
- 526 צפיות
-
-
אני רוצה להוסיף מאווררים למחשב כי יש נטייה להתחמם מהר, ורציתי לברר כמה דברים: 1. איזה מאווררים כדי להוסיף? 2. איזה סוג מאווררים? 3. איפה להציב אותם? 4. שמעתי שיש מאוורר לדיסק הקשיח ורציתי לדעת אם כדי להשקיע בהם... אגב יש לי את המעבד הזה: Intel® Pentium® 4 CPU 1.80GHz - Socket 478 ורציתי לדעת אם כדי להחליף את המאוורר שבא איתו כשקניתי אותו... תודה מראש!
-
- 3 תגובות
- 410 צפיות
-
-
שלום, אני צריך יעוץ דחוף של מאורר חזק שאמור לשבת על Socket478 על מעבד Intel P-4 2600MHz Hyper-Threading Northwood. היכן ברמת-גן ישנן חנויות טובות שמוכרות כאלו מאוררים - עד 100 שקל, לא רועש! תודה ענקית לעונים!!
-
- 2 תגובות
- 640 צפיות
-
-
שלום אני קצת חדש (אז דבר ראשון שלום!) אני רוצה לקרר את המחשב שלי את המעבד ואת כלל המחשב אני רוצה לקבל ממכם הצעות לדרכים (כלומר מאווררים) אני מוכן להשקיע כסף! אבל לא מוגזם! יש לי כמה רעיונות אבל אני רוצה לישמוע את הרעיונות שלכם! המחשב שלי הוא: פנטיום 4 3.2MHZ 512RAM Ati radeon 9600xt 256mb מארז ריידמקס כוברה לוח אם של Gigabyte GA-8S648FX-RZ זהו בקיצור יש לי מחשב טוב אני חושב אבל אני רוצה שיחזיק לקראת אוברקלוק!!!!!!!! תודה מראש על העזרה יריב
-
- 11 תגובות
- 597 צפיות
-
-
אני מתכוון לקנות amd 3200+ לאן אני יכול להגיע איתו לאוברקלוק רציני עם arctic 64 freezer או שתמליצו על קולר אחד שיעשה את העבודה. תודה מראש.
-
- 15 תגובות
- 849 צפיות
-
-
מה כדאי לי יותר בשביל oc? ?512MB A-DATA? DDR 500 ?512Mb 400MHz Corsair (XMS) CL2? DDR 400 יש בינייהם רק 40 שקל הבדל ורציתי לדעת מה כדאי לי לקחת בשביל oc והלוח אם ?K8NS-Ultra (s939) של GIGABYTE תומך בddr 500? עריכה: אני יוכל לשים על הזכרונות שהזכרתי פה קירור כן?
-
- 6 תגובות
- 579 צפיות
-
-
שלום לכולם .. רציתי לדעת עם תוכלו בבקשה לעזור לי לגבי קניית גוף קירור לכרטיס מסך X1800GTO הגוף קירור סטוק שיש לי עכשיו הוא נורא מרעיש.. ולכן אני מעדיף להחליף אותו כדי שיהיה קצת שקט.. חשבתי על Accelero X2 מה דעתכם עליו? התקציב שלי הוא עד 200 ש"ח תודה מראש לעוזרים
-
- 2 תגובות
- 452 צפיות
-
-
נדפק לי המאוורר של המעבד. הוא היה מקורי של אינטל (מפרט בצד) ואני מעוניין שתמליצו לי על מאוורר חדש וטוב יותר לסוקט 478. עכשיו... אני מוכן לקבל הצעות בקשר לזה רק מהחברות הברות: THERMALTAKE קול מאסטר. אל תשאלו למה ואיך, אני פשוט מתעיניין בהם בלבד. אני מוכן להשקיע עד 200 ¤ אך אני מוכן לחרוג מעת בשביל איכות אני גם נורא מתלבט בין הדגמים האלה: http://www.lamir.co.il/product.asp?product=10666 http://www.logicpc.co.il/heb/itdetail.aspx?icom=8235 בבקשה עזרה
-
- 7 תגובות
- 563 צפיות
-
-
קניתי את הפאנל " aerogate2 " ויש לי מספר שאלות : יש בפאנל אפשרות לחבר עד 4 מאווררים שאחד מהם כבר מחובר למאוורר קטן בפאנל, לי במחשב יש את המאוורר של המעבד שאותו אני יחבר ועוד מספר מאווררים במקומות שונים שאחד מהם על הכרטיס מסך (מודינג קטן) ,למאווררים אלה יש רק 2 חוטים שיוצאים מהם ( אדום +שחור ) האם יהיה ניתן "לקרוא " את מהירות המאוורר או רק "לשחק" עם המתח וכך להוריד/להגביר מהירות ? כמו כן איך ניתן לאלתר חיבור בין המאווררים לפאנל ? (המאווררים מחוברים למולקס ולפאנל יש כניסות של 3 פינים) האם ניתן להשתמש בחיבורים של פלופי שיש לי בספק ישן ? ושאלה אחרונה שלא הכי קשורה : כמה משחה טרמית מומלץ למרוח על המעבד ? ( יש לי מזרק עם 1.5cc) תודה מראש אמיר
-
- 2 תגובות
- 582 צפיות
-
-
שלום, אני כרגע בתהליכי OC למעבד שלי: 4000X2 כרגע הצלחתי להגיע איתו לFSB של 250 שזה 2600mhz~, הורדתי את תדר הזיכרונות ל533 (במקור 800). והעלתי את המתח מ3 ל3.5 ואני מבצע בדיקות של חצי שעה בתוכנה של OCCT, בהגדרות של Medium Data Set, ו Normal ב-Priority. המעבד בשיא המאמץ מגיע ל65-67 מעלות. כרגע הכל יציב ומתפקד מצוין ויש לי כמה שאלות לגבי המשך הדרך. 1.אני מבין ש65 מעלות זה כבר ממש חם בשביל המעבד, האם כדאי להמשיך ולדחוף?, והאם משחה טרמית יכולה לעשות הבדל משמעותי? 2.האם ההגדרות שלי בOCCT הם בסדר? וכמה זמן מומלץ להריץ את הבדיקה הסופית כדי לוודא סופית שה-OC יציב? 3.מה בדיוק עושה ה-HT Link וכל מה שקשור לHT במעבד. תודה מראש.
-
- 6 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אני צריך כמות קטנה של דבק תרמי להדבקה בעתיד הלא רחוק של צלעות קירור על זכרונות כרטיס המסך שלי אבל .... אין כסף לארקטיק סילבר :-\ יש אולי למישהו שאריות שהוא לא צריך ? תודה!
-
- 2 תגובות
- 725 צפיות
-