אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,124 דיונים בפורום זה
-
היי, זה פעם ראשונה בחיים שהחלתתי לעשות המהרה, כך שיש לי המון שאלות, מראש תודה על סבלנות. אני מתכוון לעשות המהרה רק למעבד. ישנם המון שדות בביוס שנראים לי רלוונטיים אבל אני לא יודע מה לעשות איתם. אני אעבור אחד אחד: שדה של BCLK אני מניח שצריך להיות 100. כל מה שקשור ל-turbo mode, האם כדאי לבטל את זה? (משום שאני ממילא ממהיר את המערכת) שדות הבאים: Load Line Calibration, VRM Frequency, Phase Control,Duty Control, CPU Current Capability איזה מתחים (אם בכלל לגעת) לשים פה: CPU Voltage(Manual/offset), VCCSA/VCCIO/CPU PLL/PCH Voltage כמו כן בתפריט אחר יש שדות הבאים: EIST(לבטל את זה?), CPU C1E/C3/C6 (מה זה?)
-
- 1 תגובה
- 1.4k צפיות
-
-
מחשב מבוסס מעבד Intel Core 2 Quad Q6600 2.40Ghz עם מאוורר FREZZER 7 PRO נרכש לפני שלוש שנים, מאוורר המעבד מסתובב לאט, לעיתים עוצר מעט, וממשיך להסתובב לאט, לא מדובר בשליטה על מהירות המאוורר, אלא לדעתי תקלה במאוורר, ניסיתי לשמן את הציר, לא עזר. א. האם יש משהו שאני יכול לבצע ע"מ לעזור למאוורר, או שהגיע הזמן להחליף ? ב. האם אני יכול לקחת סתם מאוורר ממחשב ישן ולהשתמש בו, או שחייבים מאוורר מיוחד שמתאים בדיוק לגוף הקירור הזה ? ואגב, האם גוף הקירור הוא חלק מהמאוור ואני צריך להחליף גם אותו ?
-
- 47 תגובות
- 6.5k צפיות
-
-
שלום לכולם, ראיתי ברשימת חברות של הפורום שיש כמה חברות, וראיתי בפורומים אחרים שאנשים נגיד קונים בלוק מים של XSPC ומשאבה של חברה אחרת וכל מיני MIXים מגוונים.. ואני ראיתי גם מישהו שנתן למישהו אחר תמונה עם מפרט של קירור מים.. ואני לא יודע באיזה אתר או מקום אני יכל לבצע את זה.. אז באיזה אתר אני יכל לבנות "מפרט" חלקים של מערכת קירור מים מכל מיני חברות? נ.ב.- אם תוכלו לעזור לי ולהגיד לי איזה חברה טובה במה(XSPC טובה בבלוקים וכד'..), ומה הכי כדאי, זה יהיה מצויין !! שבועעע טווווב לכולם !!
-
- 12 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום, אני מחפש לקנות קירור פשוט יחסית ב70-150 שקל אבל חשוב לי שיהיה לי קל מאוד להכניס אותו (את הקירור הרגיל של אינטל שברתי ולא הצלחתי להכניס אותו בלחץ). המליצו לי על arctic pro 11 alpine, איך שיטת ההכנסה שלו הולכת? תודה רבה.
-
- 2 תגובות
- 844 צפיות
-
-
אני מחפש זוג מאווררים כמה שיותר יעילים למארז הנ"ל יש לי מערכת: AMD 955 HD 6950ֲ@6970 תודה חברים
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם אני כרגע באוברקלוק של 3.23MHZ (מעבד E2160 1.8mhz) הלוח שלי הוא MSI P45 NEO2 . במאמץ מלא הטמפרטורות מגיעות ל-48 מעלות מעבר לזה אני לא מצליח לייצב [קורס לי במאמץ ב-3.42] ישנם בלוח מספר מושגים שאין לי מושג בדיוק מה זה והאם אני צריך לגעת בהם על מנת לייצב את המערכת ולהגיע לאובר גדול יותר הוספתי תמונות מהביוס עם פירוט אשמח לקבל עזרה בנושא [attachment deleted by admin]
-
- 3 תגובות
- 900 צפיות
-
-
אני בתהליך OC לQ6600, עכשיו אני ב 3006MHZ וה OCCT אחרי בערך 5 דקות נתן שגיאה שהתגלתה בעיה ב CORE 1 אז ריצית לשאול מה לעשות עכשיו. מה שאני חושב זה שאם הוא מצא שהבעיה בדיוק ב CORE 1 ולא נתקע או נתן מסך כחול או משהו אחר, אז כנראה שצריך לעלות מתח למעבד..? עד עכשיו במתחים לא נגעתי. הלוח אם: P35-DS3L שתומך עד FSB של 1300 ואני עכשיו ב 1336 אבל לא ניראה לי שזאת הבעיה בינתיים זכרון: CORASIR XMS2 DDR2 800MHZ CL5 2X1GB וקירור למעבד TUNIQ TOWER ;D אז הטמפ' גם לא הבעיה... בינתיים אפשר להשאיר תמעבד במצב הזה מבלי שאני מאמץ אותו ? וד.א בתחילת ה OC היה צריך לקבוע למעבד את המתח שלו או פשוט להשאיר על NORMAL ? וב 10 הדקות שרמשתי את זה בינתיים הפעלתי PRIME95 והוא בינתיים לא נתן שום שגיאה... ע…
-
- 15 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
התקנתי מאורר בחלק בקדמי של המחשב, כלומר אחריי ההארד דיסק. השאלה באיזה כיוון להתקנן אותו. כך שהוא יזרוק אוויר לתוך אמצע החלל הפנימי של המחשב או שהוא ישאב אוויר מאמצע המחשב ויזרוק אותו לדופן המארז ? תודה.
-
- 23 תגובות
- 2k צפיות
-
-
מעבד 2500K לוח ASUS P8P67 שקט לא חשוב. המחשב בכל מקרה קודח ואין לי בעיה עם זה. מתוכנן OC בינוני הייתי אומר.. שיהיה מKSP בבקשה.. חשבתי על MUGEN 2\YASYA.. יש עוד אופציות? אם לא, איזה מבניהם עדיף? (לMUGEN יש בעיה עם הפלטה האחורית על כמה מלוחות אסוס לפי מה שקראתי וצריך לקנות פלטה ספציפית).
-
- 32 תגובות
- 4.3k צפיות
-
-
אני צריך תוכנה שמנטרת לא רק את טמפ' המעבד אלא גם את הכרטיס מסך וגם את הכוננים הקשיחים, יש כזאת ?
-
- 3 תגובות
- 698 צפיות
-
-
קודם כל אני חדש פה אז שלום לכולם מצאתי את זה http://www.overclockers.com/forums/showthread.php?t=499340 שלפי מה שזה נראה צריך לחבר 2 רגליים במעבד עצמו וככה לא נצטרך לשנות שם דבר בBIOS עכשיו יש לי לוח אם של INTEL G31 שאין בו הגדרות של BIOS ואין אפשרות לאוברקלוק. אפשרי לעשות את זה? תודה רבה ושבת שלום (סליחה אם לא פרסמתי במקום הנכון)
-
- 3 תגובות
- 814 צפיות
-
-
http://www.rsm.co.il/Product.aspx?productID=2156 (והוא כולל 3 מאווררים) בא עם מעבד AMD 4 ליבות + כרטיס מסך GT440 או GTS450 למחשב רב תכליתי (משחקים קלים+ הורדות סרטים וצפייה 720/1080 , אינטרנט ומעבד תמלילים) תודה .
-
- 3 תגובות
- 670 צפיות
-
-
שלום. האם טמפרטורת החדר משפיעה על בדיקת טמפרטורת המעבד תחת Stress Testing. ברור שהטמפרטורה משפיעה על טמפרטורת המעבד במנוחה, אבל מה לגבי המקס? תודה
-
- 4 תגובות
- 800 צפיות
-
-
מעבד 2500K קירור YASYA לוח ASUS P8P67 ביוס רשמי אחרון. איך אני מתחיל? מה מו מי? כרגע המעבד רץ במנוחה על 1.6GHZ ובמאמץ על 4.3GHZ אני רוצה בדיוק אותו דבר רק עם 4.7 או (הכוונה היא שהמעבד יוריד את התדר כשהוא לא בשימוש אינטנסיבי)4.8GHZ http://oi52.tinypic.com/2n8syn9.jpg http://www.clunk.org.uk/forums/overclocking/39184-p67-sandy-bridge-overclocking-guide-beginners.html#post110904 הוא השאיר את הPLL על AUTO. אבל הוא הגיע ל4.8 עם 1.35V עריכה:ניסיתי בדיוק כמו שהוא עשה, קיבלתי BSOD בבוט. ניסיתי לעלות מתח ל1.375 גם לא עזר..
-
- 20 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
שלום לחברי הפורום. יש למשהו מושג האם ניתן להשיג את המערכת מאווררים החילופיים בארץ? אני מדבר על החלק הזה: http://www.arctic.ac/en/p/cooling/spare-parts/147/spare-fan-accelero-xtreme-4870x2-gtx280-gtx-pro.html?SHOPWARESID=e8a60e7155e66a98c4a94539975e1271#
-
- 1 תגובה
- 692 צפיות
-
-
שלום. זה בטח יכנס לתהום הפורום כעוד שאלה הזויה, אבל מאוד מעניין אותי לדעת: כמה וואט צורך מאוורר מספק הכוח? האם מדברים פה על 10 וואט? או 50 וואט? שיהיה ברור - אין לי שום מושג קלוש בעניין הזה. תודה מראש!
-
- 12 תגובות
- 10.3k צפיות
-
-
שלום אני רוצה ללמוד + לעשות OC למעבד עכשיו שאלתי מישהו והוא אמר לי שזה לוקח שעות ואפילו ימים .. יש אולי איזה מדריך ? עם תמונות ? איך אני יודע מתי לעצור ? בקיצור אני בחיים לא עשיתי וגם לא מבין יש אולי איזה משהו ?
-
- 7 תגובות
- 1k צפיות
-
-
היי איך הורסים לוח אם בלי להסתכן אחרי ביקור במעבדה אפשר א תכל השיטות ? מגנט חזק יעשה את העבודה ? או צריך לפוצץ קבלים ושבבים בשני חוטים פלוס ומינוס עם זרם 30 וולט למשל ?
-
- 4 תגובות
- 913 צפיות
-
-
המחשב בדרך, ואני צריך להזמין קרור.. אני הולך לעבוד עם 2 מסכים, על תוכנת AVID וכנראה עוד תוכנות של גרפיקה (פוטושופ למשל). Core I7 2600K 3.40 GHz 8M Overclocking לוח אם Cold lake המעבד הוא BOX -- אני צריך קירור חבר'ה, אשמח לעזרה נ.ב. שמתי לב רק עכשיו שרשום בסוף המעבד Overclocking (אני יודע מה פירוש המילה) - השאלה היא מה זה אומר לגבי המעבד, שהוא כבר בנוי לאוברקלוקינג? תודה מראש אורי
-
- 23 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
שלום אני חדש בכל העיינין של הקירורים והכל , אז אני לא כזה מבין . טוב תשמעו , לפי מה ששמתי לב צריך להרכיב קירור מים ? מזה אומר ? לא קונים את זה מוכן או משהו ? כי אני רוצה לקנות כמה דברים בRSM ויש שם גם הרכבה .. אז הם ירכיבו לי את זה או מה ? עכשיו בקיצור , אני צריך שתציעו לי קירור שזה יהיה קירור אוויר \ קירור מיים .. עכשיו הציעו לי את זה , אני מתכנן לקנות מעבד AMD Phenom 2 X4 955 Black Edition Quad Core AM3 BOX זה מה שהציעו לי: Scythe Mugen 2 Rev B http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1676 ₪216 הוא טוב ? הוא יהיה טוב לOC ? יחזיק אותו קר ? וסמת עיינתי פה בכמה אשכולות , וראיתי שהציעו למישהו את זה: Arctic Cooling Freezer 13 775/156/1136 AMD CPU Cooler http://rsm.co…
-
- 1 תגובה
- 628 צפיות
-
-
המחשב שלי כבר לא עובד על המשחקים החדשניים ביתור כמו crysis 2 או אססינס כרייד אבל הם הם כמעט מחזיקים אותם הנה המפרט: intel 6500 2g ram msi g41tm-e43(ms759) nvidia gefore 210 אין לי מאוורר השאלה היא האם לקנות מחשב חדש או להמההיר את המערכת אם או בלי מאוורר אם אוברקלוק אז תתנו מדריך בבקשה
-
- 1 תגובה
- 646 צפיות
-
-
יש ברשותי את הHD 5850 Vapor-X אני משתמש בmsi afterburner וזה לא נותן יש לי משהו מושג למה?
-
- 12 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום וצהרים טובים! עשיתי לפני כחודש OC אבל לפי מה שאני מבין היחס בין הזיכרון למעבד לא תקין. זהו הOC הראשון שלי אז ככה שאין לי הרבה ידע מעבר לזה. הטמפרטורות במאמץ מגיעות ל:68-73 לפי מה שאני רואה המערכת יציבה מאוד. נ.ב המתח ניתן ע"י המערכת(אני קצת מפחד להתעסק עם זה כי אני לא כ"כ מבין בזה) המפרט הוא: מעבד:Q6600 קירור:gigabyte g power לוח אם:gigabyte p35 ds3l זכרונות של kingston 800mhz (אם צריך דגם צפציפי אני יבדוק) צרפתי תמונה. תודה רבה לכם! [attachment deleted by admin]
-
- 6 תגובות
- 798 צפיות
-
-
שלום לכולם רציתי לדעת אם קירור מסוג KTANA 3 יספיק למכפלה של 4.5MHZ
-
- 6 תגובות
- 929 צפיות
-
-
שלום. לאחרונה אני שם לב טוב מאוד למערכת היחסים בין האבק לבין הקירור. אני גר בעיר מאוד מאובקת (לוס אנג'לס) - ובקומה ה 6 המצב פשוט קטסטורפלי. מדוע שלא אכסה את כל פתחי האוורור של המארז? כל עוד המעבד נמצא בטמפרטורת עבודה "בריאה" (Scythe Mugen), אינו מומהר ואינו במאמץ, האם יש סיבה אמיתית לכל המאווררים הללו? הרי הם לא רק שואבים אוויר, אלא גם אבק.
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-