עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by matan007,

קניתי מחשב נייח מבוסס AMD שטרם קיבלתי. אני אקדים ואומר שאני לא מבין כלום ב-OC ומעולם לא עשיתי OC לדבר! ובכל זאת אני מתכן לעשות OC לכל רכיב שאפשר במחשב שקניתי זאת כמובן בהדרכה ובזהירות! כמו שאמרתי אני לא מבין בזה ואיזה קירור או הספק צריך! לפני שאני ייתן תמפרט, האם מקובל לעשות OC למחשב חדש מהאריזה? מעבד: AMD Phenom II x4 Quad Core 965 Socket AM3 3.4Ghz Box http://products.amd.com/en-us/DesktopCPUDetail.aspx?id=617&f1=AMD+Phenom\\\\\%e2\\\\\%84\\\\\%a2+II+X4&f2=&f3=&f4=512&f5=&f6=&f7=&f8=&f9=&f10=&f11=&f12=True לוח אם: GIGABYTE GA-880GM-UD2H http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3475#ov כרטיס מסך: Sapp…

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  2. שלום. חדש פה, חדש לעולם המחשבים. אני מנסה למצוא מקום (אתר) שבו יש השוואה בין גופי פתרונות הקירור השונים. אני לא מצליח לעשות סדר בבלאגן: בבחינת "מרוב עצים לא רואים את היער". אז מה אני מחפש? קירור שיעלה בערך 50 דולר (אני גר בארה"ב), ויהיה טוב עבור core i7-2600K (שאני מקווה שיעבור המהרה - ברגע שאלמד איך עושים זאת). לא מדובר על מעבד שעומד להפעיל את תכנית הגרעין האיראנית. יותר עבור משחקים, ועבודה כללית. אפשר לקבל הפניי או המלצה? שאלה כבדרך אגב: מכר הציע לי לרכוש ממנו קירור שנקרא Xigmatek Aegir (מקווה שאני מאיית את זה נכון) בעלות של 45 דולר. במצב חדש. מה דעתכם על כך? תודה מראש - כמו תמיד

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  3. Started by aka_katz,

צריך עזרה על איזה הגדרה לעשות את ה OC יש לי קירור אויר ninja 2 מה המקסימום שאפשר לקבל יציב עם קירור כזה?

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  4. Started by milgy,

שלום, מפרט המחשב שלי : AMD PHENOM X6 GTX 470 לוח GIGABYTE 890GPA-UD3H ספק SEASONIC 650 מארז HAF932 הייתי רוצה לדעת האם כדאי להשקיע בקירור לצ'יפסט , בבדיקה במאמץ אני מקבל טמפרטורה של 43 מעלות על הלוח אם וגוף הקירור של הצ'יפסט רותח.. בטעות נתקלתי במוצר הבא : http://www.audiovideo.co.il/scripts/prodview.asp?idproduct=252 אז יש לי כמה שאלות האם ניתן להרכיב את זה על כל לוח אם ? בלוח האם שלי יש PIPE על הצ'יפסט, אם אחליט לשים תהיה בעיה שאוריד את ה PIPE ? (הPIPE מתחבר על כמה צ'יפים על הלוח אם) האם קירור MUGEN 2 על המעבד לא יפריע לקירור הצ'יפסט ? אשמח לקבל תשובות תודה מראש

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  5. שלום לכולם , רציתי להתייעץ בנושא בחירת גוף קירור למעבד i7 870 , ללא אוברקלוקינג , שמיועד לגלישה , קצת משחקים ומעט עריכת סרטים (כולל חומר ב-HD) . הבנתי שההמלצות הראשיות כאן בפורום למאוררים לסוקט 1156 הן בין ה- Mugen II (שגדול מידי ויקר מידי בשבילי) , לבין ה- KATANA 3 . הייתי בוחר ב- KATANA 3 , אבל המאורר שלו קצת קטן + אין לו זווית אוויר אופטימלית במארז . בשבילי ה- KATANA 3 מזכיר יותר מאורר למדיה סנטר , ולא למאוור למעבד חם שמתחמם עוד עם פעולות כבדות . ממה שאני מבין מאוררים גדולים יותר (120 ס"מ) צריכים לעבוד פחות חזק בשביל אותו עוצמה שמאוררים קטנם יותר עובדים חזק יותר השבילם . אז בקיצור , מה דעתכם על משהו כמו ה- Thermaltake Contac 29 , שנראה גדול יותר אבל לא ענק (+מאורר 120 …

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  6. Started by idan1111111,

קניתי לפני שבוע את הכרטיס GTX570 ועכשיו בשיא לי הכרטיס מסך מגיע לי ל 70 מעלות זה בסדר או שזה לא טוב? ושאני גולש רגיל ולא מאמץ אותו הוא על 47-50

• 2 תגובות
    • 905 צפיות
  7. Started by swisaman,

מעבד נחמד מאוד לOC 58 מעלות מאמץ מלא,מוגן 2. אני ינסה למשוך עוד קצת =)

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  8. Started by Kirma,

שלום :] הספק היה עושה רעש ולכן ניקיתי אותו מאבק עם פן ועכשיו בקושי שומעים אותו.. הסתכלתי ב AIDA64 והוא מראה לי שהמאוור של הספק עובד על 1000RPM, זה הגיוני ? או שהרסתי את המאוורר או משהו עם הפן ?

• 2 תגובות
    • 814 צפיות
  9. Started by DuDsAn,

אני מעוניין לעשות אוברקלוק למעבד שלי.... אבל בכל הכנות אין לי שמץ של מושג איך... התחלתי לקרוא מאמרים אבל הכל סינית.. פעם אחרונה שניסתי לעשות אוברקלוק לכרטיס מסך , שרפתי אותו. יש לי שאלה קצת מוזרה... אני גר בהרצליה... האם יש משהו שיכול לעזור לי פיזית עם האוברקלוק? הייתי מאוד שמח לכך תודה לכל העונים.

• 2 תגובות
    • 735 צפיות
  10. Started by Cilay,

שלום, אני מחפש לקנות קירור פשוט יחסית ב70-150 שקל אבל חשוב לי שיהיה לי קל מאוד להכניס אותו (את הקירור הרגיל של אינטל שברתי ולא הצלחתי להכניס אותו בלחץ). המליצו לי על arctic pro 11 alpine, איך שיטת ההכנסה שלו הולכת? תודה רבה.

11. Started by House M.D.,

היי, יש ברשותי מחשב נייד מדגם Dell n5010. לאחרונה שמתי לב שטמפרטורה שלו בזמן משחק גבוהה מאוד. היום בבוקר המעבד והכרטיס מסך הגיעו ל 105 מעלות בזמן משחק ב AC2:Brotherhood ואז הוא נכבה. הטמפרטורה של הצ'יפסט הגיעה ל90. החלטתי לעשות מעשה ולפתוח את המחשב (בן שלושה חודשים). החלפתי משחה טרמית לכרטיס מסך והמעבד, מה שגרם לשניהם להגיע ל75 מעלות בלבד בזמן אותו משחק! אבל להפתעתי הצ'יפסט של הלוח אם היה בכלל בצידו השני, ולא היה לו שום קשר לקירור, כך שהוא נשאר חם. האם יש דרך לקרר אותו?

• 2 תגובות
    • 723 צפיות
  12. Started by nogi85,

שלום רציתי לשאול אם אני מפרק את המאוורר של המעבד ממקומו ומחזיר אותו חזרה לתושבת מעל המעבד אני אמור למרוח משחה טרמית? כי אני פרקתי אותו וכבר היה מרוח שם תודה

• 2 תגובות
    • 751 צפיות
  13. שלום, אני חדש בפורום ונתקלתי בבעיה בזמן OC, אני מנסה לשנות את ערכי המולטיפלייר ואחרי שאני משנה ושומר הוא פשוט מחזיר את זה לערך קבוע של 6. אותו דבר עם מהירות השעון שלהיא 266, אודה לעזרה בנושא. :s05:

• 2 תגובות
    • 729 צפיות
  14. Started by 10ziv,

שלום. דבר ראשון אני לא מבין בכלל ב oc. ביום ראשון אני צריך לקבל את המחשב שקניתי מהחנות tms. ביקשתי מהם שיעשו oc כי אני לא יודע ולא רוצה להתעסק. עכשיו השאלה שלי היא אם יש אולי פה מישהו בפורום שהחנות עשתה לו או מישהו שמכיר שהחנות עשתה לו אני רוצה חוות דעת איך הם עשו לו,אם יצא לו טוב ולא היה לו בעיות. השאלה השניה שלי שאני יקבל את המחשב איך אני יודע אם הם עשו לי טוב את ה oc. איך בודקים את זה? תודה לכל העוזרים לי.

• 2 תגובות
    • 656 צפיות
  15. אני צריך קישור לאיזה מאוורר שקט אבל בכל זאת שידחוף הרבה אוויר. אני לא רוצה להוציא יותר מ-50 שקל על זה. ההתעקשות על 80 מ"מ פשוט כי 92/120 מ"מ לא יכנסו למקום המיועד. לא חייב מהארץ

• 2 תגובות
    • 906 צפיות
  16. Started by yonizaf,

שלום אני מחפש קירור אויר שקט שיתאים לתושבת AM2 (לוח M2N-E) ולמעבד Athlon II X4 645 לא מתוכנן OC. תקציב עד 200 ש"ח. ושאלה: אם הלוח הוא AM2 והמעבד AM3, למה הקירור צריך להתאים? תודה

• 2 תגובות
    • 696 צפיות
  17. Started by romkush,

יש לי מארז של ENERMAX עם מאוורר 12cm קדמי ומאוורר 25cm צדדי ומאחורה יש פתח אוורור אבל אין מאוורר. אני יכול להגדיר את המאוורר הצדדי שיכניס או יוציא אוויר והשאלה מה יותר טוב? האם אפשר/עדיף לשים עוד מאוורר מאחורה? תמונה של המארז:

• 2 תגובות
    • 726 צפיות
  18. Started by winner100,

שלום לכולם! אני בשבוע האחרון (מאז השדרוג) נמצא עם גוף קירור מקורי שבא יחד עם המעבד. שקלתי עד היום לעבור לגוף קירור קטן ולקבל OC בסיסי אבל... לא עוד. אני לא חושב שאני יסתפק בOC קטן ועם החשק בא התאבון אין לי רצון לפרק שוב פעם את הלוח לכן חפשתי קירור טוב (מאוד!) לOC בעל ביקורות טובות שלא דורש את פרוק הלוח. הYASYA מעולה ולא דורש פרוק אבל נתקלתי בבעיה אחת בזמן חיפוש חומר עליו באינטרנט. הגוף קירור יושב בצורה מעולה על תושבת שהיא לא של AMD. מה הכוונה? בתושבת של אינטנל ההתקנה היא על ידי 4 קליפסים זה אומר שאפשר לכון כמעט לכל כיון אפשרי את הגוף+המאורר. בAMD זה לא ככה, אז התוצאה היא שהמאורר יהיה או למטה או למעלה. כאן אפשר לראות בחור נחמד שהתקין את הגוף המדובר על תושבת AM3…

• 2 תגובות
    • 889 צפיות
  19. לאחרונה שידרגתי את המחשב שלי והוספתי לו כרטיס מסך וספק כוח חדש, שניהם עם מאוררים גדולים, לאחר שהתקנתי אותם הרעש מהמחשב עלה, להפתעתי, דווקא הספק שיש לו מאוורר ממש גדול, לא עושה רחש, וגם המאוורר של הכרטיס מסך נורא שקט, המאוור שעושה הרבה רעש, מסתבר זה המאוורר של המארז עצמו - שיושב בגב המארז מתחת לספק. הוא עבד בצורה כזו שהוא דחף אויר לתוך המחשב, אבל הספק כוח מעליו ויש לו מאוורר בתחתית- ז"א שהוא מוציא את האויר שלו אל המאוורר שיושב בדופן המחשב. אז שיניתי את הכיוון של המאוורר שיושב בדופן כך שיוציא אויר מהמחשב, ז"א שעכשיו הספק מוציא את האויר לכיוון שלו והוא מוציא החוצה.. נשמע יותר שקט עכשיו, האם זה בסדר שהחלפתי את הכיוון? זה עקרוני אם המאוורר האחורי דוחף אויר מבחוץ לתוך מחשב או ש…

• 2 תגובות
    • 684 צפיות
  20. שלום , היום פתחתי את המחשב בשביל לקנות קצת אבק הוצאתי גם קירור מעבד ושמתי עוד קצת משחה ) לפני שפתחתי אותו וניקיתי הטמפ הייתה 32 ככה לאחר הניקוי והמשחה היא 35-6 מעבד i5 750 2.67 הטמפ תקינה? תודה!

• 2 תגובות
    • 880 צפיות
  21. חיברתי מאורר למעבד אך הכבל שהגיע עם המאורר הוא עם 3 פינים. חיברתי את הכבל ל CPU_FAN שעל הלוח האם שיש לו תכלס 4 פינים (זכר) אך אחד לא מחובר מפני שכמו שאמרתי לכבל של המאורר יש מקום רק ל 3. אני מנסה לשלוט על המהירות דרך speedfan אבל הוא לא מצליח, הוא מראה לי את הסל"ד של המאורר החדש אבל כשאני משנה את המהירות באחוזים כלום לא משתנה. יש דרך לשלוט על מהירות המאורר לכבל עם 3 פינים בכל זאת ? נאמר לי פה פעם שכן..

• 2 תגובות
    • 770 צפיות
  22. Started by gal2576,

מי שיש לו סיבה או הסבר טוב או משהו שהוא לא מסכים איתו יכול לשלוח לי בפרטי תודה

• 2 תגובות
    • 673 צפיות
  23. Started by spitzi,

היי, האם שווה לנסות להמהיר את המחשב הנוכחי שלי ? להלן המפרט בקצרה, הועתק מתוך דו"ח של CPU-Z. אני מניח שזה מידע חלקי מדי מכדי לענות בבירור, רציתי תחילה לברר באופן עקרוני. מעבד Intel E8400 Wolfdale עם קירור סטוק. לוח אם MSI MS-7366 Northbridge NVIDIA GeForce 7100 rev. A2 Southbridge NVIDIA nForce 630i rev. A2 זכרון: 1 GB של קינגסטון + 2GB של Mushkin, שניהם DDR2. כרטיס מסך NVIDIA GeForce 7600 GS. ספק כוח Ever-power 400W. תודה.

• 2 תגובות
    • 918 צפיות
  24. שלום לכולם, אני מגיע לכאן למרות שיישום הקירור הוא למטרה אחרת מאשר מחשבים, המטרה היא קירור אקווריום ותקוותי שאלמד משהו. בכוונתי ליישם חיבור של שלושה מאווררי ARCTIC F 92mm ואתר היצרן אינו מציע מידע בנוגע להספק או זרם העבודה, שלושת המאווררים יחוברו לבקר טמפ' '>www.weissinstruments.com/dixell/pdf/XR02CX.pdf+xr02cx&hl=iw&gl=il&pid=bl&srcid=ADGEESgmSAs479ebz9OfdGfrxh2yNgu7MlIgKfpvJ02zMMeqwHgbmHNFGs_p9Ba6NjDaOnAjdsAAw-rCYxHMMpSc0v6aEWRMAuP_4F8ap-KQMygL50QiEWl16UCbvxVLTg3fiqLw-Pzv&sig=AHIEtbTG4AA8oCProEaCRRYZFK5RDb1Wrw]XR02CX והיה ורלבנטי. שאילתא מספר 1 אני תוהה איזה שנאי בדיוק עלי לרכוש לטובת הפעלתם. שאילתא מספר 2 יש שתי תיאוריות לכיוונון ההשמ…

• 2 תגובות
    • 719 צפיות
  25. שלום לכולם! לכבוד הקיץ הקרב ובא רציתי לשדרג את הקירור במארז שלי, כך שאוכל לשמור על שקט עם טמפ' סבירות. יש לי מקום פנוי ויחיד להתקנת מאוורר על דלת המארז ממול למעבד וחיבור SYS FAN פנוי וחשבתי על המאוורר הבא: http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=783259. כרגע הקירור במארז כולל קירור ARCTIC על הכ"מ, קירור COOLING MASTER על המעבד ומאוורר פשוט ג'נרי מתחת לספק על גב המארז ועכשיו לשאלות: 1. יש צורך בכלל במאוורר זה, כלומר הוא ייתן איזה שינוי בטמפ' בהתחשב במקומו על הדלת ובקירור האחר שמורכב במארז (לחץ חיובי, שלילי אנערף)? 2. האם מאוורר זה מתאים בכלל ללוח אם שלי כאשר החיבור הפנוי הוא של שלושה פינים (אין לי חיבור פנוי מהספק כוח ואני רוצה אפשרות לשלוט על המהירות שלו)? 3. מישהו מכיר א…

• 2 תגובות
    • 817 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.