עבור לתוכן

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. קניתי מעבד חדש וחיברתי אותו עם משחה טרמית והכל (שמתי קצת משחה טרמית באמצע המעבד ואז שזה ימרח לבד על הכל, כך חבר אמר לי לעשות) וזה "תקוע" על 41 מעלות, רק במאמץ זה עולה ל50 בערך וזהו, זה טוב? זה לא שאם זה הייה על נגיד 30 יהיה לי יותר FPS במשחקים נכון? המעבד הקודם שהיה לי עשיתי לו OC והכל, רציתי לדעת הכיצד אני יכול להחזיר את הגדרות היצרן של הלוח שלי כשקיבלתי אותו? מקווה לקבל את הדרך הכי קלה שאפשר. לוח האם שלי: Asus P5G41C-M LX אה... ומה זה VTT VOLTAGE?

• 19 תגובות
    • 2k צפיות
  2. Started by xentor,

יש לי מעבד intel i5 760 2.80 ghz והטמפרטורות של הליבות שלו נעות בין 70-100 מעלות ושל המעבד עצמו 40 (דרך אגב זה מחשב בן חודשיים) האם זה תקין? אם לא מה אני יכול לעשות בנוגע לזה? תודה רבה לעוזרים

• 5 תגובות
    • 952 צפיות
  3. שלום. אני מנסה להבין לאיזה מאוור מתייחס FAN1. האם זה מאורר המעבד? למה לא רשום איזה מאוורר, ורק רשום FAN1, FAN2, FAN3? תודה

• 1 תגובה
    • 742 צפיות
  4. Started by dude1221,

bus speed:310 multiplier:x10.5 cooling:evercool buffalo טמפ' במנוחה: 40 42 טמפ' באימוץ מלא 43 44

• 10 תגובות
    • 1.4k צפיות
  5. Started by israel_gt,

שלום ברשותי כרטיס GTX470 של גיגבייט ועכשיו אני רוצה לקנות לו קירור להחליף את הקירור סטוק האם זה אפשרי שיש חנות פה שמוכרת ושיהיה הרכבה תודב לכולם..

• 5 תגובות
    • 828 צפיות
  6. Started by comrex.,

דבר ראשון אני חדש בכל הנושא .. אז תיהיו עדינים איתי ... amd phenom II X4 955 3.2 - מעבד asus crosshair IV formula - לוח אם gtx 470 - כרטיס מסך יש לי קירור של sychte mugen rev2 והמחשב בא עם 4 מאווררים .. הוספתי עוד 2 אחד למטה אחד למעלה רציתי לדעת האם הקירור הזה יספיק ? ואם מישהו יכול לתת לי מדריך מקוצר איך לעשות OC ל 3.8 או אם אפשר לסחוב עוד למעלה בשמחה .. תודה

• 5 תגובות
    • 783 צפיות
  7. אשמח לשמוע את דעתכם (תיבה תחתונה)

• 17 תגובות
    • 1.5k צפיות
  8. שלום לכולם, אני ממש רוצה לבנות HTPC חדש חרישי לגמרי, ללא מאווררים בכלל (הקיים low profile, כבר די מקרטע עם E6700 ו-g45, ונמאס לי לשמוע את המאווררים "השקטים"). לאחרונה ראיתי את הקישור הזה :http://www.aleutia.com/products/di5-core-i5-fanless-pc, שמים שם קוואד 65 וואט במארז די קטן ללא מאווררים בכלל (בטאב של ה-spec יש תמונה של המארז פתוח עם ההיטסינק). בהתחלה חשבתי שזה לא אפשרי אבל הנה. זה נראה די מדהים. השאלה היא האם אני יכול להרכיב דבר כזה בעצמי, נניח עם מעבד 35-45 וואט (לא צריך קוואד) על לוח H67. איזה גופי קירור קיימים, שלא אצטרך מאוורר גם על המעבד וגם במארז, והאם כדאי ללכת על ספק חיצוני או פנימי (האם יש בכלל חיצוני שהוא מספיק חזק), האם דרושה קונפיגורציה שבה ההיטסינק מתחבר…

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  9. Started by eXpire,

שלום לכולם לפני שאני מתחיל את תהליך ה-OC רציתי לשאול מספר שאלות כרגע לוח האם שלי הוא ECS A780GM-A והמעבד הינו AMD Phenom II x3 710 @2.6Ghz לפי מה שקראתי ניתן להסיג המהרה די נחמדה עם המעבד הזה ולוח האם גם לא רע... אך אשמח לשמוע חוות דעת נוספת דבר נוסף הינו כשחפשתי ב BIOS איך משנים את כל ה-settings הדרושים לאוברקול לא הצלחתי למצוא איך משנים את ה FSB:DRAM ratio ותדר הHT ניתן לשנות לערכים קבועים מראש לא לפי מכפלה (200Mhz~2000Mhz) האם זה בסדר ?

• 1 תגובה
    • 742 צפיות
  10. שלום יש לי המעבד הבא : 760 intel core i 5 הקירור הינו MUGEN 2 (נראה מפלצת ) הטמפרטורה כשהמחשב לא עושה כלום הינה 40 +- מעלות האם הטמפרטורה סבירה או גבוהה מידי ? ביחס לקירור וכן שהמחשב ללא מאמץ מיוחד יש לציין שזו הטמפרטורה של המעבד מאז שקניתי את המחשב (כשהמחשב ללא מאמץ ) אני שואל מיכוון שלחבר מעבד אחר עם אותו קירור ואצלו הטמפרטורה לא עוברת את ה- 25 מעלות כשהמחשב (ללא מאמץ ) תודה מראש

• 5 תגובות
    • 777 צפיות
  11. Started by chaikr,

שלום לכולם וחג פסח שמח, יש לי כבר למעלה משנתיים את ה4850 (האמת שאני לא זוכר את החברה...) עם קירור סטוק והוא משגע אותי מבחינת הרעש שהוא עושה במנוחה. גם כשלא פועל שום דבר כבד (אינטרנט, PDF וכ"ו) הטמ"פ של הכרטיס היא 83 מעלות והמאוורר נמצא על 36% פעולה. מאוד מפריע לי רעש שבא מהמחשב. השאלה היא האם יש פיתרון קירור שיבטיח לי שקט בזמן עבודה משרדית? לרוב אני בא פעם בשבועיים הביתה וכשאני בא אני צריך ללמוד ולכן אני צריך קירור שהוא באמת שקט שיאפשר לי ללמוד מהמחשב הזה ולא מהלפטופ ולא קירור שיתן לי קצת יותר שקט... לא עשיתי OC וגם לא מתכנן. רעש בזמן משחקים זה משהו מקובל ולכן זה לא שיקול אשמח מאוד לדעת מה האפשרויות שלי (אם בכלל...) תודה רבה...

• 1 תגובה
    • 715 צפיות
  12. Started by lutsker,

שלום, לאחר שהלוח הישן שלי חדל מלפעול. קניתי היום את הלוח הנ"ל http://ksp.co.il/hmain.php?now_snif=ksphadera&uin=9857 לאחר הרכבה עצמית של כל החלקים והחיבורים, המחשב פועל לכאורה בסדר מלבד זה שגוף הקירור של לוח האם (החלק שכתוב עליו gigabyte בתמונה) ממש חם. בבדיקת טמפרטורות באוורסט מיד לאחר שמערכת ההפעלה עולה כתוב שההטמפ' של הmcp קרובה ל70 כשכל שאר החלקים נעים בסביבות ה35. מישהו יודע מה זה החלק הזה ומה אני יכול לעשות בשביל להחזיר אותו לטמפ' נורמלית? במידה וזה רלוונטי : מדובר במעבד athlon x2 5200 וב2 סטיקים של קינגסטון 1גיגה כל אחד 667mhz ddr2 תודה לעוזרים.

• 20 תגובות
    • 2k צפיות
  13. Started by nadavy11,

היי אני מתחיל לנסות את העניינים עם המעבד הזה , ה OC האחרון היה מאוד מספק - E2180 @ 3.4GHZ , לא המקסימום אבל בסדר גמור . עריכה : עכשיו עם ה Q9550 יש לי בעיה שראיתי שהמכפלה היא לא 8.5 אלא 6-8 (מ CPU-Z) , אני יודע שהמעבד עובד על 8.5 אבל אין לי אפשרות לשנות את המכפלה , מכירים את התופעה במקרה ? (לוח אם Abit IP35) חוץ מזה אני מחפש את האופציה לקבוע את מהירות המכפלה שלא תשתנה , אני זוכר שיש אופתיה לבטל את הפחתת המכפלה בזמן מנוחה , תוכלו להגיד לי מה אני צריך לעשות ? חוץ מזה , אני אוהב להשתמש ב ORTHOS , אבל היא טובה גם למרובע ליבות ? אני משתמש עם פריים95 . המשך יום נעים , נדב .

• 14 תגובות
    • 2.1k צפיות
  14. Started by eXpire,

שלום לכולם! לא מזמן רכשתי קירור חדש למעבד שלי והתברר שהוא לא מותקן כפי שחשבתי (ההתקנה התבצע באופן הנכון,ההנחה של כיוון הקירור הייתה שגואיה) ובכן ברשות גוף קירור מעבד zalman CNP9500 מאוור צידי 80 מילימטר ושתי מאוורים בתחתית הקידמית של המחשב ובאמע של החלק האחורי (שניהם 120מילימטר) כך כרגע נראת הסירקולציה שלי http://img600.imageshack.us/i/mapc.png/

• 6 תגובות
    • 836 צפיות
  15. Started by ross,

יש לי מעבד I5-2500 של אינטל עם קירור סטוק כאשר הטמפרטורה בשימוש רגיל עומדת על 37 מעלות פלוס מינוס. אני מתכוון להחליף בקרוב לוח אם ללוח אם תקין (B3) ולכן אני אצטרך להוריד את הקירור של המעבד. כדי להתכונן לקיץ ולאבק שווה לי לקנות קירור יותר טוב, או שמספיק להישאר עם הנוכחי ורק לקנות משחה טרמית? איזה קירור או משחה טרמית שווה לי לקנות?

• 6 תגובות
    • 848 צפיות
  16. Started by talevi83,

היי יש לי מעבד i7 2600k ובהתחלה לפני הקניה חשבתי לעשות OC אבל עכשיו כשיש לי אותו אני דיי מרוצה מהביצועים לבנתיים. 1. האם כדאי לי לעשות לו OC בכל זאת? אם כן, יש לי בעיה שאין לי מושג כל כך איך עושים... קראתי קצת בפורום אבל אני מת מפחד מלהרוס אותו בטעות. 2. האם זה נכון ש- OC מקצר את חיי המעבד? תודה לעוזרים...

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  17. שלום. מדובר על Corsair H50. כבל המשאבה מחובר כרגע לללוח האם (System Fan). אבל בהוראות ההתקנה מצוין במפרוש שיש לשים לב שהלוח מספק את מלוא העוצמה למשאבה. כיצד מבררים זאת? מאין לי לדעת כמה כוח משחרר לוח האם למשאבה דרך החיבור הנדון? תודה מראש!

• 8 תגובות
    • 793 צפיות
  18. Started by kurt80,

היי עומד לקנות מחשב חדש ובין היתר צריך להחליט גם על קירור למעבד. קראתי שלשימוש "רגיל" אפשר להשאר עם קירור הסטוק. אבל אני גר בב"ש ובקיץ החדר שלי לוהט אז צריך לקנות קירור נפרד, אני טועה? אני ממש לא מתכוון לעשות OC, מבחינתי אם אפתח את המארז כדי לנקות זו תהיה שערורייה (יש לי אפס נסיון בהתעסקות בקרביים של מחשב ולכן משקשק מזה ). המחשב החדש יהיה צנוע מאוד מבחינת מה שיהיה בתוכו. יהיה כונן אופטי אחד, הרדיסק אחד, בלי כרטיס גרפי נפרד..צנוע אני יכול להשקיע משהו כמו 300-350 ש"ח אם תהיה הצדקה. יש קירור פסיבי מומלץ או שכולם באים עם מאווררים? פסיבי קורץ לי כי זה נראה פחות מתקלקל (נסיון רע עם מאווררים מרעישים). תודה מראש למייעצים

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  19. שלום לכולם! רציתי להתייעץ לגבי קניית גופי קירור לכרטיס המסך שלי שהוא ATI Radeon 4830HD למעבד שלי AMD Phenom II x3 710 התקציב שלי הוא כ-400 ש"ח להלן אפשרויות שמצאתי בKSP: למעבד: http://ksp.co.il/hmain.php?uin=8037 לכרטיס: http://ksp.co.il/hmain.php?uin=9960

• 11 תגובות
    • 1.2k צפיות
  20. יש לי קירור mugen 2 ומסיבה לא ברורה קורה לי הרבה פעמים שהמאורר שמותקן עליו מפסיק להסתובב בשלב כלשהו. אני פותח את המארז (בזמן שהמחשב עובד) ורואה את המאורר "מנסה" להסתובב, כלומר הוא עושה רבע סיבוב ונעצר, עוד רבע סיבוב ונעצר וכו".. מישהו יודע מה הסיבה או שנתקל בתופעה ? אגב, אין שם כבל או משהו כזה שמפריע לו להסתובב..

• 5 תגובות
    • 767 צפיות
  21. Started by House M.D.,

היי, יש ברשותי מחשב נייד מדגם Dell n5010. לאחרונה שמתי לב שטמפרטורה שלו בזמן משחק גבוהה מאוד. היום בבוקר המעבד והכרטיס מסך הגיעו ל 105 מעלות בזמן משחק ב AC2:Brotherhood ואז הוא נכבה. הטמפרטורה של הצ'יפסט הגיעה ל90. החלטתי לעשות מעשה ולפתוח את המחשב (בן שלושה חודשים). החלפתי משחה טרמית לכרטיס מסך והמעבד, מה שגרם לשניהם להגיע ל75 מעלות בלבד בזמן אותו משחק! אבל להפתעתי הצ'יפסט של הלוח אם היה בכלל בצידו השני, ולא היה לו שום קשר לקירור, כך שהוא נשאר חם. האם יש דרך לקרר אותו?

• 2 תגובות
    • 717 צפיות
  22. Started by aviram20,

אחרי שניסיתי פעם אחת והסבירו לי פה פחות או יורת איך לעשות אוסי , עשיתי וכשבדקתי עם התוכנה זה לא הראה לי ביכלל שיש משהו ושהמהירות עלתה המעבד שלי הוא 2.8 נורטטוד עם הקירור סטוק שלו והלוח שלי הוא P4VT8+ של אסרוק אני יקנה או יבנה קירור איימתני יותר ברגע שאני יבין איך זה הולך .. דווקא מזה בא לי לבנות קירור עצבני לכול הלוח רק חבל שאין לי סיבה חח בנתיים יש קירור טוב במארז והטמפרטורה לפי הספידפאן עומדת על 34 מעלות במאמץ ו32 במנוחה בקיצר הפעם החלטתי להיות יותר יסודי כדי להצליח הבנתי שעושים אוסי דרך הביוס נכנסתי לביוס והלכתי ללשונית הadvanced לאחר מכן ראיתי שמה 6 שורות שממה שהבנתי שהן המקום לשנוי ולעשות בו את האוסי בשוררות האלה הייה רשום spread spectrum - disabled cpu …

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  23. שלום, ידוע שהאבק גורם להתחממות קלה... רציתי לדעת איך לנקות אותו עם לחץ אוויר או עם פן תודה

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  24. Started by ShadowRack,

שלום לכולם, לאחר קריאת מספר טרדים בפורום לגבי הנושא, רציתי להעלות את רמת הדוייק אל מול המפרט שברשותי: המעבד - AMD Phenom II X4 955 Black Edition Box הקירור - הוחלף ל Scythe Yasya מארז - Cooler Master Gladiator 600 עם מאוורר עילי ,קדמי ואחורי. עד כמה לדעתם אני יכול להתעסק עם הOC? וזה פעם ראשונה שלי עם מעבד AMD, המלצות לגבי שיטות או תוכנות לOC? ראיתי מדריך ספציפי אבל קצת ישן(כמובן למערכת קירור יותר כבדה): http://blogs.amd.com/play/2009/04/22/overclocking-101-with-the-amd-phenom-ii-x4-955-black-edition-processor/ מה דעתכם?

• 13 תגובות
    • 1.8k צפיות
  25. Started by Skytalon,

אחרי שבניתי מפרט של מחשב שאני הולך לרכוש התחלתי שאולי כדאי לי לעבור לקירור מים ומשום שאין לי שום מושג איך בונים כזה דבר או מה עדיף אמרתי לעצמי עדיף לשאול אנשים אחרים. המארז הוא PC-P80. מעבד i7-990 אין לי מושג כמה עולה מערכת קירור מים אז אני אגיד עד בערך... 1000 שקל? החלקים שאני מעונין לקרר הם כמובן המעבד ו-SLI 580GTX. תודה על העזרה

• 10 תגובות
    • 1.4k צפיות

דיונים חדשים בפורומים