עבור לתוכן

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. שלום! יש נושא שדי מציק לי בזמן האחרון - עד כמה אוברקלוקינג מקצר את חיי המעבד שלי? יש לי P4 2.4B, שעשיתי לו אוברקלוק לפני כחצי שנה ל-3.06 (משהו כזה). הזכרונות שלי הם אלו שהגבילו אותי ביותר (SAMSUNG 333MHZ). המתח המקורי שלו היה 1.5, ועכשיו באוברקלוק הוא עובד על 1.65. (ציינתי את הנתון הזה כדי לדעת אם שינוי לא כזה גדול במתח עדיין משפיע בצורה משמעותית על אורך החיים של המעבד) רציתי לדעת ממכם, עד כמה זה יקצר את החיים שלו? המתח לא האם לדוגמא, במקום 5 שנים הוא יעבוד 4 וקצת? או האם ההפרש גדול הרבה יותר? (3 לעומת 5). לפי דעתי האוברקלוק די שיפר את מהירות המחשב, אך אני לא בטוח אם זה מאוד נחוץ. תודה.

• 5 תגובות
    • 580 צפיות
  2. Started by ccc,

זה או זה Titan TTC-CUV2AB VGA/Chipset Cooler http://www.pch.co.il/docs/pd-896713136.htm או זה: Thermaltake Mini Tiger 1 Active Chipset Cooler http://www.pch.co.il/docs/pd1930121427.htm או זה: Vantec Iceberq 3CCB-A1C VGA/Chipset Cooler http://www.pch.co.il/docs/pd259538761.htm או זה Vantec Iceberq 4 VGA/Chipset Cooler http://www.pch.co.il/docs/pd-23819526.htm או המלצה אחרת שלכם... מטרה: מקסימום אוברקלוקינג

• 11 תגובות
    • 777 צפיות
  3. Started by amirn,

ההזמנה שלי מ JAB TECH הגיעה (PANAFLO L1A ו VIBRATION DAMPENERS) קודם כל זו פעם ראשונה שאני מזמין מהם (כי אין PANAFLO בארץ) ואני חייב לציין את השירות המהיר והמחירים הסבירים ההזמנה יצאה באותו יום שבצעתי אותה והמשלוח (הכי זול) לקח פחות מ-10 ימים. לאור הנסיון שהיה לי עם זמני אספקה בארץ... אני לא ממש רואה סיבה להזמין לא להזמין הJAB גם דברים שיש בארץ הרכבתי את ה PANAFLO וה DAMPENER בSHUTTLE שלי שנשמע כמו טרקטור עם ה FAN המקורי... ומאז כל 5 דקות אני הולך לבדוק אם הוא דולק.... כי לא שומעים כלום... פשוט שקט !!! אני מריץ עכשיו את PRIME95 לראות אם הוא גם מקרר בנוסף להיותו שקט ועד עכשיו נראה שהוא מעלה את הטמפ' ב4-5 מעלות אבל לשימוש שלי עם השאטל זה לא ממש משנה

• 8 תגובות
    • 698 צפיות
  4. Started by Qtec,

תסתכלו בבקשה על המפרט שלי ותגידו לי מה אני יכול לשפר ואיך\באיזה צורה (וכמובן בלי לקנות חלקים חדשים כי את זה כל אחד יכול לעשות) *ודרך אגב הלוח אם הורס הכל (קניתי את המחשב לפני שנה וגם לא ידעתי כ"כ וגם לא היו הצ'יפסטים של היום) בבקשה תעזרו לי לשפר! Qtec

• 3 תגובות
    • 628 צפיות
  5. Started by ravid,

היי לכולם, אני רוצה לקנות לכרטיס מסך צלעות קירור,אין לי ידע רב כל כך (והמדריכים כאן בילבלו אותי) אז אני רוצה לשאול כך 1)האם צריך להשתמש במשחה טרמית להדבקת הצלעות או שלא? 2)האם ניתן להסיר את המשחה הטרמית שלא ידעו שחיברתי צלעות ושלא יתנו לי אחריות? תודה לכולם אשמח אם תענו בהקדם כי אני קונה היום. עריכה: נתקלתי בעוד שאלות 1)לפי המדריך באתר יש גם פדים טרמים ואני קונה את המוצר הזה http://www.pch.co.il/docs/pd-1942477585.htm אז הוא יגיע עם הפדים? והאם הם ישאירו סימן שיהרוס את האחריות?

• 2 תגובות
    • 746 צפיות
  6. Started by zagreb,

יש AMD Athlon 64 3000+ CPU BOX / Tray + TT Venus 12 1449.97 ¤ ויש AMD Athlon 64 3000+ CPU Tray 1359.94 ¤ לא ממש חשבתי על OC, אולי משהו קטן ולא רציני. אז השאלה היא האם לקנות את הראשון (הקירור הזה טוב?) או עדיף לקנות קירור אחר בנפרד (בלי להגזים במחיר.. עד 150 שקל בערך). מה אתם אומרים?

• 0 תגובות
    • 522 צפיות
  7. Started by swampfrog,

אני היתי רוצה לדעת דבר ראשון אם זה מה שאתם קוראים לו heatsink ואם אני צריך להוסיף לזה מאוור או שזה מקרר לבד? אני יודע שזה שאלה מטומתמת אבל אני לא מבין נגרוש כשזה מגיע לקירור

• 4 תגובות
    • 655 צפיות
  8. Started by gshhar,

יש לי רדאון 9600 פרו (מחשב מבוסס AMD).

• 2 תגובות
    • 562 צפיות
  9. Started by ביז'ו המוס,

אם קירור STOCK של ספייר http://www.members.lycos.co.uk/misterbla/orr/3d%20mark.JPG http://www.members.lycos.co.uk/misterbla/orr/untitled.JPG

• 14 תגובות
    • 866 צפיות
  10. אתמול הרכבתי עבור חבר מערכת Xp 2500+ עם לוח לידטק Nforce 2 מדגם ישן ושמתי לב כי ביצועי הזיכרון שלו תחת סנדרה טובים יותר משלי למרות שאני תחת בס של 200 לעומת 190 שהרצתי אצלו. בנוסף תזמוני הזיכרון שלי טובים יותר (6332 לעומת 6332.5). החלטתי לחקור את הבעיה. בהתחלה חשבתי שאולי הזיכרונות לא מזוהים כ Dual channele אבל בדיקה בזמן הפוסט העלתה שהלוח דווקא עובד ב Dual. קראתי את המדריך למשתמש וגיליתי שקיימת אופציה בביוס תחת תפריט Soft mod שנקראת CPU Interface כבריררת מחדל האופציה הזאת מבוטלת (Disabled) בביוס יש הסבר ש Disabled משמש על מנת להשיג מקסימום יציבות ו Enabled משתמש בתזמוני Over clocking. העברתי את האופציה ל Enableed והניקוד לזיכרון בסנדרה עלה ב 240 נקודות - כ 10% תוספת, גם …

• 8 תגובות
    • 729 צפיות
  11. יש לי ולקנו 7 הבעיה היא שהוא ממש מרעיש צריך המלצה על מאוור יותר שקט תודה

• 9 תגובות
    • 588 צפיות
  12. Started by Arik.G,

מי מכם שזוכרים את המוות שלו עקב הנזילה שהיתה לי , אז הנה תמונות שלו. כמו חדש!

• 17 תגובות
    • 1.3k צפיות
  13. Started by pcmaster,

שלום לכם. אני חדש בעסק של האוברקלוקינג. קניתי לאחרונה מחשב חדש לאחר שקראתי לא מעט כתבות על הנושא ואני רוצה עכשיו להתחיל בעסק. בשלב הראשון אני רוצה כמובן להתחיל להאיץ קצת את המעבד. הבנתי שיש את הערך של המגה הרץ והמכפלה שאני צריך לשנות אבל הייתי רוצה לפי חוות דעת שלכם לדעת כלהמ אני יכול לשנות בהתאם לחומרה שלי. המעבד של הוא AMD Athlon 2500+ ויושב עליו Volcano 10 הנתונים של המעבד: Internal Clock: 1829 system Bus: 332 System Clock: 166 Multiplyer: 11 מה אתם הייתם מציעים להעלות קודם ועד כמה?

• 4 תגובות
    • 490 צפיות
  14. Started by wiz,

שלום לכם. זאת השאלה, אני קונה מחשב חדש, ואני רוצה לצייד אותו הפעם בקירור כמו שצריך, שיאפשר OC סביר פלוס פלוס. כרגע אני הולך על מארז 1080 Antec ככה שיש הרבה מקום ושני מאוורים מובנים. אני הולך על Intel 3.0C האם הוא טוב ל-OC? האם יש יותר מומלץ (כמובן Intel, בגלל שאני עובד בתלת מימד ועריכת ווידאו). ולוח אם Abit Ic7 Max3. (הבנתי שהוא הטופ לOC). OCZ Pc4000 (עוד לא בחרתי איזה בדיוק.. ) אז עכשיו מתחילות השאלות, אני רוצה לרכוש מערכת קירור טוב מאוד למעבד. אז, אני מעוניין ב- Sp94 השאלה, היא האם זה מתאים ל- Abit? אמרו לי שיכול להיות שיהיה קצת מחסור במקום. לגבי מאוורר, מה מומלץ? הבנתי שהטורנדו זה חיה אבל פשוט הקול בלתי נסבל, אז איזה מאוורר מומלץ? מה עם ה- Antec 92MM או ה- Ene…

• 4 תגובות
    • 609 צפיות
  15. Started by amisha,

יכול להיות שדיסק קשיח יעצור אותי במהלך ה OC שאני עושה למחשב? כשאני מגיע למהירות של 3.8 הביוס אומרים שחסר לו קובץ של ה WIN מה הבעיה פה ?

• 12 תגובות
    • 908 צפיות
  16. Started by ytoledano,

שלום! יש לי מעבד אינטל 2.4C עם Abit IS7-E וזיכרון OCZ PC4200 עד עכשיו לא יכולתי לעבור אתו את ה258 מגה-הרץ בFSB שזה מכובד, אבל אני רוצה יותר! בכל מקרה, מעל 258 מגה-הרץ הייתה לי בעייה של יציבות כל כמה ימים המחשב היה קורס בזמן משחק או שלא היה גומר את ה memory bandwidth benchmark של Sandra. הגעתי למסקנה שהבעייה היא בגשר הצפוני (NorthBridge), החלפתי את ההיט סינק למשהו רציני וזה בכל זאת לא עזר. אז קראתי איפהשהו שהעלאה של המתח של הAGP (שעד אז לא הבנתי מה בדיוק אפשר לעשות עם זה) ובאמת אחרי שהעלתי זה פתר את הבעייה ועכשיו אני בFSB של 275 (3.3 גיגה) אבל עוד לא ניסיתי לראות כמה המחשב יכול. אז למה אני פה בעצם. רציתי לדעת כמה זה בריא לרדאון 9600 פרו היקר שלי לקבל 1.65 וולט במקום 1.55 …

• 2 תגובות
    • 584 צפיות
  17. Thermaltake Smart Case Fan Blue LED - 90mm ENERMAX UC-9FAB 92x25 Ball Bearing fan clear fan

• 5 תגובות
    • 617 צפיות
  18. Started by nas,

http://www.ystechusa.com/images/pdfs/industrial_blowers.pdf

• 4 תגובות
    • 793 צפיות
  19. אני בעקרון צריך תמונה מAIDA32 מהמסך של הטמפ' שם... אז מתחת יש מתחים אני צריך מבעלי הספק תמונה כזאת ב IDLE ואחת ב LOAD אני רוצה לראות את המתחים שלו.. בבקשה מי שנחמד ושם תמונות שיגיד את המפרט שלו (מה יש לו על הספק, כמה מאווררים וכו' ) אני חושב שהמתח 5 וולט שלו משוגע, האם זה אוניברסלי? זה אתם תראו לי תודה רבה!

• 0 תגובות
    • 521 צפיות
  20. Started by gshhar,

יש לי AN7,בארטון 2500 עם SP97 ומאוורר 92 של אנרמקס,2 זכרונות של מושקין 256M 3200. אני כרגע בבאס של 200,מכפלה 11 (המעבד שלי לא נעול),העלתי את המתח לצ'יפסטק ל-1.70,לזכרונות ל-2.70 ולמעבד ל-1.75. 1 עד כמה אני יכול לשחק עם המתחים ז"א עד לאיזה מתח שבו זה כבר מסוכן ומזיק (גם לזכרונות,גם לצ'יפסטק וגם למעבד) 2 מה עדיף או כדאי באס גבוה ומכפלה נמוכה או להפך 3 באיזה טמפ' כדאי לשמור את המעבד ב-OC שהמחשב במאמץ 4 יש כזו אפשרות בביוס יחס בין הבאס לזכרונות - על איזה לשים ומה זה נותן? (יש 5 5 ,6 5 וכו')

• 8 תגובות
    • 564 צפיות
  21. דרך הביוס אין לי שום שליטה על על ה- bus של ה- PCI\AGP. הדרך היחידה שאני יכול לעשות OC למחשב שלי היא באמצעות שינוי המכפיל של ה- CPU אולם לפעמים גם הוא מהווה מכשול כאשר המערכת נהיית בלתי יציבה במכפלה מסויימת (13, לדוגמא). האם יש תוכנה שבעזרתה אפשר לשלוט מהירות הבאס של ה- PCI/AGP ? מה עושים במקרה כזה ? מחליפים לוח ?

• 11 תגובות
    • 1.1k צפיות
  22. Started by joko7,

שלום לכולם. המחשב שלי סטנדרטי ללא שום OC פשוט היה נדמה לי שהוא חם מדי וביחוד בחודשי הקיץ כאשר בתוך החדר יש לי טמפרטורה של 30-32 מעלות כי אין לי מזגן והמאוורר שאני מפעיל בחדר לא ממש עוזר. הוספתי 3 מאווררים של 80 מילימטר בתוך המארז,אחד מקדימה ואחד מהצד שמכניסים אוויר ואחד מאחור שמוציא,זאת כמובן ללא שום קשר למאוורר הספק. לכדתי את התמונות של תצוגת האינטל מוניטור ומי שמבין בזה מעט אז שיאמר לי בבקשה מה הוא רואה ואם ניתן לשפר עוד את המצב. תודה למשיבים.

• 4 תגובות
    • 736 צפיות
  23. Started by dazzler,

המעבד עובד אצלי 24\7 על 210*10 על מתח של 1.7 . עד עכשיו הוא היה על 42 מעלות במאמץ אבל עכשיו כשמתחילים הימים החמים הטמפרטורה עולה ל48 במאמץ. כרגע מורכב עליו slk700 עם מאוורר ג'נרי פשוט. רציתי לשאול אם נניח אני שם מאוורר חזק כמו למשל דלתא כמה מעלות זה יכול לשפר ? ואיפה אפשר להשיג מתאם בין 70 מ"מ ל80 או 60 מ"מ? יש לי עוד שאלה קטנה, בשביל לשמור על מתחים נמוכים מה עדיף מכפלה גבוהה או באס גבוה?

• 3 תגובות
    • 688 צפיות
  24. יש לי את המאוורר של וואנטק ואני מעוניין לנקות אותו, עכשיו המאורר יושב על הסינק עם ברגים כאשר יש לו מגנטים בכל פינה כמו שאתם יודעים כי זאת השיטה שהוא פועל לפיה, אז השאלה שלי האם מותר לי לפתוח את הברגים האלה כדי להוצאית המאורר ולנקות את המאוורר עצמו וגם את הסינק? תמונה של המאורר כדי להבין איך הוא יושב: תודה רבה מראש!

• 9 תגובות
    • 548 צפיות
  25. Started by MoRtZkInG,

ציטוט מהסטיקי שבראש הפורום: " 3. Intel Pentium 4 - מעבד שמיוצר בתהליך של 0.13 מיקרון, יש בו הגנת טמפ' שעולה על 40 מעלות, ברב המקרים דיי קשה להחזיק מעבד בטמפ' כזו בתנאי סביבה חמים כמו בארץ, אז לא נורא אם סוטים לכיוון ה45 מעלות במאמץ. * הטמפ' שניתנו כאן ,גם רלוונטיות כטמפ' מקסימום לOC לכל סוג של מעבד שצויין כאן. בשימוש רגיל ללא אובר קלוק, ניתן לחרוג בעוד 3-5 מעלות. " הייתי שמח אם מישהו (אולי אפילו SUB) יוכל להפנות אותי מאיפה המידע הזה לקוח? באתר של אינטל לא מצאתי טמפ' מומלצות, אז אני אשמח לעזרה...

• 3 תגובות
    • 533 צפיות

דיונים חדשים בפורומים