אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,124 דיונים בפורום זה
-
כל מפסק שולט על מאוורר אחר (קדמי, אחורי, ספק וכרטיס מסך) הרעש ירד פלאים ועתה נשארה בעיה כואבת אחת: :'( המאוורר של המעבד מרעיש נורא (וזה בולט עכשיו יותר כשאין רעש מהמאווררים). אני מרגישה שכל ההשקעה שלי ירדה לטימיון כי כמעט ולא שמים לב לשינוי ברעש הכללי שהמחשב מפיק. אינני יודעת מה כדאי לעשות: :-X 1. לקנות מאוורר חדש למעבד מתוך תקווה שיהיה שקט יותר (בכלל לא בטוח שימכרו לי מאוורר) 2. לשלוט על מהירות מאוורר המעבד ע"י מפסק ונגד (שיפיל מתח על עצמו וכך יפחית את מתח הזינה למאוורר). מה דעתכם? פרטים טכניים: - מדובר במאוורר גנרי של מעבד (סלרון 1.8 גיגה וכשקניתי את המחשב לא נשאלתי על מאוורר זה - סימן שקיבלתי מאוורר פשוט מאוד) - לוח אם D845GBV של אינטל - את הפןבאס בניתי ממפסק פשוט …
-
- 11 תגובות
- 614 צפיות
-
-
מתקינים לי מזגן בחדר וחשבתי אולי להתקין אותו מעל המחשב וככה המאווררים יכניסו למחשב אוויר ממש קר וגם המזגן יקרר את המארז חיצונית... אבל לפי מה שהבנתי המזגן מוציא אוויר יחסית לח אם אני יכניס למארז אוויר לח יש מצב שיהיה קצר? או כל מיני דברים בסגנון שיזיקו יותר מאשר יעילו?
-
- 9 תגובות
- 560 צפיות
-
-
אחרי השרב של היום בדקתי תמעלות ונדהמתי במאמץ CPU 54 Board 35 יש לי מארז simbadda c650 תמליצו לי על מאוורר אחד של 80 ואחד של 120 וגם משהו למעבד אבל בגלל שבחדר שלי מאוד חם אני רוצה משהו שיהיה מעולה ושקט מאוד למה אני לא סובל רעש ולבסוף משהו בשבילי
-
- 15 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם מקווה מאוד שתוכלו לעזור לי, יש לי מעבד amd athlon xp 1800 ולוח אם של abit KR7A-133, המכפלה שלי היא על 11.5 ניתן לשנות אותה אך בתוכנה של wcpuid זה נשאר 11.5, בלוח אם יש לי אפשרות להעלות מתחים לליבה, ל-i/o ולDDR העליתי את מתח ה-cpu למקסימום שזה 1.85 וולט והצלחתי להעלות את המהירות את המהירות של ה-FSB ל-141 שזה נתן לי תוספת של 100MHZ כל ניסיון להעלות מעבר לזה גרם לאיתחולים של המחשב, טמפרטורת הלוח אם היא 30 מעלות, טמפרטורת המעבד היא 55 מעלות. כשהעליתי את המתח של ה-i/o המחשב נתקע, לגבי המתח של הזיכרונות לא בדקתי. ראיתי אנשים שהצליחו להגיע למהירויות של מעל 2000MHZ ויותר מישהו יודע איך עושים את זה ויכול לעזור לי? תודה רבה !
-
- 7 תגובות
- 529 צפיות
-
-
היי, מצאתי מאורר+היטסינק של מעבוד פנטיום ישן, ועוד 2 סינקים שהיו בספק. תמונות: עכשיו יש לי כרטיס מסך geforce2 ישן שנפל לו ההיטסינק ואי אפשר לשחק איתו במשחקים כבדים כי ישר המחשב עושה ריסט כשהוא מגיע לטמפ' גבוהה, הכרטיס: עכשיו רציתי לחבר את החלקים החדשים לכרטיס בצורה כזאת: כשהמאורר על הליבה של הכרטיס איפה שהיה הסינק שנפל ועוד סינק אחד בחלק הזה של הכרטיס: השאלה אם זה בסדר ככה? זה אמור להיות בצורה כזאת? אם כן איך אני עושה את זה? הבנתי שעושים עם משחה טרמית אבל לא כל כך הבנתי איך. בכל מקרה אני צריך לדעת איך הרעיון, תגובות בבקשה.
-
- 4 תגובות
- 495 צפיות
-
-
יש לי pentuim 4 1600 mhz intel mother board : asus 256 ddr ___________ Can i overclock and how ? u can find me : mIRC Quake.net server #3dv channel icq : 175837059 or post here a answer send me private message here tnx
-
- 1 תגובה
- 518 צפיות
-
-
כמו שאתם בטח יודעם אז בלילה משאירים את המחשב דלוק בשביל ההורדות מהאינטרנט. כאן נוצרת הבעיה (לי אישית זה לא מפריעה פשוט אמא שלי משתגעת מהרעש) אני מחפש פתרון יעיל וזול כדי להשתיק את המאווררים, לא יודע, איזה שני כפתורים שאחד שולט על כל ארבעת המאווררים הגדולים והכפתור השני על המאורר של המעבד והכרטיס מסך. שבלילה אני יוכל לכבות אותו ויהי - ש - ק - ט ! מבקש את עזרתכם ודעתכם "יאסר". נ"ב יש לי שאלה: אם אני מכבה את כל המאווררים כולם בלי יוצא מן הכלל חוץ משל הלוח, והמחשב עובד רק על הורדות מהאינטרנט יש מצב לסכנת אחד או כמה מהחלקים במחשב?
-
- 17 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי קיבלתי את המאוורר הזה: http://www.datech.co.il/product_info.php?cPath=1_282_283&products_id=1447 וקיבלתי איתו מד אטמפרטורות... וקיבלתי גם מדבקה חלקה... אני צריך להדביק את המד עם המדבקה קרוב למעבד או מה? ולאן אני צריך לחבר את הכבל של המאוורר שהוא יקבל חשבל? איך נראה הכבל שאליו אני צריך לחבר??(שאלה טיפשית אבל אף פעם לא התקנתי מאוורר...) בתודה מראש לכל העוזרים... :) :)
-
- 2 תגובות
- 471 צפיות
-
-
שלום. שאלתי היא, האם יש מצב שמחשבה יכנס למצב OC בצורה עצמאית (כתוצאה ממשחק "כבד", פעילות ממושכת של המחשב וכו'), ללא הוראה מפורשת או הגדרה של בעל המחשב ? אם יש מצב כזה, איך זה קורה ואיך אפשר למנוע את זה ? תודה, תומר.
-
- 4 תגובות
- 436 צפיות
-
-
היי! אני צריך עזרה בבחירת מאוורר למעבד(כולל היטסינק) לעבודה בOC. יש לי מעבד 2.8 Intel 800Hz HT, ולוח של Abit AI7 , וכרגע אני מגיע איתו ל3300Mhz (בלי להתעסק עם מתחים ותזמונים). כרגע הטמפרטורות הן (בערך~): מנוחה: 39-40 מעלות. עבודה (מאומצת): 53-55 מעלות. לפי המחשבים של אנשים שראיתי כאן, אפילו ללא OC אני צריך קירור קצת יותר טוב, לא? בכל אופן, חשבתי על ה A1715 Thermaltake CPU Fan Spark 7+ Xaser Edition - P4 Fan. קישור לאתר היצרן: http://thermaltake.com/coolers/spark/a1715.htm הוא נראה לי דיי חזק, במיוחד שהוא למעבדי 3.6 , והוא עולה כ-165 ש"ח. מה אתם אומרים עליו?
-
- 12 תגובות
- 682 צפיות
-
-
שלום! אין לי מושג בOC ובחיים לא עשיתי, והייתי רוצה לשמוע קצת כמה זה יכול לשפר לכרטיס שלי את הביצועים (בFPS), ובמה זה כרוך. תודה. נ.ב. יש לי כרגע במארז שני מאווררי 12 מ"מ מפרט: pentium 4 2.6 p4p800 deluxe 2*512 geil asus gf 4 ti 4200 128 mb
-
- 3 תגובות
- 459 צפיות
-
-
אני כמעט בטוח שפתחתי כבר תרד על הנושא הזה, אבל מן הסתם אני פותח שוב מכיוון שלא קיבלתי תשובה. אז ככה, יש לי מארז של RAIDMAX עם מאוורר אחד שמוציא אוויר ו-VOLCANO 10 על המעבד, אפילו אם הגוף קירור הזה לא הכי טוב בעולם, המעלות לא צריכות להגיע ל-70 מעלות קבוע ב-IDLE וכשאני עובד על המחשב זה עולה ב-5 מעלות ומפעיל את ה"אזעקה". הכל יכול להיות, אולי משהו שם לא מוגדר טוב או מחובר טוב אני לא יודע, העובדה שיש לי רק מאוורר אחד במחשב בהחלט קשור ואני מודע למצב, אבל בכל זאת! בכל מקרה, אם זו בעיה טכנית או לא יודע מה תציעו לי הצעות! תודה מראש!
-
- 4 תגובות
- 499 צפיות
-
-
יש לי SWIFTECH MCX462-V עם מאוורר 92 שעובד ב0.3 A והטמפרטורת הם 41 כזה בOC ל2200 (BARTON 3200) עם BARTON 2500 יש לי את הטורנדו 92 אבל עוד לא שמתי אותו כי אני שם לו איזה נגד מישתנה של 15 WATTS בכל מיקרה יש לי שני מאוורים שמכניסים אחד בצד (בדלת) ואחד מקדימה. אם למישהו יש את ההיט סינק הזה תגידו מהטמפרטורה בבקשה
-
- 3 תגובות
- 555 צפיות
-
-
יש לי AEROCOOL EXTREME http://www.hwzone.co.il/reviews.php?file=aerocoolext ורציתי לדעת האם החלפת המאוורר שלו בSMARTFAN2 תעזור? לא שיש לי בעיות אבל הטמפרטורות הם בערך 43~ בLOAD עם OC ו3200@2600 אני רוצה להגיע ליותר ללא בעיות טמפרטורה והמאוורר שבא עם הAEROCOOL הוא טוב אבל ממוצע. תודה על העזרה!
-
- 7 תגובות
- 568 צפיות
-
-
לפני בערך שבוע קיבלתי בונג מקרטון עבה במיוחד וידעתי שאשתמש בו עבור משהו למחשב. חשבתי וחשבתי, שאלתי את אבי אם הוא עובד עם קרח יבש בעבודה (מסתבר שכן!). האמת שבהתחלה שאלתי אותו על חנקן נוזלי אבל התברר לי מאוחר יותר שצריך אישורים מיוחדים ובעיקר פרוטקציות בממשלה כדי לקנות ולהשתמש בחנקן נוזלי עקב קורו הרב והסכנות הטמונות בשימושו. אבי השיג לי כתובת של מפעל לייצור קרח יבש בראשל"צ ואני הולך לשם בקרוב (חופשת פורים). את גוש הקרח היבש הראשון אני כנראה אקבל כבר מחר, כי אבי מביא לי מעבודתו. מד טמפ' אקנה בקרוב וכבר תכננתי הכל וביצעתי 99% (הכל חוץ מבאמת לשים קרח יבש בפנים). אחר כך ביקשתי משחה טרמית ואבי הביא לי את הטובה ביותר בשוק (ThermaSil, אם זה מוכר למישהו). להפתעתי הרבה, המשקל נטו ש…
-
- 7 תגובות
- 619 צפיות
-
-
ערב טוב, אשמח לקבל המלצה לחנות מחשבים רצינית בראשון לציון. אני מעוניין לקנות מאוורר לקירור מעבד AMD Athlon 1400Mhz. הבנתי שהמאווררים של זלמן ושל ט'רמלטייק טובים לכן אשמח לקבל המלצות על מאווררים שלהם (אם כי אפשר גם של חברות אחרות). אני לא מחפש מאוורר לאוברקלוקינג אלא משהו פשוט אבל שיעשה את העבודה טוב (כרגע עם המאוורר הנוכחי שיש לי המעבד מגיע לטמפ' עבודה של 52 מעלות :-\ הבנתי שזה לא טוב כל כך). תודה.
-
- 12 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
פעם הוא היה עושה לי 2300MHZ 1.725 והיה עובד יציב עכשיו הוא לא עושה 2300MHZ לא משנה איזה מתח אני נותן לו... ואיזה מכפלה (החלפתי לוח.. אבל מה זה משנה? זה המעבד לא הלוח...) הבעייה השנייה היא משהו עם הבאס.. אני לא מצליח להגיע ל230. ניסיתי מכפלה נמוכה ו230, כידוע בעיית נכות.. אבל מה זה משנה. המחשב קורס לפני שהוא מגיע למסך טיענה של ווינדוס ניסיתי לתת מתח VDD הבעייה היא לא הזכרון.. הוא לא בדיפולט שלו אפילו, בכל מקרה נתתי לו קאס 2.5-4-4 ומתח 2.9.. ספק צונמי 350. למה אני לא מצליח 230? כל שאר החבר'ה בחול עם הלוח הזה עושים 230 בכיף בלי מודים ובלי כלום, רק לי זה קורס. אני לא מבין למה..
-
- 8 תגובות
- 584 צפיות
-
-
האם המאוורר הזה הוא טוב והאים הוא יקרר טוב את המחשב שלי ? http://www.datech.co.il/product_info.php?cPath=1_282_283&products_id=1448
-
- 3 תגובות
- 533 צפיות
-
-
מצב ראשון: סמארט פאן II - מכניס אוויר סמראט פאן II - מוציא אוויר מאחורה סמארט פאן II - מוציא אוויר מהגג Spark7+ - על המעבד (כל זה עלה לי 400 שקל בזמנו) מצב שני: ג'נרי - מכניס אוויר מאורר לדים של VANTEC - מוציא אוויר מאחורה ג'נרי - מוציא אוויר מהגג סינק של טרמלרייט על המעבד + מאורר ג'נרי כלשהו אני רוצה תשובה חד משמעית איפה הקירור יהיה טוב יותר כי אני לא יזרוק את ה400 שקל האלה סתם הצידה ויקנה שוב משהו במחיר של 400 שקל אני רוצה לדעת האם ההבדל יהיה לטובה או לרעה, והאם זה יהיה בצורה משמעותית
-
- 13 תגובות
- 890 צפיות
-
-
http://www.extensiontech.net/reviews/cooling/fans/vantecuvfans.shtml הוא עושה 39 CFM!!!!!! ורק 34dba!! וגם רגיש ל UV אם למישהו יש מנורת UV וזהו מקווה עזרתי למישהו אם הטלבת בקניית מאוורר. יכול להיות מאורר טוב ושקט למי שמחפש מאוורר להיטסינק שלו.
-
- 3 תגובות
- 948 צפיות
-
-
-
שלום ובוקר טוב! ברשותי מערכת הכוללת מעבד ATHLON XP 2800@3200 המעבד מקורר ע"י גוף קירור של ZALMAN CNPS6000-CU כל המערכת יושבת בתוך מארז SUPERTALENT המכיל 5 מאוררים ג'נריים 2 מכניסים אויר מלמטה 1 מכניס אויר מהצד ושניים מוציאים אויר מהחלק העליון מאחור. על הליבה מרחתי את המישחה הטרמית שהגיעה עם גוף הקירור. טמפרטורת המנוחה הינה כ 51-53 מעלות. לאחר הרצה של כשעתיים ב PRIME95 מגיעה טמפרטורת המעבד ל 64 מעלות וטמפרטורת ה SYSTEM ל 31 מעלות (נבדק ב EASYTUNE AIDA ו BIOS) ונשארת במצב זה במשך שאר ההרצה (לעיתים מגיעה ל 65 אך לא יותר גם לאחר שעות נוספות של הרצה) המאורר של גוף הקירור עובד במהירות מלאה של כ 2500 סל"ד וכן כל מאוררי המארז עובדים גם הם במהירות מלאה. המערכת כוללת 4 HD צורב וצור…
-
- 13 תגובות
- 994 צפיות
-
-
המפרט שלי הוא: בארטון 2500 לא נעול. AN7 SP97 עם מאוורר 92 מ"מ של אנרמקס קורסייר 2X256M 3200 400MHZ רדאון 9600 פרו ב-2260MHZ בערך (גם עם מכפלה של 10.5 וגם עם 11) המחשב יציב אבל שהוא בסביבות ה-2300MHZ הוא עושה כל מיני ציפצופים ולא מחזיק פריים 95. טמפ' 46 בערך במאמץ. העלתי לו את המתח לצ'פסטק למקסימום שזה 1.75,לזכרונות 2.90 ולמעבד עד ל-1.85 בערך. המתח ל-AGP הוא 1.55 אבל אין לי מושג אם לגעת בו או לא. תיזמונים של הזכרונות ניסיתי 2.5.3.3.7,2.3.3.7,2.5.4.4.7 ושאני שם 3 בראשון המחשב מצפצץ ולא עולה. מה אני יכול לעשות עלמנת לעבור את ה-2300MHZ ?
-
- 5 תגובות
- 620 צפיות
-
-
התחתלי לא מזמן להתסק עם O.C העלתי את ה מהירות ב 300 HZ והכל סבבה. במהלך ההסתובבות שלי פה בפורום אני מוצא את עצמי רןאה את המושג 1:1 2:1 מה זה אומר ואיך אני מגדיר את זה ומה יותר עדיף? דבר נוסף כאשר אני מעלה את הFSB אני משתדל להשאיר את המהירות של הזכרון ב 400 זה מהלך נכון או לתת לו גם לעלות?
-
- 8 תגובות
- 712 צפיות
-
-
יש לו 2 חיוברים.. אחד לווסט מהירות ידני. ואחד לווסט מהירות ע"פ טמפ'. איך אני אמור לחבר את הווסט טמפ'? תודה
-
- 5 תגובות
- 602 צפיות
-