עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by amd@ati,

שלום, ברשותי מעבד מהדגם שצויין, בעת המשחק (קרייסיס וור הד) המחשב כבה (זה קרה פעמיים), שמתי לב שטמפ' המעבד הייתה 58 מעלות, האם זה נורמאלי למעבד מהסוג הזה? האם המחשב כבה בגלל הטמפ'? תודה רבה מראש

• 2 תגובות
    • 476 צפיות
  2. Started by amd@ati,

היי, אשמח אם מישהו יסביר איך בודקים את טמפ' כרטיס המסך ורכיבים שונים, אשמח אם אפשר לעשות זאת מתוך הווינדוס ולא דרך הביוס.. תודה רבה

• 2 תגובות
    • 552 צפיות
  3. Started by k22,

תמיד שאני מדליק את המחשב הוא עושה רעש למשך כמה דקות (בערך 10דק') תמיד אומרים לי שזה האבק במאוורים אני מנקה אותם מוציא את כל האבק אם פן ושוב נהיה רעשבהדלקה. זה מפסיק כאשר אני נותן מכה קטנה למארז או אם הזמן פשוט מפסיק הרעש. ממה נהיה רעש הזה ואיך מסדרים אם אפשר בכלל?

4. Started by alexbmw,

האם משחה טרמית של ה Thermalright Ultra 120 eXtreme מתאימה גם בתור משחה טרמית לכרטיס מסך ?

• 2 תגובות
    • 576 צפיות
  5. לכמה מעלות אמור להגיע Q9550?

• 2 תגובות
    • 611 צפיות
  6. Started by emmanuel,

ברשותי כ. מסך מדגם ASUS EN8600GT 512 SILENT,ואני מעונין לשמוע על בצעות לשיפור הטמפ" של הכרטיס או על ידי החלפת מאורר או שילוב אחר שלא מצריך יותר מידי ידע או בלגן. תודה מראש לכל העוזרים.

• 2 תגובות
    • 534 צפיות
  7. Started by redti,

האם קיים סיכון ? או שזה מקצר את חיי המאורר של הכרטיס מסך אם אני אמהיר אותו מעבר למהירות ה deafult שלו שהיא 25% ולא מספיקה בהחלט..הוא הגיע ל79 בקלות..אני מעוניין לשים את המאורר על 50% יש כל סיכון בזה או באחוז גבוה יותר? מדובר בHD4850 של sapphire , עם מאורר נשלט דרך ה overdrive .

• 2 תגובות
    • 477 צפיות
  8. Started by The Prophet,

אז כך, יש לי מעבד E4500 (עם לוח אם P35 DS3L וכרטיס מסך 9600GT)...אז כאשר אני מעלה בביוס את התדר ומגיע איתו לתדר הרצוי, אני שומר את ההגדרות (Save and Exit - כלומר, לשמור הגדרות ולצאת המביוס). הוא יוצא לי הכל טוב ויפה, אבל כשאני נכנס למחשב - פתאום הוא לא שומר לי את התדר. מה יכולה להיות הבעיה? חשוב לציין שאני הורדתי את כל האופציות של חיסכונות החשמל... תודה לעוזרים. בברכה, דן.

9. Started by or_doc,

המחשב לא עולה פשוט מסך שחור לאחר oc של 200 mhz המחשב הוא 2180 msi 945gcm7-f זיכרון 1gb פעמים מהירות 677 ספק גנארי 300w ezcool המחשב פשוט לא עולה בכלל אחרי 200 mhz

• 2 תגובות
    • 565 צפיות
  10. היי מחפש יחידת קירור למחשב נייד שתהיה בעלת CFM גבוה ועם יכולת הגבהה של הנייד עד סכום של 200ש"ח קיים דבר כזה?

11. Started by Mantrastic,

היי, אז אני מקבל עוד איזה יום-יומיים תמערכת החדשה, לקחתי e8400 BOX, עכשיו השאלה שלי אם הקירור סטוק מספיק? או לקנות קירור? אני לא מתכנן OC כרגע.

12. Started by aviram20,

יש לי לוח של asrock p4vt8+ וכרטיס מסך ביציאת AGPX8 הכרטיס הוא ג'יפורס אמאקס 440 כןכן אני יודע שהוא מסריח גמני כבר בא לשבור אותו.... בקרוב כרטיס חדש... בקיצרר.. יש מצב שהכרטיס הזה מגביל אותי לעשות ? כי אני מנסה לעשות הוא מעלה לי את המחשב מראה לי שהכול טוב אני שומר את ההגדרות והכול .... רק שאני נכנס לCPU-Z הכול נשאר אותו דבר והתדר לא עולה ..... עריכה: טוב אז עכשיו אחרי שהפסקתי להיתעצל וקראתי קצת את המילים המוזרות בביוס הצלחתי לעשות OC והוא הגיע כמעט ל3 העלתי 7 מגה הרץ עיגלתי מ133 ל140 עכשיו עשיתי בדיקת מאמץ עם OCCT ואחרי 3 שניות הוא רושם לי התרסק ועושה קול של ברווז כזה... ניסיתי עוד פעם ועכשיו הוא לא עושה שום קול והוא מאמיץ אותו.. עשיתי 5 דקות ולא קרה כלום ... בעיה נוספת י…

• 2 תגובות
    • 565 צפיות
  13. האם אני חייב לעדכן או שאוכל להסתפק בביוס הנוכחי. אני מעדיף שלא לעדכן את הביוס כי לא מצאתי את הלוח אם שלי באתר הבית של pcchips

• 2 תגובות
    • 522 צפיות
  14. Started by sbtgn1,

מפרט E8400 3.0@3.8 ASUS P5Q DELUXE 4GB G.SKILL 1000MHZ CL5 כרגע אני על 420 *9 עם 1.26 למעבד יציב זכרונות 1:1 מתח לזכרונות 2.1 תזמונים מוגדרים 5-5-5-15 לא משנה מה אני לא יכול לעלות את ה FSB ל440 גם עם אני יורד במכפלה ל7 ועולה במתח ל 1.45 ממה שקראתי בפורומים בחול הבעיה היא שכל שאר הגדרות הם על AUTO וצריך להגדיר אותם אך אני לא יודע את הערכים המומלצים ועוד בקשה קטנה באיזו תוכנה אני יכול לראות מה המתח לזכרונות שאני כבר ב VISTA

• 2 תגובות
    • 670 צפיות
  15. Started by kira,

אז ככה עקב חוסר עניין בפורום מפרטי מחשב אני מבקש פה את העזרה אני ממש בשלב לפני הקנייה ואני לא קונה כל עוד לא מאשרים לי פה שהכל יעבוד חלק אז תודה רבה ויום טוב לכם חברה טוב ישנם כמה שאלות בקשר למפרט הדברים שממש מציקים לי זה הספק כוח - האם הוא יחזיק את המערכת כולל את מספר המרבי של כמויות המאוררים קירור מעבד - האם הקירור הזה טוב . ראיתי שאפשר להוסיף עוד מאוררים אליו (4 בזמן נתון עד גורם לעומס משקל על המעבד והלוח אם ) כונן קשיח - יש לו באפר יותר גדול . יוצא יותר זול . אז למה אנשים עדיין מעדיפים WD (מניסיון אצלי כל 3 שנים ה JD נדפק , בידיוק לפי השעון) זיכרון - האם מתאים ל OC כרטיס המסך - חח נאי לא בידיוק משחק אבל חשוב לי לחבר שני מסכים לאותו כרטיס מסך המפרט לוח אם Gigabyte …

• 2 תגובות
    • 556 צפיות
  16. Started by Gal1992y,

הוא על 938RPM ממוצע והמעבד במנוחה בטמפרטורות מטורפות של 56-57 המחשב חדש לגמרי !! אני מיואש.. איך מגבירים את המאוורר ?

• 2 תגובות
    • 650 צפיות
  17. Started by Cyron,

שלום רציתי לדעת האם למע' הבאה יש יכולות OC מדובר ב-E4400 לוח MSI MS-7255 V2.0 עוד מידע דרוש ? תודה מראש

• 2 תגובות
    • 544 צפיות
  18. אחרי שהחלפתי מסך ל22", הטמפ בזמן מאמץ של ה8800GTS שלי עלה מ60 מעלות ל65-67 מעלות(מאוורר על 100 אחוז). האם זה תקין?

19. שלום, יש לי מחשב יחסית חדש עם לוח עם Intel GB33BU וCHIPSET גם של אינטל G33 מעבד C2D E6550. המחשב סבל במשך הרבה זמן מחום יתר ואני פשוט התעלמתי המקסימום שעשיתי בגלל שהייתי עצלן זה היה לפתוח את המארז וקחת מאוורר גדול(רגיל לא של מחשב) כיוונתי אותו למחשב וזהו זה עזר...יותר נכון כמעט עזר המחשב עדין היה עושה ריסט בזמן מאמץ מרוב חום! החלטתי לסדר את זה וקניתי 3 מאווררים נוספים(עכשיו יש 5) יחסית קטנים והתקנתי אותם אחד על הכרטיס זיכרון(הוא היה ממש מתחמם) ועוד 2 בתוך המארז שיקרר את המעבד הזיכרונות וכו'... הבעיה היא שהמחשב כבר לא כמו פעם אבל עדין מתחמם ולעושה לעצמו ריסט... חשבתי לנסות לשלוט את המיהרות של המאווררים אבל שום תוכנה(נסיתי 5 תוכנות) לא מצליחה בכלל לזהות את המאווררים ש…

• 2 תגובות
    • 568 צפיות
  20. Started by redti,

ברשותי E8400 ו4GB של ocz pc 6400 hpc reaper ספק איכותי של 430 watt הנתונים הם כאלה : cpu voltage : 1.30625 dram v : 2.1 memory frequency : 800 - 936 oc/ timings :5-5-5-15 התזמון המקורי של הזכרון הוא 4-4-4-12 cpu : 3501mhz cpu multiplier : 9x לגבי ה multiplier של הזיכרון הוא על אוטומטי ויש לי הרגשה שזה מה שגרם לזיכרון לעלות כל כך הרבה בעבור העלאה כזאת קטנה של המעבד..סך הכל זה הישגים לא כל כך טובים שאני מנסה לעלות יותר מיזה המחשב לא עולה בכלל והביוס עושה recovery ייתכן שאני לא מצליח יותר מיזה בגלל הספק ? תעזרו לי אני מת לעשות את זה כמו שצריך..

• 2 תגובות
    • 539 צפיות
  21. Started by yonm13,

אהלן.. היום החלטתי פעם ראשונה לעשות OC לכרטיס מסך שלי (עם הS1 שלו) דרך RIVATUNER.. העלתי לאט לאט וכל פעם בדקתי חצי שעה עם התוכנה שמומלצת במדריך. הגעתי ל680 לליבה ושם זה נעצר.. ב690 הכרטיס נכבה לי אחרי 10-25 דק' (אני משער שזה מה שקורה, כי המסך ממשיך כביכול לקבל תצוגה, ולא עובר לSTANDBY MODE, אבל היא שחורה לגמרי). עכשיו, הגעתי ל810 לזכרונות והורדתי קצת את הליבה ל675 (אז בעצם 675\810) ושיחקתי CRYSIS WARHEAD.. פעם ראשונה שהמשחק שחיק על HIGH! (הכל על HIGH). הייתה בדיקה אחת שניסיתי על 685\820 לפני שהורדתי קצת בליבה, והיא קרסה אחרי משהו כמו 25 דק'. אני לא יודע אם הזכרונות מסוגלים ליותר, מה גם שכשהתקנתי את הקירור הדבק שעל ההיטסינקים של הזכרונות היה חלש מדי, אז השארתי את המדבקות ה…

• 2 תגובות
    • 537 צפיות
  22. Started by ifs2003,

שלום, ברשותי לוח P5Q של ASUS ואני מעוניין לעשות OC קטן, היה ברשותי לוח ASUS P5W DH DELUX ששם היה ניתן לעשות OC לפי אחוזים וזה היה פשוט קל ונוח כי המערכת הייתה עושה הכל לבד. השאלה שלי היא האם יש אפשרות כזאת גם ב P5Q ? מצאתי רק הגדרות ידניות שאני מעדיף לא להסתבך איתן. האם ישנה אפשרות אוטומטית פשוטה בכל זאת ? אשמח קצת להרחבה בנושא. תודה

• 2 תגובות
    • 525 צפיות
  23. יש לי מעבד E7200, לוח אם GA-G31M-S2L ומאוורר מקורי של אינטל. המאורר עובד כל הזמן במהירות מקסימלית (3000RPM). בביוס עשיתי enable לאפשרות שאומרת שהביוס שולט על המעבד. ניסיתי להוריד את המהירות בעזרת SpeedFan. הוא מזהה שהמאוורר עובד ב- 3000RPM, אבל כשאני מנסה להוריד מהירות הוא לא מגיב. המאוורר מחובר במקום המתאים.

24. Started by omermiz,

יש לי מעבד E6300 לוח אם Gigabyte 945P-S3 3G ram זיכרונות של OCZ עם מהירות 800MHZ למרות שהלוח תומך רק ב 667 קירור סטוק של המעבד.. נכנסתי לביוס קראתי מדריכים עשיתי חלק ממה שאמרו ניסתי לעשות אוברקלוק ולא מצליח לי כלום חחח.. אני ממש חדש והייתי שמח אם מישהו יוכל לעזור לי... אם מישו ילמד אותי קצת ויעזור לי אני יבין קצת יותר.. תודה לכולם...

• 2 תגובות
    • 462 צפיות
  25. Started by adizarko,

אתמול התקנתי מערכת חדשה בה יש מעבד E8400 עכשיו שעשיתי ניסיון לראות אם הכול עובד - ללא HD ומערכת הפעלה, רק הפעלה של ביוס - הטמפרטורה של המעבד הייתה 32C. האם זוהי טמפרטורה סבירה למעבד לא במאמץ? בנוסף יש לוח של GIGABYTE - יש שם 4 נורות על הלוח שככל שיותר נורות נדלקות זה אומר שהמעבד יותר עובד - אתמול ראיתי שכולן נדלקו אף על פי שהייתי רק בביוס - זה תקני? תודה

• 2 תגובות
    • 570 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.