עבור לתוכן

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. OK הזמנתי טרמלרייט SP94 וVGA silenser וAC5 למחשב שלי. עכשיו אני צריך לפרק את כל המחשב כדי להרכיב את החלקים ואני רוצה טיפים על איך לעשות את זה כמו שצריך (במריחת המשחה והתקנת המוצרים) ועל מה אני צריך לשים את הלוח M ואת כל שאר הרכיבים נגד חשמל סטטי וכל דבר שיכול לפגוע במחשב

• 7 תגובות
    • 593 צפיות
  2. הקיץ הגיע ואיתו האקלים החם של מדינתינו. אין שום סיבה שאני ימשיך לגרום נזק למעבד שלי, שהטמפ' סביבו נעה בסביבות ה 50 מעלות. אני רוצה להחליף את המאוורר שבא ביחד עם המעבד של אינטל, ובאותו הזמן גם לבצע את המודינג הראשון שלי (אם אפשר לנסח את זה כך). אני רוצה בעיקר שקט מהמאוורר, אבל גם שיתן קירור סביר. אני לא מתכנן שום oc למעבד (ולכל שאר הרכיבים). אם יש צורך לקנות גם מישחה טרמית כל שהיא, אז בבקשה תמליצו. נ.ב. התקציב להיטסינק עד 200 שקל ולמשחה הטרמית בסביבות ה50 שקל

• 22 תגובות
    • 1.1k צפיות
  3. Started by IMT,

שלום, אני חדש בפורום ובאתר, והשמח ללמוד כיצד לשפר את המחשב. קראתי היום את המדריך "אלתור מאווררים". בבזבזתי אף רגע, השגתי ספק ישן מחבר שלי, פירקתי, חתכתי, חיברתי ו... אני לא מצליח להבין מהמאמר לאן לחבר את החשמל של המאוורר :-\

• 1 תגובה
    • 469 צפיות
  4. Started by דרדסדילר,

היי היום פתחתי את המארז ואני רואה שהמאוורר של הכרטיס מסך שלי לא עובד ואני לא יודע אם הוא אמור לעבוד רק בשעת מאמץ או כל הזמן. ואם זאת בעיה אז מה עושים? אשמח לקבל עזרה תודה מראש.

• 3 תגובות
    • 537 צפיות
  5. אני צריך למחשב של בן דוד שלי מאווור+סינק+משחה למעבד AMD 1900+, סוקט A אם אני לא טועה. צריך להיות שקט ויעיל. המאורר+סינק המקוריים של AMD גרוע רצח, הגיע אתמול ל-80 מעלות (!). כאשר המעבד רץ בטמפ' רגילה בסביבות 55 מעלות. המארז הוא של ENERMAX, מאוורר כראוי. ניתן לחרוג טיפה מה-200 ש"ח...אם זה הכרחי המחשב הוא: AMD 1900+ @ 1.6 (ללא OC) Gigabyte 7VRXP+ rev.2 מעדיף לרכוש מזיגזג (משם נקנה המחשב). תודה ליועצים.

• 37 תגובות
    • 2.6k צפיות
  6. יש לי 3 סמארט פאן אני רוצה להחליף את שלושתם לאנרמקס שיהיה יותר שקט , השאלה אם ההבדלים בעבודה היו גדולים שלושת הסמארטים במקסימום נותנים לי קירור טוב מאוד למארז מידי.. השאלה אם האנרמקס גם יעשו את העבודה בעת הצורך והאם במקסימום האנרמקסים רועשים או שגם אז הם ברמת סאונד סבירה.. עריכה: הזזתי את עצמי לגוגל לחפש קצת פרטים ואני לא אוהב מה שאני רואה.. במקסימום שלו האנרמקס זורק 40CFM ב38 דציבלים.. בזמן שהסמארט זורק 72CFM ב48 דציבלים כמו שאפשר בקלות לראות ההבדל בעבודה גדול ומשמעותי מאשר ההבדל ברעש.. נראה לי שאני ירד מהמחשבה להחליף את שלושת המאוררים לאנרמקס חבל על הכסף שלי אם האנרמקסים לא יתנו לי קירור טוב מה אתם אומרים?

• 17 תגובות
    • 860 צפיות
  7. Started by shimon956,

שלום לכולם אני מתחנן לעשות oc ממש בקרוב ואני רוצה לנעול את הagp וה pci אבל משום מה בביוס מופיע לי רק הנעילה של agp שאני יכול לשים אותו על 66 אבל חיפשתי בכול הביוס ואין שם שום נעילה של pci אולי מישהו יכול לעזור לי הלוח זה gigabyte GA-7N400-L1

• 2 תגובות
    • 563 צפיות
  8. עשיתי אובר קלוק 3@3.3 והטמפ' לא משתנת!!! (אפילו לא במעלה אחת!!!) זה ממש מוזר ואני לא מבין את זה, מישהו יכול לתת לי אולי תוכנה אחרת שתבדוק את הטמפ'? או שיסביר לי למה זה קורה??

• 7 תגובות
    • 682 צפיות
  9. Started by barshaked,

שלום לכם, לפי שאתחיל אני יציג את רוב המפרט: מעבד AMD Athlon XP 2500+ Barton לוח אם: ASUS A7V600-X גוף קירור למעבד: Thermaltake Volcano SilentBoost CPU Cooler for AMD Athlon XP http://www.thermaltake.com/coolers/volcano/rs/a1889b.htm מארז של Compucase עם מאוור 120mm מאחורה. וזכרון(אילוץ) :Kingston VauleRam 512MB 333MHz DDR PC2700 DIMM CL2.5 http://tinyurl.com/32uy5 היום עשיתי באמצעות הBIOS של הלוח אם אוברקלוקינג,למהירות של 2200Mhz, והלוח אם זיהה את המעבד כ AMD Athlon XP 3200+ האם כדאי להשיאר את המעבד על האוברקלוקינג? הטמפרטורת של הלוח נשארת כרגיל (34-35 מעלות ) והמעבד מתחמם קצת יותר ל 47-49 מעלות,כשהמעבד לא באוברקלוקינג הטמפרטורות הם 45 מעלות,לרוב (במנוחה,במאמץ הטמפרטורות …

• 4 תגובות
    • 620 צפיות
  10. Started by gnk,

שלום, יש ברשותי Hercules Radeon 8500LE כבר שנתיים, לאחרונה המאוורר שעל הכרטיס החל להשמיע רעשים מטריפים! האם יש דרך לסדר את זה? ומה גורם לזה? תודה.

• 10 תגובות
    • 1.5k צפיות
  11. Started by amirxbox,

שלום ברשותי l7vmm3 ועליו מעבד athlon 1900 xp-m שמורכב על הלוח ללא סוקט ( מולחם). יש אפשרות בביוס להעלות את מהירות הבאס אך לא את המעבד מה עושים?

• 9 תגובות
    • 781 צפיות
  12. נכון בביוס אז יש את הקטע של ה turbo, F1, Street racer אז שמתי את הזכרונות שלי על הסטריט וזה שיפר תביצועים חבלז.. אבל עכשיו אני לא מצליח להעלות את ה FSB ואני ממש לא יודע למה!! תעזרו לי בבקשה

• 0 תגובות
    • 467 צפיות
  13. Started by Xstyle,

תודה אח דלי דרך אגב עשיתי את העובר קלוק וזה עכשיו על 3.47 אבל יש בעיה אחת שאני מפעיל את תוכנת בדיקת היציבות זה עובר את ה 6 שעות אבל זה מגיעה לחום של 53 54 ועשיתי חור בגג ועוד מאורר אני קונה מחר ויתקין אותו זה כניראה יוריד מעלה שתים אני צודק רק תגיד לי עים 54 זה מסוכן

• 29 תגובות
    • 1.8k צפיות
  14. קניתי פנטיום 4 2.8 פרסקוט על לוח של אינטל,במארז יש לי מאוור מקדימה שמכניס אוויר(בקושי לדעתי) ומאוור על המעבד(סטנדרטי של אינטל) כמו כן יש הכנה למאוורר נוסף בדופן האחורית של המארז שאני משער שהיא למאוורר 80120 אני לא יודע להבדיל(איך מודדים?) אני מבקש ששתמליצו לי על דגמים ועלויות פחות או יותר לקירור של המחשב כי הוא לא יורד מ57 בסביבוה של וידוס ואני לא רוצה לחשוב לאן הוא יגיע במשחקים........... אז איזה קירור מומלץ? רק למעבד ואולי מאוורר אחורי נוסף או שאני צריך גם ללוח (נראה לי שיש עליו מעים תושבת קטנה כסופה שלא ברור לי למה היא.) וגם לכרטיס מסך ולדיסק הקשיח.... מה שתמליצו זה מה שאקנה כי אני לא מבין בזה יותר מדיי... אז אני מקווה שתמליצו לי נכונה...... תודה רבה מראש לכולם.

• 12 תגובות
    • 803 צפיות
  15. Amazing! this macci is one heck of an overclocker. 4.8ghz prescott! omfg http://www.akiba-pc.com/forums/index.php?showtopic=186 sorry eran... i accidently highlighted the link when i clicked an emoticon and only after i posted i noticed..

• 11 תגובות
    • 883 צפיות
  16. Started by Mighty,

שלום אנשים אני בתהליכים לעשות מערכת קירור מים ואני צריך שמחה טרמית לפני שאני נמנתק את ההיצינג הקיים אני מעונין לקנות Nanotherm BLUE II מ-זיג-זאג 2000 ואני צריך לדעת אם זאת משחה טובה או לא? וכמה גרם היא מכילה? Pentium 3- 500 MHZ

• 0 תגובות
    • 606 צפיות
  17. Started by מוטי יאיר,

ירדה(!!!???) היה לי מעבד AMD ברטון 2500+ (1.8 MHZ) ועכשיו לאחר עדכון ביוס (שעשתי דרך WINDOWS) הוריד לי את מהירות המעבד. ראו תמונה של אחרי. מה לעשות?

18. החלפתי לSP-97 שלי את הטורנדו 92' בSF2 CoolMod ועכשיו שקט וטוב ב40 מעלות Full Load + האוברקלוקינג... ומשום כך התפנה לי הוונטק 92 מ"מ טורנדו 119CFM המטורף לאוברקלוק של הכרטיס מסך המצ'וקמק שלי שאני מחליף בקרוב הPalit FX5200, עכשיו יש עליו בסך הכל מאוורר 40 מ"מ מסריח ביותר עם איזה 3 cfm ובלוק קירור קטן מתחתיו וגם משחה טרמית שאני שמתי... יש מספיק מקום לתקוע שם למטה את הוונטק טורנדו 92 אבל לא בצורה שהיא ישירות על הכרטיס אלא קצת באלכסון... העניין הוא שאני לא יודע איך בדיוק לעשות את זה ויש פה כמה מומחים, כבר ראיתי, אולי תוכלו לעזור לי בנושא אני ממש רוצה לקחת את הכרטיס הזה למקסימום עד שיגיע לי הRadeon 9800Pro שהזמנתי... בתודה מראש.

• 3 תגובות
    • 594 צפיות
  19. Started by Longstrom,

שלום לכולם, אני מעוניין לעשות אוברקלוק לכרטיס מסך שלי - radeon 9500p של ati. אין לי פלופי, וכשחיברתי מהמחשב השני שלי הצלחתי להרוס אותו... גם עם דוס 6.22 על סידי,ותוכנה בשם ntfsdos גם atiflash וגם flashrom לא עובדות* (הראשונה מבוססת על dos4gw ולא רצה על ntfs, והשנייה נותנת הודעת שגיאה שלא הצלחתי לפתור) *מכיוון שאני חייב לעשות העתק לביוס, אני צריך להיות מסוגל לכתוב על הדיסק. לא נראה לי שתהיה לי בעיה ב flash עצמו כרגע הדבר היחיד שנראה לי שאני יכול לעשות זה להשתמש ב knoppix ותוכנה מיוחדת לעשות flash דרך לינוקס - מישהו מכיר תוכנה כזו? חרשתי את google ולא הצלחתי.... מודה מראש על עזרתכם

• 3 תגובות
    • 552 צפיות
  20. Started by ETB,

כרגע המעבד על 2200 (220X11) עם מתח של 1.725. והמעבד ממש לא יציב, אחרי 5 דקות בPrime95 הוא קורס, ואחרי 5-10 דקות 3DMark03. לפני זה המעבד היה על 191X11 עם מתח המקורי ותזמונים גובהים והכול היה סבבה. זה ממש מעצבן ש9 MHz מז***נים מחרבשים הכול. והמעבד כרגע על 36- 38, ובאמץ על 41-43. המפרט של המחשב: AMD ATHLON XP 2500 +Volcno 6 ABIT NF7-SL ver 2.0 OCZ 512MB DDR PC3200 400mhz Revision 2 Performance Series 2.5/4/4/7 ALBATRON GeForce 4 TI 4280TD 250@270/ 512@576 המעבד עם מכפלה נעולה (ועם חרא סטפינג) מה יכול לגרום לחוסר היציבות???

• 8 תגובות
    • 859 צפיות
  21. Started by Xstyle,

אמרתם שאני צריך לעלות מתח אני לא יבנתי אותכם אתם יכולים להסביר לי בדיוק לפי הביוס שלי שהוא של ASUS איך מעלים את המתח הזה!!

• 1 תגובה
    • 495 צפיות
  22. Started by urielka,

יש לי בעיה לעבור עםהלוח הצפצפי הזה את ה 150 mhz בoc רציתי לדעת למה זה קורה אני חושב על שלוש סיבות 1.לוח מעפן לoc (אני יודע בבירור) 2.זיכרונות תומכים 266mhz אולי בגלל זה הם לא רוצים לקבל יותר מידי 150*2 = 300 3.העובדה שאני לא יכול לנעול את הpci/agp ואולי בגלל זה הכרטיס מסך נתקע ואיתו המחשב כי אז ה pci ב37 והagp ב74 במקום(66:33) בקשר לסיבה מס 3 יש למישהו רעיון איך אני יכול לנעול את הpci/agp בלוח כאשר אני עושה אובר על ידי תוכנה (רק CPUCOOL עובד כי ה clockgen של הוא ics-950901 והוא לא ממש מפורסם) ו שאני עובר את ה 150 אז הוא פשוט מוציא עלי מסך כחול אבל ב 200 הוא פשוט נתקע(ב200 אז בpci/agp מתאפסים לנורמל 33\66 ) לכן נדמה לי שזה בגלל סיבה 3 מישהו יכול לעזור לי להתגבר על הב…

• 0 תגובות
    • 632 צפיות
  23. Started by coolmeen,

http://www.akiba-pc.com/forums/index.php?showtopic=189

• 0 תגובות
    • 558 צפיות
  24. שלום לכולם, עשיתי את הOC הראשון שלי, לאחר המון הסברים מכם ועכשיו יש לי בעייה קטנה: יציבות. המערכת שלי מעבד AMD ATHLON 2500+ BARTON יש לי 2 סטיקים של 128 333MHZ ועוד 2 סטיקים של 256 400MHZ (שעובדים על 333 בגלל מגבלות הלוח אם) לוח אם של GIGABYTE GA-7N400V-L NFORCE 2 ללא הוספת כרטיס מסך (אני משתמש במובנה). העניין הוא כזה אני העליתי עד 182 את הFSB שלי, הפעלתי משחק (בכדי לבדוק יציבות) והתחילו הריסטרטים, והורדתי שוב את הFSB. הכל אופן אני יודע שלהגביר את היציבות אני צריך להעלות מעט את המתח. ופה אני צריך עזרה. שוב לפני שאני עושה משהו אני מתיעץ. יש לי 3 אפשרויות (בעצם מקומות ) שבהם אני יכול להעלות את המתח: VCORE overvoltage control DIMM overvoltage control AGP overvoltage cont…

25. Started by Ghosthunter,

http://arc.aquamark3.com/arc/arc_compare.php?compareRunID=1887486888 13.5 אלף!#!@#!#!@# איך מה הוא גאון או משהו? אני לא מצליח לעכל את זה האם זה המחשב המהיר בעולם או שאולי אני לא רואה טוב(1 בלילה)

• 3 תגובות
    • 561 צפיות

דיונים חדשים בפורומים