עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. שלום, אני מעוניין בקירור מים ללא מאווררים - שקט ככל הניתן, שיקרר את ה Q6600 בצורה טובה, אמין וזול ככל הניתן. אשמח לקבל המלצות בנושא. אגב, איך הקירור הבא? שווה משהו? http://www.saletech.co.il/site/detail/detail/detailDetail.asp?detail_id=517659 שאלה נוספת, לכמה מעלות אגיע בעזרת קירור מים? אני כרגע ב OC של 3.4GHZ. הטמפ' במנוחה בין 42-55 מכיוון שהמחשב ממוקם בפינה עם דפנות סגורות. (לא בעיית מיקום היטסינק, מיקמתי 6 פעמים ומרחתי משחה מחדש כל פעם). תודה לעוזרים.

• 5 תגובות
    • 551 צפיות
  2. Started by parlux,

יש לי בתוכנה MSI Afterburner v2.3.1, אפשרות של Power Limit. מה המשמעות של האופציה הזו? היא עוזרת בבצועים יותר גבוהים? במה היא עוזרת? תודה לעוזרים!

• 19 תגובות
    • 1.3k צפיות
  3. לוח של Asus M2N-E מעבד AMD ATHLON 64 5600 DUAL CORE זכרונות קינגסטון DDR2 800 רציי לדעת כיצד לקבוע את יחס תדר FSB לזכרונות 1:1 אני לא מוצא את האופצה בביוס . וטמפ' של המעבד היא מינוס 64c באמצעות פאן ספיד מה זה אומר מינוס?

• 8 תגובות
    • 1.8k צפיות
  4. שלום לכולם, התקנתי את SPEEDFAN כדי לראות כמה מתח מקבל אצלי כל רכיב.. עכשיו יש כאן כמה מתחים שלא ממש מובנים לי.. (תמונה שווה אלף מילים) למה המתח בפלוס ובמינוס 5V ממש לא קרוב ל5V ?? וגם ממש לא יציב!! כל שניה מתחלף שם מספר אחר - פעם זה על אזור ה4V ..ופעם זה קרוב ל5V ולפעמים כמו שרואים זה יורד גם מתחת ל4V.. והאם זה בסדר שאין לי 12V במדוייק על ה12V ?? מי אחראי יותר על ייצוב המתח ודיוקו ? הספק או לוח האם ?? או ששניהם ביחד?? הוספתי גם תמונה במאמץ מלא - המצב נראה שם הרבה פחות טוב :-[ (מפרט בצד) הייתי שמח לחוות דעת .. תודה. *עריכה- לכל אלה שיגידו שזה ספק ג'נרי ושזה בגללו - אז הוא לא! אני אמנם לא מוצא ברשת השוואת ספקים שכוללת את TOPOWER אבל הנה לינק דיון שמאשר לי פחות או יותר את …

• 5 תגובות
    • 548 צפיות
  5. התחדשתי בATI 290X TRI-X, שאני נכנס לGTAV הכרטיס מגיע לטפרטורה של 84 מעלות וגם הRPM והרעש של שלושת המאווררים בשמיים, נ.ב. במהלך ה3 שנים האחרונות הכרטיס הקודם שלי היה 650 TI אז ככה שאני לא בטוח מה הטמפרטורה הבטוחה בשביל ה290X שלי

• 6 תגובות
    • 3.1k צפיות
  6. Started by DeoxYs,

שלום אני די חדש בעניין וכבר המון זמן רוצה לעשות OC למחשב ולשפר את הביצועים שלו. אני צריך עזרה ב: בחירת החלקים לOC, הרצת OC על המחשב, מה התוצאות לעתיד - בכמה זמן זה מקצר את החיים של החלקים וכו'... המפרט של המחשב: Amd Athlon 3800+ x2 Gforce 7600 GS 256mb 1 mb of ram MSI MS-7260, version 1.0 - לוח אם אין לי שום אמצעי קירור נוסף. הייתי מאוד רוצה לשפר את הביצועים של המחשב שלי בעיקר בשביל משחקים. תודה לכול העוזרים!

• 0 תגובות
    • 435 צפיות
  7. Started by DeoxYs,

שלום אני די חדש בעניין וכבר המון זמן רוצה לעשות OC למחשב ולשפר את הביצועים שלו. אני צריך עזרה ב: בחירת החלקים לOC, הרצת OC על המחשב, מה התוצאות לעתיד - בכמה זמן זה מקצר את החיים של החלקים וכו'... המפרט של המחשב: Amd Athlon 3800+ x2 Gforce 7600 GS 256mb 1 mb of ram MSI MS-7260, version 1.0 - לוח אם אין לי שום אמצעי קירור נוסף. הייתי מאוד רוצה לשפר את הביצועים של המחשב שלי בעיקר בשביל משחקים. תודה לכול העוזרים! **עריכה: אני מאוד מצטער!!!!!!!! פשוט הדפדפן נתקע לי ולא היה לי מושג שזה פתח כבר את הנושא =\ בבקשה אל תתנו אזהרה.

• 0 תגובות
    • 470 צפיות
  8. Started by Kanji,

טוב .. אז אני קניתי מחשב חדש, זכרונות G.SKILL 1333MHZ CL8 לוח אם GIGABYTE P55A UD4 מעבד I5-760 אלו הרכיבים שאמורים לשנות לפי מה שאני יודע. וקירור Noctua NH-D14 אז ככה, אני דיי מתחיל בתחום ורוצה לנסות, קראתי הרבה וראיתי סרטונים. עכשיו כמה שאלות : 1. באיזה אופן כדאי להעלות את הבאס , והvoltage? אנ יכנראה יעלה באס ב5MHZ ובהתאם לשגיאות וזה ישנה וולטג ב0,05 כל פעם. 2. איך הטורבו בוסט ישפיע על הOC ומה מומלץ לעשות איתו. 3.האם הזכרון שלי יגביל אותי בOC ? 4.יש כאן מישהו שהגיע עם המעבד הזה או 750 ל4.0GHZ ? על איזה voltage ובאיזה הגדרות ? 5. אם למישהו יש משהו להגיד שיכול לעזור כמו הגדרות בביוס או בכללי. 6. על איזה תוכנות הייתם ממליצים [טמפרטורות, שליטה על מאוורים, LOAD…

• 6 תגובות
    • 1.8k צפיות
  9. Started by HttpShare,

אני חדש בעסק ומעוניין ללמוד קצת איך מתחילים לעשות OC.. קראתי את המדריכים אך הם לא ממש מובנים לי.. אשמח לקבל עזרה.. תודה

• 28 תגובות
    • 1.6k צפיות
  10. Started by Fuzz,

מפרט: מעבד Q8300 כרטיס מסך: HD5750 זכרון : 2GB 800mhz ספק כוח: 500W לוח אם : ASRock G41C-GS שלום לכולם אני רוצה לעשות אוברקלוק למעבד שלי עכשיו אני צריך קצת תעזרה שלכם להגדיר אותו נכון ל 3.2 אני קצת חדש בתחום ואני לא יודע איזה הגדרות צריך לעשות כמו FSB Core Voltage וכו תודה לעוזרים.

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  11. Started by pinkyzaq,

יש לי כרטיס מסך Geforce 8800 GTX ואני רוצה לעשות לו OC כי שמעתי שזה גורם לו לעבוד יותר טוב... אני לא מעוניין להרוס את הכרטיס מסך שלי או משהו כזה אז אם מישהו מבין ויכול לעזור לי שישאיר הודעה פה.. אם צריך איזושהם פרטים תגידו לי אני יביא.

12. Started by gil_hazan,

שלום, קראתי על OC באתר והחלתתי לנסות קצת.. אבל אני לא רוצא עדיין לדחוף את המערכת שלי עד הסוף.. אין לי ניסיון בנושא, כך שאני ממש זקוק לעזרתכם בהגדרת הOC.. אז ככה- Intel Core2 Cuad CPU Q6600 @2.40GHz Gigabyte P35-DS3P 4x1024MHz DDR2 PC2-5300 333.3MHz NVIDIA GeForce 8600 GT 1024MB DDR2 128Bits החלפתי את גוף הקירור של אינטל בגוף קירור מסוג OCZ VENDETTA (הוא טוב?) הנה הקריאות מהסנסורים שיצאו עם התוכנהHWMonitor ITE IT87 hardware monitor Voltage sensor 0 1.20 Volts [0x4B] (CPU VCORE) Voltage sensor 1 1.82 Volts [0x72] (DDR) Voltage sensor 2 3.33 Volts [0xD0] (+3.3V) Voltage sensor 3 5.05 Volts [0xBC] (+5V) Voltage sensor 7 12.16 Volts [0xBE] (+12V) Voltage sensor 8 3.26 Volts […

• 37 תגובות
    • 2.6k צפיות
  13. Started by bogy65,

המפרט המלא שלי הוא: Q6600+ac7 ABIT IP35-E G.SKIILL 2GB 800MHZ 3870X2 NZXT 650WAT אני רוצה לעשות OC למעבד לעלות אותו לפחות ל3.2 משהו כזה מישהו יכול להסביר לי צעד צעד מה עושים לפי הביוס שלי? קראתי את כל המדריכים ואני פשוט לא מבין אני צריך הסבר פשוט יותר... תודה לכל העוזרים ...

• 5 תגובות
    • 823 צפיות
  14. Started by GoldenGold,

אוקיי עוד מעט אני קונה מחשב חדש בעזרת ה' וחשבתי לעשות לו OC עכשיו אני לא הכי מבין בזה... אז חשבתי לבקש מחנות לעשות לי... 1. איזה חנות מומלצת בשביל לבקש שיעשו OC 2. חשבתי לעשות OC מ-2.4GHz ל-3GHz כדאי? 3. חשבתי לעשות ל-Front Side Bus Speed מ-1066MHz ל-1333MHz כדאי? 4. איזה קירור כדי ואיזה מעבד לקנות box או tray? 5. איזה ספק אני צריך ואיזה מארז-(עדיף cooler master) 6. מה הסיכונים? אם החנות עושה לי אז אם תיהיה תקלה הם יתקנו בחינם? 7. כל ידע ועזרה שתוכלו לתת לי אשמח לקבל! 8. עזרה בשינוי המפרט שיהיה טוב ל-oc תקציב עד 3000 ש"ח הנה החלק הרלוונטי של המפרט שלי: (לא כולל ספק ומארז כי אני לא יודע מה כדאי...) Core 2 Quad Q6600 EP43-DS3L 2GB Kingston Value 800Mhz HD 4670 512MB GDDR3 a…

15. Started by amits1995,

עד לא ממזמן המעבד היה על 3.8GHz. היו לי 2 BSOD לפני כמה ימים והיום בדיוק כשהדלקתי את המחשב.. אחד הדברים הראשונים שניסיתי לעשות זה לבטל את הOC, עכשיו כשאני רוצה להחזיר אותו אני לא מצליח עם אותם הגדרות אז החלטתי להתחיל את הOC מחדש, קודם כל לא שיניתי את מהירות המעבד רק נגעתי בכמה הגדרות (EIST, C1E) והרצתי בדיקה, ותראו דבר מעניין ששמתי לב אליו (בהפעלת OCCT): Uploaded with ImageShack.us ה12V בכלל לא עובר את ה7 יכול להיות שיש בעיה בספק?

• 14 תגובות
    • 1.3k צפיות
  16. שלום! בימים הקרובים אשדרג מחשבי... אני כנראה יילך על זכרון 800GHZ הסטנדרטי אבל הייתי רוצה ללכת על יותר מזה. אז האופציה היא לעשות אוברקלוק לזכרון 4G 1066GHZ. (מעבד E8400) והתעוררו שאלות: 1. האוברקלוק ישפר את מהירות המעבד? איך זה יבוא לידי ביטוי??? 2. האוברקלוק לא יפגע בזכרון? אם האוברקלוק מאיץ את הזיכרון, למה לא כל זכרון מגיע ישר עם אוברקלוק? אין שחיקה או משהו? 3. אם כן אז איך עושים אוברקלוק לזכרון? תודה רבה ויום טוב

• 6 תגובות
    • 877 צפיות
  17. Started by Erk0kyDa,

יש לי מעבד e4500 ואני לא מצליח לעבור את 2.95 והמתח ששמתי הוא 1.47 ולפי מה שהבנתי המתח הזה גבוה מידי אנשים אחרים מצליחים לעשות עם המעבד הזה 3.2 עם מתח בהרבה יותר נמוך משלי מה יכולה ליהיות הבעיה מפרט: HD 4850 לוח אם gigbyte 965 hec win 550w 3GB ram תמונה איך ניראה הביוס שלי תגידו מה לתקן הנה http://www.siz.co.il/my.php?i=dontj5gzleum.jpg

• 5 תגובות
    • 782 צפיות
  18. Started by ~GaBi~,

אממ אז תקשיבו, אני חדש בתחום של ה-OC.... יש לי מעבד ישן יחסית ומציקה לי המהירות שלו... אז החלטתי לעשות לו אוברקלוק אבל אני לא ממש מצליח...הצלחתי מ-3.00MHZ להגיע רק ל-3.30MHZ... הייתי רוצה שתעזרו לי להגיע לתוצאות טובות יותר שממש ישפיעו.... לוח אם: Gigabyte GA-8I945P-G תודה לעוזרים....!

• 1 תגובה
    • 487 צפיות
  19. Started by amisu,

לאחר קריאת המאמרים והמדריכים באתר וגם ב PCSTAT, החלטתי ללכת על זה. סידרתי את הסירקולציה של האוויר במארז וקניתי AC FREEZER 7 למעבד. הטמפרטורות במנוחה 36-39. רק מה.. יצא לי לבדוק ב cpuz את מהירות המעבד והיא 1600mhz במקום מהירות הסטוק שצריכה להיות למעבד e6400 והיא 2133mhz. בביוס ראיתי שהמכפלה שכתובה היא X6 במקום X8 כדי להגיע למהירות הסטוק. שיניתי ועדיין אין שינוי ב בcpuz. בנוסף הגדרות הביוס בלוח אם asus p5b-vm מאוד מעטות יחסית לביוס שראיתי במדריך באתר.. כך שאני לא בטוח אם אני יכול לעשות הרבה.. עזרה? עריכה: intel speedstep tech, לא מוצא את זה בביוס.. אולי זה רשום תחת שם אחר?

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  20. אז כמו שאמרתי אני מנסה לעשות אוברקלוק עם לוח אם ms-6309 ומעבד PIII 667MHZ. עכשיו...בניתי לו קירור (כןכן בניתי- תמונות בהמשך) ועשיתי לו אוברקלוק ל733MHZ... אבל יש בעיה(!!)...כשאני מנסה לעבור את המהירות ועושה ריסטרט הוא פשוט לא נדלק.... אני צריך עזרה איך לעבור את 733MHZ עם הלוח הזה....ניסיתי כל מיני קומבינציות... וקודם הוא הראה לי מהירויות כמו 620E...מה זה אומר? ולמי שמעוניין... במהירות 667MHZ עם קירור סטוק הוא היה 40-42 מעלות (באוברקלוק הוה היה על 45+ לא היה לי כח לבדוק עד איזה טמפ הוא מגיע אחרי 45.... במהירות 733MHZ עם הקירור שאני בניתי הוא היה על 28-29 מעלות (מה שמוזר גם כשהייתי על 667MHZ הוא היה באותה טמפ'-זאת אומרת אחרי אוברקלוק לא השתנה הטמפ') קיצר תעזרו לי!!!חחחח

• 0 תגובות
    • 394 צפיות
  21. Started by ofekd23,

מישהו יוכל להמליץ לי על אוורר 12 ס'מ איכותי וחזק שיוצר אבדל משמעותי בקרור לא איכפת לי עם הוא ירעיש תודה לכולם

• 11 תגובות
    • 779 צפיות
  22. Started by Msika93,

היי ח'ברה ושבת שלום ומבורך לכולם אז ככה כבר שבועיים שאני מנסה לעשות OC פשוט לא היה לי זמן כל כך... בכל אופן הנה כמה תמונות מהביוס שלי [אחרי שהגדרתי כמה דברים]: יש איך עוד פונקציות שצריך לשנות? להדליק? לכבות? תודה רבה לעונים ולעוזרים אשמח לקבל עזרה... עשיתי בדיקה של OCCT LINKPACK בהגדרות הללו ולא עברתי את הטמפרטורות מקסימום 65... ודרך אגב המתח של המעבד היית במקסימום 1.30. לפי HWMONITOR זה בסדר? אף פעם לא עשיתי OC בגלל זה עריכה: ומזה בבקשה Multi-Steps Load-Line ? במתחים שם? ויש בהגדרה הזאתי רמות זאת אומרת LEVEL מ- 1 עד 10 תודה רבה

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  23. היי ח'ברה ויום טוב... כבר הרבה זמן שאני מנסה לבצע OC מעולה ומדוייק וזה לא בדיוק יוצא לי משום מה... כעיקרון אני נמצא עכשיו אל מתח של 1.370 ל- VCORE ובשאר המתחים לא נגעתי בכלל... עכשיו יש לי פונקציה שנקראת Multi-Steps Load-Line ויש לי בה אפשרות לכבות אותה הוא להדליק ולבחור באחת מהרמות הבאות מי 1 עד 10 עכשיו להשאיר את זה כבוי? ואילו תמונות של בדיקה PRIME 95 1 דרך אגב למה פה זה מראה לי 1.260 במתח? ועם תסתכלו ב- HWMONITOR זה כאילו נע בין 1.260 ל- 1.320... אבל אני בכלל הגדרתי בביוס 1.370 והנה כמה תמונות של הביוס: [table][tr][td][/td][td]מידת התמונה שונתה. לחץ על כאן כדי לצפות בתמונה בגודל מלא. מידת התמונה המקורית הינה 3264x2448 ומשקלה 3136KB.[/td][/tr][/table] 2011-09…

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  24. Started by omribenshushan,

שלום אני ררוצה להתחיל לעשות אובר קלוקינג למחשב שלי ומשום שאין לי ממש ידע בנושא יש לי מספר שאלות.... אוקיי אז זה המפרט של המחשב שלי Field Value Computer Operating System Microsoft Windows Vista Media Center Edition OS Service Pack - DirectX 4.09.00.0904 (DirectX 9.0c) Computer Name BENSHUSHAN-PC User Name Benshushan Motherboard CPU Type DualCore AMD Athlon 64 X2, 2200 MHz 4400+ Motherboard Name MSI K8N Diamond / K8N SLI Platinum (MS-7100) (3 PCI, 2 PCI-E x16, 4 DDR DIMM, Audio, Gigabit LAN, IEEE-1394) Motherboard Chipset nVIDIA nForce4 SLI, AMD Hammer System Memory 2048 MB BIOS Type Award (02/13/06) Communication Port Communications Port (COM1) Communication Port Printe…

• 4 תגובות
    • 712 צפיות
  25. Started by Msika93,

טוב אז ככה אני כרגע יש לי את המערכת הזאתי: http://up352.s i z.co.il/up3/nm4mjwjqykgv.png להוריד רווחים ב- SIZ אני מעוניין בביצוע OC למעבד... אך אינני יודע כלל איך מבצעים זאת... אשמח לקבל עזרה בנוגע לזה ועוד דבר התוצאה שיצא לי ב- 3DMARK 11 http://3dmark.com/3dm11/1693044;jsessionid=14oo6zj1z0cun?show_ads=true&page=%2F3dm11%2F1693044%3Fkey%3DDNfVFzdEqbqw6QKtaTKnX74h2qAwKB תוצאה טובה? למה בפיזיקה יצא לי 5666 נקודות ויש אחד שקיבל יותר ממני בפיזיקה לדוגמא זה: http://3dmark.com/3dm11/1677164;jsessionid=ga63ukb1du8y?show_ads=true&page=%2F3dm11%2F1677164%3Fkey%3D8udRQJ6muNEUWF4p4xmNeD9fAkXXbN איך זה הגיוני? תודה רבה רבה לעוזרים ושיהיה שבת שלום

• 1 תגובה
    • 955 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.