אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,125 דיונים בפורום זה
-
קודם כל שבת שלום אנשים יש לי את ההארד קאנו וחיברתי אותו לכרטיס מסך רציתי לדעת מתי להפסיק להעלות את הcore/memory אני עושה את הoc בעזרת התוכנה radeonator 2.0 יש לי כרטיס מסך sapphire ati radeon 8500le 128mb ddr היה לי בהתחלה 35 מעלות אחרי ההרצה הראשונה בדיפולט של 250/200 ב3dmark היה לי 7946 והמעלות עלו ל40 העלתי ב5 את שניהם כלומר 255/205 וקיבלתי 8017 והמעלות ב50 אחרי ההרצה אחרי רגיעה של כמה דקות הם ירדו ל43 אז העלתי בעוד 5 ל260/210 והמעלות אחרי ההרצה 51 עזבתי את זה ועכשיו זה עומד על 45 רציתי לדעת עד איזה טמפ' לעלות? כי בהסברים באתר ובאתרים אחרים מדברים רק על קטע של תקיעות ולא על מעלות ורציתי לדעת גם אם זה מתקדם טוב בינתיים או שהתוצאה/מעלות או משהו לא טוב *הבד…
-
- 24 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום , אני מנסה לעשות OC ללוח A8N-SLI של ASUS עם מעבד 3200 ליבת NEWCASTLE (אני יודע שילוב גרוע לOC) ופשוט לר מצליח לקבל מערכת יציבה , אני יודע שהזיכרונות לא עוצרים אותי כי הורדתי את הסנכרון , וגם את X4 -HT אז מי שיכול לעזור אני אשמח במיוחד עם למישהו יש ניסיון עם מערכת דומה. תודה לכל המגיבים ......
-
- 0 תגובות
- 511 צפיות
-
-
יש לי מעבד ATHLON 3800+ (סוקט 939, לא כפול ליבה). הוא מגיע בתדר מקור של 2.4 גיגה הרץ. במנוחה המעבד על 36 מעלות, שאני מפעיל את התוכנה S&M (עם ICQ, מסנג'ר ושטויות כאלה ברקע) הוא מגיע מקסימום ל-54 מעלות(הגדרתי בתוכנה שניהיה 100% CPU LOAD). במשחקים הוא לא עובר את ה-50 מעלות. עשיתי לו OC ל-2.65 גיגה הרץ, עכשיו ב-S&M על אותן הגדרות והכל הוא מגיע ל-56 מעלות. לא בדקתי עדיין במשחקים. ה-OC העלה לי מעל ל-300 נקודות ב-3DMARK05 (במבחן של המעבד). עכשיו יש לי כמה שאלות. אני לא מכיר את המעבדים האלה ומה הם יכולים לספוג אז תעזרו לי. 1.האם המעבדים האלה מסוגלים לשרוד בחום יחסית גבוה? 2.כמה מעלות כבר מומלץ לא לעבור במאמץ ? 3.להמשיך לעשות OC עד שהמעבד לכמה מעלות במאמץ ? 4.האם הבדל של 3…
-
- 6 תגובות
- 496 צפיות
-
-
ובכן ניסיתי להגיע ל4000 (לפני זה היה לי 3800 ,עשו לי בחנות OC) אבל בCPU-Z הוא מראה לי עכשיו 2600 MHZ , ובSUPERPI קיבלתי יותר גרוע ממה שהיה עם ה3800 (לא בהרבה , אבל גרוע...) לפני זה היה לי 12.044 ועכשיו זה יצא 12.124... הרצתי אבל S&M , הוא רשם לי הכל PASSED , הטמפרטורה המקסימלית הייתה 53 (לפי REAL TEMP) (אבל זה היה כאשר הוא היה על 4000MHZ , הוא כל הזמן השתנה , והראה לי 2600 והטמפרוטה שלו, ואז פתאום 3330 והטמפרוטה ו4000 ף כל פעם הוא גם החליף מכפלה , 6 ,7.5,9...) ואז כשהוא רשם הכל PASSED הוא עבר לזכורונות , הוא השלים את המבחן הראשון , אח"כ שני לא יודע אני הלכתי לחדר אחר וכשחזרתי המחשב עשה ריסטרט, לא יודע למה , אולי ככה צריך =\ הנה CPU-Z : הרסתי משהו? אגב, אני יכו…
-
- 27 תגובות
- 2k צפיות
-
-
היי מה המצב? אני רוצה לעשות OC למערכת שלי (ראו מפרט)... שיחקתי קצת בביוס וממה שקראתי בדיונים אחרים על המעבד שלי הורדתי מכפלה ל 9 וLDT ל3 וזכרונות שמתי על 133 ככה שלא יפריעו והגעתי ל 2300 255@1.45V איך אני מגיע ליותר ושם זכרונות על 200? נ.ב, בOC לכרטיס מסך שלי שמתי לב שה2D על 275, זה בסדר? להעלות אותו עם OC?
-
- 3 תגובות
- 541 צפיות
-
-
כאמור אני עם לוח אם - ASUS P4s533-MX כאשר הלוח לא תומך ב VMOD לא תומך בנעילת AGP\PCI ויש מצב שלא תומך בהעלאת מתחים... בזה אני לא ממש בטוח אז הדרך היחידה שבאמת איתה אני יכול לעלות היא דרך הבאסים...אני על הבאס הזה 141/35 במכפלה של 20... כמו שציינתי הPCI שלי עבר ת33...למרות שאין לי כלום בסלוטים שלו אבל אני יותר דואג לAGP שלי ... כי משום מה אני לא רואה בביוס משהו שקשור השאלה שלי היא בעצם עד כמה אני יכול להמשיך איתו...? מבלי לנעול כלום.. ואיך אני בכל זאת יכול לפקח על ה AGP שלי המעבד והמחשב הוא מושלם ל OC..מה שבכל זאת לוחץ עלי זה הציפסט הזכרונות גינרים כאלה 333 מגה הרץ קירור, ST של TT... לא עבר לי בחיים ת36 בריצה של PRIME במשך כמה שעות וגם אחרי האובר הקטן שביצעתי לא הרגשת…
-
- 0 תגובות
- 585 צפיות
-
-
שלום. קניתי מחשב חדש- E-8400 gigabite ep43 ds3 4g mushkin hd4870 ובחרתי לעשות OC למעבד. למרות שאין לי מושג בתחום חשבתי שאלמד תוך כדי שימוש.. אבל מה? את הOC עשתה החנות שקניתי ממנה את המחשב וכנראה שמשהו השתבש להם... תראו בעצמכם(קובץ מצורף)- 3DMARKv CPU- 5900 לא נראה שיש שיפור במהירות.. ב- SANDRA LITE קיבלתי אזהרה לגבי הVCORE.. מה לא בסדר?? תודה. [attachment deleted by admin]
-
- 11 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
הורדתי כמה גירסאות : 2.60 2.5 2.41 והמעבד שלי : AMD Athlon 64 Processor +3200 וכל את מהתוכנות אומרת : The processor detected is not supported AMD Athlon 64 Processor +3200 איזה כן תומכת?
-
- 1 תגובה
- 456 צפיות
-
-
הי, התקנתי את Speedfan עכשיו. יש לי לוח Asus P4P800SE. אני מנסה לשחק עם מהירות המאווררים. על המאוורר של ה-CPU אני מצליח לשלוט (הצלחתי לכבות אותו (לכמה שניות..) דרך התוכנה). אבל על המאוורר של המארז אני לא מצליח לשלוט. הוא מחובר ללוח, ויש דיווח לגבי המהירות שלי, אך כשאני מוריד את ה-V שלו ל-0 הוא עדיין ממשיך להסתובב. מה אפשר לעשות? תודה מוטי
-
- 4 תגובות
- 602 צפיות
-
-
אם אני מחבר את המאוורר למולקס אני עדיין יכול להשתמש בבקר מהירות? זה עובד ביחד?
-
- 3 תגובות
- 417 צפיות
-
-
שלום-ראשית אקדים ואומר שאין לי ניסיון עם אוברקלוק-רציתי לדעת כרגע התדר הוא 3.4 גיגהרץ, לכמה אפשר להגיע עם המפרט שלי?מבלי שיהרוס את המעבד? במנוחה כרגע הטמפ היא 40 מעלות לערך,כמה מעלות למשל ב PRIME 95 יגיע המעבד? ומה המקסימום שהוא אמור להגיע (כלומר עד דרגה שזה נחשב למסוכן) אודה לתשובות.
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
היי, אני צריך לדעת איזה הגדרות אני צריך לשנות בביוס בשביל אובקלוק מוצלח.........כי בינתיים כשאני מעלה את הבאס והמעבד מגיע ל3.2 המחשב פשוט לא עולה המפרט שלי: presscot 2.8ghz abit is7-e זכרון של nanya 512mb zalman 7700 alcu xfx6800nu אני ממש צריך עזרה, בקרוב הולכת להיות לי מערכת קירור מים (תוצרת בית) אז אני רוצה שהיא תהיה שמימושית כמה שיותר
-
- 0 תגובות
- 502 צפיות
-
-
Field Value CPU Clock 2820.50 MHz (original: 2667 MHz, overclock: 6%) Field Value CPU Alias Northwood, A80532 Field Value Motherboard Name Asus P4S533-MX (3 PCI, 1 AGP, 2 SDR DIMM, 2 DDR DIMM, Audio, Video) וטמפ' מאוד נמוכות במארז ובמעבד .. מעולם בחורף לא הצלחתי לעבור ת 30 C ... קירור ST של TT ... ומארז טראנספורמר .. יש מעל ל 6 מאוררים אני יודע שזה "פוטנציל לOC" אך הלוח אם ממש דופק .. אין לי אפשרות לנעול AGP\PCI אין אפשרות לשנות מתחים או מכפלה רק לשחק עם הבאס אני כרגע על 141\35 שהנורמל כמובן 133\33 ... כרגע המחשב מאוד יציב .. אך השאלה בעצם אם יש סכנות בזה שאין נעילה ואם אפשר להמשיך לעלות מבלי להתחשב בנעילה או שזה בעצם כן משפיע ואני לא ממש מבחין בזה. .. תודה מראש !
-
- 7 תגובות
- 590 צפיות
-
-
המפרט: e4300 big typhon (לא vx) 4*1g @800Mhz @ 5-5-5-15 by team group MOBO:maximus formula 8600gts oc profile2 by jetway ezcool turepwoer 400W WD -2*250g, 160g, 320g, 400g אני חדש מאוד בזה ותהיתי עם מישהו התנסה עם מע' דומה בכדי לתת לי עצות ניסיתי לעבוד קודם כל על הfsb ככה שהנמכתי את המכפיל של המעבד ל7 וניסיתי להעלות את ה fsb ל210 אבל המערכת נתקעה ניסיתי כל מיני משחקים איתו אבל בכל פעם לא הצלחתי לעשות בוט אולי כדאי להתחיל עם רכיב אחר במקום? בכל מקרה תודה מראש לעוזרים
-
- 1 תגובה
- 601 צפיות
-
-
השאלה שלי יש לי HD 4850 CONNECT 3D עכשיו המהירות הרגילה שלו ה625 הרץ והכי הרבה שאפשר לעשות איתו זה 700 אין שום דרך לעשות יותר כמו באוברקלוק של מעבדים שאפשר לעשות עד לאיפה שאתה רוצה תלוי ברמת הקירור??? כמו כן מה הסיכונים באובר קלוק לכרטיס מסך ומה בעצם יכול לקרות לו??????? כמו כן איך אני עושה אוברקלוק לe8400 (אין לו תכונה מסוימת כמו ב ati אז איך)??
-
- 3 תגובות
- 550 צפיות
-
-
יש לי מעבד Pentium D 830 עשיתי לו אוברקלוק ל3.5Ghz והטמפ' עכשיו היא 42 (2 הליבות פועלות על 30% בממוצע) והמתח 1.36v האם האוברקלוק בסדר ? (אני עם BigTyphoon ומשחה טרמית של ArcticSilver MX-1) עד כמה אני יכול למתוח אותו בלי לגרום לו נזק ? אני לא רוצה להסתכן עם העלאת מתח ....
-
- 8 תגובות
- 619 צפיות
-
-
אפתח בכך שאם הנושא לא מתאים לכאן אבקש להעבירו למקום המתאים. המחשב נקנה לפני שנה וחצי ורץ פצצה אבל יש רגעים שכבר מרגישים שקשה לו (GTA4 לדוגמה, אני יודע שהמשחק בעייתי בפני עצמו, אבל שמעתי שמעבד 3GHZ יעשה הבדל). אני לא אוברקלוקר, אבל ניסיתי להמהיר אותו דרך הביוס בעזרת מדריכים מכאן ומרחבי הרשת. אני פחדן מישהו יכול אולי לעזור לי באילו הגדרות כדאי לי להשתמש או שבכלל עדיף כבר להחליף מעבד? הקירור שברשותי לדעתכם יאפשר אוברקלוק משמעותי? אם יש עוד גורמים שישפיעו אשמח לשמוע הצעות. הדבר היחידי ששיניתי מאז שנקנה המחשב הוא הכרטיס מסך שהיה 8800GTS 320MB OC של MSI. מערכת הפעלה: Microsoft Windows XP Professional Service Pack 3 מעבד: DualCore Intel Core 2 Duo E6420, 2133 MHz (8 x …
-
- 12 תגובות
- 935 צפיות
-
-
שאלה נגיד אני העלתי את הFSB ואז המחשב לא נדלק בFSB הזה אני מעלה וולטים של המעבד? כי זה מעצבן לפתוח את המחשב ולאפס את הביוס כל פעם הדרך היחידה שזה עובד לי זה עם אני מוריד את המכפלה ואז ווינדאוס לא עולה תודה מראש, טומי.
-
- 1 תגובה
- 560 צפיות
-
-
החלטתי לנסות ולהאיץ קצת את המעבד שלי, נכנסתי ל-BIOS ומשם ל-CPU FEATURES SETUP - שם יש לי 3 אפשרויות (מצורפת תמונה): http://www.rar.co.il/files/eMule-1132389285.jpg ב-Spread Spectrum יש לי את האפשרויות: +0.25 +0.5 ב-CPU Host/PCI Clock יש לי את האפשרויות: 124/31MHz 133/33MHz 140/35MHz 150/37MHz האם אחת מהאפשרויות הינה OC למעבד?
-
- 5 תגובות
- 510 צפיות
-
-
שלום, בעבר ביצעתי אובר קלוק על מחשב ישן, היום יש לי לוח מתקדם יותר עם מלא פיטצרים. אני זוכר שהדבר הראשון שעשיתי היה להביא את הזכרון עם המעבד 1:1 , כרגע אני ב1:12 ואין לי מושג איך להמהיר אותו. יש מלא מלא תפריטים בביוס וחשבתי אוליי לאלו ממכם עם הנסיון תוכלו לעזור לי היכן להתחיל. אני רוצה להעלות תמונות רלוונטיות על המערכת שלי אבל לא מצאתי איך , אין פה אפשרות להעלות תמונות? אני משתמש במערכת קירור מים של corsair תודה
-
יש לי מחשב בן שנה וחצי מ TMS,שעבר אוברקלוקינג על ידם. מאז התקנתי ושיניתי רכיבים (החלפת כרטיס מסך, הוספת זכרון) מפרט: e6750 4gb ram p35-ds3l corsair 450 hd4870 המערכת עבדה ב 3.2 GHZ , והם השאירו לי פתק עם הנתנוים כדי שאני יוכל לשנות במקרה ויקרה משהו: מעבד 400X8 זיכרון 400X2 מתח 1.300 PCI-E 100 עכשיו בדקתי עם everest את המערכת שלי וזאת התמונה http://img43.imageshack.us/gal.php?g=everesty.jpg תמונה ראשונה אז נכנסתי לביוס ושיניתי את הנתונים לפי מה שהם נתנו לי: http://img43.imageshack.us/gal.php?g=everesty.jpg תמונה 3 אבל אז אני שומר ומפעיל מחדש, ונכנס לביוס וזה מראה לי את זה http://img43.imageshack.us/gal.php?g=everesty.jpg תמונה 2 מה אני עושה לא נכון ?
-
- 1 תגובה
- 511 צפיות
-
-
קניתי אלמנט פלטייה מebay. והתחלתי לעשות ניסויים איתו אבל הוא אני לא מצליח להשיג את התוצאה הרצוייה. הניסוי היה כזה: חיברתי אותו למקור חום מצד הקר (לדמות מצב של מעבד) ולקירור אוויר בצד החם. ומה שגיליתי שה"מעבד" לא ממש התקרר. ואילו הצד השני הגיעה לכ90 מעלות. אני רוצה להגיע לטמפרטורה של 10 מעלות בערך במעבד. למישהו יש רעיון\נסיון עם אלמנט פלטייה?
-
- 10 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
שלום לכולם, אפתח בזה שאומר שאם טעיתי בפורום נא להעביר את הדיון לפורום המתאים, לפני שבוע עשיתי למחשב של חברה שלי OC, המעבד הוא E7300 והגעתי איתו למהירות המכובדת של 4000Mhz המעבד עבר בדיקות מאמץ בSNM ללא בעיה, וגם הטמפרטורות היו מקסימום 63 במאמץ מלא, משום מה כשמתקינים כל מיני תוכנות (לא מצאתי דפוס מסויים בהן..) אז הוינדוס מקפיץ הודעות שגיאה, כשלפני הOC הוא לא היה מקפיץ בהן את הודעות השגיאה, רציתי לדעת האם הבעיה היא בעיה מוכרת ואם כן איך אני פותר אותה... אני מצרף דוגמאות להודעות שגיאה שמקבלים:
-
- 20 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם, סליחה על השאלה המטומטמת אבל אני לא מצליח לקבל תשובה ברורה ואשמח אם מישהו יוכל לעזור לי. יש לי את המאוורר הנ"ל שהפסיק לעבוד ואני מעוניין להחליף ואני לא מצליח להבין איך מודדים את הגודל שלו. אם מודדים קוטר כולל החורים לברגים זה 25 ס"מ, אם זה רק קוטר העיגול זה 22 ס"מ. תודה לעוזרים
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכלום . לאחר שעזרו לי עם הכרטיס מסך ... אשמח לקבל גם איזו עצה לגבי המעבד ... תראו כשאני מנסה לעשות OC דרך הביוס קורה מצב כזה .... אני יכול להעלות את הFSB רק עד 220 - כשאני מעלה אותו 1 מעל .. המחשב פשוט לא עולה (עד איפוס הביוס ) אומנם המהירות של המעבד גדלה דיי בהרבה מ2600 ל 2855 אבל אני מניח שאפשר הרבה יותר ( הטמפ מעולה בסביבות ה 48 במאמץ מלא ... ) מה יכולה להיות הסיבה שאני לא יכול להעלות יותר ? כפולת המעבד שלי על X13 ( זה לא ה black edition ) - האם זה מונע ממני להמשיך לעלות את מהירות הFSB ?
-
- 3 תגובות
- 534 צפיות
-