אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,125 דיונים בפורום זה
-
אז ככה... קודם כל אני צריך עזרה בצריבת ביוס...אני רוצה להעלות מתחים ובלוח שלי הכללללל נעול חח יש לי Gigabyte Ga-7vkml אני רוצה פשוט להעלות מתחים קצת למעבד וקצת לכרטיס מסך...פשוט שניהם קרירים מאוד ואני רוצה למשוך אותם לקצה.. אני רוצה לשאול מה מאפס לי הצריבת ביוס? זה מוחק לי משהו מהמחשב? ואם אני יצטרך להסתבך עם כל מיני דרייברים והאם יש מצב שזה לא יצליח ואני רק יצטער שרציתי לעשות את זה?? האם אני בטוח יוכל להעולת מתחים? ואם אפשר בקווים כללים איך לאחר פתיחת הביוס וכו' אני מעלה בזהירות תמתח...אני רוצה לדעת לעשות זאת בצורה בטוחה ויציבה! תודה לעוזרים! יום טוב!
-
- 6 תגובות
- 614 צפיות
-
-
המהרתי את ה TNT 2 שלי בעזרת התוכנה Pwoer Strip ואני הגעתי למהירות יציבה. אני רוצה לצרוב את המהירות שהגעתי אליה לביוס דרך התוכנה nVidia bios Editor. מישהו מוכן להגיד לי בקצרה איך אני עושה את זה? שמעתי שזה פשוט מאוד.
-
- 2 תגובות
- 666 צפיות
-
-
שלום, אני מחפש כבר הרבה זמן שירותי טכנאי והמהרה למחשב ביתי. שמעתי ש skypc מתעסקים בנושא אבל משום מה הייתה לי בעייה עם מערך הרייד שלי שלא יכולתי לפתור לבד וניגשתי לשם, ובשיחה קצרה היה נדמה לי שאפילו על שאלות פשוטות על הבקר רייד וכונני סאס הטכנאי היסס וקצת גימגם. אני מחפש מישהו שבאמת יודע מה הוא עושה. על פניו מדובר במערכת לא מסובכת שמורכבת בגדול ממערך רייד של 4 כונני סאס 15K שמשמשים ל dual boot vista 64 ו xp 32 מחוברים על בקר רייד של אדפטק (3405) לוח אסוס p5k deluxe 8giga corsair cl 4 8800GTX E6850 ו רייד נוסף לאכסון שמחור לבקר שעל הלוח. מישהו מכיר מעבדה או טכנאי שיכול בקלות להשתלט על מערכת כזו בנושאי המהרה וכמובן פתרון בעיות? תודה.
-
- 5 תגובות
- 584 צפיות
-
-
קבלו http://photos.walla.co.il/liozsosko זה רק אני או שכתוב שם 52 נדמה לי שיש איזה מין בורג קטן שאיתו מכוונים את התצוגה להציג את המתח הנכון ? ואם זה נכון איפה אני רואה את המתח העכשווי? עריכה: אוקי יכול להיות שאני פשוט קורא את זה הפוך? אני משתמש בלוח GA-7n400 pro2 ויש לי בביוס אופציה לשנות מתחים בזיכרון ככה: Normal 0.1 0.2 מה עושים?
-
- 4 תגובות
- 517 צפיות
-
-
אהלן חברים יש לי שאלה אני משתמש בתוכנה לבדיקת מעלות בשם hmonitor ויש לי משהו שם שכתוב cpu2 מה זה?
-
- 3 תגובות
- 425 צפיות
-
-
שלום לכולם, זו הודעה ראשונה שלי פה, וכבר אני קורא לעזרה יש לי מחשב AMD 2600 עם 512RAM ולוח ASUS A7N8X DELUXE צורב PLEXTOR 48, ו-Toshiba DVD-ROM. מארז של 3R SYSTEM AIR Metal Silver (מפנדה) (עכשיו אל תשנאו אותי כי אני מקבל כל הזמן קללות בגלל זה MSI Nbox Geforce FX 5900 Ultra המחשב כרגע חמים והמחשב ללא OC, הייתי רוצה לדעת איך אני יכול לקרר אותו בצורה נכונה. הבעיה העיקרית שלי היא הDVD-ROM שמחמם את הדיסקים בצורה איומה, אני מפחד שמשהו יתפוצץ לי שם... הDVDROM נמצא בקומה השניה מלמעלה ומצורב בקומה הכי תחתונה (מתוך 4) אשמח לעזרה מקצועית ממכם.
-
- 6 תגובות
- 592 צפיות
-
-
היי.. במחשב שלי ישנם 3 מאווררים, 2 מאווררי 80 מ"מ מאחורה שמוציאים אוויר, מאוורר 92 מ"מ (קצת רועש, מפורק מספק כח) מתחת לדיסק הקשיח שנושב עליו אוויר. ומאוורר של gigabyte על המעבד.. אבל אני מעוניין לקרר עוד את הכרטיס מסך שלי.. כיצד ניתן לעשות זאת? הנתונים לפי תוכנת אוורסט הם: מעבד + לוח אם = בין 38 ל-39 מעלות. דיסק קשיח = 35 מעלות. כרטיס מסך = 50 מעלות במנוחה (אבל הדרייבר של nvidia אומר 60 מעלות, מי צודק?) כיצד ניתן להרכיב עוד מאוורר שיקרר את הכרטיס מסך? כי הוא די חם.. אפילו אם הוא 60 - זה נורמלי? כמו כן איך ניתן לסדר את חוטי הספק בקבוצות של חוטים (כמו כבלים עגולים של כוננים)? הם כרגע קצת מבולגנים אבל דחפתי אותם בין הכוננים כדי שלא יפריעו.
-
- 4 תגובות
- 489 צפיות
-
-
יש לי מעבד amd athlon xp 2800+ וכשאני משחק במשחקים המשחק נתקע אז קניתי לו Thermaltake Volcano Silent Boost for AMD Athlon XP ואז הכל היה בסדר הכל היה רץ כמו שצריך עד לפני כמה ימים הוא שוב נתקע אני שם לו מאורר של הבית והוא עובד טוב אבל אני רוצה לתקן את זה מישהו יכול לעזור לי בבקשה?
-
- 8 תגובות
- 476 צפיות
-
-
היי. כמו שכתבתי בת'רד אחר (תוכנה) כשחיפשתי תוכנות לבנצ'ים...אני כרגע בתוך טירוף אוברקלוקינג משוגע על רכיבים שונים במחשב שלי (כאמור,עגלה...אבל זה כל הכיף...!). בקיצור: קודם כל: (Asus V7700 Deluxe (GeForce2 GTS 32mb שכרגע (בינתיים) על 230 ליבה ו 383 זכרון, במקום 333\200 במקור. כרגע בעומס (כאמור בנצ'מרקים בטירוף ;D) הוא עומד על 54 מעלות וב Idle על 35-39 מעלות. איזה מאוורר יתאים או שפשוט כדאי לנקות את המאוורר המקורי מאבק ולהסתפק בו. שנית: מעבד P III 500 Mhz Tualatin שכרגע מומהר ל 560 (5x112) הוא עובד יציב גם על 575 (5x115) אבל פחדתי על מכלולים אחרים וטמפרטורה אז הורדתי קצת...עובד בעומס על 45…
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מישהוא יכול לעור לי איך אני מוריד את המאוורר שעל ה הגי פורס של אסוס כי ניסיתי להוציא את הפין אבל הוא כל הזמן בורח לי
-
- 3 תגובות
- 602 צפיות
-
-
שלום רב, הבעייה המחשב שלי איטי, לעניות דעתי מדובר גם בחוסר זיכרון (קניתי זיכרון נוסף) וגם בחימום של המעבד (לפחות 70 מעלות בסטרס ולפחות 50 מעלות באיידל). אני צריך את עזרתכם בקירור המעבד ו\או המארז במינימום מחיר כי המחשב ישן. פרטים בדקתי שהמעבד (Q6600) לא התקלקל מהחום בעזרת Passmark PerformanceTest והוא עקף את ה E8400 חוץ מבדיקת סינגל ת'רד, אז נראה לכאורה שהוא בסדר. המארז שלי הוא מארז של HP שנלקח ממחשב שלא היה בו שימוש (מצורפת תמונה) יש לו מקום למאורר אחד בלבד מאחור (מתחת לספק כח מעל חריצי הכרטיסים, בניצב למעבד) לא מותקן בו כרגע מאוורר. השאלות שלי בקשר למארז האם מספיק להתקין מאוורר? אם כן, אנא תנו לי המלצה למאוורר כזה, המארז מאפשר להוסיף מאוורר בגודל של 8.5 ס"מ בין …
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום קניתי מארז הבא : http://www.kunhar.com/vipcabinets/server.html כי כרטיס מסך בקושי נכנס במארז שיש לי ANTEC אני צריך עזרה בקירור מפלצת זו אני מתכוון לשים מאוורר למעלה אם יש למישהו אפשרויות נוספות אשמח לשמוע [attachment deleted by admin]
-
- 1 תגובה
- 427 צפיות
-
-
אז ככה, יש לי מעבד של אינטל (נורטווד) 2.66 על לוח של GIGABYTE GA-8S648FX. הטמפרטורה ב IDLE בערך 43 מעלות, בעומס אני מאמין שזה עובר את ה 50. במארז יש שני מאווררים (הוא לא משהו) כשאחד מכניס אויר ואחד מוציא. אני מחפש מערכת קירור במחיר סביר, שתוכל לקרר לי את המעבד באוברקלוק ( נגיד ל 3.2 GHZ). שמעתי דברים טובים על הזלמן 700BALCU , אבל לא נראה לי שאני יכול להתקין אותו במארז שלי כי הרווח בין הסוקט והספק הוא פחות מסנטינטר אחד (ככה כתוב בהוראות באתר שלהם). שמעתי שיש דרכים בכל מקרה "לדחוס" אותו פנימה אבל לא הייתי רוצה להתעסק בזה (או שיש איזה קומבינה יותר פשוטה? ). הייתי רוצה לשמוע מה תציעו לי לקנות ומה יהיו הביצועים לאותו גוף קירור. אה, חוץ מזה לאחי יש מעבד PRESCOTT 3.0 על לוח …
-
- 8 תגובות
- 543 צפיות
-
-
שלום D: אני רוצה לקנות בקרוב x800 gto2 שך ATI ... כמובן שאני הולך לפתוח איתו צינורות וכו', אבל אני רוצה גם לעשות לו OC קטן / בינוני, לא משהו רציני.... עכשיו אני צריך מאוורר שיקרר לי את הכרטיס מסך לטמפ' נורמלית לאחר הOC בבקשה הצעות קירור בסך של 100-150 ש"ח לא יותר תודה
-
- 8 תגובות
- 494 צפיות
-
-
מראש: אולי זה לא המקום לבקש. אם זה אכן לא, סליחה ושמנהלי הפורום יעיפו את זה מפה. ;D אני התחלתי בפרוייקט של קירור גז (בעזרת שחר ואליאור, תודה לשניכם ) השגתי חלק ניכר מהרכיבים (למרות שבגלל ההפגזות היו עיכובים לא מתוכננים :'() עכשיו אני צריך למצוא טכנאי קירור שיוכל: להחליף שמן במדחס (משמן של R22 לשמן של R507, לרתך את החלקים, למלא גז, לוודא שאין נזילות ולעזור בנושא הבידוד. תאריך היעד שלי לביצוע הדברים האלה הוא בערך אמצע אוגוסט, אני עוד צריך לגרד תקציב לכמה דברים. אם יש מישהו עד אזור ת"א (כולל) שיכול לתת לי הצעת מחיר ודרכי יצירת קשר, אפשר גם ב-PM (הודעה אישית), במייל או במסנג'ר. תודה רבה מראש (אה, ואליאור, אני אקח את ההצעה שלך אם לא יציעו לי שום דבר יותר אטרקטיבי, אבל…
-
- 18 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
הטמפ' של הHD שלי לדעתי גבוה מדי, האחד אני מצליח להחזיק על 42 והשני על 57 במקרה הכי טוב זה לא טוב... ואפילו מאוד!! אבל הבעיה שאני די מוגבל במארז, קניתי אותו לפני הרבה זמן ולא חשבתי על אפשרות להביא HD נוסף אז לא הייתה לי שום בעיה אז הבעיה היא בכך יש לי תושבת ל4 מקומות 2 תפוסים על ידי הHD הם נצאים בחלקה התחתון של המארז, והם צמודים, והבעיה שאין לי אפשרות להפרידם לצערי מעליהם יש את הFLOPY שאותו אין לי אפשרות להזיז כי הוא מן "מובנה" במארז, יש לו יעני נקודה משלו השאלה היא כזאת, להתחיל לפרק לרסיסים את המארז או מאוורר טוב יספיק?
-
- 0 תגובות
- 398 צפיות
-
-
ההארד דיסק שלי מאוד חם 50+ במנוחה ומאמץ. תגידו לי מה דעתכם זה מאוור סטוק שבא עם המארז. חשבתי לקנות ולהחליף את המאוורים בכאלו. http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=55_140_633_1406&products_id=8540
-
- 22 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום יש לי תכרטיס הזה MSI NX7900 GT (NVIDIA GeForce 7900 GT) והוא מיתחמם מהר במאמץ מגיע 70ל במנוחה 60 אני חייב קירור טוב עד 300 שקל תיתנו לי כמה הצעות תודה מראש
-
- 8 תגובות
- 510 צפיות
-
-
שלום לכולם ... אני רוצה לקרר את הכרטיס מסך והמארז כולו . עכשיו ... בשביל הכרטיס מסך אני מתלבט בין שני קירורים http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=55_851_1606&products_id=11206 או http://www.pandas.co.il/product_info.php?products_id=8204 מה עדיף ? יש הבדל גדול ביניהם ? ובשביל המארז חשבתי על המאורר הזה http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=55_140_1611&products_id=13595 ואם תוכלו גם לתת לי הצעות לסידור הטוב ביותר לסידור המאוררים במארז .. יש לי אפשרות לשים מאחורה, מקדימה ומהצד למטה . אז איפה לשים מוציא אוויר ואיפה לשים מכניס אוויר !??! תודה לעוזרים
-
- 8 תגובות
- 473 צפיות
-
-
תיראו חבר'ה זה טוב אם אני ישים מאורר אחד למלע שמוצאי אויר ואחד מיתחתב שמכניס אויר או ההפך למלע מכניס אויר ומיתחתב מוצאי אויר? ועוד משהו קניתי שתי מאוררים חדשים אבל יש לי בעיה קטנה אין לי מושג לאן אני מחבר אותם ביכלל שיעבדו בבקשה עזרה מודה מראש לכל העוזרים!!!!!!!!!!!!!!!!
-
- 12 תגובות
- 542 צפיות
-
-
היי, אני אשמח אם מישהו כאן יוכל לעזור לי מהנסיון שלו לגבי פתרון לקירור המארז שאני רוצה ליישם. יש לי nzxt apollo שמחוברים בו 3 HD בחלק הקדמי. כידוע המארז בא עם שני מאוררים בחיבור 3PIN (מולקס) בלבד, אחד בחלק האחורי ואחד על הדלת. באופן זמני חיברתי מאורר ישן שמכניס אויר על ה HD בחלק הקדמי, אבל המארז חם. 51 מעלות TEMP1 על פי speedfan 4.34. כרגע אני לא יכול לשלוט במהירויות של המאוררים. קיבלתי המלצה, קראתי די הרבה (גם פה בפורום) ודי החלטתי על הפתרון הבא: שליטה במאוררים דרך ה speedfan (או הביוס לצורך העניין) עם המאוררים הבאים: 1. בחלק האחורי מוציא אויר: Arctic Cooling 12 PMW 120mm http://tms.co.il/product/5103 2. בחלק הקדמי ובדלת מכניסים אויר: Arctic Cooling AF12025 PWM 120mm h…
-
- 0 תגובות
- 435 צפיות
-
-
שלום. המחשב שלי בקושי מחזיק בחום הזה,יש לי מעבד פנטיום 4 530 פרסקוט עכשיו הם די חמים לפני כמה ימים המאווורר התחיל לרעוש פפתחתי אותו ניקיתי מהאבק את כל המחשב וגם את הגוף קירור שמתי משחה חדשה שמנתי את המאווררר כמו שהייתי עושה תמיד והמעלות ירדו ממש בקצת עכשיו כבר הרבה זמן רציתי לנקות מאווורר למעבד אחר.יש לכם איזה הצעות התקציב הוא 100-150 חשבתי על זלמן,אבל יש את ARCTIC-COOLING FREEZER 7 PRO יותר זו ל משל זלמן. תודה מראש
-
- 4 תגובות
- 636 צפיות
-
-
אני צריך עזרה בבקשה , קניתי לפני כחודשיים מחשב חדש במפרטהנ"ל: לוח אם ASUS P5P800 מעבד P4 3G 775 זיכרון 512 קינגסטון כרטיס מסך 6800GT 256M כרטיס קול CREATIVE AUDIGY 5.1 צורב דיוידי פיוניר כונן דיוידי טיאק ודיסק קשיח מקסטור 160 SATA כול אלה בתוך מארז מאושר של אינטל עם שרוולקירור למעבד ויש לי בעיה קטנה לאחרונה ככול שמתחמם המזג האויר הטמפרטורות בתוך המארז עולות והמאוורוים מרעישים הטמפ של הכרטיס מסך 73 מעלות בעבודה רגילה על הדריור החדש כמו כן הטמפרטורות של הלוח אם 34 מעלות המעבד 54-7 מעלות לפי הביוס המארז כרגע פתוח. הרעש משגע אותי ניקיתי את גוף קירור של המעבד מאבק שהצטבר עליו במשך הזמן עבודה מה צריך לעשות כדי להשתיק אותו ולקבל קירור טוב יותר בימי הקיץ נ.ב יש מאוורר נוסף עם …
-
- 12 תגובות
- 707 צפיות
-
-
שמעו המחשב שלי מתחממם ררררצח (67 מעלות בפעולה וזה אינטל בלי OC!!!!!), עיגלתי IDE, סידרתי קבלים ויש לי מאורר אחד שהשגתי ממחשב מקולקל (80 ממ') ורציתי לדעת איפה ניתן למקם אותו לקיררור מירבי... (אני מוכן להשקיע השקעה נוספת של עד 150 שח' על מאוררים נוספים וכדומה) המטרה שלי זה להגיע מתחת ל55 במאמץ. מקווה שתעזרו לי ותודה מראש
-
- 12 תגובות
- 757 צפיות
-
-
שלום לכולם, יש לי מזה כשנתיים (או 3?) פנטיום 4 תושבת 478, במקור רץ על 2.4גיגה אבל זה בפועל על 3.36-3.41 (תלוי בעונה ) הבעיה היא שככל שעובר יותר ויותר זמן - קרי עברו יותר משנתיים כבר מאז שקניתי את המחשב אז הוא מתלכלך והאבק די מתחיל להשפיע - הטמפרטורות עולות... המעבד עכשיו בקיץ רץ סדר גודל של 36-35 במנוחה ומגיע במאמץ עד 53-54 אבל זה באמת במאמץ עילאי של קידוד סרטים וכו' בעבר הוא לא עבר את ה 47-49 עד כמה שאני זוכר ככה שהליכלוך אכן משפיע בצורה ניכרת סהכ... השאלה שלי היא כזאת (וזה בא רק כי אני בן אדם ממממממממממממש עצלן בכל מה שקשור ללנקות) באיזה קירור פסיבי אפשר להחליף את הקירור של המעבד ככה שהוא א ירעיד קצת פחות וב לא יתלכלך (אין מאוורר == אין אבק (כמעט) אני צריךהמלצה על …
-
- 3 תגובות
- 596 צפיות
-