עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by ofirroze,

שלום אני חדש כאן! : יש לי שאלה קטנה: לאחרונה פירמטו לי את המחשב, והתקנתי בו מד טמפרטורה... מה הטמפרטורה שאני צריך לדאוג ממנה (שההארד דיסק לא יתחמם יותר מדי)? תודה, אופיר. :s05:

• 1 תגובה
    • 392 צפיות
  2. Started by Goliath,

שלום, אני חדש בפורום, ואני די חדש בנושא של מחשבים, אז כשאתם עונים תנסו להסביר יותר בפירוט. אני עוד מעט קונה מחשב חדש, ואני רוצה לדעת על איזה טמפרטורה בערך תעמוד המערכת שלי (כרטיס מסך, מעבד...). אז המארז שאני קונה הוא SuperTalent (chieftec OEM) Aluminium CA-601ufs silver tower w/transparent window כרטיס המסך שלי יהיה Ati Technologies Radeon 9800 Pro 128 mb DH Dvi OEM והמעבד intel pentium 4 2.8C Ghz HT 512k 800Mhz socket 478 למעבד אני קונה את המאוורר Vantec AeroFlow TMD VP4-C7040 CPU cooler עכשיו אני רוצה לדעת על איזה טמפרטורה יעמדו החלקים האלה, והמלצות להוספת\שינוי דברים. כי כמו שאמרתי, אני די חדש בעניין המחשבים. בתודה, אסף.

• 5 תגובות
    • 493 צפיות
  3. Started by hai97,

שלום יש לי את המארז הבסיסי של איבורי למי שמכיר-מקום למאוורר 12 בקדימה,מקום למאוורר 12 באחורה ועוד 2 מקומות למאווררי 8 בצד עכשיו הבעיה שלי היא שאני לא מוצא סידור שיעשה טמפרטורות סבירות בלי רעש יותר מידי במיוחד בקיץ(בחורף החדר שלי קפוא וכך גם המחשב...) המאווררים שיש לי הם 2 מאווררי 8 באזור ה1400 מאוורר 12 באזור ה1000+ ועוד 2 מאווררי 8 ממש חזקים של 2700-2800 איך להרכיב אותם? נ.ב הטמפרטורות הכי טובות שהוצאתי עם רעש מפריע הם 45 למעבד ו50 לכרטיס מסך ו36 להארדיסק

• 6 תגובות
    • 689 צפיות
  4. Started by חבקוק,

שלום חברים, אז ככה יש לי מחשב שקניתי כבר לפני שנתיים ולצערי אף פעם לא התעניינתי בנושא קירור וOC (למרות שבמקור תיכננתי OC ואפילו קניתי לוח M שנוח לOC) רק עכשיו התחלתי להסתכל על הטמפ של המעבד (בעזרת SiSoftware Sandra) והטמפ של הCPU היא 84C (הבנתי שצריך להוריד מזה 40 או משהו כזה???) טמפ של הauxiliary (מזה?) היא 62C טמפ של לוח M היא 36C התוכנה של SiSoftware Sandra מזהירה אותי גם בנוגע לטמפ של הCPU וגם של הauxiliary ובנוסף יש אזהרה בנוגע לCPU COOLING SYSTEM THERMALRESISTANCE האם זה מסוכן? האם צריך לעשות משהו? ואם כן מה כדאי לעשות? *הסתכלתי על הטמפ כי התחלתי להתעניין סוף סוף לגבי OC, האם יש בכלל אפשרות לעשות OC בטמפ כאלה והאם זה מסוכן/כדאי? (אין לי כמובן גם מושג קלוש בOC ובקיר…

• 1 תגובה
    • 510 צפיות
  5. יש ברשותי Sapphire Radeon 9800 Pro 128mb, 256 bit והקירור עליו נורא עלוב, מאורר קטן של Ati, עם צלעות קירור עלובות ביותר. ואני רוצה מערכת קירור מעולה, שתכלול גם צלעות קירור טובים. שתהיה התקנה פשוטה, בלי להסתבך עם גריז תרמי, ולכלוך מיותר. ושהמערכת תהיה שקטה, ואיכותית. הגעתי עם הקירור סטוק ל 398-core 360-זכרונות ואני רוצה לעלות הרבה מעל זה. בקשר לתקציב, עד 150 שקל.

• 5 תגובות
    • 529 צפיות
  6. Started by azr_nec,

הי חברים המארז כולל 2 מאוררים 12 : קידמי תחתון, ואחורי עליון. רק המאוורר הקידמי, נצפה בתוכנת speedfan, וכמובן מאוורר ה- CPU. המאוורר האחורי, מחובר באמצעות 3 פינים, ולא נצפה על ידי התוכנה. אין לי על הלוח חיבורים נוספים למאווררים. למישהו יש רעיון לפתרון אלגנטי לבעיה שלי?

• 8 תגובות
    • 847 צפיות
  7. Started by doldol360,

http://www.siz.co.il/my.php?i=tnmzzyjyz2i5.png האם זה הגיוני שזה כביכול 12V אבל הספק לא נותן אפילו 12V? לאחרונה אני מנסה לעשות OC למערכת ופשוט לא מצליח לעבור את ה 3.91 במעבד intel pentium D שגם ככה עובד על 3.4 על סטוק.. יכול להיות שמצאתי את הגורם שמגביל לי את כל הOC? הספק הוא EZCOOL של 500W

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  8. Started by -UltraV-,

שלום יש לי לוח של ASUS הנה תמונה מCPU-Z עכשיו.. אני רוצה לדעת איך לנעול את הAGP והPCI בלוח... תודה לעוזרים..

• 9 תגובות
    • 712 צפיות
  9. שלום אני לא מוצא את המארז שלי בחנויות כנראה כבר עבר זמנו אבל ציירתי את מיקום המאווררים... יש לי שלוש מאוורים של 8ס"מ ומאוורר אחד מאוחורה של 12 ס"מ הייתי רוצה להתייעץ איתכם איזה מאווררים יכניסו אוויר ואיזה יוציאו... תודה רבה מראש http://img513.imageshack.us/img513/4999/100tt6.jpg נ.ב המארז דיי גדול (45X45) אם זה משפיע בצורה זאת או אחרת. שוב תודה

• 12 תגובות
    • 1k צפיות
  10. אז קניתי מחשב חדש, וגם מארז חדש. המארז הוא Enermax CS-10181, שיש בו מקום ל 7 מאווררי 80mm. המארז הגיע ללא מאווררים, כרגע יש לי 4 מאוררי SF2 שיכולים לשמש כמאווררים למארז, אולי בעתיד אני יוסיף עוד. רציתי להתייעץ איתכם בקשר לסידור שיניב את הטמפרטורות הכי נמוכות לפי דעתכם. אז אני יתן לכם שרטוט ( דיי עקום למען האמת ;D ) שעשיתי ואתם תייעצו לי בבקשה איפה לדעתכם כדי למקם את המאווררים, ואת הכיוון של כל מאוורר - מכניס או מוציא אוויר. הנה צילום של המארז שאולי יעזור לכם יותר להבין איך הוא בנוי..

• 5 תגובות
    • 868 צפיות
  11. Started by fit3,

שלום אנשים יש לי שני מאווררי מארז 80 ממ של AC ועל המעבד FREZER 7 שמתי מאוורר אחד למעלה שמוציא אוויר עכשיו יש לי דילמה לגבי המאורר השני יש לי אפשרות או לשים אותו בצד של המארז ואז הוא מכניס את האוויר בדיוק על המאוור של FREZER או שעדיף לשים אותו בחלק הלמטה של המארז ושיכניס אוויר משם?

• 2 תגובות
    • 552 צפיות
  12. היי לכולם, אשמח לסיוע טכני בבקשה כי אני מעט חלוד בנושא. יש ברשותי מחשב מאוד ישן ששימש אותי בעבר ללימודי MCSE והסבתי אותו למחשב משחקים פשוט לזמן הפנאי... נתונים יבשים: מעבד i5 4670k לוח h87 hd3 ג'יגהבייט מארז ישן של ג'יגהבייט גם כן מאוד בסיסי יש בו אפשרות למאוורר 120 מקדימה, מאוורר 120 אחורי, ועוד 2 על הדלת של המארז, ספק יושב למטה מעולם לא היה מאוורר מקדמת המארז, היה רק אחד פולט אוויר החוצה ועל הדלת כלום - לאחרונה דרך מעבדה ביקשתי להוסיף קירור החליפו לי את המאוורר האחורי והוסיפו 2 על הדלת של 120. לפי מה שאני מבין על הדלת כרגע 2 מכניסים אוויר ובגב המארז פולט אוויר... האם זה מצב תקין? האם זה לא יותר מדי? הכרטיס מסך במחשב זה g…

13. Started by p-o-i,

שלום לכולם....אם מישהו יכול לומר לי איך לסדר את כניסת ויצאת האויר במחשב.......זה יעזור מאוד.....ז"א מה הכי אפקטיבי... אז תקשיבו שניה....במשחב שלי יש 2 מאוורים מאחורה מהצד הרגיל שמכניסים......ויש לי אחד בצד הקידמי שמוציא.....ויש לי אחד על בדלת לא בידיוק על האמצע...הו נימצא בצד יותר ולמטה יותר....הוא מוציא אויר...(הוא מכוון על הכ.מסך....בניתי לכרטיס קירור ניוחד משלי...צינורות קירור מנוחשת...אז המאוור מוציא אויר שפוגע בצינורות ומקרר אותן.....).אז אני חשבתי על להוריד את הקידמי....לגרום לזה של הכרטיס מסך להכניס במקום להוציא....ולהוסיך על הגג אחד של 120 שמוציא מן ארובה כזאת....וגם להוסיף אחד שיהיה מכוון על הזיכרונות.....אהה ויש לי סילנט טוואר על המעבד....אם מישהו יוכל לומר לי א…

• 1 תגובה
    • 383 צפיות
  14. Started by maor5,

שלום כולם! יש לי מלא חוטים של המאוררים שמפריעים לי לאוורר המארז... יש הצעות איך לסדר אותם?? איפה לשים?(את החוטים) תודה לכל העוזרים!!!

• 39 תגובות
    • 1.8k צפיות
  15. Started by TMX,

שמתי 3 מאווררים למקומות מוכנים מראש במארז. שמתי אחד (נוסף לאחד שכבר היה שם) בקדמת המארז ועוד 2 מאחור . כל המאווררים חוץ מזה של הספק מכוונים שיכניסו אוויר. כך שהיחס הוא 4:1 זה בסדר ? זה פוגע במחשב? הטמפרטורות של המחשב שלי במנוחה הם: motherboard :37-40 CPU 40-42

• 2 תגובות
    • 401 צפיות
  16. Started by J.allmighty,

היום קיבלתי את הthermalright 120 למעבד יש לי שלושה מאוורים של 120 (כולל לספק) איך הכי טוב לסדר אותם כי כרגע אחרי קצת עומס אני מגיע ל 38 - 40 מעלות ..(המעבד) תודה מראש

• 0 תגובות
    • 394 צפיות
  17. Started by most,

הי רכשתי מארז צ'יפטק מאש ויש אפשרות להוסיף 4 מאווררים 92 בצדדים (2 לקשיחים ו 2 בצד מול המעבד וה כ.מסך) ואחד 120 מאחור. מה הסדור הטוב ביותר הכנסה\הוצאה של האוויר כך שהתוצאה תהיה אופטימלית? תודה

• 7 תגובות
    • 521 צפיות
  18. המארז עצמו: http://www.driverheaven.net/reviews/DragonCase%20Review/conclusion.htm כל המאווררים הם 80 מ"מ. יש שני מאווררים שמגיעים איתו, אחד מקדימה: http://www.overclockersonline.com/images/articles/mge/dragon/large/interior-13.jpg שני מאחורה: http://www.overclockersonline.com/images/articles/mge/dragon/large/interior-18.jpg ויש מקום לעוד 3 מאווררים, שניים כנראה בדלת הצדדית: http://www.overclockersonline.com/images/articles/mge/dragon/large/exterior-11.jpg מאוורר שלישי: לא מצאתי מקום בתמונות לדבר כזה.. גם בחלק העליון אין מקום. יכול להיות שמתחת למאוורר עם התעלה שבדלת יש מקום לשני מאווררים מתחתיו צמודים אחד ליד השני? אני מתכוון להכניס לו גם את הזלמן 9500 על המעבד. 1. …

• 3 תגובות
    • 711 צפיות
  19. Started by guylederer0,

שלום יש לי את המארז שיש לי פה בצד וכן שאר המפרט הבעיה היא שנוצר חום במארז ואני לא כל כך בטוח שהוא יוצא אז חשבתי לעשות מודינג קטן ולהוסיף מאוורר שמוציא בגג של המארז אז יש לי ככה 1. מאוורר אחד מקדימה למטה דוחף אוויר + מגן אבק ( שבאופן משמעותי חוסם את האוויר אבל זה או זה או זה ) 2. מאוורר בצד המארז מכניס + מגן אבק 3. מאוורר אחד מאחורי המארז שמוציא 4.בכונן הCD יש מאוורר שדוחף אוויר לכיוון הקירור 5. מאוורר על הקירור של הכרטיס מסך שמעיף מלטה כלפי מעלה לכיוון האמצע אני אמחיש בתמונות תודה לעוזרים ( חם היום ... )

• 8 תגובות
    • 608 צפיות
  20. Started by boazmo,

אני עומד להרכיב את המחשב הבא.. כרטיס מסך- GIGABYTE GeForce 9500 GT 512MB 128-bit GDDR3 PCI Express 2.0 x16 HDCP Ready SLI מעבד-Intel Core 2 Duo E8500 זיכרון - CORSAIR 4GB (2 x 2GB) 240-Pin DDR2 SDRAM DDR2 1066 לוח אם - ASUS P5Q LGA 775 Intel P45 רציתי לשאול- איזה קירור הכי מומלץ- אשמח לדגמים ספצפים.. תודה רבה. הפורום עזר לי רבות בהחלטות- כמות הידע שיש פה- מדהימה.

• 7 תגובות
    • 554 צפיות
  21. Started by kfirr111,

הורדתי את cpuz ואז גיליתי שהמעבד עובד על 2.6mhz במקום 3.1 נכנסתי לביוס ושיניתי ל default באמת העלה ל 3.1 333 מהירות הבאס עם מכפלה של 9.5 ומתח של 1.22v כל ההגדרות על auto אבל עכשיו המחשב מנסה לאתחל 3 פעמים לא מצליח ואז נדלק ואומר שלא הצליח לאתחר ושואל עם אני רוצה להכנס לביוס או להמשיך המשכתי והכל עובד חלק וה cpuz מראה לי על 3.1 אבל הבעיה שכל פעם שאני מדליק את המחשב הוא מאתחל איזה 3 פעמים עד שנידלק הטמפרטורה אחרי 5 דקות מעמץ מלא על 53 מעלות ותודה מראש לכל העוזרים

• 3 תגובות
    • 540 צפיות
  22. Started by vip133,

רציתי לדעת האם 65-67 מעלות במשחק ובמנוחה בין 40-50 האם זה בסדר לכרטיס מסך ati 1950pro תודה לעוזרים

23. Started by trojan11,

הכל נירה יציב רק יש כמה פונקציות בביוס שאני לא יודעה מה לעשות להם צילומים מהביוס : http://img208.imageshack.us/img208/7758/dsc03344kg4.jpg http://img524.imageshack.us/img524/5930/dsc03345ah2.jpg זה כרגעה הביוס לא יודעה מה להגידר ב 2 C . I . A והזיכרון עכשיו עובד על 667 מה לעשות ?? עם יש עוד משהו שצריך/עדיף/כדאי לשנות תגידו תודה

• 7 תגובות
    • 712 צפיות
  24. אהלן! נורא אשמח לעזרתכם. נתקעתי לצערי ללא גוף קירור למעבד במחשב, מעבד i5 6400, סוקט 1151. בגלל שעכשיו חג לא כ''כ אופציה לקפוץ לחנות ולקנות והסיפור קצת דחוף לי, אם יש מישהו מאיזור זכרון,בנימינה,חדרה,נתניה והסביבה שיש לו גוף קירור מיותר כזה, שמעוניין למכור אותו - אני נורא אשמח שתיצרו איתי קשר. מאוד יעזור לי. בכל מקרה - שתהיה לכולכם שנה טובה וחג שמח, נתנאל.

• 8 תגובות
    • 2.3k צפיות
  25. Started by Rock22,

שלום, אני לא יודע איך עושים OC ולא הבנתי את המדריך שכתוב באתר לוח האם GIGABYTE GA-P35C-DS3R המעבד E6750 הצלעות הקירור freezer 7 pro הספק Corsair 520w והזיכרונות G.Skill 2GB Kit DDR2 PC6400 800MHZ 4-4-3-5 ואני חושב לשדרג לעוד זוג כזה... האם תוכלו לבנות לי בבקשה מדריך מקוצר לעשיית OC לפי הרכיבים האלו האם 45-55 מעלות ללוח אם הזה, זה בסדר או שזה מסוכן ל OC ו 60-70 מעלות לכרטיס מסך 8800GTX זה הרבה? בתודה מראש

• 5 תגובות
    • 623 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.