אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,125 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם... אני קובי החלטתי לעשות OC למחשב שלי... קראתי הרבה מדריכים, נכנסתי לביוס והעלתי כל פעם בקצת את ה Fsb ו בהתחלה בביוס הוא היה על 200 mhz והנה למה שהגעתי... אני יכול להמשיך לעלות אך רציתי לשאול אם מה שאני עושה זה בדרך נכונה ואם זה משתלם לי. תמונה: http://img253.imageshack.us/img253/9904/zxcll9.jpg אשמח אם תעזרו לי ותתנו לי עצות להמשך אוברקלוקינג תקין. תודה בברכה קובי.
-
- 5 תגובות
- 500 צפיות
-
-
שלום, אני עשיתי אוברקלוק קבוע לפני הרבה זמן ואני לא מרגיש את האוברקלוק לכן רציתי לדעת אם עשיתי הכל נכון בהגדות של הביוס ואם ניתן לקבוע הגדות יותר יציבות. אז הנה כמה תמונות של ההגדות שקבעתי בביוס : 1. 2. 3. תודה..
-
- 5 תגובות
- 611 צפיות
-
-
שלום, ברשותי יש את המארז Gigabyte Aurora 570 והמאוררים שיש הם של זלמן ה F3 אם אני לא טועה עכשיו, כעיקרון הייתי רוצה להוסיף עוד מאורר (המאורר המקורי שבא עם המארז) אבל אני חושב שאין מקום במארז. הטמפ' שלי, הם : או שאולי אני לא צריך. פשוט כשהיה את השרבב המטורף אז המחשב דיי עלה בטמפ'. אני יודע שזה אמור לעשות ככה אבל עדיין. הלוח אמ שלי דיי... הגיע ל 50 מעלות וגם עכשיו הוא לא רחוק מזה. לוח האם שלי הוא:Gigabyte GA-P35-DS3L מעבד: Q6600 אהה חח השאלה שלי אם יש לי אפשרות להוסיף עוד מאורר ? או.. אם יש לי אפשרות אחרת לקרר את המערכת שלי? תודה מראש לעזרה
-
- 12 תגובות
- 735 צפיות
-
-
שלום לכולם, רציתי להתייעץ לגבי מתחים של NB,SB CPU VTT ומתח מעבד מקסימלי שכדאי שאכוון לE8400 מחלקי זיכרונות עומדים על 1:1 FSB -1898 BUS SPEED-478 CPU VTT-1.20V MCH 1.25-1.35V ICHIO 1.5-1.7V ICH 1.05-1.27V. CPU VOLTAGE-1.3870V 1.רציתי להתייעץ לגבי המשך OC לכיוון 4.350 אם אפשרי ולהגיע לBUS של 500 וDDR2 1000 אפקטיבי,כרגע יציב חלקית (PRIME 95 קורסת לאחר 25 דקות) 2.אם אין צורך להשאיר את מתחי הNB/SB גבוה/או לחילופין צריך להרים אותם עוד קצת אשמח לכיוון.
-
- 5 תגובות
- 557 צפיות
-
-
שלום אנשים יש לי מעבד פנטיום 4 מהירות 3GHZ אם לוח של Intel Cherry Creek D915PCY והעמבד בזמן מנוחה עומד על 60 בערך ובזמן מאמץ מגיע ל 70 אפלו האם זה תקין?? אני חייב לציין שאפילו החלפתי את המשחה התרמית בפנים וניקיתי אבק ועדין אותו הדבר ועוד שאלה קטנה אם אני כן אמור להחליף גוף קירור מה עדיף לי ?Thermaltake BIG Typhoon 4 IN 1? או ?Zalman 9500 Cu LED? ????? והאם יש דרך לדעת האם בטוח הם יתאימו לי למארז לפני שאני קונה??? בתודה רבה לכם.... אמיר
-
- 15 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, יש לי סוג של בעיה במאוורר קירור קידמי במארז (stock הגיע עם המארז 120ממ), כשאני מדליק את המחשב לפעמים מסתובב לבד, לפעמים מנסה להסתובב אך לא מסתובב. למזלי לא חמור ממש כי אני יכול להזיז את המאוורר עם היד והוא ממשיך להסתובב ולא מפסיק. 1) איזה תוכנה קלה לקירור אתם מציעים שאשתמש? 2) האם אני צריך לעשות משהו למאוורר הקידמי או להחליף באחר? -> המאוורר עצמו תחתון, מקרר (מכניס אוויר) מתחת לדיסקים קשיחים, וישנו קירור מים שמוציא אוויר מאחורה (אחורי) ועוד מאוורר stock של 120ממ שמוציא אוויר חם החוצה מלמעלה (עליון). שאלת המשך (3) האם כדאי להוסיף מאוורר של 120 או 140ממ לקירור על הדיסקים קשיחים בנוסף בקידמת (קידמי) המארז או חשוב קוד…
-
- 3 תגובות
- 2k צפיות
-
-
זה המאוורר הכי גדול שיש לי במארז והוא מרעיש בצורה מטורפת. הוא מחובר לחיבור ה-CHA_FAN. כפי שאתם רואים בתמונה הוא מסתובב בסביבות 2220 שזה מהר איך אפשר להוריד אותו? ניסיתי עם התוכנה SPEEDFAN לא עוזר ולא מגיב שם בכלל , ניסיתי דרך הביוס לבטל אותו יש לי אופציה לעשות IGNORE אין לי משו אחר.. מה אפשר לעשות?
-
- 3 תגובות
- 920 צפיות
-
-
אתמול קניתי את המארז הזה: עכשיו יש לי בפנים 5 מאווררים 2 אחוריים מוציאים אויר 1 מקדימה למטה מכניס אויר ועוד 2 בדלת צד מכניסים גם האם הסידור הזה טוב? ועוד שאלה על המעבד(פרסקוט) יש לי את הביג טייפון ובכל זאת הטמפ' היא 51-55 מעלות האם זה טוב?
-
- 7 תגובות
- 475 צפיות
-
-
שלום... ציירתי את המארז שלי כמו שהוא כרגע בקשר למאווררים עכשיו השאלה שלי היא מה אתם ממליצים, איזה מאוורר שיוציא ואיזה שיכניס אוויר? - איזה סירקולציה אתם ממליצים במצב הקיים? והאם כדאי להוסיף מאוורר עליון או צדדי במארז? או שזה לא ישנה הרבה? אני צריך בשביל זה לעשות חור במארז כי כרגע אין לי חור למאוורר שם. [attachment deleted by admin]
-
- 3 תגובות
- 436 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני לפני מוד די רציני למארז TT SVIKING ולפני הוספת עוד 3 מאווררים..כרגע יש לי סטנדרט אחד מכניס 12ס"מ ואחד מוציא גם 12ס"מ אני קניתי לבנתיים 3 מאווררים של AC גם 12 ס"מ והסרקולציה תלך כך: כל המאווררים בגודל 12ס"מ..אחד מכניס מקדימה,שניים מלמעלה,אחד שיבוא על הפרספקס שיוציא אוויר חם מכיוון הTT BT שיושב לי על המעבד,ואחד אחורי שיוציא אוויר גם כן..מה אתם חושבים על הסרקולציה..טובה או לא..מתוכנן גם OC רציני אז אני חושב על זה רבות..אודה לעזרה.
-
- 1 תגובה
- 464 צפיות
-
-
אני קונה מערכת בקרה למאוררים ויש לי בעיה.. המאוררים שמיתחברים למערכת בקרה הם 3 פינים והמאוררים אצלי הם 4 פינים מישו יכול לעזור לי לימצוא קבל מפצל מ3 ל4 פינים? לדוגמא כזה: http://i45.tinypic.com/35btgkx.jpg תודה לעוזרים!
-
- 3 תגובות
- 620 צפיות
-
-
אז ככה איזה קירור הכי טוב למעבד אתם ממליצים ב 200-300 ש"ח? ולגבי בחירת הקירור אני קונה את הE4400 ומתכוון לעשות לו OC....
-
- 3 תגובות
- 413 צפיות
-
-
שלום אני עומד לרכוש חלקים חדשים למחשב , בהתחלה חשבתי ללכת על הCM Aquadmax עד שהבנתי שזה סתם ביזבוז כסף . המערכת שהולכת להיות היא ככה מעבד -Intel i7 2600k לוח אם asus p8p67 deluxe זכרונות G.Skill Ripjaws-X 2x4GB (8GB) DDR3 1333MHz CL7 כרטיס מסך - hd4870 x2 ספק crosair 620HX מארז CM 690 advanced עכשיו אני מחפש קירור אוויר שיענה על הדרישות הבאות: 1.מתוכנן OC בהמשך 2. חשיבות גדולה לגודל של הקירור בגלל המארז והזכרונות 3.שקט . עוד פעם המארז בינוני ולא גדול מידי והזכרונות בעלי "קוצים" אז צריך לקחת את זה בחשבון. איזה קירור יתאים למעבד- איכותי לOC, לא גדול מידי ושקט.בשביל זה פניתי אליכם. תודה לכול העוזרים. בברכה יוני.
-
- 18 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
רציתי לדעת איך הקירור Xigmatek Thor's Hammer http://www.xigmatek.com/product.php?productid=9 הוא הולך לשבת על לוח asrock extreme 4 יש התאמה לתושבת 775 אל תדאגו בקטע הזה. מעבד 2600K מתוכנן OC בינוני+ רציתי לדעת מה דעתכם מכוון שיש לי אותו במחיר מאוד משתלם ביחס ל NOCTUA SE2 מה אתם אומרים.? אם אפשר תשובה עד מחר מכוון שאני צריך להחזיר תשובה לחנות.
-
- 8 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום אנשים אני מקווה שמישהו יוכל לעזור לי יש לי פנטיום 4 3GHZ והחום מעבד נע בין 62 ל 70 ואני יודע שזה מוגזם ומעונין להחליף קירור אני מתלבט בין ?Thermaltake BIG Typhoon 4 IN 1? ל ?Zalman 9500 Cu LED? והבעיה העיקרית שלי האם מישהו יוכל בבקשה להגגיד לי האם אני יוכל להררכיב אותם על הלוח אם שלי? שאני לא סתם יקנה יש לי לוח של Intel Cherry Creek D915PCY ???? מקווה שמישהו יוכל לעזור לי...
-
- 4 תגובות
- 466 צפיות
-
-
שלום לכולם. המאוורר של הכרטיס שלי (7800GT) משום מה מסתובב על 100% איך אני יכול להשתיק אותו .. הוא עושה הרבה רעש ניסיתי עם RIVATUNER זה השתיק אותו בדיוק ל 5 שניות ואז הוא חזר שוב ל 100% ד'א הכרטיס של לידטק והוא עומד על 38 מעלות מנוחה .. 50 מאמץ תודה לעוזרים
-
- 14 תגובות
- 705 צפיות
-
-
שלום יש לי מעבד AXP1800 ואני רוצה לעשות לו OC מישהו יודע איך אני פותח את הגשרים לשנות את המכפלה ???? יש לי לוח של GIGABYTE 7ZXE ואני לא רוצה לשנות את ה FSB אלא לשנות את המכפלה למישהו יש מושג איך לשנות את המכפלה או שיטות איך לפתוח ולחבר את ה גשרים
-
- 4 תגובות
- 692 צפיות
-
-
שלום לכולם אשמח לעזרה לגבי זיכרונות Kingston HyperX PC2-6400 CL4 2G 800MHZ - http://www.kingston.com/HyperX/products/khx_ddr2.asp למה המחשב שלי מזהה אותם כ- PC2-5300 667MHZ למרות שהלוח תומך בתגר 800 - Gigabyte GA-965P-DS4 http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Overview.aspx?ProductID=2423 ואיך באמת לעשות OC לזיכרונות אלו? Cheers Alroit
-
- 27 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום אני מעוניין לעשות OC למעבד שלי AMD ATHLON 64 3200+ VENICE יש לי כמה שאלות ובקשות... 1. לכמה כדי לעלות את המהירות שלו? כדי שיעבוד טוב? 2. האם צריך לשים קירור מיוחד או להשאר עם הרגיל? (arctic cooling silencer 64) 3. מישהו יכול לתת לי מספר מדריכים איך לעשות OC כי זה פעם ראשונה שלי. ואם צריך לדעת אז המפרט הוא ספק: Antec smart power 450w לוח אם:DFI LANPARTY UT nF4 ULTRA-D מארז: cooler muster centurion 5 זכרונות: OCZ 1024MB 400MHZ כרטיס מסך:leadrek 680gs pci-e 256MB תודה מראש אריאל [br]פורסם בתאריך: 21.10.2007 בשעה 15:14:17 מישהו יכול לעזור בבקשה? זה חשוב לי!! תודה אריאל
-
- 3 תגובות
- 499 צפיות
-
-
המפרט: AMD AthlonXP 2000+ במעלות של 32-38C. 256mb DDR 266MHz Viking - יאק Chaintech 7KJD0 mobo - יאק כפול עכשיו, אני מתכנן אוברקלוק, ואני יודע שהזכרונות מגבילים אותי בהמון, אבל אני צריך תשובה בטוחה לכמה אני בטוח יכול להגיע, בלי ניחושים "מקסימום 1800 לדעתי", אני לא רוצה מקסימום, אני רוצה כמה בטוח אני אוכל להגיע.. ולא תשובות כמו "תעלה את הבאס ל 134 זה בטוח". אה ו....בקשה ותודה לכל מי שיעזור. ועוד דבר קטנטן, אם אני אחרי העלאת הבאס, והמחשב לא עולה (יעני מסך שחור בלי כלום). אז אני אמור לאפס את הביוס ע"י הוצאת הבטריה והכנסת חזרה? עריכה: עוד דבר. יש כמה דברים לא ברורים לי. כשאני מפעיל את ה MBM5 והכל מוגדר, זה מראה לי 50C כל הזמן. שאני מריץ את ה SpeedFan זה מראה לי 43C (עם מזגן פ…
-
- 16 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם!!! קניתי מחשב חדש לא מזמן (פנטיום 4 2 GHZ אם זה מעניין אתכם) הבעיה היא שהם דפקו לי מארז די מחורבן זהו מארז MIDI קטן ופשוט והם לא שמו לי שום מאווררים מלבד המאוור שמקרר את ה-CPU ויש לי עוד מאוורר שמקרר את הכרטיס מסך (אבל זה לא קשור למארז) פתחתי את המארז ושמתי לב שיש לי עוד שני מקומות להרכיב מאווררים. כשאני מכבה ופותח אותו אני שם לב שמחשב לוהט... כל רכיב ממש חם והכרטיס מסך בכלל... אני לא רוצה לקחת סיכונים ואני רוצה לקרר את המחשב יותר ומשום כך לרכוש עוד מאווררים. קראתי על המאווררים התותחים האלה כמו וולקנו ועוד כמה אבל ביררתי עליהם והם עולים משהו כמו 200 פלוס וגם אם אני טועה והם עולים חצי זה עדיין יקר בשביל מאוורר? האם מאוורר שחור וקטן יספיק לי? ומה בעצם יתן לי שטמפ…
-
- 9 תגובות
- 841 צפיות
-
-
שלום לכולם. זו ההודעה הראשונה שלי פה אז ככה הנה השאלה-דיון: לפני חודשיים המחשב התחיל לפעול ממש לאט (ממש לאט) וניסיתי כבר בכל.. עד שהתברר שהמעבד שלי עומד על 69-72 מעלות בממוצע אז הבנתי שהמאוורר הלך.. אני מבקש פה הצעה למאוורר(של מעבד) שהוא קומפקטי אבל טוב שיקרר תמעבד שלי (פמטיום4 3ghz ) וגם(-לא בו זמנית כמובן)שיהיה מספיק חזק לקרר את המעבד שאני חוסך אליו (e8400) תווך מחירים-עד 250 שקל. אני אישית חשבתי על הzalman 9500 וכמו כן אני מזמין מהאינטרנט אז אני יקנה גם מארז-לא יקר כי חבל לשלם משלוח רק על מאוורר ואני קניתי כמה רכיבים חדשים ככה שאין לי מקום ומה שיש לי עכשיו לא איכותי והוא מעקם י את הכרטיסים שמחוברים אליו. אז אם אפשר לתת הצעה למארז-יופי לא חשוב רק איוורור אני חשבתי …
-
- 4 תגובות
- 702 צפיות
-
-
בואו לא נכנס עכשיו למה זה ולמה זה רק שאלה אחת האם זה נכון שתדר FSB 400 הוא לא מומלץ לעבודה בלוחות 965 ? מישהו פה עובד על תדר כזה עם לוח DS3?
-
- 0 תגובות
- 441 צפיות
-
-
HELP!!! איך אני מנסר שפיצים כאלו שיש לי מסביב מאוורר? חתכתי עם פלייר תגריל האחור כי הוא הרעיש... הנה תמונה: מה הדרך לחתוך את זה? תודה לכל מי שיעזור
-
- 11 תגובות
- 822 צפיות
-
-
שלום לכולם, יש לי מארז של ATX מי שמכיר הוא יחסית קטן למארזים של היום. שמתי 2 מאווררים של 80 מ"מ למעלה על המארז ממש מעל המעבד .זה המקום היחידי במארז הזה שיש בו מקום למאווררים כאלו. השאלה היא אם אני צריך לשים אותם באופן כזה שיכניסו אוויר למארז או יוציאו אוויר מהמארז, או בכלל אחד מוציא ואחד מכניס. אשמח לקבל תשובות. תודה רבה לכם.
-
- 1 תגובה
- 488 צפיות
-