עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. שלום עד כמה נראה לכם שאני יוכל להגיעה עם החומרה שלי? Phenom Tripple-Core 8450 GIGABYTE M61PME-S2P AM2+, nForce 430, PCI-E, VGA, HDAudio, Lan http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Spec.aspx?ProductID=3009 2GB Samsung Value Arctic CoolingFreezer 64 Pro תודה לעונים

• 18 תגובות
    • 1.2k צפיות
  2. Started by Jules Winnfield,

מפרט בצד. מה בדיוק צריך לעשות? לא הכי זוכר... -העליתי את הFSB והקפצתי את המתח ל1.5V בקירור סטוק (כרגע המחשב פועל ללא מארז כך שהסירקולציה מצויינת) -הורדתי את הHT LINK ל 800 (לוח תומך ב1000) -נעלתי PCI-E ל100 -הורדתי את תדר הזיכרונות והעליתי מתח ב0.100V שחכתי משהו? עכשיו כמה שאלות. מה הטמפרטורה המומלצה ללוח אם? האם הספק (350W) יסחוב בכלל את הOC או שלא כדי לנסות בכלל (2 קשיחים+4870HD) מה אומר ה ERROR בOCCT הנ"ל תודה רבה על העזרה.

• 1 תגובה
    • 698 צפיות
  3. Started by Yosi199,

כרגע אני עומד על 370FSB X 8 שזה יוצא 2960MHZ. כל זה מושג עם 1.75V למעבד וכל השאר בסטוק. המעלות שלי במנוחה הם 39 - 40 ובמאמץ מטפסים לאיזור ה65. המארז שלי הוא מהמארזים המעפנים האלה של ה150 שקל (עד שמגיע הP182) והספק הוא ספק ג'נרי. האם לדעתכם אני יכול לשפר את הOC הזה?

• 21 תגובות
    • 1.2k צפיות
  4. Started by davis5,

קניתי היום משחה טרמית של artic 5 אחרי מריחה הטמפ צנחה בכ10 מעלות ניסתי לעשות OC ב370X9 במתח 4.125 בביוס המחשב יציב מריץ אפילו את TAT כשאני מעלה ל400 וגם ל380 הבהרצה של ORTHOS אחרי כמה שניות מתקבל מסך כחול ניסיתי לעלות מתחים אפילו ל1.55V לא עזר ? תופעה נוספת ניסיתי להוריד מכפלה ולעתות מעל 400 MHZ הביוס פשוט לא מקבל מכבה את המחשב ומעלה אחר כ10 שניות שוב בתדר הרגיל ניסיתי לשנות תזמונים של זיכרון לעלות מתחים לזיכרונות וללוח שום דבר לא עוזר איך אפשר לדעת אם הבעיה בזיכרון או בלוח?

• 8 תגובות
    • 598 צפיות
  5. Started by ben_amitai,

היי . יש לי מעבד E6300 משום מה אני לא מצליח להגיע ל FSB 300(ככה אומרים את זה?) אני מגיע ל299 ללא בעיה, אבל כשאני מעלה ל300 המחשב לא עולה, הוא נתקע על התמונה שמאפשר כניסה לBIOS. טמפ' מתחת ל40 במנוחה ומתחת ל55במאמץ. יש איזה הסבר?

• 33 תגובות
    • 2.2k צפיות
  6. Started by nuctornal wisdom,

שלום כולם אני צריך עזרה בלייצב E6600 (סטוק 2.4) ב3.58. לא משנה כמה מתח אני מוסיף הוא לא מצליח לעבור שעה של OCCT הטמפרטורה לא עולה על 60 לפי Real Temp כרגע הנתונים הם: http://tinypic.com/r/2923612/4 מה לעשות?

• 5 תגובות
    • 722 צפיות
  7. Started by vipersh,

שלום לכולם, קניתי לחברה שלי מחשב חדש להלן המפרט: מעבד: E7300 קרור למעבד: AC Freezer 7 Pro לוח אם: Gigabyte GA-EP31-DS3L זיכרון: G.Skill DDR2 2048MB(2X1024) 800MHZ CL5 ספק: SeaSonic 400W מארז: NZXT Alpha התחלתי את הOC עם ציפיה להגיע רחוק (ככה זה היה נראה ממאגר הOC שיש באתר...) הצלחתי להעלות את התדר של המעבד עד ל3.5 אבל הוא לא היה יציב גם עם תוספת מתח התדר היחידי שהצלחתי להעלות אותו בצורה יציבה הוא 3.3 עם תוספת מתח קטנה אשמח אם תוכלו לכוון אותי לבעיה אצלי האם יש הגדרות בביוס ששכחתי לשנות? האם רכיב ספציפי במחשב מגביל אותי בOC? או כל דבר אחר שיכול לעזור לי... תודה מראש לכל העוזרים!

• 9 תגובות
    • 678 צפיות
  8. Started by udist,

ברשותי msi geforce fx 5200 128MB המחשב בעיקר לאינטרנט, סרטים, מוסיקה וכיוב' אבל למקרה שאני ארצה גם לשחק אני רוצה לדעת כמה דברים: ראיתי באפשרויות של הדרייברים שניתן לבצע oc, עכשיו הכרטיס בא עם צלעות קירור בלבד, האם לעשות את הoc שניתן לעשות שם (אין לי מושג בדברים האלה, אז מי שעונה שידבר כאילו הוא מדבר לילד בן 4) עוד כמה פרטים: הכרטיס 64bit טמפ' לוח אם 26, מאמץ 29 יש לי מאוורר מקורי של אינטל של p3, אפשר להשתמש בו על הכרטיס? אם כן, איך? האם זה יעזור לOC? יש לי עוד מאוורר של מארז, סתם משהו זול, שווה להכניס אותו למחשב גם כן? (כרגע יש רק מאורר צידי אחד במארז, בנוסף למאווררים של המעבד ושבספק) למי שיש עוד פרטים/מידע להוסיף לי אני אשמח, תודה!

• 5 תגובות
    • 561 צפיות
  9. Started by elerock,

שלום ברצוני לעשות OC לכ.מסך שלי הדגם הוא 8800GTS 320MB הכרטיס הוא G80. הכרטיס מקורר ע"י DuOrb של TT ולפיeverest הטמפ' הוא: 37 GPU 42 GPU Diode 37GPU Ambient הטמפ' במנוחה. אין לי בעיות סרקולציה במארז ואין לי רכיב העובר את ה 45 מעלות. אם זה משנה המעבד הוא AMD Triple Core 8450 עם OC קטנטן ל2.4GHZ. הזיכרון הוא 4GB של A-Data מסוג Viseta Extreme. יש לי RivaTuner אבל אני לא יודע איך להשתמש בא. הקלוקים לפי התוכנה הם: CORE 513 Shader clock 1188 Memory 792 תודה רבה לעונים

• 1 תגובה
    • 742 צפיות
  10. Started by full_clip,

היי, אני משתמש MSI Afterburner, דרייבר של הכרטיס מעודכן. הצלחתי להביא את הליבה ל 710 ואת הזיכרונות ל1260 שאלו תוצאות סבירות, אך אני נתקל באכזבה קשה בShader ... לא מצליח לעלות מעל ל ,1420, מעלה בקצת והדרייבר קורס . טמפרטורות במאמץ 85C .... יש הצעות?

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  11. Started by morbidangel,

שלום לכולם, אני קצת חדש בתחום, קראתי הרבה בפורום וחיפשתי מדריכים ופורומים אחרים בגוגל ולא קיבלתי תשובות מספקות. ברשותי מעבד ישן AMD 2800 לוח אם Epox 8HDA5J זכרון 1.5GB כרטיס מסך Sapphire HDy3650 DDR3 512 הורדתי ATITOOL 0.27 וכרגע התדרים הדיפולטיים הם: Core 722MHZ ו-Memory 693MHZ. קראתי שמישהו הצליח להעלות ל-CORE: 850Mhz MEM: 990Mhz. כשהעלתי את הcore ל-830 וMEM ל-900, בדיקת הארטיפקטים לא העלתה בעיה אבל כששמרתי ועשיתי Set Clock המסך די נתקע והחליף צבעים. א. איך אני אמור לבדוק באיזה תדרים הכרטיס יציב? ב. לא ראיתי אפשרות לקבוע את אחוזי המאוורר. למישהו יש עצות? תודה!

• 7 תגובות
    • 731 צפיות
  12. Started by SuicideSilence,

שלום , עשיתי OC ל 4.5 המערכת שלי זה i5 2500K ,560ti ,ga-z68a-d3-b3 ,8ram,mugen 2 את PCH CORE שמתי על 1.340 ואת cpu pll על 1.9 כל השאר לא התעסקתי אתם השארתי על auto . הפעלתי את הטורבו כבתי את האופציות של צריכת חשמל וכו .. בבדיקת מאמץ עם OCCT הגעתי ל77 מעלות , בזמן מנוחה המעבד על 45-55 מעלות (אני אעשה עוד אחת בהזדמנות ואעלה את התוצאות) עכשיו מה שלא מצאתי זה איפה לכבות את הspread spectrum ואני רוצה לקבוע shutdown temperature ל90 ,לא מאצתי גם איפה . יש לי ביוס F6

13. Started by skyfire,

התחלתי לאחרונה להתעניין באוברקלוק למעבד ולזכרונות ואני צריך קצת עזרה איך אני יכול להעלות FSB של המעבד ובמקביל להעלות את התזמונים של הזכרונות באופן אופטימלי? מתח מעבד: 1.55V מתח זכרונות: 2.65V (לפי היצרן הם יכולים לעבוד בתחום ה 2.55-2.95) תודה.

• 15 תגובות
    • 1.6k צפיות
  14. Started by OFIRLEVY66,

שלום אני די חדש בעסיקי הOC אבל אפשר להגיד שאני מבין מה אני עושה יש לי רק בעיה שאני לא יודע במה להתחיל אז ככה את המפרט המלא יש בצד טמפ במנוחה 35 ובמאמץ מירבי של כמה שעות מגיע ל55 הנה תמונה מהביוס שלי: http://img211.imageshack.us/my.php?image=031bk8.jpg אם אפשר רק תסבירו לי איפה להתחיל ומה עושה כל דבר יש לי את כל התוכנות הדרושות(CPUZ, PRIME95, EVEREST) דרך אגב ראיתי שעוזרים פה הרבה אז אני יעזור לכם 1. AI OVERCLOCKING - לשנות ל MANUAL-שיניתי 2. לוודא ש DRAM STATIC CONTROL נמצא על DISABLED-מה זה עושה? 3. לשנות את CPU RATIO CONTROL בהתאם המכפלת המעבד בשימוש -אני רוצה להשאיר את הEIST אז למה לשנות? 4. לקבוע את ה PCIE FREQUENCY ל 100.-שיניתי 5. את ה - OC מבצעים ע"י…

• 17 תגובות
    • 1.4k צפיות
  15. Started by syNdrom,

קודם כל נעים מאוד אני חדש בפורום... אני מעוניין לבצע OC למעבד שלי..אבל אני חדש בתחום ..קראתי פה ושם מדריכים אבל ראיתי שכל מערכת זה הגדרות שונות בביוס.. המפרט שלי: Q6600 p35-ds3l g.skill 800Mhz cl5 asus 8000gt freezer cooling 7 עם מישהו יוכל להביא לי מדריך ולהגיד לי מה להגדיר בביוס לפי המערכת הנ"ל אני יודה לו מאוד..

• 10 תגובות
    • 823 צפיות
  16. Started by Drek Boy,

טוב אני חדש פה ולא יודע הרבה כל כך קניתי זכרון 512 של A-DATA 400 MHZ ו3 דברים רציתי לדעת: 1.איך ומאיפה עושים אוברקלוק לזכרון? 2.אני רוצה להכין לו היטסינק פשוט רק בשביל האוברקלוק שיהיה עשוי מרדיד נחושת שאני אקפל וארדד בצורות של הצ'יפים והעדק את זה לכרטיס עצמו עם גומיה או אתב. האם זה יעבוד טוב כאילו לא יותר טוב מאחד קנוי כמובן אבל זה יעזור כמפזר חום לOC? ו3. יש לי מהמחשב הישן זכרונות 128*2 133MHZ אם אני יוסיף את זה לזכרון החדש זה יעזור או שזה יהרוס? תודה מראש חברה

• 2 תגובות
    • 494 צפיות
  17. Started by overload,

יש לי P4 2GH 100FBS. לוח IS7-E וזכרונות 256X2 ADATA 500HZ ספק של EAGLEשנותן מתחים מעולים בעומס, גם בOC , אז הוא כנראה לא יהיה בעיה. אני לא ממש מבין בOC של זכרונות ואין לי מושג מה אני צריך לעשות כדי לשפר את הOC שהגעתי איתו עד עכשיו. עכשיו אני ב- CPU-1.625V 120FBS-2400MHZ המעבד דפוק (זה מה שאתם אמרת) ואי אפשר להגיע איתו ליותר מזה בלי להעלות את המתח, ואני לא רוצה לעבור את ה1.625. והזכרונות על 2-5-3-3. מתח רגיל. עכשיו אני לא יודע מה לעשות כדי להגיע יותר רחוק עם הזכרונות, צריך לשנות יחסים? צריך להתעסק עם האפשרויות של הלוח לזכרון(יש טורבו F1 וכל מני כאלה)? כדאי להוסיף מתח? מה עוד אפשר לעשות?

• 4 תגובות
    • 502 צפיות
  18. Started by חן וייסמן,

כשאני נכנס לתפריט בביוס יש שם מלא אפשרויות.... אין לי מושג מה זה כל דבר ויש אולי איזה מדריך או מישהו שיכול להסביר מה בדיוק צריך לשנות?? חיפשתי פה ולא ממש מצאתי.... תודה

19. Started by gilloze,

אז ככה יש לי 7900gt של msi ואני רוצה לעשות לו oc אבל ניסיתי וזה כזה עושה לי רעש כזה שאי אפשר ניסתי עם כמה תוכנות לפי דעתי הכרטיס נעול יש דרך ליפתוח אותו תודה בינתים הוא עומד על 450/660 תודה גיל

• 7 תגובות
    • 464 צפיות
  20. Started by godisme171,

היי אני רוצה לעשות OC לRIVA TNT2 32 אז חשבתי לקנות צלעות קירור ומאורר עם חומר טרמי אז כמו שידוע לכרטיסי מסך האלו אין מאוררים אלא יש צלעות קירור אז השאלה אם אני יכול לשים מאורר ושהוא לא יפול? נ.ב המלצות למאורר תועיל + חומר טרמי או עוד דברים מועילים

• 8 תגובות
    • 949 צפיות
  21. Started by L1ron,

יש לי את הכרטיס מסך הזה http://www.gigabyte.com.tw/Products/VGA/Products_Overview.aspx?ProductID=2516 וחיברתי לו מאוורר 92 מ"מ כמה טמפ' במאמץ אני צריך שתהיה לי בשביל שאני יוכל לעשות OC קטן? המאוורר שלי מחובר ל MOLEX ומיסתובב על מקס' מהירות 1800RPM

• 18 תגובות
    • 2.2k צפיות
  22. Started by FaTB0Y,

שלום אני רוצה לעשות OC למערכת שלי עד שאני יקנה מעבד נורמלי בנויה מ לוח ABIT KD7A מעבד AMD Athlon XP 1800 מאורר מעבד CoolerMaster X-Dream מגיע ל 5000rpm אבל עובד על ה4800 בדר"כ מישהו יכול להגיד לי לכמה אני יכול להגיע? הגדרות מקוריות 133x11.5 = 1533 מישהו יכול לתת לי את ההגדרות הטובות ביותר שאפשר להגיע, בלי לשרוף את המעבד? כרגע אני עם 133x13.5 = 1800 בבקשה עזרה 512 Memory 1 slot - Kingston Gainward Geforce FX 5200 128 bit 128 DDR DVI י

• 3 תגובות
    • 547 צפיות
  23. קבלתי את המחשב החדש שלי אני רוצה לקנות גוף קירור הכי טוב שיש למעבד שלי בשביל OC תקציב ללא הגבלה קירור אויר כיי טוב וגם עשיתי היום OC למעבד השתמשתי בתוכנה של הלוח הגעתי למהירות מעבד 2.7 ובזה הפסקתי כי לא רצתי לקחת סיכון אם הקירור שבא אם המעבד ועוד דבר האם יש תוכנה שאני יכול לעשות OC לכרטיס מסך

• 14 תגובות
    • 685 צפיות
  24. Started by J.allmighty,

שלומות, ילאחר שאני מחליף בביוס את מהירות המעבד , הלוח משמיע צפצופים לאחר הreset וכלום לא קורה.... ברגע שאני מחזיר הכול בסדר, יש פונקציה בביוס שנקראת watch dog ....ביטלתי ועדיין לא עובד לי למי יש את הכוח והרצון לעזור לי בבעיה ? המפרט מעודכן... תודה מראש.

• 27 תגובות
    • 1.3k צפיות
  25. Started by ^GunX^,

היי לכולם, אז החלטתי סוף סוף לנסות לעשות OC למעבד שלי, הנה המפרט: לוח אם: Epox 8rda3i nforce 2 מעבד :AMD athlon xp 2500+ זיכרון: ADATA 400mhz 256mb קירור למעבד :Tt silent boost הטמפרטורות שלי עכשיו במנוחה הם :39-42 , הזיכרון שלי מספיק לOC ?אני ירגיש שיפור בביצועים? אני רוצה לעשות OC מתון ממש נגיד ל 2200 MHZ מישהו יכול להסביר לי איך ? מה לשנות בביוס וכו'. תודה.

• 26 תגובות
    • 1.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.