אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,125 דיונים בפורום זה
-
-
-
היי, אני רוצה להיכנס קצת לנושא של OC, קראתי את המדריכים סתם מתוך עניין כבר פעם ועכשיו ריעננתי קצת את הזיכרון. (אחלה מדריכים אגב ) עד היום עשיתי מעט OC, אבל דרך הקונטרול פאנל של NVIDIA ולא דרך הביוס (מה שהבנתי שיותר טוב), התוצאות לא גבוהות (מעבד עלה אולי ב100 Mhz). אשמח אם משהו יוכל ללוות אותי דרך וגם להסביר לי את נושא המתמטיקה (אני לא חזק בזה) לעומק יותר... יש לי קירור לא ג'נרי למעבד, של זלמן, אבל אני לא זוכר דגם... תודה מראש (המפרט שלי בצד)
-
- 3 תגובות
- 665 צפיות
-
-
מפרט : מעבד: Intel Core 2 Q8300 כרטיס מסך: Nvidia GT 220 1GB זיכרון: ddr2 4GB Samsung CL6 800 MHZ ספק: 310W FUJITSU לוח אם: GIGABYTE GA-73PVM-S2H ב10 הבא אני קונה ספק כח חדש של סיסנוק 550W וקירור למעבד מוגן 2 אבל לבנתיים אני חושב שעם קירור סטוק 3GHZ יספיק.. המטרות שלי: 3GHZ.. אני נחוש להתחיל את הOC אבל לא יודע לאן להיכנס קחו תמונות מהביוס http://www.siz.co.il/my.php?i=tqytnzjim5e0.jpg עוד תמונה http://www.siz.co.il/my.php?i=jjnotjvmltzk.jpg לאן אני אמור להיכנס?
-
- 3 תגובות
- 980 צפיות
-
-
אז ככה אני רוצה לעלות את תדר המעבד שלי ל3000-3100 לא יותר מזה אין לי ממש ראש להתעסק במתחים וכול זה לא הבנתי גרוש מזה ניסתי עם התוכנה AI BOOSTER של אסוס היא סבבה אבל לא יודע נכנסתי למצב המתנה ושחזרתי קיבלתי מסך כחול . יש איזה שהיא אפשרות לשנות כמה הגדרות פשוטות ולעשות זאות נ.ב יש לי קירור סטוק שאין לי כוונה האמת להחליף הוא שקט ולא רע לי איתו אם יש בעיה לעלות ב400 מגה הרץ אז זה בסדר M.B: Asus P5q Pro Memory: 2gb OCZ 800Mhz Power supply: Enermax PRO82+ 525w Computer Case : Hec 6a Series Graphic Card : Geforce 6200 Processor : Intel Q9450 Screen : Samsung 931bw 19[inch[ תודה לכול העוזרים והמנסים
-
- 3 תגובות
- 607 צפיות
-
-
שלום, יש לי Intel Pentium D 805 2.66mhz gigabyte ga-81945p-g biostar 9600gt נעלתי את הpci express freq על 100, והצלחתי לעשות OC למעבד מ133MHZ ל 145MHZ, אחרי זה המחשב לא עולה. אך אם אני שם את ה pci express freq על AUTO , אני מצליח להגיע עד 170MHZ . מה הבעיה פה? תודה.
-
- 36 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום לכולם ! כבר מלא זמן אני מנסה לעשות OC למעבד שלי ללא הצלחה.. מדוע? אולי אתם תוכלו לעזור לי להבין. ברשותי המפרט הבא : CPU Intel Core 2 Duo E8400 @ 3.00GHz RAM 4.0GB Dual-Channel DDR2 @ 401MHz (5-5-5-15) Motherboard ASUSTeK Computer INC. P5QL-EM (LGA775) Graphics LG TV (1920x1080@60Hz) 1024MB GeForce 9800 GT (Point of View) Hard Drives 977GB Seagate ST31000528AS ATA Device (SATA) scythe yasya ניסיתי לעשות כל OC אפשרי.. ידני,אוטומטי,דרך הווינדוס. שום דבר לא עזר.. באפשרות האוטומטית בביוס יש לי אפשרות לעשות OC אוטומטי 5%k... מעל זה הוא לא עובר לי POST ומודיע על שגיאה בOC. הביוס שלי מאוד מוזר וממש מצומצם מבחינת אפשרויות OC (ככה הובהר לי מסר…
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אפשר בבקשה הסבר על שאר המתחים שיש בביוס, חוץ מהCPU והזיכרון ,ומתי אני אמור להעלות אותם ? בינתיים העליתי רק את המתח של הCPU כל פעם קצת קצת ביחד עם הבאס והרצתי PRIME95 למשך שעה על הבדיקה הראשונה(ללא זיכרון וכו'). בינתים הגעתי ל4.1 במתח של 1.40 , עבר בדיקה של יותר משעה . בשאר המתחים לא נגעתי השארתי אותם על AUTO. ב4.2 קיבלתי מסך כחול אז העליתי את המתח ל1.425 ולבינתיים הבדיקה רצה כבר יותר מחצי שעה. טמפ במאמץ כרגע 58 מעלות. הלוח הוא UD3P .
-
- 1 תגובה
- 622 צפיות
-
-
טוב אז יש לי ת' וניס 3000 DFI, ULTRA D ו2 סטיקים של A DATA, 256 כ"א משהו קצת מסובך לי בביוס הנ"ל כנראה שהתזמונים הדוקים מידי, ולכן אני לא יכול להגיע רחוק איפה בתת תפריט" D RAM.." אני משחק עם התזמונים? כשהורדתי את הזכרונות למהירות של 180, העלתי את הFSB ל253 ללא שום בעיות במהירות של 200 MHZ, אני מגיע לFSB של 230 אם אני לא טועה המלצות ? שיפורים? בקרוב לא תהיה לי בעיה של חום (יש לי את כל הציוד של הקירור מים, רק ממתין לבלוק מחו"ל)
-
- 0 תגובות
- 562 צפיות
-
-
אמממ יש לי את הD805 של אינטל (מעבד כפול ליבה) , והרבה אמרו לי שיש לו פוטנציאל OC גדול . אני רוצה לעשות לו OC , אבל אני לא יודע איך להתחיל . אני אשמח אם תסבירו לי איך להתחיל ומה עושים . תודה רבה
-
- 15 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
המפרט שלי הוא: E8400 GSKILL 4GIGA 4-4-4-12 GIGABYTE GA-EP43 עכשיו בביוס מוגדר OC על 3.6 עם מתח למעבד של 1.35 ולזיכרונות 2.0 זה עבד שלי סבבה עד שכיביתי את המחשב ואז הדלקתי אותו שוב והוא לא עלה לי ונכנסתי לביוס והיה BIOS FAIL. עכשיו כשהוצאתי את הכבל של הספק וחיכיתי כמה דקות והחזרתי אותו זה שוב עלה עם ה3.6 ועבד רגיל עד ששוב כיביתי את המחשב ושוב אותו סיפור. מה הבעיה פה? הטמפרטורות נורמאליות. 35-40 מנוחה/ 55-60 מאמץ.
-
היי! יש לי מחשב: P4 2.8 HT 800Hz Abit AI7 Samsong 512Mb 400Hz 1 channel NVIDIA GeForce4 MX 440 (כן, הבנתי, הוא קצת חלש) מארז פשוט עם תוספת מאווררים (2 מקדימה מכניסים, אחד מאחורה -גדול- מוציא, אחד מלמעלה מוציא) ואני מעוניין לעשות OC. - אגב אני מאלה שעושים את זה בשביל לראות לאן המחשב שלהם יכול להגיע(ואז לחזור למוטב... ). יש לי תוכנה של הלוח אם שנקראת uGURU, שאיתה אני פשוט מגדיל את הFSB מ-200 צפונה, ואחרי איתחול אני מקבל מהירות חדשה. כמה שאלות: 1. איך המחשב שלי לOC, והאים יש רכיבים חלשים שיכולים לפגוע בתהליך הOC ? 2. הבנתי שיש דרכים נוספות לOC חוץ מלהגדיל את הFSB כמו להגדיל את מהירות המכפלה, את מהירות המעבד עצמו, ואת הזכרון. איך ניתן לעשות זאת(תוכנות נוספות)…
-
- 5 תגובות
- 673 צפיות
-
-
כרגע קיבלתי והתקנתי את הטייפון הגדול שלי שמתי ARCTIC silver 5 =] טמפרטורה IDle: 27C Load: 35C אני מנסה להלעות את המהירויות אבל המחשב נתקע. בדרך כלל לא מעלה תווינדוס במקרה הטוב מגיע לווינדוס ונתקע, אפילו ב 2200Mhz המעבד שלי A64bit 3000 newcastle 754 לוח epox 8kda3j זכרונות של סמסונג מעפנים :> ניסיתי לשים את הזכרונות שיפעלו עם חוצץ נקרא לזה ככה, ועדיין למרות שהזכרונות היו בסה"כ ב206 עדיין המחשב נתקע, אז זה כנראה לא בעייה בזכרונות :\ אין לי שמץ מה לעשות, העלתי מתחים אבל לא יודע אם מספיק 1.5@1.6 בקיצור, עזרה דחוף אני חייב להרים את החיה הזאת
-
- 9 תגובות
- 605 צפיות
-
-
שלום אני דיי חדש בקטע של הOC ואני צריך את העזרה שלכם .. יש לי AMD X2 3800 על לוח DFI NF4 ULTRA LP העלתי את הFSB מ200 ל220 כדי ששני המעבדים יעבדו על 2.2GHZ העלתי את הVCORE מ1.3 ל1.375 משהו מוזר קורה לי .. ב3DMARK05 אני מקבל תוצאה נמוכה ממה שאני מקבל בSTOCK בAQUAMARK3 , SISOFT SANDRA 2005, EVEREST לעומת זאת אני רואה שיפור חיובי וטוב. האם יש פה בעיה ? האם אני עושה פה משהו לא נכון ? בנוסף לכך יש לי 2 סטיקים של KINGSTON שרצים בCAS3 האם ניתן לעשות להם גם OC יעיל ?
-
- 12 תגובות
- 963 צפיות
-
-
אז ככה... אני רציתי לעשות OC למעבד.... אני לא מבין בזה הרבה...רק בסיסי... אז אני פונה אליכם...אני עושה אותו דרך הביוס... יש לי פנטיום 3 550מגהרצ... לוח אם של VIA... קבלו תמונות: נכנסתי בביוס לCPU SPEED... ושם כמו שאתם רואים(בקושי...מצלמה חרא...) הCPU RATIO הרגיל היה x2...ובדקתי המקסימלי הוא x8 והPCI CLOCK היה ב DEFULT... ואז בדקתי ואני יכול לעשות שם מלא אפשרויות... המינימלית זה33\100 (ה33 זה MHZ)והמקסימלי זה 35\140 (ה35 זה ב MHZ)...והיה משו שם גם אפשרות של משו חלקי 45MHZ...לא זוכר...קיצר יש שם אפשרויות... השאלה שלי: מה לשנות לOC? צריך עוד משו לשנות? לכמה לשנות את זה? בתודה מראש! תוספת: התמונות הם ברזולוציה גבוהה מידי...תעשו על כל תמונה לחצן ימני, שמירה ב…
-
- 2 תגובות
- 478 צפיות
-
-
אני שיניתי את המכפלה מ11 ל 11.5 ואחר כך ל12 מה עוד כשאי לשנות? יש לי בארטון 2500+ INFINEON 512 DDR 400 ASUS A7N8X-X הצעות? כל תשובה תתקבל בברכה...
-
- 13 תגובות
- 698 צפיות
-
-
היי לכולם , וחג שמח. לפני יומיים פתחתי את המארז לנקות קצת אבק וחשבתי לנקות גם תסינק של המעבד, אז הוצאתי אותו מהסוקט פירקתי את המאורר וניקיתי אותו עם שואב אבק ומברשת. אחרי שהסתכלתי על התחתית שלו ראיתי שהפד טרמי שהיה עליו נמס ועכשיו איפה שהמעבד נגע בפד יש כמו "חור" ללא חומר טרמי. שמתי את הסינק בחזרה על המעבד בדיוק כפי שהיה אבל שהדלקתי את המחשב זה הראה לי שהמעבד על 60 מעלות, כשלפני זה הוא היה על 39-42. יש לי מעבד amd athlon xp2500 ולוח אם epox 8rda3i , הלוח אינו מזייף כי עידכנתי לו ביוס, וגם בביוס הוא מראה את אותה הטמפ'. הגוף קירור שברשותי הוא הרגיל שבא עם המעבד (סטוק) משהו של foxconn והוא ממש מרעיש, אז חשבתי כבר שאולי עדיף לי בכלל לקנות גוף קירור חדש מאשר לנסות ולתקן א…
-
- 10 תגובות
- 777 צפיות
-
-
שלום לכולם. רציתי לדעת בכללי עם התוכנת AI BOOSTER יכולה לבצע OC באופן בריא כי כרגע אני עומד על OC של 15% והכול על AUTO ופשוט רציתי לדעת אם זה בריא ולא יגרום קריסות??? מיותר לציין שעברתי בדיקות מאמץ של 3DMARK06 וORTHOS במשך כשעתיים באורטוס בדיקת מאמץ וטמפ' סבירות לגמרי. סביבות ה50-54 במאמץ 100%של 2 הליבות למשך שעתיים..הכול יציב ויפה רק רציתי לדעת למען רווחת נפשי למרות שזה לא OC משוגע אלא צנוע לגמרי האם זה בריא לעשות עם התוכנה??
-
- 3 תגובות
- 638 צפיות
-
-
כמה שאלות לאחר צפייה במדריך של buildzoid וגם כמה כלליות. דיי הבנתי את הרעיון וכבר רשמתי לי בדיוק את ההגדרות שצריך לשחק איתם, המתחים וכו' הדבר היחיד שהפריע לי זה שהוא אומר שצריך לעשות את כל ה OC על מערכת windows 10 נקייה במחיצה נפרדת ושאם עושים את זה במחיצה הקיימת יש מצב שזה יידפוק את מערכת ההפעלה ואני אצטרך להתקין מחדש את הווינדוס עם כל המשתמע מכך (משחקים, תוכנות וכו') מילא שהתהליך לוקח יחסית הרבה זמן + בזמן הבדיקות המחשב שלך מושבת. אבל להתקין ווינדוס בכונן אחר או במחיצה אחרת לעשות שם את כל הבדיקות ואז לנקות את הכל שמסיימים ולעבור לעבוד עם המחיצה העיקרית נראה לי כמו הרבה מאוד עבודה. להוסיף לזה את הקטע שעם הזמן צריך לשחק במילא עם ההגדרות עקב ט…
-
- 1 תגובה
- 753 צפיות
-
-
היום בצהריים קיבלתי לוח ומעבד חדשים מעבד סמפרון 2800+ סטפינג LBBWE 0552GAC ולוח GIGABYTE K8NS אני לא מאוכזב מתוצאות האוברקלוק אלא מהתוצאות המעשיות.. גם הלוח נראה לי לא ממש אוהב את הזיכרון שלי ובגלל זה באתי לכאן.. אני לא מצליח לייצב את הזיכרון על 1T! אפילו לא על 210MHZ! רק 2T... אני מגיע עד ככה 255 יציב ב2T על 8-4-4-3 והתיזמונים שאתם רואים כאן.. אלו ההגדרות היציבות שאני עובד עליהם עכשיו... מקסימום של הלוח(למעבד יש עוד לאן למשוך הלוח מגביל) זה 330 HTT שזה לדעתי מכובד ללוח ב390שקל. אני צריך עזרה עם התיזמונים של הזיכרון בA64 כי פשוט אין לי מושג מה אומרים כל הדברים האחרים.. הבאתי לכם תמונת מסך מCPU-Z וA64Tweaker. : [attachment deleted by admin]
-
- 7 תגובות
- 696 צפיות
-
-
שלום יש לי כרטיס R9800PRO 256BIT 128M ליבה R350 עכשיו אני רוצה לעשות OC לכרטיס יתחלתי לעשות עשיתי 378@400 ואת הזיכרונות 338@344 ורציתי לשאול עד כמה אפשר להגיע בקירור רגיל בלי ארטיפקטים? :s05: (אין לי בקר טמפ' על הכרטיס אז אני מפחד להמשיך..) *עריכה: אני מישתמש ב ATI TRAY TOOLS
-
- 3 תגובות
- 455 צפיות
-
-
באחד: E6750 אני רוצה להעלות אותו שיהיה יציב על 3.0 עם קירור סטוק ואני לא יודע כמה מתח לשים. בשני: E8200 אני רוצה להעלות אותו ל3.2 עם קירור של זלמן אני לא יודע כמה לשים מתח. לשני המחשבים יש לוחות של ג'יגה בייט P35 DS3L ואחד P35 S3L ועוד משהו איך אני משנה בלוח את היחס של הזכרונות והFSB ל1:1. תודה לעוזרים.
-
- 5 תגובות
- 549 צפיות
-
-
איך אני יכל לבדוק טמפ' של ציפט? ואני רוצה לשים עליו מאוורר, לשים שדוחף עליו אויו או שואב ממנו אוויר? ואיזו ליבה יותר טובה לOC E3 או E6?
-
- 23 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אתמול בלילה שיחקתי קצת עם הכרטיס והורדתי לו את הליבה ל390 וזכרונות ל830 בדרך כלל הייתי מקבל 4200-4300 אבל ככה קיבלתי את הציון 4764 למה זה? [attachment deleted by admin]
-
- 7 תגובות
- 924 צפיות
-
-
איך עושים אוברקלוקינג לכרטיס הזה הכרטיס עם קירור פסיבי ומאוורר 80 שאני שמתי עליו כרגע בלי OC טמפ 40 מעלות תודה
-
- 0 תגובות
- 459 צפיות
-