אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,125 דיונים בפורום זה
-
אני הולך לקנות מחשב חדש בחצי שנה הקרובה... ואני לא כלכך מבין למה אני צריך לעשות אוברקלוק נגיד לCPU או לכ מסך? מה זה יעשה? איך עושים OC? אני עושה OC? או שאני קונה משהו שהוא כבר OC? ??? אוברקלוק זה רק מקרר את הGPU/CPU? ??? שאלה - כמה עולה מארז שמגיע עם מערכת קירור מוכנה? אפשר לקבל הצעות? תודה מראש
-
- 0 תגובות
- 525 צפיות
-
-
היי יש לי מעבד E4500 שעשיתי לו אוברקלוק מ 2.2 ל 2.83 הוא יציב עכשיו הוואלט שאני שם יותר גבוה ממה שכולם שמים הוולט שלי 1.41875 כי פחות הוא קורס לי ואני לא יכול שהוא יהיה יציב יותר מ 2.85 מה אני צריך להשים כדי נגיד להגיע ל 3.0 כמה וואלט ובשאר הדברים תודה לעוזרים
-
- 6 תגובות
- 768 צפיות
-
-
טוב פעם ראשונה שאני מפרסם פה הודעה כי נראה לי שיש חברה רציניים פה שיכולים באמת לעזור אז בקיצור כרגע יש לי מעבד E8600 שעומד על OC 3.9 ואני רוצה להמשיך לעלות עוד קצת הבעיה היא שהקירור שלי עכישו (arctic cooler freezer 7 ) הוא סבבה אבל הוא לא בדיוק סוחב .. זאת אומרת המעבד מגיע ל 75 מעלות במאמץ ועוד בקיץ שלנו זה לא טוב בכלל .. אז אני רוצה שתעזרו לי למצוא קירור טוב שיחזיק ושלא יהיה יותר מדי יקר .. ישמח עם תתיחסו
-
- 3 תגובות
- 923 צפיות
-
-
אהלן , יש לי מחשב די חזק עם כרטיס מסך חזק radon hd4850 והמחשב שלי מתחמם מהר מאוד ואז עושה רעשים. אני חושב שאין סירקולציה כמו שצריך. המצב הנוכחי הוא שיש לי שני מאוורים רציניים של 12 ס"מ, אחד בקידמת המחשב בחלק התחתון, צמוד להארד דיסק ואחד באחורה של המחשב. אחד המאוורים התקלקל אז קניתי מאוור חדש די טוב והוא יותר חזק מהשני. עכשיו השאלה שלי אליכם היא איך לסדר את המאווררים? את המאוור החזק לשים בקידמת המחשב או באחורה? (נראה לי עדיף מאחורה כי שם הוא יותר קרוב לחלל המארז ואילו המאוורר שבקידמה הוא די בצד כזה). חשבתי לעשות סירקולציה כזאת שאחד יזרים אויר פנימה ואחד יוציא איזה מהם כדאי שיעשה מה ואיך אני יודע אם הוא מזרים אויר או מוציא? הכיוון של המדבקה צריך להיות איפה .. בנוסף לכך, יש …
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
כרגע אני רוצה לבדוק יציבות מבחינת טמפרטורות ב 100% מאמץ הוא מגיע ל 64 מעלות ומתקבע על זה אבל מבחינת וואט וההגדרות שהגדרתי כיצד לדעת שהכל טוב ? יש לי OCCT ובסוף הוא מביא לי גרפים אם צריך אחד מהם תגידו לי איזה אני יעלה... המכפלה שלי היא 7.5 והיא לא ניתנת לשינוי לכן שיניתי רק את ה FSB והעלתי מתח בהתאם, הטמפטורות מעולות השאלה אם המעבד יציב מבחינת מתח.. תמונה מהביוס עם ההגדרות: http://www.fastup.co.il/images/81007689.jpg
-
- 3 תגובות
- 928 צפיות
-
-
ובכן לאחר עבודה של כשנה על המעבד החלטתי שאני רוצה קצת להמהיר אותו (רק ל3.0 ) ובכן , אני רץ על לוח האם של MSI ושמו X48C PLATINUM וזהו לוח בעל אפשריות אוברקלוקינג נחמדות, הבעיה שלי היא שאני פשוט לא מבין מה הולך לאן משום שזאת הפעם הראשונה שאני מתעסק בזה. יש לי מאורר של GYGABITE על המעבד (אני לא זוכר תדגם אבל בזמן קנייה היה שווה כ370 שקלים לכן אני בטוח שהוא יעשה תעבודה) וכמו כן זיכרון REAPER של OCZ במהירות 800MHZ (4-4-4-12( אשמח אם אחד ממכם אשר התעסק בOVERCLOCK לכרטיס עוד לפני כן יוכל לתת לי טיפים בנוגע להגדלת מהירות הFSB של המעבד ובכללי מה לעשות.
-
- 6 תגובות
- 696 צפיות
-
-
תקשיבו, אני רוצהלקנות את הקירור: ThermalRight Ultra-120 Extreme. ועכשיו ששאלתי והתענייתי איזה מאווררים הכי טובים בשבילו שנמכרים ב KSP או RSM. אמרו לי את: Scythe S-Flex SFF21F 120mm 1600rpm אז קצת קראתי עליו, וראיתי שיש לו 63.7CFM ורעש 28dBA. עכשיו סתם ראיתי עוד פרטים על מאווררים וראיתי את המאוורר הזה: Scythe 120mm Slip Stream SY1225SL12M 1200RPM ושמתי לב שיש לו 68.5CFM ורעש 24dBA. מאוורר שאני ראיתי שיש לו דחיפת אוויר גדולה יותר והוא יותר שקט. גם המחירים שלהם שונים. ה S-Flex הרבה יותר יקר. אז השאלה שלי, למה המליצו לי דווקא על ה S-Flex ? תודה לעוזרים.... עוד משהו..... זה המארז: הוא מגיע עם 2 מאווררים, אחד מלמעלה ואחת מאחורה. אני רוצה להוסיף לו 2 מאווררים מקדי…
-
- 10 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
חבר שלי רוצה לעשות OC למעבד AMD שלו. איך עושים OC למעבד AMD 5000+X2 עם לוח אם GA-M52S-S3P ?
-
- 1 תגובה
- 504 צפיות
-
-
העליתי את ה-P4 המסכן שלי (פרסקוט 3GHZ) ל-3.4 ג'יגה הרץ ואיך שעלתה הויסטה קיבלתי BSOD והמחשב לא רצה לעלות יותר. יש לי לוח אם ASUS P4S800D-X ואני כרגע על 1.27 VCORE. מישהו יודע האם יש אפשרות לשנות בביוס של הלוח הזה VCORE? (כרגע אני על 3.3 ג'יגה הרץ)
-
- 4 תגובות
- 563 צפיות
-
-
שלום יש לי את המעבד הזה עם לוח z97-a ספק 750 txm corsair כשאני מריץ הכל על ברירת מחדל בביוס במאמץ מלא בaida64 החשמל שהמעבד מקבל הוא מקסימום 1.303 ראיתי אנשים שמריצים בכח הזה 4.6-4.7 אז נכנסתי להגדרה ידנית והזנתי 1.2 וולט הרצתי מאמץ ב aida64 וזה עכשיו על 1.2 ויציב אני רוצה להעביר לadaptive mode offset +0.05 אבל משום מה איך שאני מעביר לזה בבדיקת מאמץ זה שוב על 1.303 איך אני יכול לעשות ככה שבמנוחה זה לא יהי קבוע 1.2 ובכל זאת לא להגיע ל 1.3 במאמץ?
-
- 8 תגובות
- 4.9k צפיות
-
-
חבר'ה יש לי מחשב חדש יש לי אותו בקושי שבועיים או שלוש זה המפרט: Phenom II x4 Quad-Core 940 Zotac GTX 260 896MB GIGABYTE MA770-UD3 DDR II 1066Mhz 2x2GB OCZ Western Digital 500GB LG DVD±RW x22 Black SATA Freezer 64 Pro Corsair VX 550W CoolerMaster CM 690 Black עכשו הורדתי תוכנה EVEREST כדי לבדוק מעלות חום אז מראה לי 80 מעלות במעבד 40 בלוח אם 50 בכרטיס מסך 41 בדיסק קשיח ובcoling fan CPU כתוב 0.4 ו1.3voltage CPU זה מאוד מדאיג אותי איך יכול להיות כול כך הרבה מעלות?...?!?! ועוד קניתי קירור טוב בשבילו {בחתימה} המעבד לא עבר OC זה גם בפעם הראשונה שנכנסתי לתוכנה זה רשם לי שזה לא מזהה לי את הלוח אם איך יכול להיות? ובזכרונות זה מראה 800Mhz למרות שקניתי 1066 …
-
- 16 תגובות
- 2k צפיות
-
-
הכתורת אומ הכול בבקשה עזרו לי...
-
- 5 תגובות
- 557 צפיות
-
-
שלום לכולם וחג שמח.. בקצרה, קניתי לפני שנה כרטיס 8800GT מקיאספי, שבוע לפני סיום האחריות, התקלקל הכרטיס, אחרי מריבות עם קיאספי נתנו לי את הכרטיס HD4850 512MB SAPPHIRE. ..והם אמרו לי שאין לי אחריות עליו (כלומר רק לבדוק שבוע שאכן הכרטיס מסך תקין וזהו). אז הכרטיס מסך אכן היה תקין חודש בדקתי(שיחקתי במשחקים קרייסיס שעה, קול אוףדיוטי ושאר ירקות. עשיתי בדיקות יציבות וכו'. .. ובגלל שהוא מתחמם בצורות מטורפות..100 מעלות בקרייסיס ומאמץ וכדומה, ומרעיש כמו סילון. החלטתי לרכוש אחרי התייעצות כאן את הS1 ACCELERO ושמתי אותו על הכרטיס מסך שלי עם מאורר 120ממ. נכון לעכשיו במנוחה הכרטיס בד"כ 40 (היום חם במיוחד אז זה 45). במאמץ, הוא מגיע לאזור ה80, אבל המהירות של המואורר קבועה ואיני שומע אותו. …
-
- 13 תגובות
- 915 צפיות
-
-
אהלן ברשותי כרטיס של ספיר HD4870 1GB ויש עליו ACCELERO S1 + מאוורר 12 סמ אני מאד רוצה לעשות לו OC גבוה במיוחד ( לא שהכרטיס לא מספק אותי עכשיו ... יש לי T220P ) אני תמיד נתקע בOC הטמפרטורות סבירות ונמוכות ( 40 במנוחה +- ) רציתי לדעת קצת יותר על "צריבת ביוס" האם בעצם זה עובד כמו ביצוע OC למעבד ? האם שם אני יוכל להעלות את המתח\FBS של הכרטיס וכך לקבל יציבות גבוהה יותר ב OC כמובן שעל חשבון טמפרטורה ? אשמח להסבר קצר אני רוצה להוציא את המירב מהכרטיס ... אני יודע שהוא לא אוברקלוקר טוב אבל ראיתי אנשים שהגיעו איתו לתוצאות חמודות ... בתודה גיא
-
- 2 תגובות
- 671 צפיות
-
-
שלום אני רוצה לבצע OC למחשב שלי והמפרט שלי הוא כזה Q6600 P35 DS3 2GB BNQ הצלחתי להגיע ל3.2 רק על ידי העלאת מתח למעבד ולזכרונות. יותר מזה אני לא יכול. מה אפשר לעשות? חשבתי לעלות מתח לגשרים ולציפט ולFSB אך אני לא מוצא את האפשרות בלוח. גם אשמח לדעת מהו מתח מסוכן ומהו לא.
-
- 9 תגובות
- 630 צפיות
-
-
חיפשתי בכל מקום נייסתי כל מדריך והBIOS מעודכנים לאחרון שיצא [לפי מה שבדקתי] ב 9.2.13 גם בתוכנה INTEL EXTREAM TUNING וגם ב BIOS האפשרות לעשות OVERCLOCK פשוט חסומה לי. זה בצבע אפור. ומה שכן אפשר להזיז לא נותן לשנות ערכים כלפי מעלה אני משתמש ב i7-2700K וב DZ68BC של INTEL בבקשה חברים.. בדיוק חיברתי למחשב קירור H60 עם 2 מאוררים על הראדיאטור ב PUSH&PULL ואני מת להריץ לפחות ל 4.5 . עזרה? תמונות : 1. 2. 3.
-
- 18 תגובות
- 10.7k צפיות
- 1 follower
-
-
יש לי E7200 שידוע כאובר קלוקר טוב וקירור OCZ ונקווישר המעבד עכשיו על 25 מעלות אשמח להדרכה מה להעלות איך מאיפה וכו' המטרה היא תוספת ביצועים להרצה של ה GTA שתוחן את המעבד ובנוסף אשמח לדעת האם אני יראה באמת הבדל ביצועי ולכמה נראה לכם שאני יכול להגיע בלי לסכן את המעבד
-
- 1 תגובה
- 648 צפיות
-
-
קבלו פנטיום 630 פרסקוט 3 ג'יגה 90 נאנו מיטר קרירררררררררר 29 מעלות במנוחה ו 47 מעלות במאמץ מלא פריים X2 ! על קירור סטוק!! אני מאמין שהלוח תורם הרבה לטמפרטורה הנמוכה הזאת ASUS P5N32 SLI יש לו איזה משהו שניקרא 8 שלבים לא יודע בדיוק וה STACK COOL 2 כניראה שהיה משתלם להשקיע בלוח כזה!! [attachment deleted by admin]
-
- 15 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, פעם ראשונה לפני OC יש לי מה שציינתי למעלה+MUGEN III כרגע בסטוק , 100% מאמץ של PRIME95 מגיע ל46 מעלות. מה המתח המקיסמלי שאני יעדיף להשתמש? מה הטמפרטורה המקסימלית שאני יכול להגיע? ראיתי שתדר 4.5-6 זה התדר הממוצע שיציב על קירור אוויר טוב. אני לא מתכנן יותר מדי , לא רוצה לשחוק את המעבד שלי יותר מדיי. פשוט נכנס לBIOS מעלה מתח , מעלה מכפלה למעבד , ורואה שהזכרונות לא עולים יותר מ1600 (800X2) נגיד , נכון?
-
- 14 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום, יש לי כמה שאלות חשובות, שתמיד רציתי לשאול אבל אף פעם לא היה לי הזמן לשאול אותן. ככה זה התחיל, קניתי את המשחק GTA IV, וכמו שכולכם כנראה יודעים - הדרישות של המשחק הזה פשוט...איך נגיד...לא מהעולם הזה. הרצתי בדיקה לפני שקניתי, באתר srtest.com ועברתי את הכל במומלץ, פרט למהירות המעבד. התקנתי את המשחק, ושמתי לב לכל מיני קטיעות כאלה של חצי שניה פעם ב.... הסקתי מסקנה שזה בגלל המעבד. בנושא של המשחק המליצו לי לעשות OVERCLOCK למעבד שלי. הבעיה שלי היא כזו, אין לי מושג בכלל איך לעשות את זה. כן, אני יודע, OVERCLOCK זוהי פעולה המעלה את מהירות המעבד - ביצועים טובים יותר. אני אשמח אם מישהו יכול להסביר לי בבקשה איך לעשות את הOC למעבד שלי, כמו כן אני אשמח אם מישהו יענה לי על השאלה - הא…
-
- 3 תגובות
- 733 צפיות
-
-
אז ככה זה המפרט שלי CPU: Intel Core2 Q8300 2.50GHZ GPU: ATI Raedon HD5770 MEMORY: 4GB DDR2 PSU: 620W SeaSonnic M.B: GIGABYTE GA-73PVM-S2H המעלות של המעבד 39-37-42-44 עכשיו יש לי קירור סטוק בקרוב אני יקנה איזה Arctic Cooling Alpine 7 Pro עכשיו הבעיה שאני לא כל כך יודע איך להתחיל לעשות תOC הבאתי תמונה http://www.siz.co.il/my.php?i=jjnotjvmltzk.jpg בעיקרון כמה OC שאני יוכל לעשות זה יספק אותי דרך אגב אין לי צוואר בקבוק נכון ?
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אני רוצה לעשות OC ואני קצת לא מבין למה יש לי 2 מתחים תראו תמונה שאיפה סימנתי ביד שלי http://srv2.jpg.co.il/10/55abcf4a7471f.jpeg cpu vocore זה מתח של מעבד שעליי להתמקד בו - או + במתחים שיהיה יציב נכון<? ואז מה זה ה cup vccsa? גם עליי לשחק במתחים? - או + או לשים עליו באוטומטי? תודה
-
- 5 תגובות
- 4.8k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום ההיתי רוצה לעשות OC למחשב (הישן) שלי : AMD Athlon 64 X2 Dual Core Processor 3800+, 1998 MHz ASROCK ALiveSATA2-GLAN AM2, K8T890 (Socket AM2) 1GBX2 RAM 800MHz KINGSTON serkale 9600GT 512MB HEC 500W לא כל כך אכפת לי להרס את המחשב כי גם ככה בתקופה הקרוב אני יקנה חדש המטרה בעיקרון לשחק ב-GTA IV ... כרגע המעבד לא מספיק חזק בשביל לסחוב אותו... קראתי את המדריכים אבל לא כל כך הבנתי ההיתי מבקש עם אפשר פשוט לתת לי הוראות מה לעשות תודה.
-
- 2 תגובות
- 498 צפיות
-
-
יש לי לוח ASUS P7P55D ואני לא מוצא מדריך שיעזור לי לעשות OC מישהו יכול לעזור תודה מראש..
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכם יש בבעלותי מעבד 2500K לוח ASROCK EXTREME 6 קירור מיים CROSAIR H50 ספק CROSAIR 620 זכרונות 8GB 1333MHZ GSKILL RIPJAWS-X עכשיו עשיתי לפני שבועיים OC ל4.5 הכול עבד כמו שצריך בדיקות מאמץ טמפ' נמוכות הכול היה מוושלם. עכשיו רציתי לעדכן את הביוס לגרסא חדשה ,ועכשיו שאני מנסה לעשות OC לאותם הגדרות ,שהמחשב רוצה לעלות יש מן קו לבן בצד שמואל למעלה מהבהב והמחשב לא עולה. ניסיתי את כל הפונקציות והוא פשוט לא נותן לי לעשות את הOC. אני כבר לא יודע מה לעשות ניסיתי להחזיר גרסא בביוס וזה עדיין לא עבד. אני ישמח אם אחד ממכם יכול לעזור לי לפתור תבעייה הזאת תודה.
-
- 29 תגובות
- 2.3k צפיות
-