אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,124 דיונים בפורום זה
-
אני קונה בקרוב E2180 עכשיו השאלה איזה גוף קירור יספיק כדי להגיע ל 3GHZ? אני רוצה להגיע לכמה שיותר אבל אם מגיע ל 3GHZ אני מרוצה. אני קונה לוח אם GA-P35-DS3L וזיכרונות GSkill 800MHZ CL 4 1024X2 יש לי כמה בחירות לגופי קירור: 1. Stock 2. Arctic Cooling Freezer 7 3. Thermaltake Big Typoon VP (שני מאווררים של 120MM גרסה חדשה) 4. Sunbeam Tuniq Tower 120MM מה מספיק כדי להגיע ל3GHZ. מה שווה לי מבחינת מחיר וביצועים ומה ההבדלים ביניהם. מה מקרר הכי טוב לפי הרצף. תודה רבה זה יעזור לי . סידרתי את זה גם לפי המחיר שלהם.
-
- 15 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום, עשיתי אוברקלוק דרך הביוס למעבד, העלתי אותו ל 2205 מגה הרץ. המעבד במנוחה כשחם בחדר על 30 מעלות, וכשקר על 25 ופחות. בדקתי ב ORTHOS במאמץ ועלה לכיוון ה 48-50, כשקר עוד לא בדקתי את זה. השאלה שלי האם הטמפרטורות האלו טובות/בסדר לאוברקלוק שכזה? תודה.
-
- 2 תגובות
- 567 צפיות
-
-
אהלן רציתי לדעת האם הטמ"פ האלו נחשבות תקינות? זה במנוחה לאחר OC ל 3GHZ. תודה רבה. [attachment deleted by admin]
-
- 8 תגובות
- 559 צפיות
-
-
היה לי משעמם אז החלטתי לשחק טיפה עם הTEC שלי, בידדתי הכל הרכבתי את הבלוק מים ואז חשבתי למה שלא לנסות מים עם קרח. מחר אני יעלה את התמונות של ה CPU-Z מההרדיסק של המחשב ההוא, היתי חייב לכבות לפני הזמן כי לא בידדתי את הצד האחורי של הלוח ונהייתה שם ממש שלולית, היה יציב 28 דקות של OCCT. לא יודע על כמה מעלות היה המעבד, כל התוכנות מדידה הראו 15 מעלות, מתאר לעצמי שהיה הרבה פחות.
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
חבר'ה היום קיבלתי את ה E4300 שלי... הנה תמונות מ CPUZ וEVEREST אני משתמש בינתיים בקירור סטוק, שיהייה לי השוואת טמפ' אח"כ שאני יתקין את ה פריזר 7 שלי אם תשימו לב בתמונה השלישית רשום שהמעבד הוא Engineering Sample יש מצב??? או שזה פאק באוורסט?? עוד משהו שמטריד אותי, ביטלתי את ה EIST בביוס והמעבד עדיין יורד למכפלה 6 במנוחה, מה עושים? [attachment deleted by admin]
-
- 14 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי אנשים, אני עם המעבד הנ"ל כבר שנה + בערך ועשיתי לו OC לא מזמן וכרגע אני על 2736Mhz הטמ"פ כרגע הן: מעבד 1 : 38 מעלות במנוחה מעבד 2 : 39-40 מעלות במנוחה. במאמץ עם ORTHOS למשך של כרבע שעה + הגיע לכיוון ה 60 מעלות ולא עבר את זה. יש לי לאן עוד ללכת עם המעבד? האם להעלות לכיוון ה 3Ghz? או שזה כבר קצת יותר מסוכן.. אגב מה המעלות המקסימליות של המעבד שאפשרי עדיין להגיע איתו? ועוד דבר בתמונה מלמטה רשום ב WINDOWS7 משום מה שהמעבד הוא על 2.4 ולא על 2.7...מדוע? למרות שבביוס המעבד הוא בבירור על 2.7 וגם ב ORTHOS היה רשום CPU SPEED 2700...ומלמטה היה רשום נתוני המערכת 2.4Ghz...יש איזושהי השפעה על המהירות במקרה הזה? [attachment deleted by admin]
-
- 2 תגובות
- 561 צפיות
-
-
קניתי לפני כמה ימים את הe4300. בגלל שכנראה לא היה לחנות את המעבד במלאי קיבלתי שדרוג בחינם לe4400 קראתי פה פעם שהe4300 עדיף מהe4400 לOC, זה נכון או שהם שווים \ הe4400 יותר טוב?
-
- 2 תגובות
- 592 צפיות
-
-
הציעו לי החלפה במעבד שלי E4300 תמורת E4400 בחינם, המצב שעכשיו אני עם E4300 בOC בערך ב3.2GHZ האם הE4400 יספק לי תוצאות טובות יותר באותו OC ? האם הוא התחמם באוהת מידה/יותר ? ובקיצרו האם זה עדיף ? (גם מבחינת המכפלה שלו שכרגע אני עם 9 בE4300 ובE4400 אין לי מושג מה המכפלה) תודה **טעות בפורום** נא להעביר לפורום OC וקירור תודה !
-
- 3 תגובות
- 723 צפיות
-
-
אתם ממליצים לי להמשיך עם ה OC ? או לחזור ל 2.4GHZ הוספתי מאורר על הלוח האם לא עוזר הרבה [attachment deleted by admin]
-
- 5 תגובות
- 553 צפיות
-
-
אהלן, המעבד שלי עם וולט סטוק (1.325) כרגע על 3GHZ, היות וראיתי שאין צורך להעלות והוא סוחב השארתי ככה. בכל מקרה האם המעבד יכול לעבוד לאט בכל זאת אפילו אם הוא על מהירות שכזו? בגלל חוסר בוולט? לפעמים גלילה באינטרנט עובדת לא ממש מהיר, זו לדוגמא, או שאני צריך לבצע איזה 3DMARK ולראות את הציון של המעבד? ביצעתי ORTHOS של איזה שעה+ או יותר הטמ"פ לא עברו את ה 60ב ביום חם מאוד (דימונה חום מוות) ואין בעיה של חימום, כנ"ל במשחקים לא נתקע אלא אם זה כרטיס מסך לפעמים שלא קשור לכאן. האם זה בסדר? הגלילה באינטרנט לא קשורה למעבד או שכן? (כמדומני שכן...אני כל פעם רואה שיפור לאחר OC) שהתמונה לא עוברת חלק או לפעמים קצת נתקע בגלל איזה ADDS או כל מיני פרסומות אחרות.
-
- 13 תגובות
- 687 צפיות
-
-
לילה טוב לכולם, עכשיו כשיש לוח, ויש קירור ללוח, ויש קירור למעבד, אפשר להתחיל לעשות אוברקלוק. משום מה, כתוב לי ב-CPU-Z שאני על T2, מה שעם ערכת שבבים מסוג P35 לא אמור לקרות. בלוח מסוג GigaByte GA-P35-DS3, איך אני מוריד אותו ל-T1? אני מעוניין שהזכרונות יעבדו במקסימום מהירות שלהם. אני מניח שאחרי שאני אקבל תשובה, אני אהפוך את הדיון הזה ליומן האוברקלוק שלי, אז אני אשנה את הכותרת בהמשך. בינתיים אני בודק יציבות באמצעות IntelBurnTest (LinPack) ו-OCCT לסירוגין, פעם 30-50 מבחנים של זה ופעם 4 שעות של זה. אני כרגע בביוס על מתח של 1.4V למעבד, 0.1+ לזכרונות, ל-FSB ולגשר הצפוני, כשה-PCI-E נעול על 100. כרגע אני על FSB של 267MHz, מה שאחרי מכפלה של 9 נותן לנו תדר של 2403MHz. זכרונות במהירות…
-
- 8 תגובות
- 768 צפיות
-
-
שלום לכולם! כרגע המעבד שלי רץ כך: תדר FSB: 375 @ תוספת 0.2V בביוס תדר DDR : 1125 CL 5.5.5.18 @ תוספת 0.4V בביוס תדר מעבד 3000 @ 1.375 בביוס. הנ"ל יציב ועובד תקין. מבחינת טמפ' במאמץ: 72-73 מעלות בערך ב-S&M@90% אני יודע שעם העלאת מתח ל-FSB לתוספת של 0.3V אני יכול להגיע בערך עד 400MHZ, שייתן לי יותר THROUGHPUT לכיוון המעבד. בנוסף אם אעלה את מתח הזכרונות עוד יותר, אפשרי להגיע גם ל-1200, אבל ללא קירור אקטיבי לזכרונות אני די חושש ממתחים גבוהים שם. אני יודע שעם העלאת מתח למעבד אני יכול להגיע ל-3.2G, בערך ב-1.45V, אבל אז המעבד רותח - 80 מעלות מאמץ (וזה עוד נבדק בלילה) ולכן אני לא בטוח לגבי המתחים הגבוהים האלה. עכשיו כמה שאלות לי למומחים: 1. על איזה תדר לשים דגש, על ה-FSB, ע…
-
- 3 תגובות
- 675 צפיות
-
-
היום התקנתי E4400 שמתי עליו משחה טרמית זלמן וגם על האינפיניטי והרכבתי את האינפיניטי. באוורסט הוא לא מזהה לי את הטמפ' של הליבות אבל בTAT מופיע שבעבודה רגילה CPU0 על 54 וCPU1 על 52. כמובן שמתוכנן אובר רציני. מארז 3DAURORA עם מאוורר 120 מקדימה ועוד שניים מאחורה. מה יכולה להיות הבעיה? תודה מראש.
-
- 46 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
ויעצר ככה ב3800MHZ 4000MHZ +- עם טוניק טאוור.. או שבגלל שהבאס שלו 200 וזה בעצם יותר באס לעלות הוא יעצר לפני..? מקווה שהבנתם תשאלה..(בהנחה שחלקים אחרים לא עוצרים..)
-
- 1 תגובה
- 570 צפיות
-
-
היי, המפרט שלי בצד. שדרגתי את הספק, RAM והכרטיס מסך. הכרטיס מסך בOC והמעבד לא יציב בתדר הזה. זה מאכזב כי סופסוף יש לי ספק נורמלי... למה זה קורה? התחיל צפצפוף אחרי הOC וההגדרות של הOC נמחקו מהBIOS אחרי זה.
-
- 14 תגובות
- 994 צפיות
-
-
אני חושב לקנות את אחד המעבדים האלה ולעשות להם אוברקלוק קטן ונחמד. רציתי לדעת איזה אחד טוב יותר? אמנם ל4400 יש מכפלה גבוהה יותר אבל האם זה באמת עוזר אם קונים זכרונות 800 שבמילא מגיעים ל3.6 בלי שום בעיה ומעל 3.6 עניין הקירור מתחיל להגביל? חוץ מזה ראיתי במספר ביקורות שאנשים נתקעו איתו באיזור ה3.2 בגלל fsb wall. לכן קיבלתי את הרושם שה4300 אוברקלוקר טוב יותר. האם זה נכון?
-
- 9 תגובות
- 834 צפיות
-
-
ראיתי דיון דומה למטה, של E6400 מול E4300, אבל השאלה שלי קצת שונה. אני קונה מחשב חדש (יותר בכיוון של שדרוג) בקרוב: Gigabyte GA-965P-DS3 Rev3.3 OCZ Premium Edition 2GB Kit 800MHz CL 4-5-4-12 Inno3D Geforce 8600GT זה הבסיס. אני לא סגור על המעבד עדיין. כמו שאתם רואים, המערכת שאני קונה מתאימה ל-OC לא רע בכלל (הזכרונות היו יכולים להיות קצת יותר טובים). חשבתי לקנות בהתחלה את ה6420 בגלל 4MB Cach ובגלל שהוא בעל ביצועי OC לא רעים בכלל, אבל מאחר ול-E44 יש מכפלה 10, יהיה הרבה יותר קל להמהיר אותו. הביקורת היחידה שקיימת עכשיו ל-E4400 לא משבחת במיוחד את ביצועי ה-OC שלו. ייתכן מאוד שהם פשוט נפלו על מעבד פחות טוב (הרי זה משתנה בין מעבד למעבד). הביקורת: http://www.neoseeker.com/resourcelin…
-
- 0 תגובות
- 663 צפיות
-
-
שלום אנשים! אני מבין שהיום חם וכאלה, אבל לא נראה לי הגיוני שה-E4400 החדש שלי, בסטוק, במאמץ, עם BIG TYPHOON מתחמם ל-70 מעלות ב-TAT. זה עוד לפני שהתחלתי לדבר על ה-OC, שם כאשר אני עובד ב-2.8G - 3G הטמפרטורה במנוחה בערך -60,62 ובמאמץ... נושקת ל- 80 עזרתכם האדיבה בבקשה!
-
- 14 תגובות
- 815 צפיות
-
-
עד מהירות 3.5GHZ.. באיזה שלבים בערךךך יהיה צריך להעלות מתח ובכמה כל פעם.. כל פעם שיש העלאת מתח נא לרשום.. (בערך) (צריך את המידע לחישוב כמות החשמל שהמעבד יצרוך לאחר הOC..)
-
- 6 תגובות
- 617 צפיות
-
-
כמו שכתוב בכותרת. אני אמור לקבל בימים הקרובים את המחשב, ואני רוצה לעשות למעבד(E4500 ) אוברקלוקינג ל3 ג'יגה. לאיזה מתח אני צריך להגדיר את המעבד? הלוח אם שלי יהיה p35c ds3 של ג'יגהבייט. ויהיה לי קירור סטוק(אם זה משנה) מדריך מפורט יעזור בהחלט. תודה
-
- 6 תגובות
- 622 צפיות
-
-
אני מחפש שני ליבות פשוט וקטן.. משהו זול הוא יהיה למחשב הורדות והוא יקרע באוברקלוק.. מה יותר כדאי אתם חושבים ? מי יתן יותר ביצועים ?
-
- 9 תגובות
- 679 צפיות
-
-
המערכת של כרגע על 280 באס כך שהמעבד על 3.5GHZ (לא כמו שרשום לי במפרט). משום מה אני לא מצליח לעבור INTEL BURN TEST, אחרי כמה דקות בדיקה הוא זורק אותי למסך כחול, חשבתי לפרש את הקובץ DUMP אבל אני לא יודע איך... ניסיתי ORTHOS גם שם אני לא עובר. המעבד על 1.3250 שאר המתחים על סטוק. תדר הזיכרונות על 840. (המחלק הוא 3) את רכיבי המערכת אתם יכולים ליראות במפרט. עוד כמה דברים שחשובים להגיד, אני כבר כמה זמן על התדר הזה והמערכת לא קרסה, ואני מאמץ אותה דיי חזק. בקריסה עצמה המעבד נמצא על סביבות 40-45 מרחק מה- TJMAX.
-
- 6 תגובות
- 576 צפיות
-
-
אני רוצה לחסוך בקניית E7400 ולקחת את המעבד הנ"ל כי הוא עולה 300 שקל פחות אז מעניין אותי עד כמה אוכל לקרב אותו לביצועים של הE7400 עם הקירור של אינטל ל24\7 עם טמפ נורמליות? והבנתי גם שהstepping המומלץ הוא M0 נכון? יש אפשרות לברר זאת לפני קניה? בבקשה לא להמליץ לי לקנות קירור זול כמו פריזר פרו ב100 שקל ולסגור עיניין כי אין כסף! תודה. עריכה: אגב הלוח P43 תומך עד 3600MHZ נכון?
-
- 6 תגובות
- 804 צפיות
-
-
המשך אוברקלוק E5200 ולוח gigabyte G31M-ES2L מספרים ושאלות... FSB-266 SPD-3.33 מתחים על אוטו' מהירות מעבד חדשה 3.33GH ומהירות זיכרון חדשה890MH OCCT 6 שעות ללא קריסה מתח מעבד מקסימאלי(מצב אוטו) 1.36 (בביוס1.38) טמפרטורה מקסימאלית בבדיקה 65 מעלות. האם צריך לשנות משהו?? האם יש סכנה לזיכרונות שישרפו בגלל המהירות החדשה שלהם?(במקור הם 800MH) האם ניתן לעבוד עם המחשב במצב הזה 24\7? תודה מראש לכל העונים.
-
- 4 תגובות
- 577 צפיות
-
-
היי! אני מריץ E5200 על לוח אם gigabyte g31m-es2l rev 1.1 היה לי אוברקלוק יציב של 3ghz לפעמים הייתי מעלה גם ל3.15. הכל טוב ויפה. יום אחד בזמן משחק המחשב קרס ומדומני שמאז אני לא מצליח לעשות OC, אפילו לא משו קטן כמו 2.60! הטמפרטורות נמוכות, 35 כרגע במנוחה וגג 50 במאמץ בOC. ניסיתי לאפס את הביוס, עדכנתי גרסא [מF8 ל10], קראתי מחדש מדריכים באינטרנט, שום דבר לא עזר. ניסיתי לשחק קצת עם מתח לזכרון אבל גם זה לא עזר! אני ממש עובד עצות אשמח לכל טיפ.
-
- 12 תגובות
- 2k צפיות
-