אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,125 דיונים בפורום זה
-
תודה מראש.
-
- 1 תגובה
- 512 צפיות
-
-
המחשב עושה לי בעיות ופתאום נתקע ואני חושב שהמעבד מתחמם יותר מדי. רציתי לדעת כמה טמפ' מומלץ שיהיה במצב מנוחה ובמצב של מאמץ? זכור לי שאצלי במנוחה הוא על 60 ובמאמץעל 80 או 90 .
-
- 16 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
את מפרט המחשב אתם יכולים לראות בלינק מימין.. בינתיים העלתי את הbus מ-100 ל-105 mhz וזה נתן לי מהירות מעבד של 944 במקום 900. השאלה היא האם זה בטוח להעלות את זה עוד או שיכול להיות שבאיזשהו שלב אני כבר לא אצליח לעשות boot ואז הלך לי המחשב?
-
- 1 תגובה
- 593 צפיות
-
-
עד כמה מחשב יכול להתקרר עד כמה מעלות?
-
- 17 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
תקשיבו, לאחרונה גיליתי שהטמפ' של המעבד שלי דיי הרבה מעל המותר (המומלץ זה 60 שלי על 75-+). חשבתי לקנות את הסנבים טוניק טאור אל אז התברר לי שיכול ליהיות שאני משיג חלק מהחלקים של המערכת בדיי זול וחשבתי שיהיה נחמד ליבנות קירור מים ושהוא יוכל גם להמשיך איתי למחשב הבא... האם זה שווה את הטרחה ? הבלוקים מותאמים עפ"י סוקטים ? אם כן אם אני קונה היום בלוק לסוקט 775 הוא יתאים למעבד בו נגיד בעוד 5 שנים ? ועד כמה זה מסובך להרכיב את זה ? אין לי בעיה שיהיה לחבר כמה דברים אבל הבנתי שזה גם יכול ליהיות מסוכן מאוד אם יש נזילה וכו... תודה רבה !
-
- 1 תגובה
- 443 צפיות
-
-
שלום עשיתי OC למעבד E6550 ל3.0GHZ (הגעתי ל3.4 אבל לא היה לי זמן לייצב את המערכת, די בטוח שאפשר). כרגע הוא ב430X7, כדי להגיע לזה הייתי צריך להעלות את הזכרונות מ333 ולשחרר תזמונים. הבנתי שככל שהתזמונים גבוהים יותר, פחות מידע יעבור אבל אין לי דרך לבדוק עד כמה זה משמעותי (בתדר הנוכחי). התזמונים כרגע הם 6-8-8-18 (במקור 5-5-5-15), פחות מזה אין בכלל מה לדבר על יציבות ולעתים על POST. כמובן שהמחלק זכרון ביחס הכי נמוך שאפשר, 2. בקיצור, כמו בכותרת. עד כמה ההבדל משמעותי מתזמונים הדוקים והאם כדאי לעבור לזכרונות בתדר סטוק גבוה יותר עם תזמונים הדוקים (יעלה לי כ300-350 שקל)? אגב, זה הOC הראשון שלי. אם יכול להיות שפספסתי משהו בדרך שיכול לאפשר הקטנת תזמונים אשמח לדעת. תודה מראש, אורי
-
- 4 תגובות
- 810 צפיות
-
-
שלום. האם טמפרטורת החדר משפיעה על בדיקת טמפרטורת המעבד תחת Stress Testing. ברור שהטמפרטורה משפיעה על טמפרטורת המעבד במנוחה, אבל מה לגבי המקס? תודה
-
- 4 תגובות
- 807 צפיות
-
-
יש לי לוח GIGABYTE, GA-7VAX יש על הCHIPSET שמעל ה AGP מאורר עם גוף קירור בצבע זהב. עכשיו המארר התלכלך באבק ועושה רעש מעצבן מאוד. האם זה יהיה הרסני באופן משמעותי לכבות את המאורר הזה עד שאני משיג אוויר דחוס תוך חודש בערך ?
-
- 10 תגובות
- 869 צפיות
-
-
שלום, אם אני משלב : 1. לוח אם P35-DS3R עם מעבד E4400 זכרונות 800MHZ 2GB 2. לוח אם P35-DS4 עם מעבד E6570 זכרונות 800MHZ 2GB מארז HTPC וכרטיס מסך 2600XT. לאיזה OC אני יכול להגיע רק עד למצב שהמחשב יעבוד רגוע ולחיים ארוכים, 24 שעות כל הזמן, וללא חום גבוה... יענו מצב לא מסוכן בכלל למחשב, בכל אחד מהמשילובים שציינתי ? תודה למרבים לענות
-
- 2 תגובות
- 491 צפיות
-
-
הנה מפרט המחשב : board : ASUS TUSL2-C with BIOS Version 1012 CPU : Intel Celeron Tualatin 1.2Ghz HeatSink : Volcano 7+ Memory : Kingston SDRAM 256Mb PC133 אלה הרכיבים הבסיסיים. אין ללוח הזה אפשרויות O/C מדהימות ובכל זאת חשבתי שאוכל להגדיר מהירות FSB של 133 מגה הרץ לזיכרון ולמעבד ואז התדר של ה-PCI הוא 33 מגה הרץ ללא O/C בכלל. בדקתי שיש קירור כמו שצריך , בדקתי מתחי VCORE שונים (הלכתי אפילו עד המקסימום שהלוח מאפשר-1.8 וולט) ובכל זאת, המחשב נתקע באיזשהו שלב (זה קורה באקראי ולא בשלב מסוים) של טעינת WINDOWS XP PRO. גם אם פעם אחת המחשב כן עולה עד הסוף זה לא מספיק ובפעם הבאה הוא שוב יתקע האם זה אומר שהמעבד שלי פשוט לא מאפשר O/C של 400 מגה הרץ מסכנים ?? אולי זאת בעיה אחרת ? או…
-
- 18 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לכולם. קיבלתי אתמול את המחשב עם המעבד E6300 שעובד במהירות 2800 מה"ז, המעבד בא עם קירור סטוק וגוף הקירור הוא די נמוך ואני לא מאמין שהוא יכול להחזיק את המעבד קר ב OC. בנוסף יש לי שוכב בארון קירור סטוק אבל רואים שהוא גבוה יותר, והליבה שלו שנוגעת במעבד היא מנחושת לעומת הליבה של הקירור הנוכחי שהיא כנראה מאלומיניום. אם אני אחליף בין שני גופי הקירור האלה האם אני אוכל להגיע לתוצאות טובות יותר ב OC או שההבדל ביניהם הוא לא משמעותי? בסה"כ יש הבדל מסוים כי הנחושת קולטת חום טוב יותר וגוף הקירור גדול יותר אז על הנייר יש לפחות יתרון לקירור הזה. מה דעתכם?
-
- 11 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
מחר כנראה מגיעים החלקים, ואני מתכוון לעשות OVER סביר, עד כמה שאפשר, אפשר לדעת למה לצפות? Thermalright XP-120 + Thermaltake SMART CASE FAN II - 2x Twinmos Speed Premium 512MB DDR 3200 Memory A64 3200+ DFI LanParty NF4 ULTRA-D nForce 4 Ultra האם ניתן להגיע לבין 2.8 עד 3.0 בטמפרטורות הגיוניות?(עם טווח חיים ארוך?) נגיד שנפלתי על מעבד טוב(עם הברוך הקיים בימנו...) עד לכמה אפשר למשוך?
-
- 2 תגובות
- 512 צפיות
-
-
שלום לכולם. בעקבות מחשבה שעלתה לי, חשבתי על השאלה שכתבתי בכותרת. בעצם, עד כמה ניתן לסמוך על תוכנות הניטור חומרה? אני מעוניין לדעת עד כמה הזיוף יכול להיות כלפי מעלה, או מטה? זאת אומרת, אם אני מקבל טמפ' X, והיא למעשה X+Y, או X-Y? או לדוגמא קריאת הוולטים שמקבל המחשב, לדוגמא המעבד צריך 1.7V, ומקבל 1.6 לפי התוכנה, או 1.8? או על 12V הוא מקבל 11.5, או 11.7? האם זה משנה אם כך נראה על גבי התוכנה, או שלמעשה אלו נתונים שיכולים להשתנות, והם לא מדוייקים כלל? תודה לעונים וחג שמח.
-
- 3 תגובות
- 468 צפיות
-
-
3800X2 AM2 ללא לעלות את המתח? מישהו כבר התנסה?
-
- 4 תגובות
- 662 צפיות
-
-
שלום לכולם - יש לי זכרונות DDR400 של סמסונג ולאט לאט הורדתי להם את התזמונים. עכשין הם 2.5-3-2-4 תאמת שאין לי מושג מה זה אומר אבל זה עובד ב 2.7V - בלי שגיאות בMEMTEST. השאלה היא כמה נמוך אני יכול להגיע עם זכרונות כאלה "פושטים"? ואם יש מצב לגרום להם נזק ע"י הורדת התזמונים? ואם מישהו יכול להסביר לי מה זה אומר או להפנות אותי לקישור מתאים. תודה. -> מתוך EVEREST - CPU Motherboard Chipset Memory CL-RCD-RP-RAS Latency This Computer Abit NF7(-S) v2.0 nForce2-U400 Dual PC3300 DDR 2.5-3-2-4 87.8 ns
-
- 13 תגובות
- 848 צפיות
-
-
אני לא מתכוון לעשות OC עכשיו כי אין לי מספיק ידע על זה בינתיים....אבל בשביל לדעת עם שווה ללמוד על זה אני רוצה לדעת כמה זה יוכל לשפר לי את הביצועים.... המפרט: לוח אם P-4 400MHZ USB AGP תומך עד 1700MHZ דגם - INTEL GARIBALDI מעבד אינטל P4 1400MHZ זיכרון 2*64 PC800 לא זוכר חברה 2*128 PC800 של SUMSONG אם אתם צריכים עוד משהו תגידו... בעיקרון תסבירו לאן אני יכול להגיע בהנחה שיש קירור אוויר טוב!
-
- 17 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
קירור אויר הוא פחות מסוכן כי אין שום נוזל או שום דבר שיכול לפגוע במעבד, אבל מה לגבי שאר הקירורים? עד כמה בטוחים הם כיום?
-
- 1 תגובה
- 505 צפיות
-
-
קראתי היום את המאמר שבאתר על קירור המים... וחשבתי לעשות אחד כזה אבל השאלה האם משתלם בכלל לעשות כזה? עד כמה יש הבדל בקירור... {וגם לא הבנתי את מה הוא יכול לקרר...} והאם זה שווה את כל המאמץ וכל הבאלגן מסביב המארז? או שפשוט עדיף לקנות את זה: http://www.pch.co.il/docs/pd1088756729.htm {מה יתן יותר ביצועיים?} התקציב משחק פה תפקיד דיי גדול... אבל יותר חשוב הקירור מאשר,הבאלגן מסביב למארז... בתודה fux
-
- 19 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
יש לי e6300 עם הקירור שבא מksp והבעיה העיקרית שלי היא הלוח, הוא של אסרוק, ושמעתי שהלוחות שלהם ממש גרועים באוברקלוק... אז מה אתם אומרים, אני אוכל להגיע לאיזור ה 2.4 ג'יגה הרץ?
-
- 6 תגובות
- 645 צפיות
-
-
אני יודע שהלוח הזה הוא לוח שמאד מתאים לOC (לפי TOMSHARDWARE לפחות) ובהתחשב בעובדה שיש לי מארז גנרי לא יעיל ושאני צריך להחליף דחוף את הקירור של המעבד (להשקיע במשהו מעבר ל TT7?) דרך אגב, אין לי מושג של איזו חברה הזכרונות שלי אם זה משנה.
-
- 8 תגובות
- 639 צפיות
-
-
תגידו עד כמה אפשר להגיע עם 8800GTS? אני הצלחתי עד 650 בליבה 1512 בשיידר ו-1900 בזיכרונות. עד כמה אתם חושבים אני יכול להעלות וישיהיה יציב? אני רוצה להשיג את האוברקלוקינג המקסימלי מישהו יודע? ומה הדרך הכי יעילה לבדיקת יציבות? תודה רבה לעוזרים...
-
- 1 תגובה
- 544 צפיות
-
-
אז הנה המערכת: Intel C2D e4300 ABIT IB9 [chipset Intel® P965] OCZ: OCZ2P8002GK - OCZ 2GB (1GB x 2) Platinum XTC Edition cl4 liberty 400 קירור tuniq tower [אם צריך.. כ.מסך: leadtek px8800 gts 320mb] האם המערכת תגיע ל 3.2 -3.4 ? תודה
-
- 6 תגובות
- 626 צפיות
-
-
אני קראתי איפה שהוא שההבדל בין תיזמונים 2-2-2-5 ל 5-5-5-15 בואתה מהיורות זה בערך רבע FPS במשחקים זה נכון או שסתם זינו לי תמוח?
-
- 4 תגובות
- 519 צפיות
-
-
ברשותי שני כרטיסי ג'יפורס 2 MX400, האחד יוצר ע"י נבידיאה בכבודה ובעצמה, והשני יוצר ע"י ויז'ינטק. נסיתי לעשות קצת קצת OC ע"י RIVATUNER, ולא יצאתי מהקו הכחול, 186 MHZ בזכרון ו216 ב :-/GPU . אני מוריד 3DMARK ואתן לכם דיווח תוך שעה... רציתי לשאול עד כמה אתם הגעתם עם קירור סטנדרטי? כמה הציון הלא מומהר ב3DM? מה הסכנה בOC הקטן הזה ועד כמה כדאי לעלות? האם יש תכנה שמודדת טמפ מהחיישן (שקיים??) בכרטיס?
-
- 10 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
COMiON (IMPRESS CA055) ATX BLACK Front USB Case Intel Pentium IV 3.0GHz Prescott 2M 64-bit Socket 775 Box CPU Western Digital 200GB 7200 rpm 8MB Buffer S-ATA II HDD Gigabyte GA-8I945PG Intel 945PG Motherboard Kingston KVR533D2N4-512MB DDR-II DDR 533 Memory Gigabyte FX6600 GV-NX66256D PCI-e 256Mb 128 bit Bulk Video Card ThermalTake W0009R 420W ואני רוצה לקנות תביג טייפון או איזה קירור שקט אחר בין 100ל-250 שח- שאני יוכל לעשות איתו OC רציתי לדעת עד לאיזה מהירות אפשרית ונורמלית משתמש ממוצע יכול להגיע.....מ... 3GHZ
-
- 9 תגובות
- 670 צפיות
-