עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by Mind_Reflection,

האם יש דרך לדעת איזה סטפינג יש לי במעבד ?

• 2 תגובות
    • 567 צפיות
  2. Started by MegaHertz,

חשבתי על הרעיון לעשות מערכת (בטח לא כל כך איכותית אבל....) עם לוח אם ישן ,סידי רום ,וכרטיס קול. שאלתי היא - האם זה אפשרי ? בהתחשב לעובדה שזה יהייה בלי הרדיסק בכלל . מה שאומר שזה בלי ווינדוז וכו'. בתודה, MegaHertz

• 11 תגובות
    • 1.1k צפיות
  3. Started by Wolwali,

שלום, התחלתי להתקין Arctic Freezer 7 rev 2 על לוח GA-Z170-D3H במחשב חדש (פעם ראשונה שאני בונה). אחרי ששמתי את הבסיס, קיבעתי אותו עם זוגות הפינים (הבז' והמרחיב השחור) והנחתי עליו את הגוף גיליתי שהבסיס סימטרי רק לכיוון אחד, מה שאומר שאני יכול לכוון את המאוורר למעלה או למטה אבל לא קדימה או אחורה (לכיוון יציאת האוויר מהמארז). לכאורה הפתרון פשוט - להוריד את הגוף, לפרק את הבסיס ולהתקין הכל מחדש בסיבוב של 90 מעלות. רק מה? בניגוד למה שקראתי על גופי קירור אחרים, ב-AF7 הפינים לא כוללים הברגה ונראה כאילו הם בפנים כדי להישאר. ראיתי באינטרנט שמישהו הצליח להוציא אותם ללא בעיות אבל לי זה לא הלך ואני חושש שאם אפעיל עליהם יותר כוח ממה שכבר ניסיתי הם לא יהיו שמישים …

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  4. Started by k22,

שבת שלום המאוורר שעל המעבד ומתחת לספק עובדים חלש ניקיתי אותם ואני לא יודע למה הם עובדים חלש צריך להחליף? להחליף ספק? איך אני יכול לדעת בוודאות איזה חלק להחליף...? תודה!

• 15 תגובות
    • 2.4k צפיות
  5. Started by dani419,

עשיתי אוברקלוק ראשון דרך הביוס למעבד שלי AMD 3000+ 1.81GHZ 64bit 939pin הלוח אם הוא ASUS A8N-SLI Deluxe, 1GB זיכרון וכרטיס גרפי Gigabyte Geforce 6600gt העלאתי אחד אחד מ200 ל221, כל פעם או פעמיים נכנסתי לXP כדי לראות אם הוא עדיין יציב עד שהגעתי ל1.98 או 99 Ghz למעבד. הלכתי לביוס והעלתי בעוד 1 ל222 אני נכנס לXP ואני רואה שהGHZ של המעבד הוא 1.55.. יש הסבר לתופעה? למה זה ירד לי ולא העלה עוד בGHZ של המעבד? תודה רבה רבה עומר

• 2 תגובות
    • 403 צפיות
  6. מהם הסיבות ? האם מעבדים שהמתח בהם לא שונה יכולים להתחמם יותר ? מה גורם להתחממות ? האם מתח הוא הגורם היחידי לחום ? האם מעבד יכול למות גם כשהוא קר לאחר OC ? האם לוח אם יכול למות לאחר OC ? איך? מתי? למה? וכמה? למי פה זה קרה כבר, מהם הגבולות הנורמלים ? בקיצור, שפכו את כל המידע על זה ! תודה מראש, אוהד.

• 1 תגובה
    • 632 צפיות
  7. שלום, רכשתי מחשב לפני מספר ימים: asus m2n-e 2X1024 mega ddr2 667 AMD 3800+ X2 EVGA 8800GTS 320 HD 250 giga WD ספק צ'יפטק 550 המחשב מריץ ויסטה ULTIMATE NVIDIA דרייבר 158.42 (שיחקתי עם מספר אופציות - ללא שינוי בביצועים) הרצתי 3D MARK 05 ןקיבלתי 9000+. באמצעות OC המעבד רץ עכשיו במהירות 2.7 GHZ באמצעות RIVA, הכרטיס רץ 664/860 התוצאה הגבוהה ביותר שהגעתי אליה היא 11400. פחות באלפי נקודות מכל האנשים שראיתי שמריצים מפרט כזה מקורי. מה יכולות להיות הסיבות לכך? תודה מראש לעוזרים

• 0 תגובות
    • 391 צפיות
  8. היי הרגע סיימתי לבנות את המחשב שבמפרט. אחלה מחשב ואחלה בחירה וכמובן שהמחשב "עף". בהחלט שידרוג גרפי ועיבודי מהמחשב הנייד (asus) שבמפרט. יש לי כרטיס מסך zotac gtx 580 והוא מתחמם במשחקים. השאלה היא האם סידור המאווררים במארז הוא אופטימלי לצורך קירור הכרטיס מסך ובאופן כללי לקירור המארז. הכרטיס מסך עם קירור מפוח. היינו, לוקח אויר מתוך המארז ודוחף אותו החוצה דרך הכרטיס. הטמפרטורות במנוחה הם 40C האם זה תקין? מצורפת תמונה עם חץ על כל מאוורר לאיפה הוא מזרים אוויר. עוד עניין: המאוורר שבצד ימין למטה כרגע לא מחובר כי אין לי לאיפה לחבר אותו\ יש לכם רעיון? זה חיבור נקבה 4 פינים קטן כמו של המאווררים האחרים והמאוורר של המעבד (שעל הרדיאטור). יש לי 3 שקעים מתאימים והכל תפוס. לסיכום: כיוו…

• 16 תגובות
    • 2.4k צפיות
  9. יש לי AMD Athlon XP 1600+ והחום בו עכשיו עומד על 64 (<מעבד) אחרי משחק סימס והסידור חוטים במארז די טוב: ויש אפילו מאורר ליד HSF של המעבד שמוציא אויר חם: מה אני צריך לעשות חד וחלק כדי להוריד את החום

• 10 תגובות
    • 1.2k צפיות
  10. לאחר ש B.D.B. ישב לי כמו קוץ בישבן שאני אעלה את סידור החוטים שלי אבל לא היתה לי מצלמה אבל עכשיו יש לכן הנה הן ;D http://photos.walla.co.il/shlapok

• 15 תגובות
    • 1.2k צפיות
  11. ממש מדהים סידרתי את הכבלים כולה ומרחתי מחדש משחה והמעבד עומד על 30 מעלות 8) [attachment deleted by admin]

12. Started by biodome,

היי חבר'ה! אני מתכנן על מערכת חדשה מבוססת ה-XP (כנראה 1900+) ויש לי כבר חלק מהדברים. ואני כנראה אעשה המהרה קטנה (אולי לאיזה 1700 מגה-הרץ?), ומודינג חביב (חיתוך, ניאון, צביעה). עכשיו יש לי את המארז של אנטק ה-SX-1240. ועוד הרבה מאווררים שונים מחו"ל. הקירור על המעבד יהיה כנראה ה- Alpha PAL 8045 עם AC2. לכמה אתם חושבים שאפשר להגיע עם קירור אווירי בלבד (אחד הלוחות מבוססי KT266A כמובן)? כמו כן, בבקשה עיזרו לי להחליט על סידור המאווררים. צילמתי תמונות וסידרתי קצת בפוטושופ איך זה בערך יראה, אני לא בטוח בקשר לכל הכניסה יציאה של אוויר (ירוק זה נכנס, אדום יוצא), הערות יתקבלו בברכה! תודה.

• 8 תגובות
    • 1.9k צפיות
  13. Started by r1plet,

שלום, רציתי להתייעץ עמכם על סידור המאווררים במארז לזרימת אוויר וקרור אופטימלי, משום שאני עצלן מדי להחליף כל פעם את המיקום ולבדוק טמפ'. ;D כרגע ברשותי 2 מאווררי 120מ"מ, 2 מאווררי 90מ"מ ומאוורר 80מ"מ שקט אחד. כאמור חשבתי על הרעיון הבא: 1290 מקדימה מכניס, 120 מאחורה מוציא, 2 מאווררי 90 מלמעלה מוציאים, וה-80 ישב בצד השני על איזור המעבד ויזרוק עליו אוויר קר. הצעות טובות יותר? יש לי אפשרות לקנות מאוורר 120 נוסף, אך האם יש טעם וצורך לבזבז 50 שקל? תודה!

• 5 תגובות
    • 893 צפיות
  14. אני צריך את עזרתכם בסידור חמישה מאווררים של 80 מ"מ במארז. כרגע המאווררים מסודרים כך: שני מאווררים מקדימה מכניסים אוויר. עוד שני מאווררים בחלק האחורי מוציאים אוויר. המאוורר האחרון נמצא בדלת והוא מכניס אוויר. האם יש צורך לשנות משהו או שהכל במקום? תודה :dance:

• 27 תגובות
    • 1.4k צפיות
  15. Started by PussyCat,

מה דעתכם על הסידור:

• 45 תגובות
    • 3.7k צפיות
  16. Started by quattro,

יש לי מארז של tt kandalf ורציתי לדעת מה חיבור המאווררים האופטימלי לקירור המחשב. יש 2 מאוררים של 120 מ"מ ו 2 של 90 מ"מ.

• 1 תגובה
    • 443 צפיות
  17. Started by nyquist,

מעבד PRESCOTT 3.2GHZ 478. החלפתי את קירור הSTOCK שנגמר במאוורר ‏Super Silent 4 Ultra TC של Arctic Cooling. יש למארז את השרוול שמכרו בזמנו עם הPRESCOTT בגלל שהוא התחמם. בגלל שהמאוורר החדש יותר גבוה מהקודם כשהמארז סגור השרוול לוחץ על המאוורר החדש. חשבתי לחתוך חלק מהשרוול- מה צריך להיות המרחק בין השרוול למאוורר כדי לקבל קירור אופטימלי? ישנו גם מאוורר של המארז ב90 מעלות למאוורר המעבד(צמוד לדופן האחורית)

• 2 תגובות
    • 898 צפיות
  18. Started by ofir123,

מה זה בדיוק סידור חוטים טוב? ברצוני לעגל את הכבלים מהסידי ללוח ומהדיסק הקשיח ללוח כל כמה גידים צריך לחתוך? אל תדברו איתי ATA דברים כאלה כי אני לא יודע למה כל אחד שייך.

• 14 תגובות
    • 1.3k צפיות
  19. Started by McMerc,

אני עכשיו גמרתי לסדר את החוטים במארז (בשביל קירור יותר טוב), ואני צריך חוות דעת. אז איך יצא? (דרך אגב, היום הזמנתי KATANA). [attachment deleted by admin]

• 7 תגובות
    • 665 צפיות
  20. זה לפני : פשוט פעם ליפפתי את כל החוטים באיזולירבנד .. לפני כמה ימים הורדתי את הכל וסידרתי קצת את החוטים .... זה אחרי : העברתי כמה חוטים מאחורה ואת החוטים של הספק לקחתי הצידה .. אחרי לא מעט תיסבוכים .. איך לעזזל אתם עושים את זה ? גם החוטים של הספר אצלי קצרים מדיי וגם אין מספיק רווח בין הדלת של המארז לבין הספק עצמו .. לא הצלחתי להכניס שם את החוטים .. יש לכם טיפים או טריקים בישבילי ? תודה !

• 1 תגובה
    • 562 צפיות
  21. Started by Tharbad,

מה דעתכם על סידור הכבלים הבא? אפשר לשפר משהו? מקדימה: מאחורה: [/url ] תודה

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  22. ירדתי מהכ.מסך אז הנה תמונות של המארז: מה עושים?!

• 2 תגובות
    • 675 צפיות
  23. Started by Yuvky,

מנהלים סלחו לי אם זה נוגד חוקים, אם כן אני אפרסם את התוצאות במקום הנכון. לפני : אחרי: דעתכם? הצעות לשיפור? מפרט בצד

• 2 תגובות
    • 683 צפיות
  24. התחלתי לסדר את המארז כדי לאפר זרימת אויר וקירור מירבי בפנים. המארז מסוג COMPUCASE 6A19 עם שני מאוררים 120 MM מקדימה ומאחורה. יש לי שני הרד דיסקים (רוב השימוש נעשה רק באחד מהם) והייתי רוצה לדעת איך עדיך למקמם: כמו בתמונות בשורה עליונה: שניהם הכי למטה ודיי צמודים עם מרווח קטן של סנטימטר בינהם, וזה יוצר חלל יפה במרכז המארז. או כמו בתמונות בשורה התחתונה: יש מרווח של שלב אחד בינהם, וזה קצת יותר צפוף במרכז המארז. האם זה בעייה שהם צמודים בהתחשה שיש שימוש מסיבי רק באחד מה? בקיצור מה עדיף?

• 28 תגובות
    • 1.5k צפיות
  25. Started by shloosh,

אני רוצה לעשות אוברקלוק. והבנתי שעם מעבד בארטון 2600 לוח של איפוקס 8rda+ וזיכרון 512 3200 אפשר להגיע לתוצאות יפות. ל-3000+ בערך. הקטע שהטמפ' של העמבד כרגע היא 47 מעלות. וזה לא משהו לעשות אוברקלוק בטמ'פ כאלה. אני לא מבין למה הטמפ' ככה... יש לי קירו טוב sk7+sf2 מארז ריידמקס מקורי. ו-4 מאווררים. אולי לא סידרתי אותם טוב? מאוחרה 2 מוציאים. בדלת מכניס. מקדימה מכניס. מה לעשות???

• 9 תגובות
    • 492 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.