עבור לתוכן

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by White Eagle,

קניתי מחשב חדש ויש לו פתחי אוויר כאלה בצד שמאל וכמעת אין מרווח בין פתחי האוויר לבין השולחן, זאת אומרת שיש מרווח אבל ממש קטן. זה יכול לזיק למחשב? הנה תמונה שצילמתי כדי שתבינו יותר טוב (תורידו רווחים בכתובת כי משום מה האתר מצנזר): http:// www . siz . co . il/ my / mijnnd1dzdcv.jpg

• 1 תגובה
    • 745 צפיות
  2. שלום, יש לי מעבד AMD Phenom II x4 955 Black Edition (3.2 GHz) והקטע זה שהמכפיל שלו אמור להיות x16 ואז המהירות היא 3200 MHz אבל המכפיל כל פעם משתנה בין x16 לבין x4 ואז המהירות שלי היא 800MHz. (למרות שבביוס שמתי את זה על x16) איך אני מסדר את זה שיהיה קבוע על x16 ? ראיתי באיזשהו מקום שיש איזושהי אפשרות שאני צריך לבטל בביוס אבל אין לי אותה, אז הבנתי שצריך לעדכן את הביוס. יש לי לוח-אם Gigabyte 880GA-UD3H אבל הבנתי שעדכון ביוס זה דבר מאוד עדין ומסוכן, אז אני אשמח אם תנחו אותי. תודה רבה! עריכה: ביטלתי C1E וגם את הCool'n'quite וזה עדיין ככה..

• 3 תגובות
    • 648 צפיות
  3. בחיפוש אחרי מאוור 120ממ איכותי נתקלתי בזה : http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_55_140_926&products_id=29092 שמציג 2000RPM 90CFM רק עם 19dba , והמאוורים המומלצים שראיתי מגיעים בקושי ל1300RPM ו50CFM ומרעישים באותו מידה או אפילו יותר , האם זה אכן מאוור מאוד טוב או שהנתונים פשוט לא נכונים ? ואם הנתונים לא נכונים אשמח להמלצה למאוור 120ממ או 140 מומלץ יש גם אפשרות להזמין מחול.

• 2 תגובות
    • 680 צפיות
  4. Started by natan805,

אני מתכנן אולי בעתיד לעשות אוברלוק ל 3.2 ע"י התוכנה של הלוח שעושה זאת אוטמטית . בלי קשר אני חושב שהרגע המעבד מאד מתחמם עם מאוורר סתוק ולכן אני רוצה מאוורר שיעשה אותו קריר יותר מעשיו אפילו עם האוברקלוק הנ"ל.

• 10 תגובות
    • 1.3k צפיות
  5. אחרי מספר נסיונות כושלים לברר גם אצל היבואנים קיוותי כאן לקבל תשובה. תודה !

• 3 תגובות
    • 798 צפיות
  6. Started by menas,

קניתי מחשב חדש בשעה טובה . עכשיו,הכ"מ שקניתי היה ה5850 extream,במארז CM690II basic. המחשב אמור להגיע בקרוב מאוד. עכשיו,מעולם לא התעסקתי בOC,אבל אני יודע את ה"תאורייה"-להעלות בקפיצות קטנות (נראה לי של 5-7 MHZ) את תדר הליבה ואחרי שמגיעים למקסימום מעלים את תדר הזיכרון עד המקסימום ואז מוצאים את האיזון בין שנייהם. בקיצור,קניתי את הכרטיס בגלל פונטנציאל הOC הרציני של ה5850,הייתי רוצה לדעת: 1)האם עדיף לי לעשות OC מייד שאני מקבל אותו או לעשות אותו רק עוד שנה,בשביל לא לקצר את חיי הכרטיס? (הזמן עד ההחלפה של הכרטיס-כשנתיים). 2)האם כדאי לי לקנות עוד מאוורר (ככל הנראה 140 מ"מ) לCM690 שיהיה מול הכ"מ בשביל הOC? או שהסירקולצייה הבסיסית של הCM690 ,תספיק לOC?. תודה לעוזרים.

• 30 תגובות
    • 2.9k צפיות
  7. Started by benyben,

שלום. MSI P67 C43 פתחתי [ככה אומרים?] את המכפלה ל 38 Win עולה, אבל קופא מיידית! זה קורה שוב ושוב ושוב...... לא נגעתי בשום דבר אחר... לאחר החזרת המכפלה ל 33 [ברירת מחדל] - הכל תקין מחשבות? תודה מראש

• 8 תגובות
    • 879 צפיות
  8. שלום לכולם, אחרי ההמלצות של החברים רכשתי את ה katana3, הבעיה היא שהFAN האוטומט לא ממש מתפקד.. הגדרתי בביוס כל דבר אפשרי, הוא מסתובב לי על 100 סלד, לא משנה באיזה חום, אני יכול רק לבטל את האוטומט בביוס והמאוורר מסתובב מהר וכל הזמן. יש לי לוח של גיגהבייט p67a-ud5 ניסיתי לשחק עם התוכנת SMART שמגיעי עם הלוח, וגם זה לא עוזר.. אם מישהו יודע משהו, אשמח לשמוע..

• 12 תגובות
    • 1k צפיות
  9. Started by d.c.n,

שלום יש ברשותי מעבד‎ ‎,Amd ‎965 ובאחד המשחקים ששיחקתי הוא הגיע ל ‏60 מעלות שזה מטורף לדעתי הסטוק הוא הקירור שמקבלים עם המעבד כל הרעש שהוא עושה והוא כ"כ חם במאמץ. השאלה שלי עם הטפרטורה תקינה ובעקות זה חשבתי לקנות קירור מעבד רציני שיעשה את העבודה התקציב הוא 200 ש"ח, תודה.

• 16 תגובות
    • 1.9k צפיות
  10. שלום לכם. בואו נתחיל עם החלקים שיש לי במחשב: מעבד-I7 2600K לוח אם-ASUS MAXIMUS IV EXTREME זכרונות-4GB 1600MHZ PATRIOT. עשיתי OC למעבד שלי ל4.8GHZ עשיתי לו בדיקת יציבות עם PRIME95 מעל 11 שעות והמחשב לא קרס. היום גלשתי לי באינטרנט והמשחק ששחקתי בו היה ממוזער פתאום המחשב נתקע איאפשר ללחוץ כלום הייתי צריך לעשות ריסטרט למחשב דרך הכפתור של המארז אין שום BSOD פשוט נתקע. גם לפני כן היה לי 4.6GHZ ולפעמים גם המחשב היה נתקע בזמן הגלישה. הנה הפרטים של הביוס שלי למי שרוצה לדעת במדויק: Ai Tweaker: -Ai Overclock Tuner: Manual -BCLK/PEG Frequency: 100.0 -Turbo Ratio: By All Cores (Can Adjust in OS) -By All Cores (Can Adjust in OS): 48 -Internal PLL Overvoltage: Enabled -Memory Fre…

• 28 תגובות
    • 2.8k צפיות
  11. שלום רב. האם הקירור הישן שקניתי מזמן יתאים ללוחות החדשים של AMD AM3 ואינטל 1155 והאם הזקן יספק את המעבדים החדשים? תודה מראש.

• 1 תגובה
    • 726 צפיות
  12. Started by Shima,

שלום, לא מזמן החלפתי את הקירור stock של 5850 ב Twin turbo pro. הקירור של הCPU על הכרטיס באמת שיפר את הטמפרטורה. הבעיה היא שהדבקת צלעות קירור על ה VRMים לא מוצלחת והטמפרטורה עולה ל 110C בעומס מלא. ישנו פתרון לזה הבעיה שאין את זה בארץ, לפחות למיטב ידעתי: http://www.thermalright.com/new_a_page/product_page/vga/vrm/product_vga_cooler_r3_r4.html#compatibility מישהו הצליח לקרר את ה VRMים ? אשמח לעצה תודה

• 3 תגובות
    • 682 צפיות
  13. עריכה: מחפש המלצה למאורר אחורי 140ממ שקט, אין לי בעייה ךקנות בחו"ל. תודה. שלום, יש לי את המפרט הבא: mobo: Asrock Z68 Pro3-M cpu cooling: Mugen 2 Rev B case: ThermalTake Element S יש לו 3 מאווררים - מאוורר מקדימה, אחד למעלה ואחד מאחורה. כשאני מנסה לבדוק את מהירות המאווררים אני מקבל תוצאות שונות ב Asrock ExtremeTuning Utility ו CPUID HW Monitor, צירפתי צילום מסך. מה שמטריד אותי זה ההבדל במהירות של ה Mugen, לפי asrock זה 1100 ולפי CPUID זה 96 כמו כן מדוע הלוח אם לא רואה את מהירויות המאווררים של המארז? תודה רבה, יובל.

• 11 תגובות
    • 1.7k צפיות
  14. Started by santakelev,

יש לי מאוורר קדמי ואחורי. עדיף שהמאוורר החזק יותר (עם היותר RPM) יהיה מקדימה או מאחורה? עד כמה שאני מבין הכי עדיף שהם יהיו אותו הדבר, אבל בהנחה שבכל זאת יש לי שניים שונים. לא מצאתי תשובה לזה במדריך על הסירקולציה... תודה!

• 3 תגובות
    • 680 צפיות
  15. Started by solaric,

קניתי 2500k + mugen 2 ועשיתי לו OC ל4.3, כרגע אני לא זקוק לכוח עיבוד שכזה לכן ביטלתי את הOC. עכשיו המארז שלי מרעיש נורא, אפילו עם אוזניות ניתן לשמוע חלק מהרעש, העניין זה שאני פותח אותו והכל מסתובב חלק ואין רעש של משהו דפוק, פשוט רעש עמום אך חזק ואני חושד שהוא יוצא מהmugen 2, הבנתי שבתפעול נכון הmugen 2 יכול להיות שקט במיוחד אז נכנסתי להגדרות בביוס (לוח אם p67 ud3 b3 של gigabyte) ושמתי בהגדרות על PWG ובהגדרות של המאוורר מעבד על silent שזה שינה את הערך שם ל1.0 במקום 1.7 בPWG. העניין זה שאני עדיין שומע את הרעש המציק, האם יכול להיות שזה המארז? יש לי lancool k56 שבאופן כללי אני מאוד מרוצה ממנו והוא בנוי טוב שומר על טמפרטורות נמוכות אבל הרעש באמת חזק מעבר לרמה של 7/10.

• 4 תגובות
    • 725 צפיות
  16. אני מרכיב כעט מערכת חדשה שאמורה לעבוד בסביבת עבודה שקטה מאד. מדובר בשימוש לתיכנות כבד וגרפי חלקי עם השארת אפשרות למשחקים מדי פעם אך בהחלט לא גיימר מושבע. 2500K + Mugen II + Antec P183V3 + Z68 Board. עיקר החשיבות היא שהמערכת תהיה שקטה. השאלה היא האם ללכת על קירור פאסיבי משהוא כמו Gigabyte HD6770 (GV-R677SL-1GD) או Sparkle GTS 450 Passive או שלקחת כרטיס רגיל ולהוסיף לו VGA Cooler (או שיש בכלל כרטיסי מסך בחוזק זה שהם שקטים מספיק?) המלצות על פתרונות יתקבלו בברכה.

• 4 תגובות
    • 810 צפיות
  17. Started by dani688933,

יש לי 5850 HD של GIGABYTE ועשיתי לו OC 815 מהירות ליבה ו1175 מהירות זיכרות (ללא שינו הוולטג') זה טוב בשביל הכרטיס הזה? ב3D MARK הקרטיס עלה ל 67 מעלות MAX. ויש לי כמה שאלות לגבי MSI AB כשאני מפעיל את המחשב זה עולה בלי ההגדרות נכון? אני מפעיל את הOC רק כשאני משחק זה בסדר לשנות את מהירות הליבה כל הזמן?

• 1 תגובה
    • 760 צפיות
  18. שלום, יש לי שאלה עקרונית שאני חייב תשובה לה.... יש לי מעבד של AMD, לא ממש משנה כרגע איזה, בדקתי את המפרט שלו באתר AMD וכתוב שטמפרטורה המקסמילית היא 55-63 מעלות, השאלה היא האם מדובר בטמפרטורה במצב IDLE או תחת מאמץ (כמו למשל במשחקים)? העניין הוא שבIDLE המעבד שלי עובד מצויין, ממוצע בין 40-50 מעלות אבל במהלך משחק זה מגיע ל70 ולפעמים אפילו 80 מעלות. אשמח לתשובה בנושא. תודה.

• 20 תגובות
    • 2.4k צפיות
  19. Started by liram21,

שלום לכולם, יש לי כמה דברים שאני רוצה להתייעץ עליהם 1. לפני כמה זמן החלטתי שאני רוצה קירור מים למערכת שלי שתהיה בעתיד (בקרוב עוד כמה ימים בע"ה) והמליצו לי על המערכת הזו: XSPC Rasa 750 RS240 אבל החלטתי שאני מוכן לשלם עוד כמה דולרים כדי לקבל רדיאטור יותר גדול. והגעתי להחלטה שאני רוצה לקנות את הקיט הזה: Rasa 750 RS360 המערכת שלי תהיה מבוססת I5 2500K עם GTX560TI (זה קצת פחות משנה כרגע). השמושים של המחשב: יעבור OC של עד כמה שאני יצליח יציב , גיימינג כבד ותוכנות 3D. אז יש לי כמה שאלות בנוגע לקיטים האלו: א. הקיט RS360 יספיק? כאילו הוא טוב, איכותי? (כי אמרו לי שלשימושים שלי לא כדאי לבנות ''מפרט'' לקירור ועדיף לקנות קיט). ב. איך הבלוק מים שלו ? איכותי ? כמה זמן בערך הוא …

• 14 תגובות
    • 1.6k צפיות
  20. Started by roey somech,

שלום לכולם יש לי כרטיס מסך gigabyte 6870 ox הכרטיס בעל 3 מאוררים ובמצב מנוחה הוא בערך על 40 מעלות gpu 915 והmemory על 4200 (1050) האם ניתן לשחק עם ההגדרות כרגע המאוררים על 45 אחוז ...וברצוני לדעת האם כדאי לעלות את הgpu והmemory או שזה רק יכול להזיק. חשוב לי לציין שכרגע הביצועים של הכרטיס מספקים אותי מאוד אני רק סקרן לדעת האם ניתן לבצע oc משמעותי יותר לכרטיס...

• 6 תגובות
    • 891 צפיות
  21. Started by d.c.n,

שלום, רציתי לדעת עם הסירקולציה של הכונן שלי תקינה הכנסת אוויר והוצאת אוויר ועם יש לתקן או להוסיף משהו בכונן... העלאתי תמונה על מנת להמחיש לכם: *קובץ מצורף וגם הייתי רוצה שתמליצו לי על קירור למעבד AMD 965 עד 200 ש"ח(להשתמש בכל התקציב) שלא יהיה רועש כמובן במאמץ כמו הסטוק קירור שמקבלים ביחד עם המעבד. תודה ושבוע טוב [attachment deleted by admin]

• 3 תגובות
    • 700 צפיות
  22. Started by dude1221,

אני עם E7400 כרגע על 3.85 אבל כשאני מעלה ל4 או אפילו ל3.90 פתאום יש מסכים כחולים וב4 המחשב קופא ומתכבה מה הבעיה ? ספק 500W ג'נרי לוחGA-G31-S2C קירור COOLER MASTER HYPER N520

• 5 תגובות
    • 787 צפיות
  23. המארז : ANTEC 300 http://tms.co.il/pictures/products/big/antec-300.jpg הכרטיס מסך : 4850 PCS http://www.esc.pl/images/graficzne/atipcie/PowerColor/4850.pcs.pop.jpg יש לי הכנה למאוורר בדלת שלא מנוצלת, חשבתי להוציא מהמאוורר של הכרטיס מסך איזושהיא תעלה\מנהרה, שתלך עד להכנה למאוורר שיש בדלת. כרגע קשור ספוג דק ועדין לחור בדלת. בנתיים יש לי שני רעיונות איך לעשות את זה, הראשון זה למצוא חומר גמיש\כבר בצורת מנהרה שתתאים, לקשור אותו שם על הכרטיס לקשור לדלת. הרעיון השני הוא למצוא 8 חתיכות של כל חומר קשיח ולבנות את המנהרה בעצם משני חלקי, הראשון שיוצא מהכרטיס כלפי מטה, שיהיה הקצר יותר והשני שמחובר אישהו לחלק הראשון ומקביל לקרקע כך שיהיה מחובר לחור שבדלת. יש רעיונות לחומרים מתאימים\רעי…

• 2 תגובות
    • 967 צפיות
  24. Started by ksn1981,

[המפרט שלי (מימין) מעודכן] זהו ניסיון ה-O.C הראשון שלי.. אנא מכם, היו סבלניים/סובלניים בתגובות :-[ תודה מראש! 1. ניסיתי את התוכנה של ASUS (ב-WINDOWS) והגעתי די קרוב ל-5GHz רק שמתח המעבד היה קרוב ל- 1.4V וה-BCLK על 104.. אז ויתרתי.. 2. ניסיתי מספר מדריכים (הגדרות ידניות) שהמפורט ביותר מבינם היה: http://www.clunk.org.uk/forums/overclocking/39184-p67-sandy-bridge-overclocking-guide-beginners.html ולא הצלחתי להגיע ל- 4.5GHz.. האמת, הגעתי.. רק ש- Prime95_X64_266 הראה שגיאות (ה-WORKERS נעצרו) כמה שניות אחרי התחלת הטסט.. 3. חזרתי שוב וניסיתי את התוכנה של ASUS (ב-WINDOWS), ומשום מה עכשיו זה לא מגיע איפלו לא ל-4.4GHz ################################### מערכת ההפעלה הותקנה (בתו…

• 21 תגובות
    • 2.9k צפיות
  25. שלום. ביצעתי OC קל למעבד. לוח אם ASUS M4N68T-M V2 מעבד: Phenom II X4 840 3.2GHz שיניתי בסך הכל את ה..... אה.... שכחתי איך קוראים.... BUS? בכל אופן - מ 200, ל 220, דבר שהביא למהירות של 3.5 גיגה הרץ למעבד. ברשת נכתב שאין בעיה עם ה OC הזה, ואפשר למעשה להגיע עד ל 3.6 ללא שינוי בוולטג'. בכל אופן, בכל פעם שאני מבצע OC כזה או אחר, יש POST, ווינדוס עולה, והכל מתפקד נהדר. גם הרצה של בדיקות קלות כמו CINEBENCH [ברור לי שזאת לא בדיקה של ממש - כי התוכנה בסך הכל מריצה את המעבד למשך דקה או שתיים]..... א-ב-ל, מייד כאשר אני מפעיל מחדש את המחשב, אני מקבל הודעת שגיאה שה OC כשל באפשרותי לאפס את הנתונים על ידי לחיצה על F2, או להיכנס להגדרות על ידי לחיצה על F1 מדוע זה קורה שוב ושוב רק לאח…

• 9 תגובות
    • 677 צפיות

דיונים חדשים בפורומים