אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,128 דיונים בפורום זה
-
אפשר לקבל לינק למדריך שמסביר בפרוטרוט איך ממהירים מעבד מסוג AXP 1900+ Palomino?
-
- 1 תגובה
- 581 צפיות
-
-
אמממ...יש לי מארז ENERMAX CS31-81L ...עד היום היו לי 3 מאווררים : אחד של 80 מאחורה מוציא , אחד של 80 מלמעלה מוציא ועוד אחד של 80 בדלת מכניס אוויר...הטמפרטורות במארז נעו מ-33 עד 36 בערך...אני מניח שזה די נורמלי . היום הוספתי עוד שני מאווררים : אחד של 120 מ"מ מכניס אויר מקדימה ועוד אחד של 80 מאחורה מוציא...הטמפרטורות השתפרו ועכשיו הן נעות בין 29-31 . עכשיו יש לי כמה שאלות : 1. מהן טמפרטורות נורמליות למארז ? והאם הטמפרטורות שלי טובות ? 2. מאוורר ה-120 מ"מ מרעיש ממש חזק . אין משהו לעשות בקשר לזה ? 3. איפה למקם את חיישן הטמפרטורה בשביל לבדוק את טמפרטרטורת המארז בצורה הכי טובה ? תודה .
-
- 7 תגובות
- 581 צפיות
-
-
כמו שכבר ראיתם אני אוהב להציב את השאלות שלי באופן מסודר כגון 1, 2, 3 וכו' אני מבקש שתענו לי על כל שאלה שאתם עונים אם לדוגמא עניתם אל מספר 1 אז תכתבו 1 ואז את התשובה אני לא בא ללמד אף אחד פה איך לכתוב פשוט אני לא רוצה להתבלבל כי כל העסק עם הfsb והכל מבלבל אם לא עונים בצורה נכונה ומסודרת תודה הנה השאלות 1. יש לי שני מחשבים באחד amd xp 2400 ובשני היותר חדש יש amd 64 3000 בשני המעבדים המכפלה נעולה ואם כן איך אני פותח אותה תסבירו לי בעברית כי אם תביאו לי הסבר באנגלית מספיק מילה אחת שלא תהיה ברורה לי אני יהרוס הכל ואני לא רוצה לקחת סיכונים 2. המכפלה של המעבד ה64 היא 10 בוא נגיד שהיא פתוחה טוב אז אם אני מעלה אותה לא חשוב כמה לא יכול לקרות כלום לאף דבר במחשב אם כן אז מה ולמה (שאל…
-
- 7 תגובות
- 581 צפיות
-
-
מעוניין לשקול מערכת קירור מים למחשב בעל מעבד Intel Quad, 4 ג'יגה זכרון, דסיק קשיח 500GB, פסק חזק וכרטיס מסך חזק. המפרט המלא טרם הושלם, אך התקציב למחשב כולו הוא כ 6K. עברתי על הסטיקי, הוא ישן (נכתב לפני שנה וחצי, התגובה האחרונה הינה בינואר השנה). 1. האם קירור מים הוא אופציה רלוונטית, או רק בתאוריה ? 2. האם היא מחליפה לחלוטין את כל המאווררים שבמארז ועל המעבד, או שרק חלקם ? 3. כמה אמורה לעלות מערכת קירור כזו ? (לא הגדרתי תקציב לקירור, מכיוון שאין לי מושג קלוש בתחום) 4. אשמח לקבל המלצה למערכת קירור תודה.
-
- 4 תגובות
- 581 צפיות
-
-
שלום לכולם רציתי לדעת אם יש דרך לעלות מתח למעבד לא דרך הביוס כי יש לי לוח ישן. הבנתי שיש משהו כזה מוד פיזי. משהו יכול בבקשה להסביר לי מזה ואיך עושים את זה. תודה מראש לעוזרים
-
- 3 תגובות
- 581 צפיות
-
-
-
שאלה נגיד אני העלתי את הFSB ואז המחשב לא נדלק בFSB הזה אני מעלה וולטים של המעבד? כי זה מעצבן לפתוח את המחשב ולאפס את הביוס כל פעם הדרך היחידה שזה עובד לי זה עם אני מוריד את המכפלה ואז ווינדאוס לא עולה תודה מראש, טומי.
-
- 1 תגובה
- 581 צפיות
-
-
רציתי לדעת אם במערכת מים הזאתי שווה משהו, http://www.pch.co.il/docs/pd1088756729.htm יש למישהו משהו להגיד על זה? 8) תודה מראש, רן!
-
- 2 תגובות
- 581 צפיות
-
-
אני רוצה ליקנות שני סטיקים האם ללא אוברקלוק הם יעבדו כמו DDR400? ,USV KGUZRHO
-
- 2 תגובות
- 581 צפיות
-
-
שלום לכולם, חבר שלי קנה לפי המלצתי מחשב עם הרכיבים הנ"ל פלוס זכרונות 800MHZ. כמובן שאני והוא בונים על OC. לי יש את האח הגדול של הלוח אם הזה (965P-S3) ונורא פשוט לעשות בו OC... כשניסיתי אצל חבר שלי לעשות OC אז בביוס לא ראיתי אופציה של מכפלה וגם כששיניתי את יחס הזכרונות ואת הבאס אז כשיצאתי ושמרתי הערכים לא נשמרו והתדר נשאר על 9*200... הגרסה של הביוס שלו היא 4. אולי מישהו יכול להחות אותי איך לעשות לו OC למחשב?
-
- 5 תגובות
- 581 צפיות
-
-
יש לי מעבד אינטל פנטיום 4 1.5 והוא מגיע לטמפרטורה של 48-53 במנוחה ו58-62 במאמץ יש לי גוף קירור מקורי של אינטל הוא חדש יש משהו שאפשר לעשות? תודה
-
- 7 תגובות
- 581 צפיות
-
-
בוקר טוב חברים אחרי שהזמנתי קירור מים נחמד מאוד (שעוד לא הגיע דרך אגב) החלטתי לעשות אובר קלוק קטן לדעת מה זה כלל אז ככה יש לי מעבד 6320 עם לוח asus p5n32-e sli plus 2 giga ocz800 ספק enermax 500 librety ומאז של ג'יגהבייט מאלומניום הצלחתי לעלות את המעבד מ-1.86 ל-2.54 ולא נגעתי המתחים(לא יודע לפי איזה יחס לשנות אותם) עשיתי בדיקה שני תוכנות לבדוק אם יש שיפור אז ב-super pi לפני ההמרה היה 27 עכשיו זה 20 ב3dmark06 לפני ההמרה היה 8123 ואחרי 9230 האם הציונים האלה טובים למערכת שלי ? ולגבי הנתחים איך מחשבים כמה אני צריך לעלות כל פעם כי כרגע העלתי את המעבד ב-35 אחוז בערך ולא נגעתי המתחים יש גם תמונה כדי לראות טמפ' http://img100.imageshack.us/my.php?image=255ii6.png
-
- 2 תגובות
- 581 צפיות
-
-
היי אני משתמש ב-ATI Tool לניטור טמפ' של הכרטיס מסך אבל נניח ויש ריסט באמצע משחק או משו (לא היו בעיות לאחרונה אבל סתם מחפש..תמיד טוב שיהיה) אז כל הנתונים מתאפסים.. בכל מקרה אז דיי ברור מה אני מחפש..אם אפשר תוכנה שתביא ותעשה לוג גם לטמפ' של המעבד וגם של הכרטיס מסך תודה מראש.
-
- 2 תגובות
- 581 צפיות
-
-
יש לי מעבד 1.4, והמעלות אצלו הוא 32-35 במנוחה, ובמאמץ משהו בסביבות ה 42-44 בערך. אני לא יודע אם זה נחוץ אבל יש לי זכרון ארדיראם (אם זה מפריע לאוברקלוקינג). אוקיי אז מה שאני צריך זה עצות איך אני יכול לעשות אוברקלוק למעבד כי אני חושב שיש לי נעילה, כי שנכנסתי לביוס ראיתי את המהירות של המעבד מסומנת באפור ולא היתה אליה נגישות. יש תוכנה שפותחת את זה? ואם כן איך? ואפשר לעשות בכלל אוברקלוק עם ארדיראם?
-
- 9 תגובות
- 581 צפיות
-
-
שלום האם ניתן לצרוב Bios של Fx 5700 לכרטיס Fx 5700LE ??? האם יתקבל שיפור ביצועים ??? אם כן, איכן ניתן לאתר Bios של Fx 5700 ??? תודה מראש עודד
-
- 0 תגובות
- 581 צפיות
-
-
אני מתחיל ואני רוצה לעשות OC למעבד 3500 AMD משיהו יכול לפרסם מדריך תודה
-
- 0 תגובות
- 581 צפיות
-
-
-
תראו הורדתי את התוכנה ועכשיו אני צריך להכניס ב clock generator את מה שיש לי במחשב ואני לא יודע מה הוא...חיפשתי ב everst ולא מצאתי אז מישהו יודע איך אני שם את הדבר הנכון???...זה ניראה ככה.. וזאת תוכנה שמשנה את תדרי המעבד והזיכרון דרך מערכת הפעלה הורדתי אותה פה ממדור ההורדות אז בבקשה תעזרו תודה לעוזרים...
-
- 8 תגובות
- 581 צפיות
-
-
היי, יש לי athlon64 3000 עם slk-948u עם vantec thermoflow 80mm. הצלחתי להגיע ל 2200mhz בלי בעיה על המתח המקורי - 1.55v . כמובן, אני רוצה יותר הבעיה היא שכשאני מעלה ל 2300 אני חייב להעלות את המתח ל 1.75 (הביוס מראה שהמתח למעשה הוא 1.8) ורק אז הוא מתייצב אבל ב 64.5 מעלות במאמץ. השאלות הן אלו: האם זה הגיוני שצריכה להיות קפיצה כזאת במתח בשביל עוד 100mhz ? האם שמתי את ה arctic silver כמו שצריך ? (לפי הטמפ' - ללא אוברקלוק הוא מגיע ל 39 idle עם מזגן) האם החלפת המאורר ל delta/tornado תשנה בהרבה את הטמפ' ?
-
- 7 תגובות
- 581 צפיות
-
-
הורדתי את התוכנה שבודקת ביצועים קיבלתי את הקובץ הנ"ל : WCPU300.ZIP בגודל 175K פתחתי אותה וברגע שאני מפעיל אותה אני מקבל מסך שחור ל3 שניות ולאחר מכן מסך כחול חזק בו כתוב שיש לי בעיה במחשב והמחשב הריץ לי בדיקה כ דקה ובסוף הבדיקה עשה לי RESET ולאחר מכן ביצע לי בדיקה ל HARD DISK ואיך שה WINDOS עלה הוא רשם על ה DESKTOP שהמחשב יצא מבעיה רצינית ניסיתי עוד פעם להפעיל את התוכנית ושוב פעם חזרה הבעיה בדיוק באותו אופן יש לי WIN XP לוח GA7VRXP
-
- 2 תגובות
- 581 צפיות
-
-
קניתי את המארז הבא:http://www.thermaltake.com/products/xaser3/v1000a.htm במארז יש פאנל לשליטה על המהירות של המאווררים:http://www.thermaltake.com/products/hdcooler/hardcano9.htm עכשיו השאלה שלי היא שאם אני מחליף 2 מאווררים לזה:Thermaltake 80mm Smart Fan 2 with "Coolmod"(מאווררים עם אור כחול) עדיין תהיה לי אפשרות לשליטה על המהירות שלהם או שזה לא אפשרי במאווררים האלה?
-
- 4 תגובות
- 581 צפיות
-
-
לקראת הוזלת המחירים של מרובעי ליבה ב-22 ביולי , מעניין לדעת איך המעבדים האלה ב-OC , והאם קרור אוויר טוב מספיק ל-OC במעבדים הללו ?
-
- 7 תגובות
- 581 צפיות
-
-
אוקיי עשיתי OC מכובד מאוד לכרטיס מסך שלי (7300GS) לפני: Core=500.00 Mem=600.00 אחרי: Core=612.00 Mem=833.00 אם אני מעלה עוד את התדרים אז יש ארטיפקטים ולפעמים המחשב נתקע. מה מגביל אותי, הקירור של הכרטיס מסך (49 מנוחה,67 מאמץ, 72 מאמץ ממש רציני) או פשוט החומרה עצמה לא יכול לעבוד בתדר יותר גבוה ?
-
- 8 תגובות
- 581 צפיות
-
-
הטמפ לא ממש השתנו גם מרחתי משחה טרמית חדשה ועכשיו במקום 54 מנוחה 49 לא לזה ציפיתי 5 מעלות עלו לי בסף הכל 500 שקל, אולי לשנות את קונפיגורצית המאווררים? בינתיים אצלי הגלוב פאן שואב אוויר,וונטק טרמופלו דוחף אוויר מקדימה לשנות את זה?עזרה בבקשה?אני על סף התייאשות נו טוב תיקון קטן 46 מעלות
-
- 4 תגובות
- 581 צפיות
-
-
הזמנתי מפרט שכולל את ה-q6600 בתוך ה-P150. אני צריך להוסיף קירור למעבד (יהיה OC, איפשהו בין 2.7 ל-3.0) ולמארז. למארז אני צריך מאוורר 90mm שיהיה כמה שיותר שקט, כדי לחבר מקדימה לצורך קירור ה-HD. למעבד אני צריך קירור רציני, שוב - עם דגש על שקט, ושישמור את המעבד על רמות סבירות גם ב-OC. עברתי סקירות על המון קירורים, ואני מתפלא מאוד על התגובות החד משמעיות שמתקבלות כאן בנוגע למה טוב ממה. הקטגוריה מכילה את: Infinity, Nynja, TT BT VX, TT MaxOrb, TT V1 ועוד כמה, ובאתרים שונים (מ-טום'ס ואנאנדטק ועד לסיילנטפיסי בשביל המלצות על קירורים שקטים...) ראיתי תוצאות שונות להשוואות. רציתי לשאול בפעם ה-100 בערך איזה קירור מהנ"ל עדיף, עם איזשהם סימוכין לעניין. אעדיף שההמלצות עבור המאוורר 90 יהיו …
-
- 0 תגובות
- 581 צפיות
-