עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by giloman,

איזה קירור למעבד הכי כדאי לי בתקציב של 200 ש''ח ? P4 סוקט 478

• 6 תגובות
    • 576 צפיות
  2. Started by natgun0,

אני מתכוון בזמן הקרוב לקנות מחשב חדש ואני זקוק להמלצות לקירור כללי-גם של המעבד וגם של המארז בכללי. תקציב:על קירור למעבד עד 330 ש"ח,וכללי עד 350 ש"ח. המעבד הולך להיות i54570-חשבתי על קירור רגיל של צלעות ומאוורר אבל מצד שני חשבתי שאם כבר אז אולי עדיף כבר קירור נוזלי,למרות שיש את החשש הזה שמשהו ידפק בנוזלי ועלול להרוס את הכל. כרטיס מסך RadeonR9 270X אבל הוא לא כל כך מדאיג . המארז הולך להיות mid tower של coolermaster,אז חשבתי להוסיף עוד לפחות מאוורר אחד או שתיים של 12 ס"מ אחד ב - FRONT וב -REAR ככה שיהיה זרימת אוויר טובה. בקיצור כל עצה,הערה או תגובה כלשהי תתקבל בשמחה.

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  3. Started by nigger84,

שלום לכולם, חדש פה בפורום, ובכלל באתר. יש לי כמה שאלות לגבי טמפרטורה של המעבד והלוח. לגבי המעבד - p4 3ghz northwood. קירור - zalman cnps 9500 led כרגע הדפנות של המארז פתוחות, ולכן אין בעיה של זרימת אויר... הטמפרטורה של המעבד במנוחה - 38 מעלות בעבודה הוא מגיע במקסימום ל- 46 האם זה נחשב סביר לגבי המעבד הזה? שאלה שניה: הטמפרטורה של הלוח נעה בין 46 מעלות במאמץ ל- 43 מעלות במנוחה. שזה נראה לי גבוה בהתחשב בזה שהמארז כרגע ללא דפנות, לא? איפה מתבצעת המדידה של הלוח? איפה נמצא החיישן הזה? והאם יש דרך להוריד את הטמפרטורה הזאת? תודה רבה

• 2 תגובות
    • 526 צפיות
  4. Started by ברק דדון,

שלום לכולם קניתי מעבד 7700K לפניי שנה מבחור שעשה דליד עם מתכת נוזלית ועכשיו לאחרונה אני שם לב שהטמפרטורות עלו הרבה ואני רוצה לחדש את המתכת הנוזלית הזמנתי Thermal Grizzly Conductonaut Liquid Metal Thermal השאלה שלי איך מנקים את המתכת הנוזלית מהליבה? עם מגבון אם אלכוהול מה היא הצורה הכי נכונה והכי בטוחה? תודה לעוזרים

• 1 תגובה
    • 2.2k צפיות
  5. שלום ברשותי מארז מידי ממוצע בעל ספק עלום שם עם מאוורר יחיד. ניתן להתקין מאוורר 80mm בקידמת המארז וכן בחלקו העליון. אני לא מבין גדול באיוורור ולכן הייתי רוצה לקבל קצת המלצות על אילו מאווררים לקנות ואיפה, אני מעונין לקנות מאווררים איכותיים. כמו כן אשמח לקבל המלצות על ספקי כח (300W - 350W) וכן מאוורר ו Heat Sink למעבד (Athlon 1.1GHz, לוח Asus A7v133) המארז לא מתוכנן טוב כל כך ולכן המעבד ממוקם מול ספק הכח ואני לא יכול להתקין על המעבד מאוורר וHS גבוהים במיוחד. כרגע אני עובד עם המאוורר וה HS שקיבלתי עם המעבד. תודה רבה על העזרה.

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  6. כל אחד אומר משהו אחר ואני לא הבנתי בסוף כלום חייב כוהל רפואי? אפשר להשתמש בערק או....?

• 2 תגובות
    • 862 צפיות
  7. Started by TaMiRn2,

איך אני מודד את הטמפרטורה של המעבד?

• 5 תגובות
    • 578 צפיות
  8. Started by lexsus,

שלום יש לי שאלה אם אני יכול להדביק מאוורר על המארז בלי צורך בברגים ?

• 4 תגובות
    • 608 צפיות
  9. היי, איזה מבין השלושה הכי מתאים ל-OC כבד (בתקווה מעל ל-70%) ל-2500K? כמו כן, האם קירור הרפרנס של PNY GTX570 מספיק קריר? כי במפרט שלי מתוכנן 2Way SLI ושני כ.מסך בגודל הזה בטוח יחממו את המקום. אם נחוצה החלפה של קירור, איזה הכי מומלץ? תודה!

• 21 תגובות
    • 3k צפיות
  10. מה העניינים חבר'ה ? ברשותי החלקים הבאים : VENICE E3 3200+ עם קירור 9500 של זלמן. DFI LANPARTY ULTRA D גרסת ה A00 OCZ PC4000 XTC 2GB X800GT OCZ PowerStream 520W עכשיו הבעיה היא שהמעבד לא רוצה לעבור את ה 2500 עם מתחים נורמלים וגם הזיכרון לא מרשים אותי אפילו עם מתח גבוה. אני חושב שכנראה הבעיה היא בביוס. הביוס של הלוח הוא מקורי ולא משופצר. מה שאני צריך זה המלצה לאיזה ביוס טוב ופרוץ שאני אוכל להתקין וליראות איך אני ממשיך משם. שימו לב שהגרסה של הלוח היא A00 . אם יש עוד איזה הצעות לשיפור ה OC אשמח לשמוע, תודה מראש

• 7 תגובות
    • 697 צפיות
  11. Started by the_king00,

כדי לי "להשקיע" בה? אני רוצה לשפר את המאוורר של הרדיאטור לקולרמסטר ג'ט4

• 0 תגובות
    • 446 צפיות
  12. Started by Raanan30,

היי. כבר מספר ימים שיש לי בעיה במחשב. בכל פעם אחר שהמחשב מכובה מספר שעות (בלילה לדוגמא) ואני מפעיל אותו - רעש בלתי נסבל ולא פוסק נשמע מכיוון המארז. בשביל להפסיק את הרעש, אני מחכה עד שהמערכת תעלה ואז מכבה את המחשב ומדליק מיד - והבעיה כאילו לא הייתה. פתחתי את המארז בשביל לבדוק בדיוק מהיכן מגיע הרעש. הרעש מגיע מאחד המאוררים. ניקיתי את המאורר הזה (ועל הדרך גם את המאורר השני ואת הכרטיס מסך) והפעלתי את המחשב - הרעש נשאר. מה עושים? תודה מראש!

• 11 תגובות
    • 1.1k צפיות
  13. Started by MisterL,

איף אני בודק טמפ' למעבד? ניסיתי עם אוורסט אבל אין לי מושג איפה בדיוק... נ.ב יש לי מעבד 2.8Ghz פרסקוט לאן אפשר להגיע איתו עם מאורר הסטוק ??(קיבלתי אותו עם המעבד..)

• 5 תגובות
    • 510 צפיות
  14. Started by MasterDK,

שלום לכולם. יש ברשותי את המארז הבא: http://www.silverstonetek.com/product.php?pid=241 הוא מגיע עם 3 מאוורים שאני חייב להודות דיי רועשים יחסית למארז HTPC שאמור להיות שקט (פאק שלי שלא קראתי מספיק ביקורות לגבי הרעש, חוץ מזה המארז מעולה!) המאוורים הם כולם 3 פינים. אני מחפש דרך לגרום להם להיות יותר שקטים, ויש בפני 2 אפשרויות: 1. קניית מולקס שמתפצל ל 3 מאוורים + קו שיחבור ללוח אם (חיבור של 4 פינים) משהוא כזה http://img.misco.eu/resources/images/products/106/AKA/AK/AK-CB001//AK-CB001_1600x1600.jpg יש לציין שאני לא בטוח האם החיבור 4 פינים על הלוח אם מסוגל לשלוט על מאוורים של 3 פינים. אשמח להבהרות בנושא זה. מצאתי את זה http://www.amazon.com/Computer-Splitter-Connector-Sleeved-Ada…

• 11 תגובות
    • 2.6k צפיות
  15. Started by POD,

שלום לכולם, קניתי את המאורר של Vantec, הקטן הזה, לכרטיס שלי. הוא עלה לי 70 ש"ח. מה אתם אומרים יספיק לי לכרטיס עם האוברקלוק?

• 5 תגובות
    • 545 צפיות
  16. Started by yoakall,

היי המאוורר של הכרטיס מסך שלי התחיל להרעיש.. נראה לי שהוא יצא מהתושבת ומשתפשף בכיסוי שלו מה עושים? מחליפים מאוורר? או שאפשר לסדר את זה?

• 1 תגובה
    • 476 צפיות
  17. יש לי שאלה נגיד על המאוורר של המעבד אני מחבר מאוורר נוסף בדיוק עליו שיהיה באותו כיוון של המאוורר של המעבד כיאלו ששניהם ידחפו אוויר אל המעבד אז זה יכול לתרום בירידת טמפרטורות? זה יכול להזיק?

• 3 תגובות
    • 471 צפיות
  18. שלום יש לי מעבד פנטיום 4 נורת'ווד 2.6 גיגא ,באס 800 מורכב עליו הגוף קירור של זלמן 7000 הנחושת. לוח אם גיגא באית הטמפרטורות אצלי בסדר גמור שלא עולות 25 במנוחה מה שמדאיג אותי שהחיישנים מזייפים אבל שמתי יד על ההטסינק וזה קר... היה לי מאורר 80 מ"מ למעלה במארז..הרעיש החלפתי אותו במאורר יותר טוב ויקר.. שוב הרעיש.. והאמת אני לא רואה שכ"כ יש לו צורך.. לכן ניתקתי אותו זה יזיק למשהו?? *. המחשב לא באוברקלוק

• 2 תגובות
    • 422 צפיות
  19. וכמה רעש הם עושים ?( DB )

• 35 תגובות
    • 1.2k צפיות
  20. Started by idofr,

שלום לכולם. עשיתי OC לכרטיס מסך שלי דרך הGAMER HUD של GIGABYE והוא עובד מצויין והכל, הבעיה היא שכל פעם שאני מפעיל מחדש ת'מחשב אני צריך להפעיל את התוכנה ורק אז ההגדרות OC חוזרות. כלומר התדרים החדשים לא עולים אוטומטית עם הווינדוס. למה זה? ומה אני יכול לעשות עם זה? תודה

• 3 תגובות
    • 536 צפיות
  21. פירסמתי הודעה דומה בפורום מארזים , אבל הניסוח הנוכחי יותר רלוונטי לפורום קירור. המחשב הוא core i5 עם לוח של gigabyte ud3r . כרטיס מסך חזק וחם (כנראה): HD5850 המארז הוא antec 300. השאלות: 1. האם המארז יצליח להחזיק את המחשב מספיק קר? מה יקרה אם לא? ממה אני צריך לחשוש? 2. רעש , למישהו יש את המארז ויוכל להצביע על בעיות רעש? (חשוב לי משהו שקט) 3. למארז יש שלושה עוצמות למאוררים שאפשר לכוון, אבל אפשר לכוון רק אם פותחים את המארז... האם זה יכול להיות בעייה? (אחריות וכל זה) איך אני יודע לאיזה עוצמה לכוון ?(מבחינתי שיהיה על LOW ולא יעשה רעש.. כל עוד זה לא פוגע במחשב) תודה

• 1 תגובה
    • 588 צפיות
  22. ביוס שעדיין בגרסאת בטה שוחרר ללוחות GB שתומכים ACC (גרסא F5D) ניסיתי על ה720BE והMA770T-UD3P שלי והנה התוצאות http://eliad.org/viewer.php?id=1259720236.jpg http://eliad.org/uploads/1259777314.jpg

• 5 תגובות
    • 912 צפיות
  23. קניתי לא מזמן את הלוח-אם הנ"ל בשביל לא לשדרג את המעבד (יותר יקר). המעבד שלי הוא Athlon XP-M 2500+ שלדעת רבים מותאם מאוד לביצוע OC. הבעיה שלי היא שלא מצאתי שום אופציה בBIOS להגדיל את ה"מכפיל" או את מהירות המעבד. האופציה היחידה שהיתה לי היא הגדלת ה-FSB, דבר שהצליח לגרום למעבד לפעול ב-1200Mhz בלבד!!! מה עושים!? לפי בדיקה שלי הלוח אם פועל על מכפיל של X6 בלבד... ביצוע OC עם תוכנת CPUMSR תקע את המחשב עוד כשהגדלתי את המכפיל ב-0.5. מישהו מכיר את התופעה? האם זה ניתן לביצוע בכלל בלוח-אם הזה?

• 0 תגובות
    • 410 צפיות
  24. לכרטיס מסך ראיתי יש באתר אבל למחשב איך עושים אני רוצה לעלות באיזה 70 mhz לא יותר כי אין לי קירור רצחני המעלות שלי עכשיו : לוח אם -47 מעבד- 32 הם די קבועים איך עושים אוברקלוקינג למעבד החומרה שלי : intel 4 2.4

• 8 תגובות
    • 708 צפיות
  25. מפרט: Q6600 2G ראמ 800 הרצ של קורסאייר P35 ספק VX450 והכרטיס מסך: 8800 GT OC של BFG מארז ARMOR JR של טרמלטייק יש לי במארז 2 מאוררים קידמי ואחורי והתקנתי עוד 120 מ''מ מתחת לכרטיס מסך שלפי התוכנות (אברסט וספיד פאן) יש שיפור.. התמונה של המוד(אפשר לקרוא לזה מוד כה?) : http://www.siz.co.il/my.php?file=0mgzx2imntzy.jpg אבל כשאני משחק בקרייסיס הכרטיס מגיע ל65 מעלות והוא חם מאוד ! זה הגיוני ? נורמלי? זה בסדר? ???

• 3 תגובות
    • 497 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.