עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by crazydiamond,

החלפתי מארז לאחרונה, במארז החדש מורכב מאוורר בחזית שמקרר - מכניס אויר למערכת, אני אמור להשיג מאוורר מארז לחלק האחורי של המארז - גדול יותר, איך הוא אמור להיות מורכב - מכניס אויר לתוך המערכת או שואב אויר מהמערכת החוצה. והאם הוספת מאוורר אחורי תועיל במשהו להורדת הטמפ' של הלוח והמעבד באופן משמעותי?

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  2. Started by tom123,

ברצוני לקנות את ה- Thermalright SP-94 עכשיו אני לא יודע איזה מאורר כדי לי לשים עליו... חשבתי כל ה- DELTA 80mm מה אתם אומרים ? אין מאוורר אחר שמשתווה אליו בערך ויותר שקט? ואם אני ישים את ה- Zalman CNPS7000A-Cu מה יותר טוב? הוא או ה- SP-94 ? יש הבדל משמעותי או מעלה שתיים?

• 10 תגובות
    • 690 צפיות
  3. כחלק מהפרוייקטים שאני עובד עליהם עכשיו (חדר, מחשב) אני מעוניין להחליף את המאווררים במארז, המאווררים של TT רועשים לי מידי, ואני מחפש משהו שקט יותר אני מעוניין לקרר את הMOZART בדיוק כמו המחשב השני (SHARK), בעזרת מים נכון לעכשיו, הרכיב היחידי שיש לי זה משאבה (D5) מפאת חוסר תקציב (הכל יוצא על החדר, צבע, חשמל, פרקט , רהיטים), הנושא ידחה מעט (ובקרוב אני אקנה כ.מסך יותר רציני מהבזיון שיש לי עכשיו X550) אני דוחה מעט את רכישת רכיבי קירור המים. אני מעוניין במאווררים שיהיו שקטים, אך יעילים מאוד לסרקולציה כללית, וכמו כן, מאווררים המתאימים לקירור רדיאטור (שוב - שקט) יש לי קולרים ייעודיים לHDD שברשותי (2 ראפטורים, ודיסק נוסף, בקרוב עוד 2X750 ), שאותם אני אחבר לריאו בס כדי להשתיק אותם …

• 0 תגובות
    • 466 צפיות
  4. Started by מאפיונר,

אני רוחצה לקנות את המאוורר הזה : http://www.noacomp.co.il/Product.asp?productid=4630 האם הוא טוב לא בשביל אוברקלוק סתם בשביל שהמחשב יפעל על טמפרטורות נמוכות יותר ואיפה אני יכול לשים אותו אני יכול מעל לכרטיס מסך או שעדיף מתחתיו? תודה מראש!

• 5 תגובות
    • 531 צפיות
  5. Started by HwareNewb,

שלום! יש לי Ati Radeon x850xt של MSI והוא מגיע לטמפרטורה של 81-82 מעלות, ולפי מה שאני יודע הוא לא אמור להגיע לטמפרטורה הזאת. כמו כן, אני שם לב כי במשחקים כגון HL2, CSS,BF2,RTW וכדומה ה FPS מאוד לא יציב (בCSS למשל, הFPS נע בין 40 ל-140). השאלה היא האם יש קשר בין שתי הבעיות (כי כבר ראיתי מישהו שסבל מ-FPS לא יציב בגלל שהתחמם לו כרטיס המסך), והאם קירור כגון ATI SILENCER 5 יפתור את הבעייה. תודה

• 8 תגובות
    • 993 צפיות
  6. Started by Prowler,

מה שבע? יום ראשון, 14 באוגוסט 2005, 12:05 מאת: נימרוד בן משה, מערכת וואלה! 7132.82 MHz בחור יפני הצליח לגרום למעבד פנטיום לרוץ על 7Ghz. גם אתם יכולים, כל מה שצריך זה חנקן נוזלי דמיינו שיש לכם מחשב שהמעבד שלו רץ במהירות שעון של 7Ghz. סיימתם להזיל ריר? יופי. אז מסתבר שגם אתם יכולים לגרום למעבד פנטיום לרוץ במהירות מסחררת שכזו וכל מה שאתם צריכים זה מערכת קירור שמשתמשת בחנקן נוזלי. קצת קשה לדלות את הפרטים המדוייקים כיצד הוא עשה זאת, אבל בחור יפני פרסם בבלוג שלו הוכחות ל-OverClocking המוצלח שלו, שגרם למעבד לרוץ במהירויות שעון באיזור ה-7Ghz. ניתן להבין שהוא השתמש במעבד Pentium 4 670 Prescott אשר ישב על לוח אם מסוג ASUS P5WD2 עם שני כרטיסי זיכרון מסוג CORSAIR PC2-5400UL בעלי…

• 13 תגובות
    • 1.1k צפיות
  7. אהלן הקיץ.. אחח הקיץ.. אני [tt]שונא[/tt] את הקיץ! "בזכותו" ה4850 שלי עם קירור הסטוק שלו, אשר נמצא בANTEC 300, מת מחום. במנוחה הטמפ'(עם מאוורר על 45%) מגיעה לכ85 מעלות(!), דבר אשר מביא לקריסה של משחקים מעט כבדים(לא בדקתי לאיזו טמפ' הוא מגיע במאמץ, חבל לי על הלב שלי). סידור הכבלים באנטק לא רע, יש בו את הפריזר XTREME ועוד 3 מאווררים שהגיעו עם המארז(שמתי על מדיום בגלל החום הכבד). בחורף כמובן לא היו בעיות. עכשיו אני מתלבט בין 2-3 מאווררים לבין קירור לכ. מסך+אולי מאוורר צדדי. אגב, לפי REAL TEMP טמפ' המעבד שלי(E7200) היא בסביבות ה36 במנוחה ובמאמץ הטמפ' נשארת באיזור הבטוח. אני צריך עזרה לא רק בבחירת המוצר, אלא גם בבחירת החנות(לרשותי כרטיס אשראי ). תודה, דניאל.

• 21 תגובות
    • 1.7k צפיות
  8. Started by bad-sector,

כרגע יש לי 786 DDR במהירות 266, האם להחליף אותם ל512 333? האם אני ארגיש בהבדל במהירויות או שאין טעם? אני כרגע בלי OC, לא יודע אם אני מתכנן מאחר ועם המעבד שלי אי אפשר להגיע רחוק כל כך...

• 4 תגובות
    • 609 צפיות
  9. שלום. כפי שנאמר בכותרת אני מחפש מאוורר שיוציא אוויר ויהיה מותקן בגג המארז. חשוב לי מאוד שאני אוכל לכוון את המהירות שלו(לפחות 2 אופציות), השקט וכמובן הביצועים. התקציב הוא עד 100 ש"ח. תודה. מה דעתכם על Scythe Slip Stream 140mm PWM Adjustable VR Case Fan? http://www.xoxide.com/scythe-slipstream140mm-pwmadjustablevr-casefan.html

• 8 תגובות
    • 1.3k צפיות
  10. שלום אני הולך מחר לרכוש מחר ורציתי את ההמלצה שלכם בלמצוא קירור למעבד בחנות skypc לא מעוניון לעשות oc ומוכן להשקיע עד 150 שקל לא יותר מזה לקירור. *מעבד 4 ליבות.

• 7 תגובות
    • 695 צפיות
  11. Started by gilboag,

מחיפוש מידע על לוחות ה P67 שמתאימים ל OC ובמחירים שפויים (ללא צורך ב SLI..) ישנו מידע לא מספק לגבי יכולות ה OC של ה GA P67A-UD3 שכרגע גם הכי זול בלוחות ה P67 (מה שראיתי עד עכשיו ברוב החנויות. למעט אולי ה ASROCK שראיתי ב P-SEE) בקיצור האם מישהו יודע להגיד איך הלוח הזה ב OC ? האם 4.6-4.7 GHZ לפחות (עם קירור כמו המוגן) יהיו מתאימים לו וניתנים להשגה בקלות ? ( 24/7) תודה לעוזרים !

• 1 תגובה
    • 979 צפיות
  12. Started by ras81,

שלום מישהו מכיר את המוצר הזה? לא מצאתי שום ביקורת עליו וגם לא ראיתי אותו באתר של זלמן.

• 4 תגובות
    • 522 צפיות
  13. שלום לכולם. אני כרגע בשלב הלמידה של המערכת שלי וביוס שלי ואת האופציות של השינויים. פה אני צריך עזרה שלכם: המערכת שלי היא: מעבד AMD ATHLON 2500+ BARTON 2סטיקים של 128 +2 סטיקים של 256 MB לוח אם של GIGABYTE GA-7N400V-L NFORCE 2 ללא הוספת כרטיס מסך (אני משתמש במובנה). שנכנסים לביוס יש לי כמה אופציות לשינוי תחת ADVENCED CHIPSET FEATURES ב system preformance יש לי כמה מצבים: הראשון: NORMAL לשונית ה FSB עומדת על 166 MHZ לשונית ה FRAME BUFFER SIZE על 32 M וכך הלאה. השני מצב TURBO לשנוית ה FSB שוב על 166 ואותו הדבר לשאר הנתונים. אתמול העברתי את זה לטורבו והמחשב לא עלה. כתב לי שחסר אזשהו קובץ. החזרתי את זה לנורמל והכל טוב ויפה. והמצב השלישי: MANUAL - וזה המצב לשינויים. פה ככל שאני…

14. Started by omerha,

היי, יש לי את הקירור הנ"ל כבר , אני לא מעוניין לקנות חדש. האם ניתן להתשמש בו (יש לו אותו מ 7800GT שנפטר)

• 7 תגובות
    • 630 צפיות
  15. חבר שלי ביקש עצה, אמר שמשחקים מתחילים לקרטע לו אחרי כ15 דקות של משחק מה שנשמע לי כמו מקרה רגיל של התחממות יתר. יעצתי לו להתקין hwmonitor ושיגיד לי מה הטמפרטרות על המעבד והכרטיס מסך. טמפרטורות במנוחה על המעבד 40c טמפרטורה במנוחה על הכרטיס מסך 111c בדיקה נוספת מגלה כי המאוורר תקוע ולא מסתובב (מן הסתם). לאחר פירוק והרכבה של קירור חדש, ככה נראה המאוורר הישן שהתבשל לו במשך כמעט שנה (!!) בטמפרטורות יומיות כאלה http://i25.tinypic.com/2mfxez4.jpg

• 7 תגובות
    • 923 צפיות
  16. Started by Longstrom,

שלום לכולם, אני מעוניין לעשות אוברקלוק לכרטיס מסך שלי - radeon 9500p של ati. אין לי פלופי, וכשחיברתי מהמחשב השני שלי הצלחתי להרוס אותו... גם עם דוס 6.22 על סידי,ותוכנה בשם ntfsdos גם atiflash וגם flashrom לא עובדות* (הראשונה מבוססת על dos4gw ולא רצה על ntfs, והשנייה נותנת הודעת שגיאה שלא הצלחתי לפתור) *מכיוון שאני חייב לעשות העתק לביוס, אני צריך להיות מסוגל לכתוב על הדיסק. לא נראה לי שתהיה לי בעיה ב flash עצמו כרגע הדבר היחיד שנראה לי שאני יכול לעשות זה להשתמש ב knoppix ותוכנה מיוחדת לעשות flash דרך לינוקס - מישהו מכיר תוכנה כזו? חרשתי את google ולא הצלחתי.... מודה מראש על עזרתכם

• 3 תגובות
    • 569 צפיות
  17. Started by ciauai,

מה המעלות של הCore 2 E6300 שלכם? שלי נמצא על 51 וזה נראה לי גבוהה יותר מידי!

• 9 תגובות
    • 769 צפיות
  18. יש לי שני זיכרונות של 512MB בDC בתדר 533MHZ (המפרט השני) עם תזמונים 4-4-4-4-12, אם אני משנה את התזמונים אז זה יביא לביצועים יותר טובים? אם כן אז להעלות או להוריד ואת מה ? עריכה: שכחתי לציין, המעבד עבר OC מ2.8 ל3GHZ אז התדר של הזיכרונות עלה ל293MHZ ביחס של 3:4

• 3 תגובות
    • 608 צפיות
  19. צירפתי תמונה של סיבוב המאווררים במארז (הם מחוברים ללוח אם) , השאלה שלי היא איך אני מגדיל את מהירות הסיבוב של FAN2 (מדובר במאוורר על הגג , מאוורר שקט של CM) , בעקרון הוא אמור להגיע עד 1200RPM. בלי קשר לזה , אם אני ארצה להחליף את המאווררים הנ"ל במאווררים 120/140 (שקטים ושידחפו הרבה אוויר , את המאווררים הכחולים של CM אני לא שומע בכלל אבל הם דוחפים פחות אוויר) איזה דגמים ממלצים (מאווררי LED כמובן) ... [attachment deleted by admin]

• 4 תגובות
    • 713 צפיות
  20. Started by EcSm,

http://tms.co.il/product/5259 הם כרגע נמצאים על 825MHz. יש מצב ליותר? כמה בערך? משהו שאני צריך לדעת?

• 31 תגובות
    • 2k צפיות
  21. אורח The_Exorcist
    Started by אורח The_Exorcist,

היום יש לי שלושה מאוררי 80 מ"מ במארז (פול טאוור), הראשון מכניס אוויר מקדימה, השני מתחת לספק מוציא אוויר ועוד אחד מעל הספק שמכניס אוויר (הוא לא ממש תורם) השניים שמכניסים אוויר הם ג'נריים פשוטים ועתיקים, זה שמוציא הוא SF2. אני רוצה להחליף את כל השלושה במאוררים יעילים אבל גם שקטים יותר, מוכן להוציא עד 100 ש"ח לכל מאורר. HSF לרדאון 9500 של ספיר, תרמתי אותו לחבר שלי והוא רוצה לעשות לו OC, אבל המאורר שיש עליו דפוק ולא עובד. צריך המלצה לאחד יעיל, אפילו אחד שיתפוס עוד סלוט, העיקר שיקרר את הכרטיס. תודה לעונים. נ.ב. הקניה דרך זיגזג/למיר/נעה בלבד.

• 7 תגובות
    • 479 צפיות
  22. טוב אני מתכוון לעשות OC למעבד. אז אני פשוט מעלה את ה FSB ואז זה מעלה גם את המהירות של המעבד, נכון ? ולעשות את זה בקפיצות של 5 mhz כל פעם ? וגם שמעתי משהו על לנעול AGP ו- PCI. מה זה ואיך עושים את זה ? [הטמפ' בסדר: 30 למעבד ו 29 לוח]

• 4 תגובות
    • 550 צפיות
  23. Started by Sickp,

יש אפשרות לחבר דבר כזה? מישו ניסה? יש לי אחד כזה של 90W. הכנתי מהדבר הזה פעם מיני בר אבל אני לא משתמש בו ולכן הוא שוכב סתם בארון. פיסית אפשרי לשים אותו בין הקירור למעבד בגלל שיש לי FREEZER13 וזה מוברג אז אפשר לא להבריג עד הסוף פשוט.

• 5 תגובות
    • 1.9k צפיות
  24. Started by hwzon,

האם מישהוא יכל להגיד לי מהם שלבי העבודה שלו מיכוון שהלד דולק אבל המאורר עצמו לא זז השאלה שלי זה אם זה צריך להיות ככה המאורר פשוט לא זז הפלופלר עצמו :bash:

• 4 תגובות
    • 493 צפיות
  25. Started by devil2052,

שלום... יש לי כרטיס מסך geforce 4 440mx 64 mb של leadtek והחלטתי שאני ורצה לעשות לו אוברקלוק....יש לי צלעות קירור ממעבד פנטיום ישן ואני רוצה לשים אותם על הזכירות אז רציתי לשאול אם הדרך היחידה לשים אותם על הזכרונות היא בעזרת פד טרמי או שיש עוד דרך? ואם זה בעזרת הפד טרמי איפה קונים את זה כי בפנדה לא ראיתי שיש להם..... תודה!

• 1 תגובה
    • 589 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.