עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. שלום וחג שמח לכולם! רציתי לדעת האם משתלם לי לעשות OC לכרטיס מסך שלי ATI Redeon 9600XT 128MB . תודה רבה על עזרתכם.

2. Started by kinglol,

יש לי 6800GS של Palit יש לו ליבה של NV42 ככה שאי אפשר לפתוח לו צינורות.... בכל מקרה שאני עושה בקולביטס למצוא אוברקלוק אופטימלי הכל טוב ויפה אבל שאני מריץ 3dmark05 אני מקבל תוצאה נמוכה יותר מלפני ההמהרה... מה יכולה להיות הסיבה?

• 3 תגובות
    • 620 צפיות
  3. אני קונה את המארז המדובר ושמעתי הרבה תלונות על הרעש שלו. אך לא כמו רוב האנשים פה אני לא פנאט של שקט (ולכן אני לא הולך על המאווררים של AC) ואני רוצה מאווררים שקטים (אך לא חרישיים) שגם יהיו בעלי דחיפת אוויר טובה. חשבתי על המאווררים הבאים: 1) של 120 מ"מ - http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=6082 2) של 80 מ"מ - http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=2636 אני יודע שזהו מאוורר של 90 מ"מ אבל רשום שהוא מתאים גם לחיבור של מאוורר 80 מ"מ, זה נכון? אם אתם מסכימים עם הבחירה שלי אז תגידו, ואם לא תתנו הצעות אלטרנטיביות באותו תקציב. עוד שאלה שיש לי היא איך לכוון את המאווררים, אילו כדיי שיוציאו אוויר ואילו כדיי שיכניסו כדיי לקבל סירקולצייה טובה? המארז בא עם שלושה מאוורר…

• 3 תגובות
    • 719 צפיות
  4. Started by lipa,

עשיתי OC למעבד מ-2.4 ל-3.7 בקונרו , הכל עבד 100% ויציב , עד שעשיתי קידוד לסרטים ובסרטים המקודדים היה "שלג" חשבתי בהתחלה שזה מקודדים , התקנתי כל מיני מקודדים ושום דבר לא עזר ! בסוף ביטלתי את ה-OC בביוס , עשיתי קידוד והסרטים יצאו מצויין ללא שיבושים יש למישהו רעיון ? , אי אפשר לקודד ב-OC ללא הפרעות ?

• 3 תגובות
    • 439 צפיות
  5. שלום. עכשיו בדקתי בתוכנה SpeedFan את הטמפרטורות השונות במחשב שלי ואלה התוצאות כאשר יש שינוי קטן כל פעם: http://img244.imageshack.us/img244/5025/fffsw1.jpg יש לי כרטיס מסך X1800XT, 512 MB של ATI ואולי הוא מתחמם יותר מדי, לא? בדקתי גם בתוכנה של הלוח אם, הנה: http://img174.imageshack.us/img174/9779/adasffafsafssafsafasfasfsaal1.jpg האם טמפרטורה של 70 ומשהו מעלות לכרטיס מסך הזה זה סטנדרטי וגם לדוגמא בזמן מאמץ המעבד ממש עולה, יש לי מעבד 3.2 MHZ וזיכרון 1 ג'יגה RAM. תודה מראש. עריכה: ולדוגמא בתוכנה 3DMark05 קיבלתי ציון נמוך של 6973 או משהו כזה, לא הגיע ל - 7000.

• 3 תגובות
    • 468 צפיות
  6. Started by shlomi8,

היום שיחקתי 'warcraft 3 ופתאום המחשב נתקעע ונשמע צפצוף קבוע כזה ממנו שלא מפסיק עד הריסט...אמרו לי שזה חימום אולי לפני כמה חודשים עשיתי מודינג קטן והוספתי כמה מאוררים...יש להזכיר שגם פירקתי את הגוף קירור של המעבד כמה וכמה פעמיםם בלי להחליף משחה...אני מפחד להחליף משחה מכמה סיבות.. קודם כל אף פעם לא החלפתי דבר שני יש לי משחה ג'נרית ואני מפחד שמה שיש לי על המעבד עכשיו יותר טוב (יש לי nanu blue ) החום של המעבד שלי 55 במנוחה...לא יודע לאן הוא יכול להגיע במאמץ אבל ראיתי אותו כבר 70... מישהו יודע מזה הצפצוף המוזר הזה...וכדיי להחליף משחה?

• 3 תגובות
    • 469 צפיות
  7. Started by FreeStyle,

Sensor ------------------ Sensor Properties: Sensor Type ITE IT8712F (ISA 290h) GPU Sensor Type Driver (NV-DRV) Motherboard Name Gigabyte 8I915P / 8I925X / 8I945G / 8I945P / 8I955X Series Temperatures: CPU 43 °C (109 °F) מעבד GPU 50 °C (122 °F) כרטיס מסך Maxtor 6L160M0 35 °C (95 °F) הארד דיסק מעבד זה טוב? נראה לי שכה.. יש לי INtel 3.2GHZ הארד דיסק זה מעולה? לא כן יש מתחתיו מאוור ענק. אבל הכרטיס מסך יש לי בעיה איתו אתם לא חושבים שזה קצת מוגזם? אגב זה נוסה במצב של גלישה באינטרנט לא מאמץ מיותר. אין לי מאוור לכרטיס מסך רק כזה דבר עם פסים שחורים שעליו כאליו מרכיבים תמאוור צריך לקנות מאוור לכרטיס מסך צריך נכון? תוכלו להמליץ על אחד ש…

8. השאלה שבכותרת. מדובר על הגרסה הרגילה של הקירור ולא על גרסת ה - ULTRA.

9. Started by Alonzo17,

יש לי במחשב מאוורר 80מ"מ, ורציתי לדעת אם אני אוכל להתקין במקומו מאוורר 120מ"מ, האם זה מתאים לאותו גודל החורים של הברגים שבשילדה כמו המאוורר 80מ"מ שיש לי כרגע... תודה מראש

• 3 תגובות
    • 404 צפיות
  10. Started by canti,

שלום החלפתי את ספק הגנרי שלי באחד נורמאלי ויש לי מאוורר גנרי מהספק הישן... אני רוצה לשים אותו במחשב אבל לא יודע איפה לתקוע... יש לי כרגע שתי מאווררים במחשב אחד גדול בגב המחשב שמוציא אוויר והשני בצד המחשב (בחלון) שמכניס אוויר... איפה כדאי לתקוע את המאוורר הנוסף? ואני מתכוון לעשות עוד במעט אובר קלוקינג לכרטיס מסך אז זה יעזור עם אני אמקם אותו עליו? ואם כן אז לשים אותו בצד עם המאוורר של הכרטיס מסך או בצד בלי המאוורר? ולשים אותו שיכניס או יוציא אויר? תודה:>

• 3 תגובות
    • 516 צפיות
  11. Started by composite,

שלום. יש לי במחשב הארדיסק עם מידע רגיש עליו, ואני רוצה שהוא יהיה מבודד וקריר כל הזמן. חשבתי לקנות את ה- vortex (הראשון, עם הצג טמפ', לא השני עם הכפתור לכיוון עצמת המאורר) כי נראה טוב בהרבה תחומים. מה אתם אומרים? תודה מראש.

• 3 תגובות
    • 455 צפיות
  12. אני הולך להזמין מערכת לקירור מים. מה שאני צריך זה הברגה של 4\1 ובקצה השני 8\3. האם המחברים הבאים זה מה שאני צריך או להיפך ?? http://www.voyeurmods.com/index.php?action=item&id=977&prevaction=category&previd=2&prevstart=0 http://www.voyeurmods.com/index.php?action=item&id=978&prevaction=category&previd=2&prevstart=0

13. Started by bsphere,

איזה קירור כדאי לשים על e6600, מתוכנן אוברקלוק מינימלי של העלאת הבאס ל 333, מקסימום 400, ללא שינוי מתחים של כלום. מה עדיף? ninja או zalman 9500 ? ה 9700 שווה את ההפרש במחיר (110 ש"ח) ? יש משהו אחר מומלץ? (לא מצאתי בארץ את הביג טייפון החדש, הישן אני יודע שזוועה להתקנה).

• 3 תגובות
    • 552 צפיות
  14. Started by orkir,

שלום לכולם! יש לי כרטיס מסך XFX 7600GT EXTREME EDITION 256MB. בגלל שהכרטיס מגיע עם מאוורר רועש מאוד החלטתי לקנות את הZALMAN VF900-CU בעיקר בשביל שיהיה שקט... אחרי שקצת קראתי בפורום התחיל ליזול לי ריר ונראה לי שזו הזדמנות טובה להתחיל OC לכרטיס המסך... איך אני עושה את זה? (ראיתי את המדריך לאוברקלוקר מתחיל, אבל הוא לא מעודכן מספיק...) תודה מראש, אור

• 3 תגובות
    • 470 צפיות
  15. Started by it4chi,

שלום, מקריאה בפורומים שונים הבנתי שאין חשיבות ל-Memory bandwidth במערכות מבוססות Athlon64/X2. אם כך הדבר, האם יש סיבה שאני אקנה זכרון יוקרתי כדוגמת OCZ Gold במקום זכרון יותר זול כדוגמת OCZ Value במידה וארצה לעשות Overclock? תודה.

• 3 תגובות
    • 538 צפיות
  16. Started by בייגל טוסט,

אני צריך קירור פסיבי לשני דיסקים קשיחים, ממוקמים אחד מעל השני בהפרש של קומה אחת מעבר לביצועים נטו אשמח אם הקירור ימנע רעידות על-מנת להקטין את הרעש שנפלט מהדיסקים תקציב כולל - 300 ש"ח תודה מראש

17. Started by elad123,

כשהגעתי ל330 המחשב לא עלה ונתקע במסך הפתיחה וכתוב INFINITY... אני צריך להחליף תביוס? הזיכרון יכול לעצור אותי? הטמפ'? לשנות משהו בביוס?

18. Started by MGABAY,

ספק 500 וואט סטנדרט מעבד: amd athlon 3200+ (2000mhz זיכרון: ddr 400 hynix 512 לוח אם: dfi nf4 ultra כ.מסך: ati radeon x800 gto 256 השאלה שלי האם כדאי לעשות למחשב או לחלקים מסויימים oc ואם כן עם איזה תוכנות?

• 3 תגובות
    • 498 צפיות
  19. Started by bebers,

יש לי את ה 3800 X2 AM2 של AMD שמתי לב והסבירו לי שהוא בשביל למנוע התחממות ולנצל את הביצועים טוב יותר משנה לבד את הכפולות של המעבד (MULTIPLIER) בין X5 ל-X6 עד X10 ובכך משתנה גם תדר העבודה של המעבד בין 1000MHZ ל- 2000 MHZ זאת טכנולוגה חדשה שקיימת בAMD מישהו פה יכול להסביר לי טיפה יותר על הטכנולוגיה הזאת ומה היתרונות שלה בדיוק? ומשהו שעולה לי בראש ונראה לי מוזר.... איך אפשר לעשות אוברקלוגינק למערכת ששולטת לבד בFSB בכפולות מעבד ובמגה הרץ? הרי אם אני יעשה אובר הוא שוב ינצל למשל רק 100 ובמקרה הצורף ינצל 2000 הוא יודע לבד לקחת גם את התדר שנוצר אחרי האובר ולנצל אותו בשעת צורך?

• 3 תגובות
    • 418 צפיות
  20. Started by levimadman,

יש לי CPU Alias P68, Willamette, A80528 1700 MHZ האם ניתן לבצע oc על מעבד כזה? אם כן, עם איזו תוכנה. הטמפרטורה הנוכחית שלי היא 50 מעלות, היא סבירה? עם טמפ כזאת ניתן לבצע oc? הלוח: Gigabyte GA-8SIMLH תודה.

• 3 תגובות
    • 475 צפיות
  21. Started by SuBeX,

שלום, יש לי לוח ABIT-IC7. המאוורר שעל הNORTH BRIDGE שלי עומד למות וברגע זה הוא עורך מסיבה רועשת מאוד בתוך המארז של המחשב. חשוב לציין שהמסכן כבר בן שלוש שבשנות מחשב זה כמו 40 או משהו ;D איפה אפשר למצוא פיתרונות קירור לNB (עדיף באזור המרכז כי אני גר בת"א) ואיזה קירור כדאי? האם אקטיבי או פאסיבי - זה מחשב ישן והזרימת אוויר בו לא משהו אז האם פאסיבי זה בכלל אופציה שכדאי לשקול עקב הפרט הזה (הזרימת אוויר הדפוקה).

22. Started by avizov2,

שלום! קניתי שני מאוררוים של AC COLING.. עכשיו החיבור שלהם הוא כזה קטן כזה.. 3 פינים נראה לי.. והמאוורר שעכשיו נמצא מחובר עם חיבור לבן כזה גדול (4 פינים) של הספק כוח.. איך אני מחבר את המאווררים החדשים? ועוד שאלה.. אפשר לקרוא מאמאר בעברית על מריחת משחה טרמית למעבד.. תודה!

• 3 תגובות
    • 471 צפיות
  23. Started by Sarlula,

אהלן! יש לי כמה שאלות: 1. משום מה יש לי חיישן טמפרטורה אחד בלבד בכל המחשב והוא על ההארד-דיסק. (41-47 מעלות בד"כ). אם אני רוצה להוסיף חיישנים בשביל לקרוא את הטמפרטורה שלהם דרך תוכנה במחשב (כמו שאני עושה עם ההארד-דיסק), איך אני עושה את זה? יש חיישן לקניה\לבניה? מחירים? 2. למישהו יש חוות-דעת על הקירור למעבד: Gigabyte GH-PCU21-VG 3D Cooler-Pro 3. הקירור שציינתי מעל מתאים למעבד שלי? Intel Pentium 4 1.7GHz P68, Willamette, A80528 (478 Socket)

• 3 תגובות
    • 472 צפיות
  24. Started by chenrp,

פרטי המע' מופיעים בפרטים. [attachment deleted by admin]

• 3 תגובות
    • 503 צפיות
  25. הי! הפכתי את הרשת (כולל האתר של אינטל) ולא מצאתי את טווחי הטמפ' המומלצים של המעבד E6400. זו תמונת המערכת שלי כרגע, לאחר שהנמכתי את 3 המאווררים ב-Antec P180 ל-Low וננתי לביוס לשלוט בפריזר 7 (שהנמיך אותו לחלוטין, אני ממש לא שומע אותו): השאלות: 1. מנין אביא טמפ' מומלצות ממקור רשמי? (לא מפורט בחוברת של המעבד אגב) 2. מה דעתכם לגבי הטמפ' הנ"ל? (אמיול ואקספלורר ברקע, זה הכל) 3. האם כדאי להגביר את הפריזר בעצמי? ומה לגבי תוכנות השליטה של אסוס על מאפייני המערכת? שוות משהו? אני עדיין לא עושה OC אך רציתי לדעתי כמה מרוכשי האסוס אכן התקינו את אותן utils. תודה!

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.