אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,127 דיונים בפורום זה
-
ממה שאני מבין אז מה שנקרא צ'יפסט הוא בעצם שני שבבים עיקריים: הגשר הצפוני והדרומי (תקנו אותי אם אני טועה, כי אני לא ממש מבין טוב באלקטרוניקה של הדברים). על לוח האם אלה שני השבבים הבאים בגודלם אחרי המעבד. עכשיו, תמיד אני רואה ששמים קירור (מאוורר, HEATSINK וכ"ו) רק על הגשר הצפוני והשאלה שלי היא למה ? האם הגשר הדרומי בהכרח מתחמם הרבה פחות ? אם אני מתכנן אוברקלוק עצבני שכנראה יעלה את מהירות הבאס בדי הרבה אז הרי גם הצ'יפסט יצטרך קירור יותר טוב. במקרה כזה האם צריך להשקיע ולקרר גם את הגשר הדרומי או שרק לשפר את הקרור הקיים של הגשר הצפוני ? או בקיצור, האם הצ'יפסט שלי יהפוך לצ'יפס...
-
- 3 תגובות
- 714 צפיות
-
-
אני כבר מבולבל! אני חשבתי שהצ'יפסט הוא ג'וק מסוים ועכשיו אני לא בטוח! אני חשבתי שזה זה: אם אני טועה בבקשה תקנו אותי! אני רציתי לקנות בשבילו קירור משום שהוא חם! תודה מראש
-
- 3 תגובות
- 616 צפיות
-
-
לא מצאתי בחיפוש אז אני נאלץ לשאול כאן שאלה למתחילים: האם יש איזשהו חיסרון באוברקלוקינג למעבד (מלבד הסכנה בזמן האוברקלוקינג עצמו) ? האם אורך החיים של המעבד יפגע ?
-
- 3 תגובות
- 517 צפיות
-
-
היי עשיתי אוברקלוק גבוה מ1866 ל3220 והטמפ בקושי משתנה לפני האובר היה לי טמפ 40 עד 42 ואחרי האובר יש לי 43 עד 44 ואני אפילו הגעתי ל3500 והטמפ הייתה 45 עד 47 מוזר או לא הגיוני או לא אתם תחליטו. האובר הוא בלי העלאת מתח למעבד ולPCI-X המפרט שלי הוא: Core 2 Duo E6300 Radeon X1650 XT X2 DDR2 512 MB HyniX GA-965P-DS4 3D-Rocket2 Cooler [attachment deleted by admin]
-
- 3 תגובות
- 478 צפיות
-
-
שלום יש לי את המחשב הנל אינטל 3.0 2 זיכרונות של 512 ddr 2 Adata וכרטיס מסך 7300gs של חברה לא מוכרת הוא 128 mb בקיצור אני רוצה לעשות אובקלוק אני לא מבין בזה אבל הכרטיס לא משהו האמת והיתי רוצה ממנו יותר אז מה אתם אומרים כדאי יהיה שיפור ? וגם אני לא רוצה שישרף לי או משהו למה אני חייב אותו לחצי שנה ואחרי זה אני כבר קונה מחשב חדש אז לא אכפת לי אם החיים שלו התקצרו רק שלא ישרף בקיצור שווה לעשות אוברקלוק ואם כן תנו לי מידע איך ומה ?
-
- 3 תגובות
- 560 צפיות
-
-
הי, האם אפשרי לחבר במקביל יותר ממאוורר יחיד על הקונקטור של המאוורר למארז? א - העניין הוא שמבחינת מתחים לא תהיה בעיה, לא אמורה להיות בעיה מבחינת הספק, נכון? ב - מן הסתם זה יחרפן את המדידה של המהירות בפועל של המאוור, יה יכול לפגוע במשהו? (ואם כבר, לא מצאתי לזה תשובה, אבל איך תכל'ס הוא מבצע את המדידה של ה-RPM? מישהו יודע איך הסנסור הזה עובד?)
-
- 3 תגובות
- 543 צפיות
-
-
אהלן חברה אתם יכולים לתת פה חסרונות ויתרונות של שתי סוגי הקרור האלה ומה עדיף לדעתכם
-
- 3 תגובות
- 744 צפיות
-
-
שלום אני מחפש קירור טוב למעבד AMD 945 בתקציב 150 שקלים חשבתי על הפייזר 7 פרו או הקאטנה 3 מה עדיף? ואם לא אלה אז איזה?
-
- 3 תגובות
- 871 צפיות
-
-
יש לי כרטיס טלוויזיה ויש לו שלט שעובד אבל היייתי אוצה לדעת אם יש תוכנה שמישתמשת בקרן של הכרטיס ובשלט ככה שאני יכול לישלוט במחשב עם הקרן?
-
- 3 תגובות
- 850 צפיות
-
-
שלא יהיה יקר מדי... הבנתי שהIS7\IC7\ לא נותנים להעלות יותר מ2.8 מתחים לזכרונות אז מה משתלם בטווח מחירים שלהם?
-
- 3 תגובות
- 543 צפיות
-
-
היי,המעבד שלי הוא 19 מעלות ללא מאמץ ו21-22 כשהוא במאמץ...עם קירור רגיל שבא עם המארז לא הוספתי כלום...אז רציתי לשאול, זה לא קצת מידי ה19 מעלות? ??? זה בסדר שזה ככה?
-
- 3 תגובות
- 497 צפיות
-
-
יש לי SWIFTECH MCX462-V עם מאוורר 92 שעובד ב0.3 A והטמפרטורת הם 41 כזה בOC ל2200 (BARTON 3200) עם BARTON 2500 יש לי את הטורנדו 92 אבל עוד לא שמתי אותו כי אני שם לו איזה נגד מישתנה של 15 WATTS בכל מיקרה יש לי שני מאוורים שמכניסים אחד בצד (בדלת) ואחד מקדימה. אם למישהו יש את ההיט סינק הזה תגידו מהטמפרטורה בבקשה
-
- 3 תגובות
- 577 צפיות
-
-
שלום לכולם יש לי ספק ג'נרי 480 וואט... והוא לא מספיק חזק למחשב שלי בגלל שיש לי 7 מאווררים במארז + 9800XT ועוד כל מיניי מודים במארז והבעיה שנגיד שאני שם מתח של מעבד למשל על 1.800 אז הוא מביא לי 1.720 למשל... ( ופעם לפני כל המודים והמאווררים זה לא היה ככה ההפף הוא היה מראה יותר ממה שהייתי אומר לו ) ועכשיו לבעיה... הספק מקבל את המתח מהשקע בקיר אבל מקבל פקודה להידלק מהלוח ואני חייב לדעת איזה מהחוטים של הספק זה החוט שמקבל את הפקודה !! כי לחבר גם אותו לכפתור הדלקה של המחשב... ועם יש עוד דברים שאני צריך לדעת כדי שאני לא יסתבך יותר מידיי זה יהיה סבבה... תודה רבא
-
- 3 תגובות
- 584 צפיות
-
-
אני מתייחס לדגם AMD +3200 64 939 אני רוצה לדעת אם גוף הקירור שקיבלתי הוא מקורי
-
- 3 תגובות
- 673 צפיות
-
-
שלום, רציתי לדעת מה השימוש במאווררים לכרטיס מסך - האם הם מחליפים את המאווררים הקיימים, או שהם בנוסף ? תודה
-
- 3 תגובות
- 685 צפיות
-
-
אני צריך המלצות לקירורי מעבדים בשביל הQ6600 שיעשה את העבודה הכי טובה שיש עד 150 ש"ח תודה על העזרה
-
- 3 תגובות
- 515 צפיות
-
-
ניקיתי את המחשב רק מאבק, לפני זה הוא היה עד 53 מעלות זה היה המקסימום והוא לא היה עושה רעשים של טרקטור. אחרי שניקיתי הוא ירד ל מ 35-43 ואחרי הנקיון הוא יתחיל לעשות רעשים של מפעל בניה!! מה לעשות? תודה מראש...
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
תקשיבו , [ רק עכשיו נזכרתי בזה רציתי לפרסם אתמול ] קיצור אתמול אני פירקתי תקירור וזה ומנקה תקירור של המעבד שם משחה טרמית והכל טוב וזה .. והפעלית תמחשב והלכתי למכולת להביא שמן כזה למאוורים . קיצור אני בא וז מרגיש מזה חם במארז . נגעתי בקירור של המעבד והוא היה רותח !!!!! משהו כמה 50-70 מעלות !!!!! ואז ראיתי שהכבל של המאוור של הקירור לא מחובר !!!! יכול להיות קרה משהו למעבד ? ! [ דרך אגב המחשב לא נדלק . לא קשור לסיפור הזה ]
-
- 3 תגובות
- 600 צפיות
-
-
:AR15: רציתי לשאול משהו בקשר לlcd display .. איפה אפשר להשיג כאלה צגים למארז ? ואיך עושים את זה ואם יש מדריך ? אני יודע שזה קצת מסובך לעשות לבדו שצריך לעשות programing לצג וצריך ידע באלקטרוניקה כדי שהצג יראה את הטמפרטורה של המחשב או הזכרון או cpu . תודה.
-
- 3 תגובות
- 737 צפיות
-
-
אהלן! בקצרה: אשמח להמלצה על מאורר קדמי, רגיל וסטנדרטי, מחנות בב"ש שיהיה כמה שיותר שקט ואמין, תקציב גמיש (עד 100 ש"ח גמיש) מדובר על מארז+מאורר של cooler master בן שנה וחצי. בהרחבה וחפירה: המאורר הנוכחי שלי עושה מלא רעש.. פתחתי, ניקיתי אותו מאבק, שימנתי.. ועכשיו הוא עדיין מרעיש - פחות, אבל עדיין.. משהו כנראה נדפק אצלי בראש ואני כבר לא זוכר אם זה היה הרעש הרגיל שלו או לא.. מה שבטוח שזה מגיע ממנו (הפעלתי את המחשב בלעדיו ולא היה רעש בכלל) ושזה מפריע לי. לגבי תקציב - ראיתי ב-KSP (שונא את החנות אבל זה מה יש) שכל המחירים נעים בין 30 ל-100 שקל.. אז 100 זה זורם ואין בעיה גם אפילו קצת יותר, אם זה מאוור שיתאים (למרות שאני מניח שיש בטח מאוררים ב-60-70-80 שקל שיענו על הצורך שלי) המון …
-
- 3 תגובות
- 759 צפיות
-
-
אז ככה,דבר ראשון אני צריך המלצה למאוורים כמה שיותר שקטים וחזקים למארז שלי הCM 690. דבר שני, כרגע יש לי מאוורר מקדימה שמכניס אוויר, מהצד מכניס אוויר, למעלה מוציא אוויר ואחורה מוציא. יש לי עוד מקום לאחד למעלה ואחד למטה, השאלה שלי היא כמה מאווררים אני צריך שיהיו לי ואיפה להציב אותם?
-
יש לי כמה תוכנות שכל אחת מהן מראה שיש לי מעבד אחר! אוורסט-פרסקוט cpu-z-פרסקוט fuzy logic(התוכנה ללוח אם של msi)-נורת'ווד מה מהם נכון???
-
- 3 תגובות
- 536 צפיות
-
-
אתמול קניתי את ה-sunbeam tuniq שהומלץ לי עליו כאן, שאלתי , האם לצורך צימוד בין המעבד עדיף להשתמש בפד-תרמי, משחה תרמית או אולי בשניהם אודה מאוד למתייחסים
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
1.הזכרון שלי בחתימה, ובסטוק הוא מגיע בתיזמונים של 3-3-3-8 במהירות 400 מה"ץ. אם אני מוריד ל 2.5-3-3-7 באותה המהירות זה ישפר משהוא? ואם כן מה? והאם זה מזיק לזכרון? תודה. עריכה: שכחתי לשאול מה עדיף שהזכון יעבוד בתדר של 400 מה"ץ ויהיה יחס של 5:6 או שיעבוד על 333 מה"ץ ביחס של 1:1.
-
- 3 תגובות
- 554 צפיות
-
-
היו לי הרבה ספקות בהתחלה אם זה ישנה משהו אבל ההשפעה היתה מיידית!!!! הטמ"פ ירדה ב4 מעלות בערך עובד אצלי לפחות!
-
- 3 תגובות
- 639 צפיות
-