עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by maxshuk,

אהלן כולם, אתמול קיבלתי את הבייבי החדש שלי (core 2 quad q6600, 8800gtx וכו'), הוא פשוט חייה רעה. בעיה אחת איתו, החום שנוצר בחדר בגללו. אני מחפש פתרון קירור שיעשה את העבודה (לא יודע אם מה בדיוק יוצר את החום - המעבד, הכרטיס מסך או משהו אחר) אבל שלא יהיה יקר מידי (הוצאתי מספיק על המחשב). אני אציין שאני לא עושה אוברקלוקינג. אני לא מבין מספיק בשביל לקבוע תקציב, אבל הייתי מעדיף להישאר מתחת ל500. מארז: Gigabyte 3D Aurora לוח אם: Asus P5W DH Deluxe בתודה מראש, ליאור

• 7 תגובות
    • 625 צפיות
  2. Started by shady121,

עד כמה אני יכול להגיע באוברקלוק עם קירור סטוק(אוברקלוק למעבד)עם קירור אוויר בלי לסכן את המחשב??? ועם אני אורס משהוא בביוס אפשר איכשהו לאפס את זה??? core 2 duo e6600 2ram 800mhz p5b deluxe לוח אם ספק 480watt אני מחליף אותו עוד מאת כי הוא ג'נרי אז לא להיתיחס אליו בנתיים!!!

• 0 תגובות
    • 625 צפיות
  3. Started by PoHuisT,

היי צריך עזרה בשיפור מערכת קירור. אז ככה המארז מורכב כך: מעורר 1 מקדימה 2 בדלת 2 מאחורה והספק. קדימה והדלת מכניסים אחורה מוציא ו עוד מעורר שהוספתי שמכוון על הכרטיס מסך. הטמפ':מעבד 31\42 כרטיס מסך 47\55 איך אני יכול לשפר את הקירור?

• 4 תגובות
    • 625 צפיות
  4. Started by aabbcc,

שלום קניתי מחשב שבוע שעבר ואתמול התקנתי אותו. המארז שלו הוא מארז אפולו ויש לי ספק ליברטי 400. לפי מה ששמעתי פה המחשב צריך להיות שקט, אבל בפועל אצלי זה בכלל לא ככה. אמנם הוא לא מרעיש כמו מקרר (לא כמו הפנטיום 3 שהיה לי עד עכשיו זה בטוח), אבל מקרוב יש לו את הרעש המציק הזה שלפי מה שאני שומע הוא מגיע מהמאוורר שיש לו בצד השקוף של המארז. אם מישהו יודע איך אפשר להשתיק את זה תגידו בבקשה (אפילו שיש מלא רעשים נוספים וקיבלתי באסה על כל המחשב הזה :\) אוקיי אם כבר העבירו את האשכול שלי לפה אז אני אוסיף את השאלה שרציתי לשאול גם כאן. קניתי מעבד מרובע ליבות למחשב ועשיתי לו OC מתון מ2.4 ל 3 ג'יגה. ובגלל זה החלטתי לקנות לו את הV1 שלא יהיו לי פאשלות בעתיד. שאני מפעיל את המחשב אז המאוו…

• 1 תגובה
    • 625 צפיות
  5. Started by maayan,

יש לי INTEL CELERON 500MHZ וזיכרון 128SDRAM יש מצב לאוברקלוק בלי מאווררים

• 4 תגובות
    • 625 צפיות
  6. Started by zaq1,

אני עכשיו עם 2800 ( 6300 ) 1.35v , אפשר לחיות עם זה ?

• 5 תגובות
    • 625 צפיות
  7. שלום לכם, ברשותי מעבד אתלון 64 3000, ואני כרגע באוברקלוק של 240 בבאס = 2160 למעבד. הזכרונות שברשותי פשוטים יחסית ומגבילים אותי מאוד, הם לא עולים מעל 240 באס, וזה בתזמונים הכי משוחררים. החלטתי שאני רוצה להשתמש במחלק ל-166. הצלחתי להעלות את המעבד עד ל-2550 יציב לגמרי, כשהבאס עם המחלק הינו 231. המחשב מתפקד היטב במהירות הזאת, אך המעבד מגיע לטמפ' של 50 מעלות, שזה פחות או יותר הגבול המומלץ לווניס. כמה שאלות: - האם, במקרה שלי, עדיף להשתמש במחלק ולהגיע לתדר מעבד גבוה, על פני 1:1 עם הזכרונות ותדר מעבד נמוך יותר? - הקירור סטוק של AMD מיצה את עצמו מבחינת האוברקלוק, ואני מעונין להחליפו באחד שמספק קירור טוב יותר. חשבתי על הפריזר פרו החדש, אבל הבעיה היא שהלוח שלי לא מאפשר הרכב…

• 4 תגובות
    • 625 צפיות
  8. שלום לכולם , הייתי מעוניין לדעת האם יש הבדל משמעותי בצריכת החשמל של המחשב כאשר עובדים באוברקלוק. אם לצורך העניין הממוצע של מחשב עובד ללא הפסקה הוא 50 שח לחודש כמה לדעתכם יהיה ההבדל מבחינה כספית על מחשב באוברקלוק עם ספק גדול , 5 מאווררים , קטודות וכו' ? אל תתייחסו לצריכה של מסך ודברים נלווים , אלא רק למחשב עצמו. תודה.

• 5 תגובות
    • 625 צפיות
  9. Started by Ran B,

רציתי לדעת אם במערכת מים הזאתי שווה משהו, http://www.pch.co.il/docs/pd1088756729.htm יש למישהו משהו להגיד על זה? 8) תודה מראש, רן!

• 2 תגובות
    • 625 צפיות
  10. Started by איש מטורף,

לפי מידע שקראתי, ידוע לי שמתווספים 40mhz נוספים בעת שמפעילים יישומי 3d. אם כן, למה בriva יש שלושה טאבים שנראים לי מוזר. 2D - מהירות הכרטיס בעת הפעלת יישומי 2d. low power 3D - אני מניח שזה מהירות הכרטיס בהפעלת יישומי 3d שלא דורשים כוח עיבוד רב. performance 3D - מהירות הכרטיס בהפעלת יישומי 3D שדורשים כוח חישוב גדול. עכשיו, ההפרש בין הlp 3D לבין הP 3D הוא 80Mhz. עלתה לי בראש ההשערה שאולי הperformance 3d זו מהירות הכרטיס עם התוספת של ה40, אבל ההפרש של ה80 מהlp 3D בלבל אותי לגמרי. אם כך, אז איך אני עושה OC בצורה הנכונה? זו פשוט הפעם הראשונה שלי עם כרטיס Nvidia ואין לי מושג איך כל הביזנס פועל.

11. 1)יש לי שני מחשבים אחד מהם עם הקירור הBT (למחשב החדש) ב"ישן" יש לי מעבד של 2.8GHZ רציתי לשאול אן ה BT יהיה טוב בשבילו גם?? או שיש מאווררים אחרים שיותר טובים ממנו בשביל המעבד הזה... 2) יש לי במחשב ה"ישן" כרטיס מסך של GIGABYTE Geforce FX 5700LE 256MB ע"פ כמה המלצות הבנתי שRIVATUNER היא תוכנה מומלצת... עכשיו אין לי מושג איך להשתמש בה...אם מישהו יוכל להסביר לי או לתת לי מדריכים לזה אני אשמח תודה לעוזרים...

• 0 תגובות
    • 625 צפיות
  12. תדר 240,מכפלה 12.5 שזה יוצא 3GH SUPER PI השתפר מ 29 שניות ל 19 שניות.... :-) במתחים לא נגעתי ולפי הביוס למעבד יש 1.26 עד 1.265 וכך גם לפי ה OCCT ו CPUZ(המתח למעבד נקרא VCORE אני מקווה כי יש כל מיני מתחים שם) בבדיקה עם OCCT V3.0.0RC1 בבדיקה של 6 שעות , TEST MODE על MEDIUM DATA SET ו Priority על HIGH הטמפרטורה המקסימאלית היתה 54 (לילה קר) והמערכת היתה יציבה עד הבוקר. 1.האם ביצעתי את הבדיקה נכון והאם התוצאות מאפשרות לי לעבוד עם המחשב 24/7 מבלי לדאוג? 2.כשהגדרתי בביוס את השליטה במתחים למצב ידני במקום אוטומטי הופיעה אזהרה באדום שעקב השינויים שנעשו בביוס (מכפלה,מתח וכו) המתחים לא אופטימאלים ושצריך להישאר במצב אוטומטי....האם להתעלם ולהשאיר במצב ידני? האם הכל בסדר או שצריך לשנו…

• 2 תגובות
    • 625 צפיות
  13. החלטתי לרדת מרעיון האוברקלוק למעבד שלי עקב הלוח העלוב שברשותי (GA-VAX) ועצם העובדה ש PRIME95 גורמת למחשב שלי לאתחל את עצמו ברגע שאני מעלה את הFSB ...... אז החלטתי לעשות OC לכרטיס מסך החמוד והממוצע שלי 9600PRO של GIGABYTE עם 128 זכרון .... למה כדי שאוכל לשחק במשחקים יותר טוב בלי קרטועים מדי פעם, אז הוספתי קצת אוורור למחשב, טוב נו קצת הרבה : מאוורר 80מ"מ שמכניס אוויר מאחורה למטה (וגם מאוורר את הכרטיס מסך) מאוורר 80מ"מ שדוחף אוויר כלפי מעלה (יושב על תושבות ברצפת המארז) מאוורר 60מ"מ עם 4400RPM (שנמצא מתחת לכונן DVD ודוחף אוויר כלפיי פנים המארז) מאוורר 80מ"מ שמוציא אוויר מחוץ למארז (בגב המארז למעלה כאשר הברזל של המארז נחתך על מנת שתהיה הוצאת אוויר טובה יותר ) vantec aerofl…

• 2 תגובות
    • 625 צפיות
  14. Started by MatanFrenkel,

אני זקוק למישהו שידריך אותי בבקשה EP43-DS3L E8400 מעוניין בOC רציני , אם יש צורך אני אקנה ARCTIC COOLING FREEZER 7 PRO עכשיו אני רוצה מישהו שידריך אותי כי לא הבנתי את המדריך באתר זה מבוסס על AMD אני מפחד לעשות לא נכון בקיצור מי שיכול לעזור לי תודה אני כותב ממשתמש של חבר כי אין לי פה תודה מראש

• 0 תגובות
    • 625 צפיות
  15. Started by Andreyv,

יש לי מעבד של אינטל QX9770, איזה גוף קירור יכול להתאים לו?

• 6 תגובות
    • 625 צפיות
  16. יש לי מעבד e2180@ oc 2.2 יענו 200 מהצ מעל המקור.. ז"א = 10 אחוז יותר.. זה ישפיע במשו? תודה

• 5 תגובות
    • 625 צפיות
  17. Started by Milk-Inc,

הורדתי את התוכנה מהאתר, התקנתי , הפעלתי מחדש את המחשב, הפעלתי את התוכנה וזה מה שהוא רושם לי:(Cannot connect to r6probe, overclocking(and startup overclocking will be disabled מה פשר השגיאה?

• 5 תגובות
    • 625 צפיות
  18. Started by Friedman,

שלום ברשותי המעבד AMD Athlon 64 3800 Dual Core Socket 939 ולוח האם DFI LanParty NF4 ULTRA-D nForce 4 Ultra 939 נמצאים במארז מידי נקי ומתוחזק אוויר נכנס מקדימה ע"י מאוורר של 120 אוויר יוצא מאחור ע"י מאוורר נוסף של 120 כמו כן יש לי Thermaltake BigTyphoon CPU Cooler עבור המעבד. הטמפרטורה של המעבד סביב ה 40 הטמפרטורה של לוח האם סביב ה 46 מה שניראה לי קצת גבוה. אשמח לקבל את דעתכם תודה

• 2 תגובות
    • 625 צפיות
  19. למישהו יצא להשתמש ב BOARD הזה עם קירור של SCHYTE INFINITY האם צריך לפרק את הפלטה ? עדכון: מסתבר שאין בחודש הקרוב את הקירור הזה במלאי לאף חנות וניסיתי להתקשר לכמה מהם, מישהו יכול להמליץ על קירור אחר בטווח המחירים הזה שיתאים ל DQ6 + Q9450 תודה רבה.

• 4 תגובות
    • 625 צפיות
  20. Started by zeevik_k,

Hi, I'm planning to substitute my Barton 2500 + Thermaltake Volcano 7+, by Barton 2600 + (Evercool HPA-C715 or Extreme Volcano 12). 1. The Evercool has a heat-pipe with the 70x70x15mm fan. Its heat-sink isn't made of copper and there is only a copper plate that faces the processors core. The fan is located on a side of the heat-sink 2. The Extreme Volcano 12 doesn't have a heat-pipe, but it comes with the 80x80x32mm fan (triple blades) located on top of the heat-sink. The heat-sink is make completely of copper (66 fins). What would be better solution for Barton 2500/2600 ? Thanks. Zeev

• 0 תגובות
    • 625 צפיות
  21. Started by idDFdd,

אוקי תראו , עם המון חשש אני חושב שהצלחתי לעשות OC יציב לE8400 מ3.00 ל3.33 אולי זה לא כל כך הרבה אבל פעם ראשונה שלי יש לי קירור arctic cooler 7 כמה אני עוד אוכל להעלות לפי דעתכם? יש פה מישהו שיש לו arctic והוא הצליח לעשות OC" מכובד "?

• 3 תגובות
    • 625 צפיות
  22. Started by reyrey_200,

שלום, בקרוב אני מתכוון לקנות מחשב חדש, וראיתי שהמחירים של ה8200 וה8300 צנחו ואילו ה8400 נשאר כמו שהוא. חשבתי לעצמי אולי אם אני אקנה 8200+ארקטיק קולינג אלפין 7,האם אני אוכל להגיע למהירות שעון גבוהה יותר מ3GHZ עם קירור שכזה. או שעדיף 8300 BOX ? לסיכום השאלה הכללית היא עם איזה קירור ניתן להגיע למהירות שעון כמו של ה8400 ואפילו גבוהה יותר,ושהמעבד ישאר קריר.

• 5 תגובות
    • 625 צפיות
  23. שלום לכולם. אחרי שעשיתי OC ל 8800 640 הגעתי לטמפ' נורמליות ע''י שינוי עוצמת מאורר דרך NVIDIA CONTOL PANEL ל85 אחוז והכל טוב יפה אבל שאני עושה REBOOT למחשב הוא לא שומר לי את זה.. לשם כך עברתי ל-RIVATUNER 2.05 והגעתי לחוצץ של שינוי עוצמת המאורר, אבל ששניתי נגיד ל100 או 90 אחוז ושמרתי אז באותו רגע זה חזר ל25 אחוז ולא התבצע שום שינוי (למרות שהוא מראה שהוא שמר על 100 אחוז למטה אבל בסקלה הוא מראה 25...מאוד מוזר) איך אני ממשיך לפה ומצליח לשנות את עוצמת המאורר ...? ? צרפתי תמונה למצב שהגעתי, תודה לעוזרים מראש. [attachment deleted by admin]

24. Started by yehob,

אני ישמח אם מישהו יפרט בצורה ספציפית איפה זה נימצא.

• 4 תגובות
    • 625 צפיות

דיונים חדשים בפורומים