עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. שלום.. אני רוצה לקנות משחה טרמית בשביל המעבד והכרטיס מסך ושמעתי שארקטיק סילבר ממש נדבקת (חבר שלי עקר את המעבד שהיה דבוק לקירור בגלל הדביקות והוואקום). כולם המליצו לי עם MX-1 ורציתי לדעת אם מזרק אחד יספיק לי למעבד ולכרטיס מסך. ודבר אחרון - האם סיליקון טרמי יכולה להוות תחליף לדבק טרמי בשביל צלעות הקירור לזכרונות?

• 11 תגובות
    • 945 צפיות
  2. המעבד בארטון 2500 (מגיע מחר) לוח (Epox 8rda3+) גוף קירור Thermaltake Extreme VOLCANO 12. מחר אני מרכיב את המחשב לבד, חלק מהמטרה זה OC, יש בזיגזג את הNanotherm BLUE II ב32 ש"ח ויש גם את הNanotherm PCM+ - Thermal management solution ב67 ש"ח. האם ההפרש שווה? כדאי בכלל? ואחת המשחות מבוססות כסף? כלומר להיזהר במריחה? תודה MOOMOO

• 8 תגובות
    • 615 צפיות
  3. Started by TermiNal,

http://www.noacomp.co.il/category.asp?catcode=317 יש כאן איזו משחה שווה?

• 0 תגובות
    • 561 צפיות
  4. Started by roeiw,

תראו את הכתבה הזאת: http://www.overclockers.com/articles938 קיצר OCZ Ultra II Premium Silver לא מכילה אחוז אחד של כסף אז אל תקנו אותה!!!

• 0 תגובות
    • 552 צפיות
  5. Started by Tharbad,

מאיפה קונים כאלו? יש הבדל בין אחת לשנייה או שזה לא משנה?

• 8 תגובות
    • 952 צפיות
  6. http://210.202.84.91/3coolers/index.html

• 1 תגובה
    • 447 צפיות
  7. אז ככה יש לי GF4 TI 4200 X8 ולכבוד דום 3 עשיתי OC קטן ששיפר את הביצועים אבל אחרי כמה זמן (לא ידע איך זה התחיל בדיוק) עשיתי את אותו OC קטן והרצתי את המשחק והוא פשוט נתקע כל כמה שניות ושוב א''כ חוזר ושוב נתקע וכו' ... זה לא רק בעת המשחק אלא גם בתפריט הראשי מה לעשות כדי שוב לעשות OC בלי בעיות?

• 7 תגובות
    • 835 צפיות
  8. Started by Dany_74Q,

2600k L041B200@ 5.252GHz 1,4v Asus P8P67 deluxe 8GB G.skill Ripjaws X CL9 NH-D14 1MB 8MB 32MB כרגע יציב על 5ghz במתח 1.375 , יציב (prime + linx avx) ומעלות לא גבוהות מ64 .

• 7 תגובות
    • 1.5k צפיות
  9. אוקיי. אז לפני כמה ימים שאלתי על המהרה. לצערי לא מצאתי המון מידע לגבי ה 2600K. היום החלטתי להיות אמיץ, והרשתי לעצמי להיכנס לביוס. שיניתי רק את המכפלה ל 46. כך שמהירות המעבד עמדה על 4.6GHZ. מעבר לכך - אין לי מושג עוד מה ואיך עושים. אז לא נגעתי בשום דבר אחר. שמרתי לביוס. כאשר ווינדוס עלה, הפעלתי את CPU-Z, את Prime95 - וננתי ל Prime95 לרוץ במשך 5 דקות. הנה תמונת מצב לאחר 5 דקות. בשלב זה החלטתי לעצור את המבחן - כי לא היה ברור לי אם מותר או אסור להגיע לטמפרטורות שכאלה: אוקיי - אז לשאלות: 1. האם עלי לעשות שינויים נוספים בביוס? משהו לגבי הזכרון? זכרו - אני חדש לגמרי בתחום. 2. האם עלי להשתמש בקירור טוב יותר (כרגע אני עם Corsair A50 - חד מאווררי)? 3. מתי המערכת נ…

• 19 תגובות
    • 3.8k צפיות
  10. Started by A-10,

https://www.tomshardware.com/best-picks/best-thermal-paste או כך לפחות נטען במאמר שלעיל. לידיעתכם.

11. Started by Pure-Gold,

לפני כמה זמן ראיתי פה אתר שמסביר כיצד לעשות משטח זוהר לעכבר. מישהו זוכר ויכול לרשום לי בבקשה את הלינק לאתר ? תודה.

• 1 תגובה
    • 750 צפיות
  12. Started by DJPOWER,

שלום ראיתי לפני כמה זמן מין משטח לבן שאמור לקרר בצד אחד ולהוציא חום בצד שני(פועל על 12V מהספק) רציתי לקבל יותר פירוט על מה זה עושה האם זה שווה את המחיר?(450W = 45 דולר) והאם זה מתאים לקירור מים על P4 478 תודה מראש יונתן

• 11 תגובות
    • 862 צפיות
  13. Started by VanGuard,

קיבלתי מחבר את המשטח הנ"ל אך הוא אינו עובד. יש שתי כניסות USB - אחת מהן נראית תקינה פיזית אך חיבור שלה למחשב לא נותן כל תגובה והשנייה היא כניסה שבורה שחסרים בה פינים. בתור סטודנט סקרן להנדסת חשמל אני מנסה לפרק את המשטח ולראות אולי אפשר לתקן משהו. הבעייה היא שאני לא מצליח למצוא איך להוריד את הפאנל החיצוני. הורדתי את רשת האלומינוים ועוד 6 ברגים שהיו מחוברים מתחת למדבקות הספוגיות אך המשטח נמצא במצב חצי משוחרר ומשהו באיזור של החיבורי USB כנראה מחובר עם בורג שאני לא מצליח למצוא או באיזשהי דרך אחרת. אשמח לעזרתם אם מישהו מכיר את המשטח או משהו דומה. עריכה - הצלחתי לפתוח את הפאנל ולהוציא את הלוח המודפס (השיטה הייתה לדחוף את המברג לנקודה מסויימת ולהפעיל כח). פירקתי הכל והתחלתי לנסו…

• 0 תגובות
    • 742 צפיות
  14. Started by xtract1,

אהלן, אבא החליט שהמחשב שלו קצת חם והוא רוצה משטח קירור. קשה לי להגיד תקציב כי אני לא מבין בתחום אבל בוא נגיד שעד 300 ש"ח כשכמובן כמובן אם יש משהו יותר זול אך עדיין משתלם - זה יהיה עדיף (הכסף לא צומח על העצים, לפחות לא אצלנו במשפחה). כעיקרון אין בעיה עם המחשב והוא לא רותח, פשוט חם כמו כל מחשב רגיל לכן לא צריך יכולות קירור יוצאות דופן אבל עדיין שיהיה משהו מורגש ולא שיוריד 1-2 מעלות. כמובן שכמה שיותר שקט יותר טוב ואולי זה הדגש העיקרי - לא מעוניין במשטח מרעיש, אל תשכחו שעובדים עם זה גם בשעות המאוחרות של הלילה בבית ואי אפשר שיהיו זימזומים או קירקושים כאלו ואחרים

15. Started by FreakOfNature,

שלום! רציתי לשמוע המלצות לcooling pad. יש לי מחשב Studio 15 Notebook (Studio 1555) Intel Core 2 Duo P8600, 2.4GHz1066Mhz, 3M L2 Cache 4GB, DDR2, 800MHz 2 Dimm 15.6 Inch Full High Definition(1080p) High Brightness LED Display with TrueLife and Camera/Facial Recognition 512MB ATI Mobility Radeon HD 4570 320G 5400RPM SATA Hard Drive לאחרונה כשאני משחק SC2 המחשב פשוט קורס , זה קרה לי כבר 3 פעמים היום כשבמשך שנתיים זה קרה לי רק פעם אחד. תודה רבה. הערה: http://www.bug.co.il/result.asp?brand=0&ser=%EE%F9%E8%E7+%F7%E9%F8%E5%F8 זה מה שיש בבאג, שווה משהו?

• 5 תגובות
    • 1.6k צפיות
  16. Started by galcg9,

שלום אני מתכוון לקנות מחשב נייד בימים הקרובים המחשב הנייד יחליף לי את המחשב הנייח והוא יהיה המחשב הראשי לכל השימושים אז רציתי לדעת אם כדאי לי לקנות לו משטח קירור? כי מחשבים ניידים מתחממים בקלות והוא הולך להיות המחשב היחידי שלי ואני יעשה בו את כל השימושים שלי תודה מראש

• 2 תגובות
    • 988 צפיות
  17. Started by civic,

קניתי משטח קירור של טרמלטק מונסטר 23 אבל המאורר ה"גדול" עושה אוויר ממש חלש השאלה האם זה ככה או שיש הגדרה כל שהיא?

• 5 תגובות
    • 1.6k צפיות
  18. אני מתחיל ואני רוצה לעשות OC למעבד 3500 AMD משיהו יכול לפרסם מדריך תודה

• 0 תגובות
    • 555 צפיות
  19. Started by nimrodim,

מה המשמעות המדויקת של NB STRAP בלוחות ABIT? קראתי שזה BOOTSTRAP ל MEMORY CONTROLER HUB - אבל אני לא מבין את המשמעות. אני מבין שבשביל PAT\GAT ה- NB STRAP צריך להיות על 667. בנוסף רציתי לדעת אם משהו השתמש ביחסי הזכרון הבאים ב ABIT ב OC: 3:4 ו 4:5. (כלומר מהירות זכרון גבוהה יותר מ FSB?) ומה קורה עם PAT\GAT ביחסים אלה. ואחרון האם יש למשהו נסיון עם זכרונות GEIL ולוח IS7?

• 1 תגובה
    • 564 צפיות
  20. Started by huber,

http://news.softpedia.com/news/Hardcore-Computer-Unveils-Submersion-Cooled-Desktop-PC-96210.shtml

• 0 תגובות
    • 665 צפיות
  21. Started by waizman,

היה פעם אתר שלפי צבע הלד אמר את המתח והזרם שהוא צורך. למישהו יש את הכתובת?

• 15 תגובות
    • 1.1k צפיות
  22. אתמול סתם נגשתי למחסן ומצאתי שלל ספקי כוח שחבר של אבא שלי הביא לו וציוד אלקטרוני שהוא הביא לו. בקיצר באחד מהספקים היא מאוור מאוד טוב {זה הספק השני שפרקתי, עזבתי חמש נוספים בצד}, הבאתי אותו לאבא שלי {הוא עובד באלביט מערכות, חברת היי-טק שמכינה נשק צבאי, שדרגה לטורכיה את הטנקים ולארצות הברית את המטוסים} בקיצור הבאתי לאבא שלי את המאוורר שיקח אותו לעבודה ויחבר לי אותו לכבל כמו של ספק כוח עם 4 פינים, הוא לקח אותו אתמול והיום הביא לי אותו, הרכבתי אותו מול הארד-דיסק ואחד מול הכרטיסים {PCI, AGP}, רציתי לשאול אם יש משמעות למאוורר הזה ואם יש תוכנה שאני יכול לבדוק בה טמפרטורה של הארד-דיסק בלי מאורר ואם מאורר?

• 4 תגובות
    • 566 צפיות
  23. Started by SOLIDUS SNAKE,

לאחרונה ראינו הרבה HS שמשקלם עובר את ה450 גר' (המשקל האופטימלי של אינטל). כמו לדוגמה סידרב 6000 של ZALMAN (נושק ל 1 ק"ג), SPARK של TT וכמובן סדרת הSLK של TR. המשקל הזה מאוד מדאיג אותי בעת קניית הHS שלי, בהתחלה חשבתי על ה AIROFLOW אבל הביצועים שלו בOC לא משהו אבל כל השאר כבדים נורא - האם יש סיבה לדאוג וכמה באמת יחזיק הלוח, אם אני לא מבריג ברגים אלה משתמש ב"פיגום" של אינטל על הלוח.

• 2 תגובות
    • 605 צפיות
  24. Started by borg,

אני מעוניין לקנות את הגוף קירור Zalman CNPS7000B-Cu עבור AMD Athlon 64 X2 3800 שיותקן על הלוח-אם EPoX EP-9NPA+ ULTRA. באתר של זלמן כתוב שהמשקל של הגוף קירור הוא 755g, ושהמשקל המירבי המצויין עבור גופי קירור המיועדים למעבדים של AMD בתושבת של 939 הוא 450g בלבד. אני יודע שלאנשים רבים בפורום יש גופי קירור במשקל דומה לזה של הגוף קירור שציינתי, ואף כבדים יותר. השאלה שלי היא האם יש צורך להתקין את הגוף קירור הזה בצורה מיוחדת (חיזוק הגוף קירור מתחת ללוח-אם), ואם כן אז איך עושים את זה עם הלוח-אם שציינתי. כמ-כן, כתוב באתר של זלמן כי יש צורך להקפיד ביתר תשומת לב כאשר מזיזים מחשב המצוייד בגוף קירור כבד מעין זה. למה הכוונה? איך בדיוק אני אמור להעביר את המחשב ממקום למקום? האם אני אמור לה…

• 6 תגובות
    • 626 צפיות
  25. שלום לכולם אני אני צריך כמות של איזה 10 מאווררים טובים ואיוכתיים למארז בגודל 120 מ"מ. בארץ אני רואה שהמחיר לכל מאוורר איכותי עומד על בערך 40 שח. ככה ש-400 שקל זה יותר מדי. אני מכיר מספר חנויות מחול שמוכרות קירורים כאלה במחירים טובים למדי, אך המשלוח מיקר ממש את כל העסק. אולי אתם מכירים איזה אתר\מוכר איביי שיש לו מאווררים איכותיים ובכל זאת המשלוח זול, או יותר טוב - בחינם.

• 9 תגובות
    • 999 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.