עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by SharonSx,

אז ככה, יש לי מעבד עם ליבת Northwood והוא כרגע ב 30 מעולת מנוחה עם OC... זה סביר?? ועוד שאלה.. יש לי מאוורר 120 בפרונט ורציתי לדעת, אם אני שם מולו 3 הארד דיסקים אז הוא יכניס פחות אוויר למארז?? תדוה,

• 3 תגובות
    • 425 צפיות
  2. Started by huhxd,

טוב אז אני קונה מחשב כנראה בימים הקרובים ורציתי לשאול שאלה. המחשב שאני קונה יהיה מבוסס על אינטל E6750 או Q6600 - אני עדיין לא סגור. 8800GTS ועם המארז NZXT APOLLO. עכשיו עם כל מה שלקחתי אין לי עדיין מספיק כדי לקנות קירור למעבד ואני לא מוכן להתפשר על משהו בשביל הקירור. עכשיו רציתי לשאול האם הקירור שבא עם המעבד יספק אותי ולא יגרום למעבד להגיע לחימום גבוה? תודה רבה לעוזרים.

• 3 תגובות
    • 509 צפיות
  3. קניתי Radeon 9550 בפברואר והוא היה מצויין לOC. הגעתי איתו ל380-400MHZ ליבה, ו250-260 זכרון. לפני מספר חודשים התחלתי להרגיש ארטיפקטים במשחקים, החזרתי גרסאות אחורה של דרייברים, עזר קצת אבל לא ממש. יכולות הOC של הכרטיס ירדו משמעותית. פרוט הבעיה אפשר לראות פה. http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=151314.0 לפני כמה ימים החלפתי את המארז וגם את הספק הג'נרי שלי לFSP 300W. אחרי שכבר ויתרתי על הOC לכרטיס, רציתי היום לצלם את הבעיה דרך הצייר (בOC) ולראות מה אפשר לעשות, אולי להחליף. העלתי למהירות 400/250, וציפיתי שיהיה ארטיפקטים, אבל להפתעתי לא היה כלום. בדקתי גם בATITOOL וגם שום ארטיפקטים, לעומת פעם שעברה שהיה המון המון ארטיפקטים. יכול להיות שבאמת הספק הישן היה דפוק וגרם ל…

• 3 תגובות
    • 594 צפיות
  4. Started by danvish,

אהלן כולם, המאווררים הנוכחיים שלי מתחילים קצת לחרוק אז אני שוקל להחליף אותם (בהדרגה, כרגע רק אחד עושה את הבעיה, אבל ייתכן כי בסוף אני ארצה להחליף את כל ה-4). כרגע המאווררים שיש הם המאוררים שבאים stock עם Fractal Design Arc (הגרסא הראשונה). אני קצת מתלבט, קראתי די הרבה ביקורות אבל אני מתקשה להחליט, אני מעוניין במאוורר 140 כי יש מקום במארז למאווררים כאלה והם בד"כ שקטים וחזקים. אני בעיקר מתלבט בין: http://ksp.co.il/?uin=18391 לבין http://ksp.co.il/?uin=18300 שמעתי רק דברים טובים על המאווררים של Noctua והם נחשבים למעולים, אבל ת'כלס גם המאוררים של Scythe נחשבים מצויינים, ועולים 30 שקל פחות (אם בסוף אני ארצה באמת להחליף את כל ה-4, ה-120 ש"ח האלה משמעותיים). מה דעתכם? יש אגב איז…

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  5. Started by TALKATZ,

מישהו יכול ללהסביר איך עושים OC דרך הביוס

• 3 תגובות
    • 533 צפיות
  6. השאלה ממש כאן למעלה המפרט מצויין בפרופיל.. תודה לעוזרים

• 3 תגובות
    • 781 צפיות
  7. Started by subarel,

בתוכנה שהגיע עם הלוח קיימת אפשרות להעלות מכפלות.. האם זה נכון או שאני לא מבין את זה כמו שצריך..? עריכה: שימו לב שהוא מקטין את המכפלה ל 6 כשהוא לא במאמץ.... [attachment deleted by admin]

• 3 תגובות
    • 707 צפיות
  8. אורח ztos--
    Started by אורח ztos--,

שלום, במחשב שלי מותקנות תוכנות שונות שאומרות לי את הטמפרטורה במעבד ,וכל אחד כותב משהו אחר, לדוגמא בתוכנה SANDRA 2005 כתוב 25 WTF מעלות, במעבד, ובתוכנה של הלוח שלי כתוב 54 מעלות, וכך כל תוכנה. בקיצור מה לעשות. תודה-THANKS ???

• 3 תגובות
    • 409 צפיות
  9. שלום למומחי הקירור והשקט, יש לי מחשב בן 4 שגדל עם הזמן... זה המפרט שלו: מארז HEC CompuCase 6AG1B ספק corsair CMPSU-450VX מעבד intel i3 530 2.93GHz קירור מעבד arctic freezer 7 pro 92 mm לוח אם Gigabyte_H55M_UD2H זכרון 8GB מארבעה DDR3 kingston kvr13n9s6/2 pc3-10600 שני כרטיסי מסך פאסיביים Gigabyte nvidia geforce 210 GV-N210SL-1GI 64bit דיסק מערכת הפעלה kingston SSDNow 120GB sv300s37a120g דיסק מידע Seagate Barracuda 500GB 7200RPM 16MB Cache st3500418as דיסק נוסף סתם יושב שם ולא מחובר צורב LG DVD מערכת הפעלה win7 64bit כרגע שני מסכים מחוברים, בשאיפה לגדול לארבעה בעתיד(מערכת מסחר להצגת גרפים). כך נראה המחשב מהצד כשהמארז פתוח: https://drive.google.com/file/d/0BzVK…

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  10. Started by alianyn,

יש לי כמה רעיונות לביצוע להם אני צריך פרספקס (ראיתי כמה דברים שmetkumods עשה וזה נתן לי רעיונות) הסתובבתי בירושלים בערך 3 שעות (כל אחד אמר "אני לא מוכר אבל..." : ), בכל מקרה כשסוף סוף מצאתי מקום שמוכר הוא אמר לי שפרספקס בעובי 2 מ"מ (זה הכי דק שיש) 1 מטר מרובע - עולה 60 ש"ח!!!! (מילא 20,30,40 אבל 60 - לא הגזמנו?) בשביל כל הרעיונות שלי כולל אימון הייתי צריך בערך 2 מטר מרובע = 120,130 ש"ח עפ"י החישוב שלו 110 ש"ח לאחר וויכוחים. האם מישהו מכיר חומר פלסטי אחר שניתן להשתמש בו כמו פרספקס? או דרך להשיג בחינם/זול? יש לי רעיונות לכמה דברים מדהימים!!!

• 3 תגובות
    • 947 צפיות
  11. יש לי מאורר שיושב על הלוח אם,עכשיו שאני מכבה את המחשב בלילה וקם בבוקר להדליק את המחשב,אז המאורר של הלוח אם לא מתחיל להתסובב ואני מדליק אותו עם האצבע זאת אומרת מסובב אותו עם האצבע ואז הוא מתחיל לעבוד רגיל,צריך להחליף את המאורר ? או שאפשר להשאר ככה? אם צריך להחליף מאוורר לאיזה מאוורר אתם ממליצים לי להחליף? תקציב עד 100 ש"ח. עכשיו יש לי עוד מאורר שהוא על המארז עצמו בשלוש-4 ימים האחרונים הוא מתחיל לעשות מלא רעש,וכאשר אני נוגע בו עם האצבע הוא מפסיק לעשות רעש ואז הוא חוזר לעשות רעש מחדש לאחר תקופה של שעה-שעה וחצי...הבנתי שהבעיה הזאת לא בסדר בכלל,ולאיזה מאורר אתם ממליצים לי להחליף אותו? תקציב של 70-80 ש"ח. ועוד שאלה: http://skypc.co.il/pl_products~18~0~375.htm ראיתי פה קירורי מי…

• 3 תגובות
    • 675 צפיות
  12. Started by moshel7,

לאחר התקנת גוף הקרור הנ"ל על לוח-אם מידגם: gigabyte ga-m61sme-s2 ניכנסתי לתוכנת ה-everest וראיתי שמהירות סיבוב המאוורר היא בין-360-450 rpm האים זה תקין? פונקציית cool&quiet מופעלת אים זה משנה תודה מראש לכל העונים וכמו כן לא מרחתי מישחה תרמית כי אמרו לי בחנות שרכשתי את המאוורר שהמישחה שבאה אים גוף הקרור היא מספיקה ואיכותית האים עשיתי נכון שהקשבתי להמלצותיהם?

• 3 תגובות
    • 568 צפיות
  13. לא יודע למה, תמיד הטמפ' של ליבה אחת נמוכה ב5-6 משאר הליבות. בבדיקת מאמץ, שתי ליבות נמצאות איזה 5-8 מעלות מתחת לשתיים האחרות, וזה גם תמיד אותן ליבות! האם זה תקין?

• 3 תגובות
    • 549 צפיות
  14. Started by xtal,

קניתי מעבד e5400 הרכבתי אותו ,ושמתי לב שלא יהיה לו את הניילון שבדרך כלל נמצא בצד של המאוורר שמתי את החומר המיוחד[עם אבקת כסף],עם ההפעלה,היו התראות של חום[pc probe] הלוח מראה טמפרטורה של 100 מעלות. מישהו יכול לתת איזו עצה תודה

• 3 תגובות
    • 980 צפיות
  15. האם המאוורר המדובר יתאים ל1155 או ל1156? תודה לעוזרים

• 3 תגובות
    • 786 צפיות
  16. לצורך קניית מחשב חדש האם הקירורים noctua nh u12s ו- noctua nh c12p se14 מתאימים למעבד kaby lake i7 7700 ? שאלה נוספת חוץ משאלת התאימות, למעבדי sky lake כדוגמת i7 6700 היה את בעיית הבסיסים הדקים של המעבדים שלא כדאי להעמיס קירורים כבדים, האם במעבדים החדשים אין כבר את המגבלה הזאת? שאר הרכיבים מארז coolermaster cm 690 לוח אם gigabyte ga z270x ud5 כרטיס מסך gigabyte gtx 1060 או gtx 970 ספק כח seasonic x 650 לא יודעת אם רק אלה הרכיבים הרלוונטים לשאלה או שצריך לציין עוד. אין לי צורך בoc אלא רק בקירור שיהיה שקט ומעולה. מעדיפה את noctua ספפציפית ובחירה רק של הדגמים של החברה הזאת, או אחד הדגמים שציינתי

17. Started by Michael,

כידוע יש אבק. אבק מבודד טוב, ולכן חם יותר לרכיבים. מידת האבק עומדת ביחס ישיר לכמות האויר המוזרמת במארז, ורמת הקירור של הרכיבים עומדת ביחס ישיר לרמת האוויר החם המפונה מהם --> רמת האויר המוזרמת למארז. מעגל מעצבן. שכן, על מנת לשמור על רכיבים קרים, צריך להזרים הרבה אויר ולנקות אבק הרבה פעמים. היות והמערכת שלי סובלת מאוד מאבק --> שכן הרבה אויר מוזרם בא (דלת צד פתוחה, מאוור 12 מקדימה למעלה, מאוורר 80 מקדימה למעטה, שניהם מכניסים, ומאוורר 80 מאחורה למעלה מוציא אוויר, מתחת למאוורר של הספק). והיא גם חמה באופן טיבעי, עלי לנקות אבק הרבה פעמים על מנת שהיא תא תתחמם יותר מידי. (ממש אפשר לראות איך הטמפ' עולות עם הזמן!). אם למישהו יש פיתרון שיכול לעזור לי לדלל את כמות הפעמים שאני מ…

• 3 תגובות
    • 596 צפיות
  18. אני הולך על מעבד מעבדוCore 2 Duo E8400 BoxוIntel שמעתי שהקירור של אינטל לא כ"כ טוב ושכדאי לשים קירור אחר במקום. באמת שווה להחליף ולשים קירור אחר ? אולי שווה לתת זמן לקירור של אינטל ואחרי כמה זמן אם יעשה רעש ובעיות אז להחליף ? הבנתי שאם שמים אז זה במקום ולא בנוסף, נכון? האם הקירור של אינטל רועש יחסית ? אני רוצה שיהיה טוב ושקט המליצו לי על Arctic Cooling שמעתי על הדגמים הבאים: 1. Arctic-Cooling Alpine 7 Pro 2. Arctic-Cooling Freezer 7 LP 3. Arctic-Cooling Freezer 7 Pro 4. Arctic-Cooling Freezer XTREME מה ההבדל ביניהם מבחינת ביצועים ומבחינת שקט ? מה יותר מומלץ ? האם יש דגמים אחרים או חברות אחרות שמומלצים יותר ?

• 3 תגובות
    • 595 צפיות
  19. Started by spatz,

הורדתי את Rage3D Tweak, שהיא תוכנה לoc לרדאון ורציתי לדעת עד איפה אני יכול להגיע עם קירור מקורי?

• 3 תגובות
    • 885 צפיות
  20. יחזיק את כל המאווררים שאני הולך לשים עליו ?

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  21. Started by THE_LORD,

טוב אז כמו שראיתם בכותרת אני מחפש קירור למעבד תקציב עד 200 ש"ח core 2 quad Q9300 הזמנתי לוח אם ASUS P5B DELUXE (אמור להגיע עוד שבוע-שבועיים) עכשיו היה לי מיני מקרר שפירקתי ממנו את הפילטר TEC דגם tec1-12706 http://www.hebeiltd.com.cn/peltier.datasheet/TEC1-12706.pdf עכשיו השאלה היא האם כדאי למוצא קירור אויר טוב לפילטר שאני אשים אותו בין המעבד לקירור, או שפשוט לקנות קירור מוכן למעבד? ואם כן אשמח לקבל רעיונות איזה קירור? עוד דבר קטן שצריך לדעת שהעומק במארז מלוח האם עד לדלת הוא 15 ס"מ הבנתי גם שקירור אוויר לא מוציא תוצאות טובות עם פילטר

• 3 תגובות
    • 845 צפיות
  22. Started by elad_jacoby,

ZALMAN CNPS7000B-Cu New Model גירסה B! (צריך לקנות גם איוורור 120mm יכול להיות.. לא בטוח.. בנפרד) האם צריך לקנות לו איוורור 120mm בנפרד או לא? תודה

• 3 תגובות
    • 552 צפיות
  23. Started by Gadgets4all,

הי, ברשותי 2 כרטיסים של XFX HD6950. כרטיסי reference. אני מעוניין לעשות להם אוברקלוק. ממה אני מתחיל? האם MSI AFTERBURNER מתאים לביצוע אוברקלוק? חשוב לציין שניסיתי לעדכן את הביוס כדי לעלות את ה-shader אבל לא הצלחתי לפתוח את הכרטיסים, ניסיתי גם דרך DOS ולא הצלחתי. תודה מראש על העזרה.

• 3 תגובות
    • 900 צפיות
  24. Started by hck,

היי ברשותי לוח של ABIT IC7 MAX3 אשר מגיע עם PAT מובנה (875). השאלה שלי היא - האם ניתן לבטל את הPAT כך שאני אוכל למשוך את הזכרון לבאס יותר גבוהה 1:1 ? לדוגמא: עים לוח קודם שהיה לי (ללא PAT) הגעתי לבאס יציב של 275MHz 1:1, אולם עם הלוח הנוכחי אני מגיע רק לכ 262MHz. מה שמפתיע בכל העניין כאן הוא שמבחינת ביצועים (Sandra) הם שווים(!), אני פשוט מעוניין לראות כעת עד לאן הA-DATA יגיעו 1:1.

• 3 תגובות
    • 634 צפיות
  25. Started by re,

עשיתי אוברקלוק למעבד מהירות מעבד 1.86@2.7 באס 266@390 מתח מעבד 1.304V מתח זיכרונות 2.0V קירור סטוק של אינטל מעלות במנוחה 40-42 מעלות במאמץ מלא 70-71 האם המעולת והמתחים טובים וצריך הצעות לשיפור

• 3 תגובות
    • 577 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.