עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by Blood_Rain,

אז ככה יש לי את הבעיה הבאה: וזה קורה אחרי שאני נגיד עושה ריסט למחשב או מכבה ומדליק אותו ...נגיד שאני עושה לו התקנה אז התוכנה עובדת ואחרי ריסט הוא מראה לי תהודעה הזאת מה אני אמור לעשות ?

• 3 תגובות
    • 631 צפיות
  2. Started by Kiru,

היי, אחרי כמה שעות של עבודה, המחשב שלי מתחיל להרעיש מאוד. כניראה שכל המאווררים עובדים במלוא העוצמה, כי מרגישים שגם המחשב והשולחן רועדים. מדובר בעבודה סטנדרטית לחלוטין שלא מאמצת את המעבד, אבל החדד לא ממוזג. כרגע, כשהחדר ממוזג (טמפרטורות: מעבד 49, אזור ראשון 39 ואזור שני 38), הרעש אמנם חלש בהרבה וכבר אין רעידות אבל הוא עדיין מורגש מאוד. נתוני המחשב: מעבד Pentium D 3.4, לוח אינטל D945GNTL, ספק 300W או 350W של HEC ומארז ג'נרי עם 2 מאווררים. השאלות שלי הן אלה: 1. האם הרעש החזק נורמלי למחשב כזה? ככה צריך להיות? 2. מה ניתן לעשות כדי להפחית את הרעש באופן משמעותי? האם להחליף ספק? להתקין מערכת קירור חדשה למעבד? שניהם? תודה!

• 8 תגובות
    • 631 צפיות
  3. אני מתכנן לעשות OC לכרטיס יש לי 9600XT 256M עכשיו כמה מעלות מומלץ שהוא יהיה לפני תהליך הOC? כמה הוא אמור להיות כשהוא הגיע לקצה היכולת שלו? (עם מאורר שבא איתו ועם מאורר מקצועי כל אחד בנפרד) המאוררים לכ.מסך הם גבוהים? כאילו יש לי כרטיס אחר אחריו בלוח אז השאלה אם אני קונה לו מאורר הוא יכנס? תודה למי שעונה על השאלות האלה SweeT EviL

• 0 תגובות
    • 631 צפיות
  4. קניתי גוף קירור לצ'יפסט של זלמן במקום המרעיש שהיה לי ב Dfi Lanparty הכל עבד בסדר כבר איזה שבועיים, היום התקנתי דמו של Dark messiha heros of M&M זה הדבר היחיד שעשיתי במחשב, אולי המשחק דרש יותר מהמערכת ומהצ'פסט וגרם לבעיות אחרי הדמו כל כמה דקות של עבודה אני מקבל הודעות שגיאה, גם אחרי כיבוי מנוחה והדלקה. פרסמתי אותם פה: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=197365.0 האינטרנט מפסיק לעבוד עד ריסט, יותר חמור זה נתקע לי שאני בביוס אחרי כמה דקות עבודה שם האם המשחק חימם אותו מדיי, אני נמצא על 61 מעלות אבל ב NF4 שאמור להיות חם?, חוץ מזה אולי שמתי יותר מדיי משחה, (שמתי "הרבה" אבל לא מוגזם אני חושב פחות ממש שהיה שם קודם) ואז המשחק גרם לחימום של הצ'פסט? בקיצור.. תוך כדיי …

• 2 תגובות
    • 631 צפיות
  5. איזה עוד דרכים יש לבדיקת הסטפינג חוץ מלהסתכל על המעבד

• 2 תגובות
    • 631 צפיות
  6. Started by אבי22,

יש לי מעבד E6300 והטמפרטורה במצב מנוחה עומדת על 57 מעלות זה לא הרבה מדי? ומה הטמפרטורה המומלצת? יש קירור של INTEL אולי הוא לא עושה את העבודה? תודה מראש! אבי

• 7 תגובות
    • 631 צפיות
  7. בתוכנה קלילה בשם easy tune4 פתאום לא יכול... מה שקרה כך היה כשקניתי תמחשב הייתי יכול מהתוכנה עצמה שכתובה למעלה לשנות תבאס מ133 ל100 בלחיצת כפתור קטנה ברירת מחדל של התוכנה וזה קפץ לי ישר ל1212 בטח אתם שואלים את עצמכם למה זה טוב.. לי זה היה טוב כי אין לי כסף לאמצעי קירור ואני הרבה עובד על המחשב רק על וורד וכותב טקסטים או סתם שומע שירים ומעדיף שהוא יהיה קר ולא יתאמץ.. ולכן חברים יקרים הסבירו נא לי איך זה הגיוני שפתאום אני לא יכול לשנות כלום דרך התוכנה ראוי לציין שעשיתי והתקנתי ביוס חדש.. אפ 11 אבל אני לא יודע מה היה לי לפני זה הבעסה.. ולכן חברים יקרים אני אשמח אם תוכלו לשער מה הסיבה. וכן התקנתי שוב את התתוכנה

• 3 תגובות
    • 631 צפיות
  8. Started by vk,

טוב כנראה לצערי הקניה של המחשב החדש תתעכב בגלל חופשה לאילת.. אז בינתיים אני רוצה קירור טוב למעבד כדי לעשות OC בקטנה.. המעבד שלי זה (Intel Celeron D 320, 2466 MHz (18 x 137 יש לי קירור סטוק עם טמפרטורה גבוהה של 60 בIDLE אז תמליצו על קירור טוב בסביבות ה150 שח..

• 9 תגובות
    • 631 צפיות
  9. Started by the kooks,

שלום. אני מתכנן לקנות BT למחשב חדש שאני כנראה אעשה לו כמה אוברקלוקיג עכשיו האם יש סוגים רבים של הקירור החייתי הזה שכל BT יתאים לי? תודה מראש.

• 4 תגובות
    • 631 צפיות
  10. היי אני צריך קרור למעבד 3800x2 קטן ושקט כמה שיותר. מוכן להתפשר על מספר מעלות בשביל הגודל והשקט. משהו כזה http://www.arctic-cooling.com/cpu2.php?idx=168&disc= רק שלא מוכרים אותו פה בארץ. הצעות כלשהן?

• 4 תגובות
    • 631 צפיות
  11. Started by מורדו,

איך אני יודע כמה נוזל להכניס למערכת ?

• 2 תגובות
    • 631 צפיות
  12. Started by dan9,

בוקר טוב לכום!! קרא לי היום בבוקר דבר שאני לא יודע בדיוק מזה.. יש לי את הלוח הזה:GA-P31-DS3L http://www.gigabyte.com.tw/Support/Motherboard/Driver_Model.aspx?ProductID=2615 ושיחקתי קצת עם ההגדרות של הביוס בOC לא משהו חריק העלתי קצת מתחים הורדתי קצת שינית את מהירות הזכרונות..באמת לא משהו חריג לאחר העידכון הוא יצא מהביוס ונתן לי הודע של משהו שהוא עדכן ביוס או שהוא שולף אותו מהזיכרון לא ממש הספקתי לקרוא :-( ומאז המחשב נדלק אבל לא עולה כלום כמו כן הוא נותן שתי ציפצופים ארוכים במעט יותר החלפתי לזכרון תקין כי אולי הבעיה היא בזכרון שנדפק בגלל הOC אבל זה לא עזר איפסתי את הביוס אפילו הוצאתי בטריה גם זה לא עזר.. יש למשהו מושג מה זה? או מה אומרים הציפצופים האלו? המחשב ממש מת כאילו …

• 0 תגובות
    • 631 צפיות
  13. Started by Torn,

רכשתי את היום את הקירור הזה לאסוס 9800XT הזקן שלי, הוא עלה לי 150 ש"ח (סביר לא?). בכל אופן לפני ששמתי אותו הכרטיס היה רותח, והליבה הייתה מגיעה ל74 מעלות ואף יותר, במנוחה מנימום היה 60 מעלות, מידי פעם גם משחקים היה נתקעים לי (המסך נכבה). בATI TOOL גם במהירויות סטוק היה לי ארטפקטים, כך שנאלצתי להוריד מהירות! אבל עכשיו אחרי שהתקנתי את הקירור הכל נפתר, חברים 42 מעלות במנוחה, 47 מעלות במאמץ מלא! המחשב יציב יותר, הלוח אם קר בהרבה. אפילו הטמפרטורות של המעבד השתפרו. לא האמנתי למה שגוף קירור יהיה מסוגל להוריד כמעט 30 מעלות. מה גם שהקירור שאסוס סיפקה עם הכרטיס היה נחשב למשהו יחודי, עם 2 מאווררים. החיסרון היחידי של הקירור הזה, הוא שאין קירור נוסף לזיכרונות, אבל בקרוב אני …

• 1 תגובה
    • 631 צפיות
  14. Started by waizman,

אני צריך לדעת כמה אוהם הפוטנציומטר שמגיע עם ה SF2 של TT. למישהו יש והוא יכול למדוד לי עם מולטימטר? תודה רבה

• 1 תגובה
    • 631 צפיות
  15. אהלן אני מתכוון להתקין את הטוניק בקרוב, ויש לי שאלה הוא בא עם פוטנציומטר להרכבה בפאנל האחורי מול סלוט המאורר סטוק שיש לי כרגע מבוקר על ידי לוח האם ומסתובב במהירות משתנה בהתאם לחום האם עם הטוניק אני אצתרך לקחת עלי את התפקיד הזה של הלוח ולכוון את המאוורר ידנית? ממש לא נראה לי... אז בשביל מה הפוטנציומטר הזה? (אני מניח שזה תופס גם על הBT VX החדש שסיקרו פה - גם הוא בא עם פוטנציומטר)

• 10 תגובות
    • 631 צפיות
  16. סוף סוף.. קילבתי אותו!!!!!!!!!! AMD athlon64 300 Xp-120 עם מאוורר Thunderblade 120MM והמעבד במנוחה על 43 מעלות +-!! יש לי מאוורר 120 מ"מ שמוציא אוויר אחד מקדימה 80 שמכניס. מארז chenbro הט"מ של הלוח היא 29.

• 2 תגובות
    • 631 צפיות
  17. אני יכול להגיע בערך עד ל 900MHZ אבל אז הוא כבר עושה בעיות, הדלקתי את הלינוקס ב 850MHZ והכל עבד מושלם את הווינדוס אני מעלה רק ב700MHZ, יותר הוא לא נותן לי. יש את הפס הזה שכאילו הוא עושה שם LOAD, אז שם אחרי כ 10 פעמים שהקו זז הוא עושה RESTART. מה אני יכול לעשות ?? נ.ב המעבד עכשיו ב 700MHZ IDLE 34 FULL LOAD 44~ אני יכול גם להעלות את המתח עד ל 1.85 אבל בנתיים הוא יציב ב 1.65

• 9 תגובות
    • 631 צפיות
  18. עכשיו הוא 2.777 איזה טמפ` היא מסכונת לחיי המעבד ?

• 3 תגובות
    • 631 צפיות
  19. הייתי מעוניין לפחות לראות את זה במציאות, ואולי גם לקנות (אם כי המחיר בשמיים יהיה). מדובר בקירור מבוסס מים, ואלקטרוסטטי, לא משנה איך זה פועל וכו', מה שכן חשוב שגם אם יש לכם מעבד QX9770 לדוגמא שפולט 130W ועשיתם לו OC מאוד רציני ועכשו הוא רץ על איזה 4.5 ג'גיה הרץ וכו', עדיין הטמפרטורה תשאר נמוכה יותר מכול קירור מים אחר, וכול קירור אויר שיש בשוק!! הביקורות של המוצר מאוד טובות. יש איזו שהיא דרך להשיג מוצר באיכות כזאתי בארץ?

• 2 תגובות
    • 631 צפיות
  20. Started by amisha,

עשית OC במעבד הנ"ל ללא שינוי מתח (המתח הוא דיפולט 1.525V) ובטמפ' של המעבד עלתה ל 37 מעלות ב IDLE , ב LOAD עדיין לא בדקתי :-\ , עליית המהירות : 2.4GHZ - ל - 2.53GHZ מהירות ה FSB 860 אני עם הסינק המקורי של אינטל 1.האם הטמפ' האלו נורמליות ? 2.מה הם המגבלות בטמפ' ? 3.עד כמה אני אצליח להגיע בטמפ' כאלו ??(הערכה גסה)

21. ?? אצלי לאחר שעה עבודה מגיע ל30-31 מעלות. אני יעדכן לכמה זה מגיע לאחר יותר שעות.

• 9 תגובות
    • 631 צפיות
  22. Started by dani9998,

יש לי מעבד עם קירור Zalman 9700NT + Amd 64 +3200 2ghz @ 2.3GHZ nForce GA-K8-SLi ו 2 סטיקים של זכרונות 512MB במהירות 200MHZ (לא עשיתי להם OVERCLOCK הורדתי את המכפלה,209MHZ אם זה משנה) אז העלתי את הBUS ל 230MHZ,והמערכת יציבה(עשיתי בדיקה עם S&M הורדתי את המכפלה של ה HT LINK ל4 ושל הזיכרון ל 1.86 אם אני לא טועה. ואם אני מעלה ל240MHZ המערכת מתחילה להתקע אחרי הPOST או לפני שנכנס לוינדוס.. מה אני יכול לעשות כדי להעלות את הבאס יותר?להעלות מתח? להוריד את המכפלות? אין לי מושג .. עזרה בבקשה תודה מראש

• 1 תגובה
    • 631 צפיות
  23. Started by er0101,

קניתי לאחותי Silentboost k7 לאת'לון +XP2500 אחרי שהוא הגיע ל72 מעלות עם Vantec aeroflow. שמתי משחה תרמית של Arctic silver5. קראתי Review שבעומס קיבלו 45 מעלות. אני מקבל 48-55 עם תוכנה לקירור המעבד (cpuidle) ואני מפחד לבטל אותה כי הטמפ' גבוהה מזאת שבReview. חוץ מזה מעצבן אותי שאני עובר את ה50 מעלות אחרי שהשקעתי 180 שקל היום! רציתי לעשות אוברקלוק אבל אני מפחד לבטל את הcpuidle אפילו... אפשר לעשות משהו כדי להגיע לטמפ' יותר נמוכה? ד"א- היא משחקת משחק רשת די קל ולא משחק כבד שאמור להעמיס על המחשב ולגרום לו להתחמם. מחכה לדבריכם ???

• 5 תגובות
    • 631 צפיות
  24. Started by shemiraz,

איך אפשר לדעת מה ה rpm במאוורר של הכרטיס הנ"ל? ניסיתי את הriva לא מראה rpm רק אחוזים ולדעתי הקריאה שם לא נכונה,הכרטיס מרעיש מידי ויש שם גם אפשרות לשליתה על מהירות המאוורר שגם לא עובדת לי ...

• 3 תגובות
    • 631 צפיות
  25. אני זקוק לעזרה ( חומר על אוברקלוקינג למעבד אינטל ) אני אומנם קראתי הרבה איך לעשות אוברקלוקינג ל AMD (מעבד) אבל לא ממש הבנתי איך אני עושה אוברקלוקיגנ לאינטל שמעתי שצריך לקצר את הרגליים או משהוא אבל לא ממש הבנתי בדיוק למה התכוונו אודה למי שיוכל לתת לי הכוונה לקישור עם הסבר או מדריך אבל בבקשה אם אפשר אז לא באנגלית אז תודה רבה למי שיעזור לי ... כי זה מאוד חשוב לי יש לי אינטל פטנטיום 700 ומשהוא והוא עובד ממש חרא ולא אכפת לי לקנות צלעות קירור חזקות אבל לא לקנות מחשב חדש אני רוצה קצת להמהיר אותו כי הוא עובד לי חרא ... יש תמורה גדולה לעוזרים ... תודה ScOrPiOn-m1 צרו קשר כאן או באיימיל a_shvarz@hotmail.com או באיציק שלי 93502490 נ.ב מצטער על הנושא של האשכול הקודם לא ידעת…

• 1 תגובה
    • 631 צפיות

דיונים חדשים בפורומים