עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. צהריים טובים, יש לי את המפרט הבא: Sempron 2800+ AM2/ 512x2 DDR2 667 mhz TwinMOS/ Gigabyte GA-M55plus-S3G מישהו יכול להגיד לי עד איזה תדר בערך אפשר להגיע איתו בקירור סטוק? תודה. http://valid.x86-secret.com/show_oc?id=139220

• 3 תגובות
    • 535 צפיות
  2. אני משתמש באטאי טול וכל פעם שאני מפעיל את המחשב מחדש הוא מעביר לי את הocשל הכרטיס מסך למהירויות בסיס שלו.... איך אני קובע שכל פעם האוברקלוק ישמר ויעלה אם המחשב??? תומר בכר

• 3 תגובות
    • 500 צפיות
  3. Started by megaraban,

אני רוצה לקנות מחשב ואני רוצה להשתמש בקירור מים.... אף פעם לא התנסתי בהתקנת קירור מים אבל ראיתי מערכות שעובדות על זה. יש לי תקציב של כ600 שח ואם אני יראה שזה לא יספיק אני ינסה לגרד עוד כמה מאות... כרגע חשוב שזה יהיה למעבד ואם אפשר אולי גם לכרטיס מסך למרות שנראה לי שזה לא מספיק, תודיעו לי לגבי זה. אני יקח מעבד I5 2500K ואני יהיה עם מארז NZXT Phantom תודה רבה לעוזרים

• 3 תגובות
    • 779 צפיות
  4. Started by opelo,

חשבתי קצת להמהיר את המעבד AMD 5200+ DC דרך ה BIOS . יש לי קירור מתאים ואני לא מעוניין בהמהרה מטורפת ( אולי 10-20% ). אז השאלות למבינים בתחום הם: כשאני מעלה את תדר המעבד האם יש צורך להעלות את תדר הבאס? האם יש צורך לשנות את המתחים? כשניסיתי להעלות רק את התדר ההודעה בביוס התחלפה ב: " מתח המערכת אינו אופטימלי". איך אני מגיע למתחים אופטימליים?

• 3 תגובות
    • 491 צפיות
  5. Started by matanshomron,

המעבד שלי..מגיע לחום..מטורף 90~לפעמים 100 בדקתי בתוכנה וזה כנראה נכון כי המחשב שלי לפעמים מתכבה מעצמו ועושה מין רעש כזה .. שאני פותח אותו..שוב והוא אומר לי שהמעבד חם מידי.. עכשיו שמתי מאווורר ביתי..פתחתי את המארז שמתי את המאוורר בצד.. אבא בתוכנה זה עדיין מראה על 90:(~100 אבל הוא לא מתכבה..יותר.. למה זה עדיין מראה ככה..

• 3 תגובות
    • 470 צפיות
  6. Started by Yehazkel,

יש לי מאורר ואני רוצה לחברו עכשיו עשיתי כמו במדריך שלכם אבל נתקלתי בכמה בעיות: 1. אומרים לחבר את החוט שיוצא מין הספק לכונן פלופי ולקחת רק את החוטים השחור והאדום אבל יש לי שני שחורים 2. עם אותו חוט הנ"ל היציאה שלו היא 4 פינים אבל היציאה במחשב היא 3 לאיזה 3 פינים לחבר? בתודה, יחזקאל

• 3 תגובות
    • 689 צפיות
  7. Started by SUB-ZIRO,

קודם כל אני חשד בעניין הזה לכן יש לי שתי שאלות של מתחילים 1 אם אני מחבר מאווררים למחשב אז הטמפרטורה תרד ומה עם המהירות נתונים תגדל גם בהתאם או שצריך לשנות הגדרות מסויימות? 2 אם כן צריך לשנות איפה משנים? הבנתי שזה צריך להעשות דרך הביוס אבל תחת איזה קטגוריה?

• 3 תגובות
    • 582 צפיות
  8. Started by AMD-Z,

רציתי לעשות איזה אוברקלוק נחמד של 25 מה"צ לליבה של הספיר שלי. זה אפשרי בכלל? כי שמעתי של9500 פרו יש נעילה! ואם כן, נראה לכם שכדי להסתכן עם הקירור המקורי של ספיר?

• 3 תגובות
    • 520 צפיות
  9. יש לי ATi Radeon 9200SE (200/166) @ (250/210) ועכשיו שאני משחק נגיד HL2, או NFS:C זה עושה לפעמים ריבועים כאלה מחורבשים תמונות: http://img444.imageshack.us/img444/2985/d1trainstation050013pt6.jpg ולא, זה לא אמור להיות ככה. http://img170.imageshack.us/img170/3519/d1canals070001be0.jpg *הקפתי בשתי התמונות באדום את מה שדיברתי עליו, אם לא שמתם לב מישהו יודע למה זה קורה? וכדאי לעלות עוד מהירות Core ו Memory? אין לי קירור על הזיכרון, רק פסיבי קטן כזה :-\ . תודה רבה לכל העונים.

• 3 תגובות
    • 418 צפיות
  10. Started by oamir1,

א. האם הגיוני שזה החום של ההארד דיסק שלי והאם זה בסדר ב. המאורר (Chassis) הוא מאורר מארז, למה הוא לא פועל על 3000 או יותר? [attachment deleted by admin]

• 3 תגובות
    • 488 צפיות
  11. Started by swampfrog,

אם זה ניתן עיזה חברה מיצרת את הקרטיס ati,saphire',fic ועוד...

• 3 תגובות
    • 583 צפיות
  12. Started by Ghosthunter,

http://arc.aquamark3.com/arc/arc_compare.php?compareRunID=1887486888 13.5 אלף!#!@#!#!@# איך מה הוא גאון או משהו? אני לא מצליח לעכל את זה האם זה המחשב המהיר בעולם או שאולי אני לא רואה טוב(1 בלילה)

• 3 תגובות
    • 585 צפיות
  13. Started by Monopoly,

טוב אז החששות הרבות שהיו לי לפני מעבר לקירור מים אכן התממשו, אומנם לא בנזילה כמו שחששתי אבל המשאבה פשוט מתה. המעבד הגיע ל100 מעלות וצעק "הציליני נא הציליני נא" לכמה דקות. מקווה שלא נעשה נזק. רכשתי את הקירור ב ksp לפני כ 9 חודשים (!!!!!!) אלך אליהם ביום ראשון וכאן מגיעות השאלות שלי בעצם: האם יתנו לי קירור חדש על המקום? קודם ידברו עם קורסייר ואז יתנו לי חדש? האם אפשר לדרוש איזשהו פיצוי על ה"נזק" למעבד? תודה ושבת שלום מלאה באוויר קר

14. Started by B@Kss,

ערב טוב. יש ברשותי כרטיס מסך Gainward GTX 260 שבמקור מגיע עם 2 מאווררים שכנראה לא כ"כ מספיקים לו.. התקנתי אתמול GTA 4, הוא רץ על ההגדרות כמעט הכי גבוהות כרבע שעה חלק מאוד, לאחר מכן המשחק מתחיל להתקע, כמו שאני מבין החוליה החלשה במערכת היא הכרטיס מסך שמתחיל לרתוח. כשמפעילים את המחשב הכרטיס מסך מריץ כנראה בדיקה כלשהי ומפעיל את המאווררים לעוצמה מקסימלית לכמה שניות.. השאלה שלי האם אפשר איכשהו להפעיל אותם בזמן המשחק. משחקים אחרים עוד לא יצא לי לנסות כי רק אתמול הרכבתי את המחשב.. המאווררים במארז מכוונים על המקסימום והחוטים מסודרים טוב מאוד ככה שאין חוט שמפריע לאוויר לזרום כמו שAntec תכננו. איזה תוכנות קיימות שיכולות להראות לי את הטמפ' (של המעבד, כ.מסך וכו') האם OC (של ה…

• 3 תגובות
    • 648 צפיות
  15. Started by bebers,

יש לי את ה 3800 X2 AM2 של AMD שמתי לב והסבירו לי שהוא בשביל למנוע התחממות ולנצל את הביצועים טוב יותר משנה לבד את הכפולות של המעבד (MULTIPLIER) בין X5 ל-X6 עד X10 ובכך משתנה גם תדר העבודה של המעבד בין 1000MHZ ל- 2000 MHZ זאת טכנולוגה חדשה שקיימת בAMD מישהו פה יכול להסביר לי טיפה יותר על הטכנולוגיה הזאת ומה היתרונות שלה בדיוק? ומשהו שעולה לי בראש ונראה לי מוזר.... איך אפשר לעשות אוברקלוגינק למערכת ששולטת לבד בFSB בכפולות מעבד ובמגה הרץ? הרי אם אני יעשה אובר הוא שוב ינצל למשל רק 100 ובמקרה הצורף ינצל 2000 הוא יודע לבד לקחת גם את התדר שנוצר אחרי האובר ולנצל אותו בשעת צורך?

• 3 תגובות
    • 432 צפיות
  16. Started by unknown,

לפי מה שהבנתי עד עכשיו אוברלוקינג זה אומר לגרום לרכיב מסויים במחשב(מעבד, כרטיס מסך, הרדיסק...) לעבוד מעבר ליכולת הטבעית שלו ובכך לגרום לו להתחממות יתר שנמנעת ע"י קניית מאוורר טוב. מה שלא הבנתי זה איך עושים את זה?

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  17. שלום לכם , ברצוני לקבל מידע אודות שתי מאווררים למעבד.. האחד - Thermaltake Extreme 3 in 1 Cooler - POLO 735 השני - THERMALTAKE Spark 7plus ברצוני לדעת איזה מאוורר יהיה טוב יותר ומותאם יותר למעבד שליי.. (פנטיום 4 2.0) המעלות שלי במחשב כעת הן: במעבד - 51 במנוחה בלוח אם - 30 במנוחה. תוכלו לומר לי האם ההשפעה תיהיה רצינית והמעלות ירדו בצורה משמעותית כי אני מעוניין לבצע אוברקלוק. דרך אגב אני מבצע את הרכישה דרך האתר - http://www.noacomp.co.il ואני מעוניין לקבל חוות דעת עליו.. לפי מה שראיתי הם זולים בכמה בכמה דברים מפנדס והמשלוח שלהם זול ומהיר. בתודה, אביב

• 3 תגובות
    • 456 צפיות
  18. Started by mt_nro,

אני מתכנן לעשות OC ל7600GT ורציתי לדעת האם ספק ג'נרי יכול להשפיע גם אם אני לא נוגע במתחים??

• 3 תגובות
    • 775 צפיות
  19. אני עושה מודינג ואני עדיין לא החלטתי איזה מאווררים לשים במארז חשבתי על 2 אפשרויות אפשרות 1: 2מאווררים 80מ"מ מקדימה מכניסים אוויר 2 מאווררים 80מ"מ מאחורה מוציאים אוויר 1מאוורר 120מ"מ בגג מוציא אוויר אפשרות 2: מאוורר 120מ"מ מקדימה מכניס אוויר מאורר 120 מאחורה מוציא אוויר מאוורר 120 בגג מוציא אוויר מאוררים ה 120מ"מ יהיו המאווררים האלה": http://www.thermaltake.com/accessories/dcfan/led/thunderblade120.htm שעולים 66 דקל בפנדס והמליצו לי שהם טובים וה 80 מ"מ אני חשבתי על המאוררים האלה: http://www.thermaltake.com/dcfans/35drivebay/a1873.htm ה80 מ"מ האלה טובים? איזה מהאפשרויות יותר טובה? ואיזה עוד כדאי לשקול? תודה,טל

20. היי אנשים הרכבתי את החלקים הנ"ל: I5 750 box EVGA P55 SLi with LOTES Corsair dominator 1600mhz CL8 4GB kit Corsair 400cx PSU הרכבתי אותם מחוץ למארז עם כרטיס מסך PCI 5200 - אני מחכה להזמנה של כרטיס מסך ו-Thermalright True120 Black. עכשיו כשהכל בהגדרות ברירת מחדל, אחרי לחיצה על כפתור CLR CMOS הטמפ' ב-Memtest היתה באזור ה-54 מעלות. עכשיו שמתי את הזיכרון על 1600 מ"ה, זה הוריד את מכפלת המעבד ל-19 והוא במהירות 3042mhz. העלתי את מתח הזיכרון ל-1.65v לפי הגדרות היצרן, וזהו את מתח המעבד השארתי כמו שהוא 1.125v כמדומני. הטמפ' קפצה ל-89-92 מעלות ב-Memtest. ניסיתי לשים באס על 200 כך שהזכרון על 1600 מ"ה, מעבד עם מכפלה 15 כך שהוא ב-3000mhz, ולקבוע שוב 1.65v ו-1.125v. הטמפ' באז…

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  21. Started by lirancoh85,

שלום לכולם, הצלחתי להמהיר את המעבד ל 3.4 (425X8ׂ), המערכת כרגע יציבה והשינוי היחידי שעשיתי במתח היה לשנות את המתח של הזיכרון מ1.8 ל 2.2 מעבר לזה אני לא יכול להתקדם, אם אני מעלה ל 3.6 הוא רושם לי שאני צריך לשנות את ה CPU CONFIGIRATION עוד דבר מוזר זה ש SPP צ'יפ עומד על 82 מעלות במנוחה (85-87) במאמץ. איך אני יכול להתקדם מכאן ? והאם 82 מעלות לצ'יפ זה מוגזם ? מפרט : intel e8200 xfx nforce 680i lt sli gigabyte hd6950 1gb pny 2gb x2 ddr2 800mhz g.skill 1gb x2 ddr2 800mhz fsp everest 700w arctic freezer pro 7 תודה מראש

• 3 תגובות
    • 816 צפיות
  22. Started by atomic rooster,

היי. אני מחפש מאוורר לסוקט AM2. לא מחפש משהו מעבר ל70 שקלים לצורך העניין. (אני לוקח בחשבון שאני אפרד מהמעבד (Athlon) עוד שנה וחצי-שנתיים) בחנות שאני מחפש בה יש את הקירור של OCZ במלאי במאה ש"ח. הוא עולה מעט יותר מהקירור של ארקטיק (70 ש"ח). האם זה מצדיק את המחיר? הOCZ יעשה את העבודה ? אין לי כוח להזמין ולחכות אז אני שוקל לקחת כבר את הOCZ. תודה מראש.

• 3 תגובות
    • 802 צפיות
  23. Started by igt,

חיברתי בטור - ה+ לנגד האמצעי ומהצדדי ללוח. אבל משום מה המאוורר לא מגיע ליותר מ5000 במקסימום [רגיל זה 7000] . אם אני עוקף את הפוטנציומטר[ מקצר בין החיבור האמצעי לצדדי] אז הוא מתחיל לפעול ב7000 כמו שצריך ... ומדדתי את ההתנגדות והיא 0 במצב של מקסימום - אז למה זה לא נותן לי את כל הכוח ???

• 3 תגובות
    • 665 צפיות
  24. שלום. הנה פרטי המערכת: Intel Core i5 750 Gigabyte GA-P55-UD3 Patriot 2x2GB DDR3 1600 CL9 Radeon HD5870 Sony Optiarc AD-7240S Samsung F1 1TB HD103UJ Thermaltake Max4 N0023SN Antec Three Hundred SeaSonic SS-650HT ה-כ-ל בקירור סטוק. ואפילו כיביתי את המאוורר העליון של המארז כי הוא גרם להמון רעש. אז מהן הטמפרטורות המומלצות לכל רכבי המערכת? כולל טמפ' מארז. תודה מראש!

• 3 תגובות
    • 868 צפיות
  25. וזה המאורר היחיד שיש לי במארז. מה אתם אומרים?

• 3 תגובות
    • 571 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.