אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,125 דיונים בפורום זה
-
-
היי לחברי הפורום התקנתי לא מזמן מאוורר נוסף לקירור בחלקו הקידמי של המארז. התקנתי אותו בצורה כזו שיכניס אוויר לתוך המארז ובחלקו האחורי ישנו מאוורר שמוציא אוויר אך נתקלתי במספר אנשים שאמרו לי שזה לא טוב ושיש להתקין גם את המאוורר הקידמי כך שיוציא אוויר שמעתי על לפחות אחד שנשרף לן מעבד בגלל זה. מעוניין בתגובתכם ותומרו לי איך הדרך הטובה והנכונה ביותר להתקינו תודה
-
- 3 תגובות
- 422 צפיות
-
-
אנשיםפ מה נישמע? יצא גירסה חדשה וטובה מאוד כנראה ללוח הK8NF-9 והיא מתקנת את כל הבאגים כעת התיזמונים פועלים ואומרים שהיא ממש טובה מה דעתכם?
-
- 3 תגובות
- 681 צפיות
-
-
אוקיי אז המצב הוא כזה ,אני מתעצל לרשום מפרט מדוייק אז הכל בתמונה. השאלה לכאורה פשוטה: כרגע עוד לא הספקתי להחליף משחה בכרטיס ( 7800GTX מתוצרת ג'יגהבייט ) ואני מניח שאני אעשה את זה מחר... יש לי את הNV5 SILENCER של ה6800ULTRA ה"ישן" שלי... אני רוצה להתקין אותו על ה7800 ונראה לי שזה גם יתאים. מישהו ניסה להתקין סיילנסר של 6800 על 7800?? : אגב אני עם ספק די מעפן של TT שנותן 18A ב12V... יכול להיות שעם ספק אחר הכרטיס יגיע יותר רחוק? (למרות שגם התוצאה הזו נראית לי לא רעה ) הלוח, דרך אגב - DFI ULTRA-D 702-2 עריכה : בתמונה הCPU-Z מזייף, המתח למעבד הוא 1.616V - דרך תוכנות אחרות רואים מתח נכון. [attachment deleted by admin]
-
- 3 תגובות
- 615 צפיות
-
-
למעבד פנטיום 4 2.8 ג'יגה לא פרסקוט הקיצור אני חשבתי משהו בסביבות ה200 300 ככה סיילנט טוואר ביג טייפון זלמן חוץ מה XP למיניהם כי הם לא באספקה של החנות וצריכים להזמין אז אין לי כוח..
-
- 3 תגובות
- 479 צפיות
-
-
שלום, המחשב הישן שלי (מלפני 3 שנים) הוא Athlon 1700+ AMD השבוע בדקתי וראיתי שהטמפ' של המעבד ב-idle היא 60 מעלות !! ניקיתי את המאווררים וצלעות הקירור של המעבד והוצאתי מלא אבק אבל הטמפ' לא ירדה (אפילו לא במעלה אחת...). שמתי מאוורר ביתי בינוני מול המארז הפתוח והטמפ' ירדה ל-50 מעלות, זה עדיין נורא גבוה (וברור שזה היה רק משהו זמני לנסיון). מישהו יודע מה הטמפ' הנורמלית של מעבדים כאלה ב-idle ? הטמפ' הזו מסוכנת למעבד? הוא יכול להשרף? או שהוא יסחב ככה גם עוד כמה שנים. אני לא רוצה להשקיע במחשב הזה הרבה כסף כי הוא כבר די ישן, אבל מצד שני הוא עונה על הצרכים של אח שלי ממש ממש טוב (אינטרנט ו-office בעיקר) אז אין ממש סיבה לזרוק אותו לפח ולקנות חדש. אז בעצם אני מחפש הצעות לפתרון הבעיה, ב…
-
- 3 תגובות
- 664 צפיות
-
-
קניתי את המעבד ויש איזה בעיה בחלק אחר שקניתי ככה ששבוע אני עם המעבד בקופסה (המקורית... לא מורכב) ככה שאני יכול לבדוק איזה סטפינג כדאי לי... מה שיש לי כרגע זה: ADA3200DAA4BP LBBLE 0521GPMW Z713576F51493 שווה משהו בOC או כדאי להחליף ? אם כדאי... אז לאיזה ? הלוח אם הוא DFI LP NF4U-D והזכרונות... טוב בינתיים אין זכרונות לOC אבל הם בתכנון... ד"א... קירור סטוק... אין לי משהו מיוחד כרגע... תודה
-
- 3 תגובות
- 504 צפיות
-
-
מה זה מה מי זה מי (חזק חזק) חח לא סתם צריך זיהוי בטמפרטורות יש רעיונות למישהו זה מה שאני חשוב 1-לוח 2-מעבד 3-אין לי מושג ולמה זה מינוס? 4-אין לי מושג 5-אין לי מושג 6-הארד דיסק [attachment deleted by admin]
-
- 3 תגובות
- 719 צפיות
-
-
-
היי הטמ"פ של הכרטיס מסך שלי היא: 57C ונראה לי שזה מוגזם.. הכרטיס מסך שלי הוא: nVIDIA GeForce 6200 TurboCache PCIE מה אתם אומרים? הטמ"פ בסדר? מה הטמ"ם המומלצת לכרטיס הנ"ל? ואיזה קירור מתאים ומומלץ לכרטיס הנ"ל? תודה רבה לכם מראש..
-
- 3 תגובות
- 520 צפיות
-
-
שתי שאלות ADATA DDR400 512MB כמה אתם חושבים שאפשר? כרגע הם על 3-4-4-8 ולא ממש מצאתי בביוס גם איפה משנים את זה רק מצאתי את המתח שלהם מישהו יכול לעזור?
-
- 3 תגובות
- 533 צפיות
-
-
שלומות חברים. אני חייב עצה מאנשים מומחים ועם ניסיון. באמת שתגובות של כל מיני ילדים שרק קראו ביקורות "אחי זה קירור טוב ! תקנה מומלץ בחום!" שרק נועדו להוסיף +1 למונה ההודעות שלהם שמסתבר שאין להם מושג בכלל איך ההתקנה של הקירור והאם זה דורש סיבוכים כמו פירוק הלוח והסוקט.. ההמלצות ה"חמות" האלו של ילדים בלי ניסיון לא יועילו לי .. רק לחום של המעבד ולכן אני צריך טיפים מאנשים עם ניסיון לגבי ההתקנות השונות של הקירורים.. הרבה בזמנו המליצו לי על הביג טייפון, אחי קנה אותו וההרכבה הייתה כלכך מסובכת (פירוק הלוח + מסתבר שהמצמיד H היה גדול מדיי והיה צריך להשחיז אותו שיכנס בלוח) אין אני אומר שזה קירור חרא, להפף הוא חולל פלאים לפרסקוט אבל איך שזה נראה הוא דורש פירוק של הסוקט! אני מ…
-
- 3 תגובות
- 641 צפיות
-
-
שלום, שמעתי מאנשים שמומלץ לעשות לRadeon 9550 אוברקלוק, האם זה נכון? אם זה מומלץ, הייתי רוצה לדעת אם יש סיכון כלשהו? ובכלל כיצד עושים זאת?(בפירוט, אין לי שמץ של ידע בכל הנוגע לאוברקלוקינג) עוד דבר שלא קשור לנושא... הבחנתי לפני מספר דקות שהמאורר של הספק לא עובד, אני זוכר שלפני שבוע הוא עבד, אולי בטעות ניתקתי את החיבור שלו? (יש לו חיבור בכלל או שהוא פשוט התקלל?) תודה מראש.
-
- 3 תגובות
- 972 צפיות
-
-
יש לי כרטיס מסך Geforce 5500 FX, ואני בקרוב עושה לו OC ופתיחת צינורות. יש לי מעבד פנטיום 4 3.0 ו512 DDR 400. לאיזה כרטיס מסך של Nvidia בערך הוא ישתווה?
-
- 3 תגובות
- 519 צפיות
-
-
אני צריך לקנות גם דבק טרמי בשביל ה RAMSINKS או שיש כבר משהו שבא עם זה?
-
- 3 תגובות
- 585 צפיות
-
-
של ארטיק קולינג או איזה חברה אחרת?? כמו זה: סורי על ההודעה....הקירור הזה הסיליינסר 5....לא יודע איך הוא מתאים...אולי זה REV 3 או משהו כזה...
-
- 3 תגובות
- 579 צפיות
-
-
ב-ATI TOOLS אני רואה את כרטיסיית ה OVERCLOCKING. אבל לא מבין בדיוק מה לעשות ואיך לגעת ואיפה לו וכו' וכו' אשמח אם מישהו ינחה אותי. נ.ב. כדי גם לגעת ולשנות דברים שמחוץ לכרטיסיית ה- OC שמה? כי ראיתי כל מיני אפשרויות OPTIMIZATION ואחרות :
-
- 3 תגובות
- 503 צפיות
-
-
לקוח מוואלה דמיינו שיש לכם מחשב שהמעבד שלו רץ במהירות שעון של 7Ghz. סיימתם להזיל ריר? יופי. אז מסתבר שגם אתם יכולים לגרום למעבד פנטיום לרוץ במהירות מסחררת שכזו וכל מה שאתם צריכים זה מערכת קירור שמשתמשת בחנקן נוזלי. קצת קשה לדלות את הפרטים המדוייקים כיצד הוא עשה זאת, אבל בחור יפני פרסם בבלוג שלו הוכחות ל-OverClocking המוצלח שלו, שגרם למעבד לרוץ במהירויות שעון באיזור ה-7Ghz. ניתן להבין שהוא השתמש במעבד Pentium 4 670 Prescott אשר ישב על לוח אם מסוג ASUS P5WD2 עם שני כרטיסי זיכרון מסוג CORSAIR PC2-5400UL בעלי 512 גיגה בייט כל אחד. על המעבד הוא הרכיב מערכת קירור מיוחדת המשתמשת בחנקן נוזלי כדי לשמור את טמפרטורת הליבה של המעבד בתחום הנורמלי. התוצאה? המעבד רשם מהירות שיא של 7132.…
-
- 3 תגובות
- 710 צפיות
-
-
יש לי פאנל בקרה ואחד החחישנים נפגע. מישהו יודע מאיפה אני יכול להשיג חיישן? תודה
-
- 3 תגובות
- 409 צפיות
-
-
אהלן אני קצת מתמצע פחות או יותר באוברקלוק עשיתי למעבד שלי מ 2.4 ל2.8 . ואני רוצה לעשות לכרטיס מסך שלי 6600gt! עכשיו השאלה שלי איפה אני יכול לבדוק את הטמפקטורה של הכרטיס מסך (לא ראיתי בcpuz וב pc wizard ) וגם איזה אוברקלוק אני יכול לעשות לו (לאיזה כרטיס מסך הוא ישתווה ) ואם אני רוצה כן לעשות את האוברקלוק אני חייב לקנות עוד גוף קירור ?
-
- 3 תגובות
- 431 צפיות
-
-
היי, אני חדש באתר... יש לי כרטיס מסך GeForce 4 Ti 4200, והוא מתחמם נורא עם המאוור סטוק שהוא בא איתו. (בערך 75 מעולת!) תביאו לי בבקשה המלצות לקופי קירור טובים בישבילו, במחיר של עד 200 שקל. בנוסף רציתי לשאול פה, איך עושים OC לכרטיס שציינתי? אפשר מדריך או משהו כזה? האחריות נגמרה לי, והכטיס דיי ישן אז אני רוצה לעשות. ככה שאם אתם מביאים לי המלצה על גוף קירור מסויים, אז שיהיה טוב עם OC. תודה לעוזרים.
-
- 3 תגובות
- 408 צפיות
-
-
שלום לכולם קניתי כרטיס מסך ATI 9800 והוא מתחמם חבל"ז... , כשהמחשב לא עושה כלום ( אשכרה כלום , רק איי סי קיו פועל ) אפשר לטגן עליו דברים... במשחקים תוך כמה דקות הוא מגיע למצב שהמחשב מתכבה בגלל החום שם... קניתי מאורר 80 מ"מ ושמתי אותו בגב המארז בינתים שיכניס אויר ( עוד לא סגרתי את המארז , יעני את הדופן ) ועדין אותו דבר. עכשיו הרעיון שלי הוא לבנות מעיין "גשר" מתחת לכרטיס ( על רצפת המארז ) ועליו לשים עוד מאורר 80 מ"מ + לחתוך את הדופן ולשים שם מאורר 120 מ"מ או 2 של 80 מ"מ. חוצמזה , האם הספק כוח שלי ( 300 W ) יוכל לסחוב עוד מאורר אחד של 80 מ"מ + מאורר 120 מ"מ ( או פשוט 3 של 80 )? מה הנזק שיכול להיגרם מזה שהמחשב נכבה בגלל חום גבוהה מדי? האם מה שאני מתכוון לשים יספיק או שיש עוד פ…
-
- 3 תגובות
- 490 צפיות
-
-
אני מכין בלוק מים למעבד ואולי גם לכרטיס מסך, אבל בינתיים הבעיה שלי היא במעבד הבלוק שאני מתכנן דומה מאוד לWhiteWater (צירפתי תמונה) לבלוק יש כניסה אחת ושתי יציאות לי יש תושבת 754 ולפי מה שהבנתי, הבלוק הזה יושב על תושבות מסוג 939/940/754 בצורה אנכית, כלומר ככה: |@| |@| |@| ובשאר התושבת בצורה מאוזנת: @@@ (ה@ים זה המחברים) הבעיה היא שלא נראה לי שכדאי לשים בלוק כזה בצורה אנכית, זה לא נראה טוב, פשוט לא מסתדר לי מכיוון שאני בונה בעצמי את הבלוק אני יכול למקם את חורי העיגון איפה שאני רק ירצה, שישב בצורה אנכית או מאוזנת לפי בחירתי מה אתם אומרים, לשים אותו מאוזן או מאונך? ובקשר לרדיאטור - איך הסוויפטאק 2*120MM שמוכרים בפנדה לעומת הICE EXTREME? [attachment deleted by admin]
-
- 3 תגובות
- 502 צפיות
-
-
עשיתי OC למעבד שלי מ-3000 ל-3400 ע"י שינוי מכפלה מ-200X15 ל-227X15 עכשיו המעבד עובד בטמפ' טובה יחסית לפרסקוט במצב מנוחה המעבד על 47 מעלות בערך עכשיו שאני משחק אחרי כמה זמן המחשב עושה ריסט בדקתי ישר טמפרטורה בביוס והיא הייתה 58 מעלות והלוח אם הייה על 40 שזה סביר אני חושב שזה בגלל הספק שלי שהוא גנ'רי והוא 300 וואט חרא ספק כנראה אבל שהמחשב עלה שוב הווינדוס כתב "המערכת שוחזרה לאחר שגיאה חמורה" ממה אתם אומרים הבעיה מ-OC ? או בגלל הספק דרך אגב במפרט שלי הוא: intel p4 3000@3400 E ASUS P4P 800 E DELUXE RADEON 9600 XT 256 DDR GEIL 512X2 DDR MAXTOR 120 SATA והכרטיס מסך גם ב-OC בליבה במקום 500 זה 560 ובזיכרונות זה 350 במקום 300 ויש עוד 4 מאוורים במארז 2 קידמיים שמכניסים אווי…
-
- 3 תגובות
- 524 צפיות
-
-
שלום אני יודע שזה לא בדיוק הפורום אבל יש פה הרבה אנשים בעלי ידע בנושא מכירות וכו' ולכן אשמח אם מישהו יודע איפה אפשר לקנות חיישן טמפ' (עדיף של TT) תודה רבה
-
- 3 תגובות
- 638 צפיות
-