אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,125 דיונים בפורום זה
-
היי, המפרט בחתימה. אני מחפש קירור שקט עוד יותר למעבד שלי. אני כרגע עובד עם Vantec c7040. הוא היה שקט, אבל עכשיו הוא התחיל לעשות קולות רמים של גריסה. אני לא רוצה לקרוע את הכיס וגם לא לשבור שיאי OC חדשים. הכי חשוב לי הוא ש-ק-ט, ואחריו יכולת קירור (בגלל ה- OC שהמעבד נמצא בו ) נעזרתי המון בסטיקי עם טבלת ההשוואה בין כל כל גופי הקירור (וגם קראתי ביקורות ברשת), והגעתי להחלטה לקנות AeroCool EXTREME Cpu Cooler שיש בחנות הדובים ב- 110 ש"ח, אבל אני מעמיד את ההחלטה לפניכם לייעוץ והכוונה לפני הקנייה עצמה. אנא חוות דעתכם. האם פיספסתי משהו, או שאני יכול להמשיך עם תהליך הקנייה ? הנה קישור: http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_934_1326&products_id=7760 תודה HF
-
- 23 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
GA7VAXP AthlonXP 2000 SAMSUNG 256 333MHZ gigabyte Geforce5700 128MB - לא מוחלש על המעבד יש מאוורר AMD מקורי. מעבד ב47 מעלות במנוחה- 55 בערך במאמץ מארז ג'נרי עם ספק ג'נרי שיש לו 3 מאווררי 120, אחד בחלק האחורי ליד המעבד, אחד למעלה בין הסידירום והספק ואחד למטה בפאנל הקידמי. כמה אחוז בערך אפשר לסחוט ממנו, (צריך לדעת האם שווה בכלל להכנס לזה) מוכן לבזבז קצת על קירור המעבד..גם ככה המאוורר שלא לפעמים מקרטע..חושב שאוכל לתקצב אמצעי קירור עד כ300-350 ש"ח בשביל האוברקלוק..הכי חשוב זה בכמה אחוז בערך יהיה שיפור..כי אם זה לא הרבה אז מעדיף שלא להשקיע כסף על זה. רציתי לקנות בזמן הקרוב ADATA 256/512 ולהוסיף לסמסונג..פשוט לא יוצא לי להכנס לKSP. ושאלה אחרונה, על הלוח אם ליד המעבד יש עוד מאוו…
-
- 2 תגובות
- 518 צפיות
-
-
המחשב הוא : amd 64 3200 socket 939 Compucase 6A21-400 Black (Hec 400LDT) Gigaybyte GA-K8NF-9 nForce4 4X socket 939 Albatron Geforce 6600GT PCI-e 128Mb השאלה שלי היא איזה זיכרון עדיף בתקציב של אלף שח 2 זיכרונות 512 3200 , זיכרון אחד 512 4000 , זיכרון אחד 512 3200 אבל איכותי של ocz לדוגמא שעולה 800 שח או 2 זיכרונות 256 4000 הלוח אם תומך בדואל . קיצר איזה זיכרון (גודל , חברה ומהירות ) יתן לי תביצועים הכי טובים אם אני מתכנן אוברקלוקינג קטן ואם אני לא מתכנן אוברקלוקינג.
-
- 1 תגובה
- 517 צפיות
-
-
אחים שלי יש לי כרטיס מסך Geforc 4 mx 440 64 mb תגידו אני יכול לעשות OVERCLOCK ולהגדיל קצת את הביצועים..ואם כן אז בכמה?
-
- 10 תגובות
- 671 צפיות
-
-
שלום חברים. אני מחפש מדריך עם תמונות אשר יעזור וידריך אותי בשלבים של הכנת המערכת.אשמח לקבל קישורים בפורום אשר יתנו לי מידע נוסף בנושא. ד"א ערכתי חיפוש בפורום אך החיפוש לא העלה דבר... תודה רבה ולילה טוב...
-
- 2 תגובות
- 477 צפיות
-
-
שלום קניתי לפני כחודש מחשב ובו לוח של אביט av8 3rd eye וקיבלתי איתו את ה- uguro clock. אני שם לב שהמעלות במחשב די בסדר... במנוחה המעבד בערך 34 מעלות. אך כשאני רק מפעיל תוכנה קטנה, אחרי שהמחשב היה במנוחה, פתאום המעלות קופצות ל-39-48 מעלות בערך, תלוי מה אני מפעיל! ד"א- במאמץ המעלות של המעבד עומדות על 58 הכי מקסימום שראיתי.(אני עם קירור סטוק) אז יש לי כמה שאלות: 1) האם המד טמפרטורה מזייף? למישהו יש את אותו הלוח? איך פתאום המעלות קופצות ב5 מעלות תוך כמה שניות! יש אולי הסבר הגיוני? 2) ב-u guru clock יש עוד נתונים. רציתי לשאול מה זה:pwm? 3)כתוב גם את המעלות ב-sys/ מה זה sys? זה פשוט המעלות בתוך המארז? 4)אני רואה שכתוב גם את ה-rpm של מאוורר אחד שנקרא: NB, האם הכוונה פה ל-north …
-
- 1 תגובה
- 489 צפיות
-
-
יש לי מאורר על המעבד. והוא רועש. עד מאוד. ונשבר לי הז*ן מהרעש, אז אני הולך בשמחה ובששון לקנות לי מאורר חדש. : הייתי רוצה לדעת אם המאורר הזה, Zalman CNPS7000B-AlCu Cooler for PIV/AMD, יתאים לי ללוח אם, שאני לא אצטרך לחתוך פה ושם. ברשותי מעבד ברטון 2500+ מעבד ABIT NF7-S2 והאם יש המלצות למאורר טוב יותר? תודה
-
- 6 תגובות
- 480 צפיות
-
-
קבלתי הצעה לקנות את הZALMAN CNP7700-CU ב300 שח או את הThermaltake Extreme VOLCANO 12 ב165 שח. קישורים: http://www.zalmanusa.com/usa/product/view.asp?idx=145&pr_name=cnps7700-cu http://www.thermaltake.com/coolers/volcano/rs/a1745.htm
-
- 6 תגובות
- 512 צפיות
-
-
אז ככה רכשתי את ה-Volcano 12 אם המחשב החדש החנות הירכבה לי אותו, עכשיו מה שקורה שהוא עובד כל הזמן על 5500 Rpm ולא חושב כמה אני מסובב את השולט מקדימה הוא נשאר על אותו מהירות למרות שהכל מחובר כמו שצריך, מה אפשר לעשות בעניין?! תודה ענקית לעוזרים,
-
- 6 תגובות
- 543 צפיות
-
-
אני רוצה להחליף את הקירור לATHLON XP 2500 שלי לקירור טוב שלא ירעיש הרבה ובגלל זה אני מוכן להשקיע עד 300 שקל בגוף קירור טוב ולקנות מאוורר רגיל שלא עושה הרבה רעש. חשבתי אולי על הThermalRight XP-120 אבל אני לא בטוח אם הוא מתאים כי רק במקום אחד ראיתי שהוא מתאים אז אם מישהו יודע שזה יכול להתאים אז שיגיד לי או שתתנו הצעות לגוף קירור טוב במקומו ומאוורר לא רועש. תודה.
-
- 21 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
החלטתי ללכת על הפרויקט של לבנות בלוק ולא לקנות. התכנון הוא כניסה במרכז ושתי יציאות בצדדים. עכשיו יש לי כמה שאלות: 1. האם המידות שבחרתי יהיו טובות לסוקטים 478, 754 ו-939 בהנחה שהפרספקס מעל יהיה מה שישתנה בהתאם לחורים של כל סוקט? 2. האם העיצוב טוב או שכדאי להוריד/להוסיף צלע, להגדיל/להקטין את הצלעות המרכזיות, לשנות את הרווחים ביניהן, להסיר את הצלע האמצעית מהמרכז או בכלל הסידור שלהן? 3. עובי הבסיס הוא 3 מ"מ וגובה תעלות המים הוא ס"מ1 זה בסדר או שצריך פחות/יותר? עוד הערות והצעות ייעול יתקבלו בברכה, תודה לכולם! [attachment deleted by admin - 90 dayss]
-
- 9 תגובות
- 875 צפיות
-
-
התקציב עד 160 מומלץ שיהיה שקט אך לא מחייב ודי מקפיא תודה ניר
-
- 5 תגובות
- 489 צפיות
-
-
-
שלום! ראיתי שההיט סינק מאוד קרוב לראם בערך 1 ס"מ ממנו. עכשיו ההיט סינק מאוד חם ואני מפחד שהוא משפיע לרעה על הזיכרון ובכך גורם לכל הבעיות שיש לי במחשב..... :-\ אתם יודעים מה עושים במצב כזה? איך בודקים את הטמפ' של הזיכרון?(אין לי שם חיישן...)
-
- 4 תגובות
- 517 צפיות
-
-
שלום! במהלך הקריאה שלי בכמה כתבות הבחנתי שמתייחסים לאיכות הזיכרונות ולעמידותם בOC. יש לי זיכורנות גנריים. לא רשום החברה שלהם. CHIPIM כל הצ'יפים מצד אחד וגם גנריים של חברה לא ידועה. אז הבנתי מזה שניסיון הOC הכושל שלי לפני כמה חודשים נגרם מהזיכרונות הדפוקים. אז החלטתי לשנות יחס בין מעבד לזיכרונות הזיכרונות הם בDUALCHANNEL 400MHZ. כשניסיתי לשים על היחס הכי קרוב(6:5) יכלתי להגיע ל193. שזה פחות ממה שהם "רגילים". יש לי לוח אם EPOX 4SGM8I ממש דפוק. ביוס שהגיע ישר עם הלוח - ללא עידכון. אז אני רוצה שתסבירו לי על כמה דברים בביוס: יש לי בPC HEALTH ככה: auto detect Dimm\Pci CLK - enabled - מה זה? spread spectrum - enable - מה זה? cpu clock\speed - 200MHZ\2.8GHZ - אני יודע …
-
- 1 תגובה
- 502 צפיות
-
-
תודה! אה, ואיך מבטאים את זה? תירשמו באנגלית ד"א, אני חדש, באתי מפרש, מקווה להשתלב יפה
-
- 4 תגובות
- 602 צפיות
-
-
יש לי כרטיס 9600XT עם 256 מגה של powercolor (חברה לא מוכרת, מה לעשות)... הורדתי היום את התוכנה ATi Tray Tools והרצתי אותה שתמצא לי את המהירות המרבית של הליבה והזיכרון... לאחר בדיקה היא העלתה לי את הליבה מ-500 ל-536 ואת הזיכרון מ-200 ל-213... התוכנה אמרה לי שזה המקסימום שהכרטיס שלי יכול אפילו שהמעלות שלו קבועות על 26, בנוסף, לאחר ה-oc הרצתי את ה- 3DMARK 2005 ובאמצע כל המסך נהיה מטושטש, החזרתי ל-Deafults ועשיתי ריסטרט... עכשיו הכל בסדר, אבל מישהו מוכן להסביר לי למה הכרטיס עושה את הבעיות האלה, אפלו שהטמפ' שלו נמוכות יחסית.
-
- 5 תגובות
- 718 צפיות
-
-
השאלה היא כזו... יש לי 6800 אולטרה וקניתי מפנדה (שכרגיל דפקו ואתי) את הmaze4 לכרטיס מסך עכשיו לפי פנדה הוא מתיאם ל6800 אולטרה ונחשו מה הוא לא.... חח בכול מקרה הוא לא מתיאם כי צריך איזה חיבור של 4 ברגים ולא 2 כמו ב6800 הרגיל.. עכשיו שניכנסתי לאתר של dangerdan ראיתי שיש להם בלוק חדש של maze 4 ואפשרות לחבר אותו עם 4 ברגים בתוספת של 2 דולר מישהו יכול להגיד לי עם אני צודק.. ואני מקווה שאחד שמבין כי חבל להזמין סתם.. אז מה אומרים הבלוק קרור הזה יתאים ל 6800 אולטרה שלי או לא?? http://www.dangerdenstore.com/product.php?productid=150&cat=48&page=1
-
- 1 תגובה
- 445 צפיות
-
-
חשבתי שבפורום הזה מישהו יוכל לעזור לי כי יש כאן התעסקות במאווררים. יש לי מחשב נייד של COMPAQ והמאוורר שלו משמיע רעשים שורטי-נפש בכל פעם שהוא עובד. האחריות של המחשב התפוגגה מזמן ואין לי ניסיון במחשבים-ניידים. מאיפה אפשר להשיג מאוורר למחשב כזה? אני לא רוצה ללכת ל HP (המשווקים) כי הם בוודאי ידרשו הון בעבור המאוורר (המקורי!) שהם יחליפו. תודה לכל מי שיוכל לעזור ולייעץ.
-
- 0 תגובות
- 525 צפיות
-
-
שלום לכולם. בעזרת המוד הבא הצלחתי להוריד כ 3 מעלות מטמפ' המעבד, זה היה לי די קריטי בקיץ אבל רק עכשיו הזדמן לי לשתף אותכם. המטרה היתה להשתמש באמצעים הקיימים בבית א' מפאת חיסכון וב' כך ניתן לבצע את המוד במיידי. המצרכים: שישית אקטימל מספריים סרגל דבק נייר רחב או מסקינגטייפ ובקבוק ספרייט. אופן המוד: 1. הסר את הקרטון העוטף את שישית האקטימל מבלי לקרוע אותו. 2. שתה את האקטימל. 3. שתה את בקבוק הספרייט על מנת להעביר את הטעם של האקטימל. 4. מדוד את היקף המאוורר. 5. גזור לאורך את קרטון האקטימל על מנת לפרוס אותו. 6. מדוד לרוחב הקרטון את היקף המאוורר וגזור לאורך, כך שישאר לך מלבן באורך הקרטון וברוחב ההיקף של המאוורר. 7. צור גליל מהקרטון והדבק בעזרת דבק הנייר לאורך הגליל.…
-
- 14 תגובות
- 1k צפיות
-
-
חברה יש לי fx5200 של gainward (גרסאת le)ואני רוצה לנשות לעשות לו vmod ואני זקוק למדריך. help?any one?
-
- 0 תגובות
- 561 צפיות
-
-
המתח מופיע כ1.616 אך משתנה כל הזמן ל1.600 למתח הנ"ל ....יכול להיות שזה מה שגורם לחוסר היציבות במערכת והאם זו בעיית לוח או ספק ?
-
- 4 תגובות
- 560 צפיות
-
-
נתקלתי בתוכנה לשינוי תזמוני זכרונות לבעלי לוחות אם על בסיס INTEL 875/865 זאת תוכנת BETA וקיים ת'ראד אצל XTREMESYSTEMS בנושא. http://www.cpuid.org/download/Tw865.zip http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=43926
-
- 3 תגובות
- 534 צפיות
-
-
יש לי GeForce FX 5600 256DDR עכשיו קיבלתי תוצאות עלובות למדי בבנצ'מארק (300 ב 3DMark05 למרות שזה נראה לי נמוך באופן חשוד אפילו לכרטיס גרוע כזה...) המהירות האכשוויות שלי הן VGA Memory Clock 399.0 MHz VGA Core Clock 300.9 MHz זה כשעדיין לא נגעתי בו... עכשיו הורדתי את GeForceTweakUtility נכנסתי לתגית NV Clock והלאה, קראתי איפה שהוא בחיפוש שצריך לעלות בקפיצות של 5 עד שמתחילים להופיע ארטיפקטים... אז מה אני צריך לעלות ב5 ? את ה Core או ה Memory ?? אז קיצר, מה אני מעלה, ואז כשאני מעלה Clock אחד צריך להעלות גם את השני ? אם כן אז באיזה קפיצות ? עריכה : הצלחתי בסוף לעשות קלוקים עם Power Strip קיצר העלתי את זה לאט לאט עד שמהירות הזכרון היתה 425 והליבה היתה 340 התו…
-
- 3 תגובות
- 567 צפיות
-
-
שלום לכולם :], אני די חדש באוברקלוק ועשיתי קצת פה ושם (במעבד ובכרטיס מסך), עם הכרטיס מסך הפסקתי אך אני מעוניין לעלות את הfsb של המעבד [עכשיו הוא על 220]. ושמעתי פה כמה מושגים כמו: לנעול את ה-AGP וה-PCI, וגם לעלות את המתח של המעבד. עכשיו השאלות שלי: 1. איך אני נועל/בודק שה-AGP/PCI שלי נעול? 2. איך אני מעלה את המתח של המעבד? * אם הפעולות הללו מתבצעות דרך הביוס אז תוכלו לומר לי באיזה לשונית זה אמור להיות? ד"א אם זה עוזר לכם במשהו אז הנה תמונה של הoc שעשיתי למעבד [לא משהו רציני במיוחד] - אם תצטרכו תמונה של לשונית אחרת, רק תגידו ואני אעלה אם זה לא עובד אז זה:
-
- 8 תגובות
- 501 צפיות
-