עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by adamginz,

המעבד ב1.8V , 2400Mhz קבוע. המאורר הראשון רועש 50 db אבל יש לו דחיסת אוויר של 78cfm המאורר של אנרמקס מגיע לרעש מקסימלי של 35db בדחיסת אוויר של 65 cfm. עכשיו השאלה היא האם כמות הרעש תצדיק את עצמה ביחס לביצועים, ומה היו הבדלי הטמפ' המשוערים?

• 9 תגובות
    • 574 צפיות
  2. Started by Mighty,

היי אנשים , בזמן האחרון נכנסתי לשגעון כמו רובנו... ובא לי לעשות מערכת קירור מים למחשב שלי.. מדובר על פנטיום 3 -500- מארז פול טוואר (צבוע + חלון + מאוורים שבקרוב יכנס לגלרייה) אוקי אז ככה.. יש לי משאבת מים ממש חזקה של מכונת כביסה שפירקתי. ויש לי מעבד שעומד + מסגרת... וחשבתי להעביר בתוך ההיצינג שלו צינור מים קטן משהו כמו 0.5 ס"מ קוטר. ואני רוצה גם להעביר אותו בתוך המארז... וזאת הבעייה אני לא יודע איפה לעביר ואיך עזרה תתקבל בברכה :]

• 4 תגובות
    • 574 צפיות
  3. הגעתי לביוס לא מצאתי כלום. יכל להיות שאין לי אפשות כזאת בכלל (לוח אינטל)?

• 2 תגובות
    • 574 צפיות
  4. Started by lipa,

עוד שאלה , למה אין זכרון מטמון על כרטיס מסך ? זה שאלות בחצי חיוך , :lol:

• 2 תגובות
    • 574 צפיות
  5. Started by elad_rabi,

ח [attachment deleted by admin - 90 dayss]

• 0 תגובות
    • 574 צפיות
  6. היי שלום... אני בדיוק עובר חדר ונמאס לי מהרעש שהמחשב שלי עושה... יש לי מארז FULL TOWER זה של CHIEFTECK קוראים לו DRAGON אני חושב... בכל מקרה יש לי 3 דיסקים קשיחים... 3 מאווררים GENERIC 80MM מקדימה מכניסים אוויר. 2 מאווררים GENERIC מאחורה שמוציאים אוויר... המעבד שלי כולל מאוור של AERO COOL שאני לא זוכר איזה דגם. אחד יפה עם תאורה בכל מקרה זה מעבד PENTIUM 4 2.66 . כרטיס מסך RADEON 9800 PRO של SAPPIERE או איך שלא רושמים את זה... חוץ מזה הלוח שלי מיוחד מאוד... GIGABYTE 8INXP לוח ישן אבל מאוד טוב... כולל שני מאווררים עליו... המחשב כולל גם 1 צורב רגיל YAMAHA F1 אחד DVD PIONEER ואחד DVD רגיל. כרטיס קול SOUND BLASTER LIVE 5.1 PLATIUM. ספק של ANTEC נראה לי 420W. מה עושים? איך אנ…

• 7 תגובות
    • 574 צפיות
  7. Started by avner_s,

אז המחשב שלי הוא כזה מעבד 2800 פרסקוט לוח אם גיגהביט Gigabyte GA-8S655TX Ultra זיכרון של סמסונג pc3200 ddr 400 Wintec אז ככה העלתי את הבאס של המעבד ל215 המכפלה זה 14 וזה הגיע ל3000 אבל יחד עם זאת זה העלה את הבאס גם של הזיכרונות מ400 ל430, זה אומר 215. אבל היו בעיות זה עלה לווינדוס ופשוט פעם נתקע בברוך הבאה ושהוא עלה אז ניהיה מסך שחור החזרתי למצב הקודם כאילו ברור השאלה שלי היא אם הזיכרונות אם 400 אז אי אפשר לעלות אותם יותר נכון ? או שכן ?

• 7 תגובות
    • 574 צפיות
  8. ככה- המפרט שלי מופיע בחתימה, וגם הOC מופיע בחתימה. המעבד שלי היה על מתח 1.65V והעובדה שהוא התחיל להיות יותר מדי קרוב רוב הזמן ל50 מעלות הדאיגה אותי... (למרות שזה OC חזק אני זוכר שהיו זמנים שהוא היה ממש צריך להתאמץ איזה לילה עם PRIME95 כדי להגיע אולי אולי ל45 והיום הוא רוב הזמן גם במנוחה נושק ל50... על PRIME95 אני לא רוצה לחשוב בכלל.. 1. הורדתי את המתח ל1.6 , שמתי לב שהטמפרטורה לא ירדה אלא אפילו עלתה, למה?? (הבנתי שמתח הוא המשפיע העיקרי של הטמפ' - משמע תוריד מתח תוריד מעלות, למה יצא לי הפוך??) 2. חשבתי לעצמי אם בלילה המחשב דלוק למה לאמץ אותו שיזיע בטמפ' כאלה ונזכרתי בCOOL N QUIET, רק מה לא זכרתי איפ ההו אנמצא, הלכתי, חיפשתי, קראתי במדריך של הלוח אם ובלה בלה בלה, הוא נ…

• 7 תגובות
    • 574 צפיות
  9. Started by arthur16,

אני רוצה לעשות אוברקלוקינג על המעבד יש לי מחשב: p3 - 1000 FSB - 133MHz 384 sdram הטמרטורה על המעבד היא: 22-25 מעלוץ ןלא עולה ת25 מעלות מה אתם אומרים? כדאי לי לעשות אוברקלוקינג ואיפה ניא יכול למצוא מדריך טוב לזה

• 9 תגובות
    • 574 צפיות
  10. התחלתי לקרוא קצת על הנושא אבל הדבר היחיד שלא מפרטים כל כך זה הבלוק עצמו. ממה הוא בעצם מורכב? מה מיוחד בו? מה עיקרון פעולה? והאם ניתן להשתמש בבלוק של קירור מים? תודה לכל מי שיכול עזור!

• 5 תגובות
    • 574 צפיות
  11. כותרת. תודה.

• 5 תגובות
    • 574 צפיות
  12. שלום, אני לומד את כל הנושא של האוברקלוקינג והיום נכנסתי לביוס רק כדי לראות את הדברים וזה... כשהגעתי לשורה של ה"CPU Ratio CMOS Setting" שמכוונת כרגע על 15... ראיתי שאי אפשר לשנות אותה.. היא מסומנת באפור וכשאני מעביר אליה את הסמן הוא פשוט ממשיך לשורה הבאה ומדלג על השורה הזאת... הנה תמונת מצב: http://i177.photobucket.com/albums/w227/jamustafa/DSC00289.jpg ככה שעם מכפלה כזאת אני מנחש שאני לא יוכל להגיע רחוק באוברקלוק... מה אני צריך לעשות כדי שאני יוכל לשנות את המכפלה? תודה

• 7 תגובות
    • 574 צפיות
  13. עדכנתי את הביוס של הלוח אם ליתר בטחון, וחיפשתי שוב את האפשרות EIST .. כי אני רוצה לרדת למכפלה 8.. אז אמרו שצריך לבטל EIST ועוד אפשרות שיש לי כבר זה משו עם 1 c1e נראלי לא זוכר אז תודה לעוזרים אולי זה מופיע בתור משואחר ..

• 4 תגובות
    • 574 צפיות
  14. Started by see4,

אוקי , יש לי 2X2900PRO ב CROSSFIRE , ואני מחפש דרך מהירה וחד פעמית לעשות להם OC .... בנתיים כל פעם שאני נכנס לחלונות אני צריך לקבוע מחדש את ה OC ....כי לא נשמר ה OC עבור הכרטיס השני אפילו עם RIVATUNER....וזה תהליך מייגע שדורש ביטול CF , הרחבת שולחן העבודה , בצוע OC ובחזרה .... נ.ב : בנתיים אני עם 800/1800 לשני הכרטיסים ....מעבד E6600@3.5 מקבל 16100~ .... http://service.futuremark.com/compare?3dm06=4265209

• 2 תגובות
    • 574 צפיות
  15. Started by haimon_v,

חבר'ה - אני מעונין לעשות oc רק לכרטיס מסך בעזרת riva. לאיזה מהירויות הצלחתם להגיע? המהירויות המקוריות הן 450 ו 660, עליהם קיבלתי 4199 ב06. העלתי ל 470 ו 680 וקיבלתי 4352. אפשר להעלות עוד? האם אראה שיפור במשחקים?

• 0 תגובות
    • 574 צפיות
  16. Started by pergola,

ויעצר ככה ב3800MHZ 4000MHZ +- עם טוניק טאוור.. או שבגלל שהבאס שלו 200 וזה בעצם יותר באס לעלות הוא יעצר לפני..? מקווה שהבנתם תשאלה..(בהנחה שחלקים אחרים לא עוצרים..)

• 1 תגובה
    • 574 צפיות
  17. אני מתכונן לבצע OC וברצוני לדעת מה גבול הטמפרטורה להגדיר לו. זה לקוח מהמדריך ל-OVERCLOCKING הצעד הבא הוא להגדיר את ה-Shutdown Temperature בתפריט ה-PC Health בביוס. אפשרות זו נועדה להגן על המחשב על ידי כיבויו כאשר המעבד מגיע לטמפרטורה מסוימת. עבור מעבדי Athlon 64, לדוגמא, טמפרטורה של 60 מעלות היא גבוהה מאוד ולכן נגדיר את הביוס לכבות את המחשב בטמפרטורה זו (עבור מעבדי Penium 4/D מסדרות 6x0 ו-8xx הטמפרטורה המקסימלית היא 66 מעלות ועבור סדרות 6x1 ו-9xx הטמפרטורה היא 80 מעלות). מאיזה סדרה, E4300...?[br]פורסם בתאריך: 24.05.2007 בשעה 22:40:48 :s05:

• 5 תגובות
    • 574 צפיות
  18. שלום לכולם, שבוע שעבר רכשתי מחשב חדש, (מפרט בפרופיל שלי).... אלו הטמפ' שלי... המערכת קירור שלי עובדת באופן הבא: (החצים שלמעלה זה אומר פנימה). אשמח לדעת גם, כיצד אני מקרר כרטיס מסך מדגם MSI 7300GT ... וגם לדעת אם הטמפ' שיש לי במחשב נחשבות לטובות? והאם רצוי לי לעשות OC למחשב? ואם כן כיצד אני עושה זאת? בברכת שבוע טוב אבי

• 5 תגובות
    • 574 צפיות
  19. המפרט שלי פעל עד עכשיו בתצורה הבאה fsb:333mhz vcore: 1.3125 (שבפועל נותן רק 1.26) memory:833mhz, 2.1v, 4-4-4-12 במצב זה הטמפ' של המעבד במאמץ ביום חם גג 53 מעלות החלטתי שאני רוצה להתקדם יותר והעלתי ל- fsb:366mhz vcore: 1.325 memory: 733mhz, 2.1v, 4-4-4-12 כמו כן על פי המלצה שקראתי העלתי את ה PCI משהו ל-100 המחשב עובר פוסט (מציג 3.3ghz) אבל עושה ריסט בשלב עליה ראשוני של הווינדוס בגלל שהמחשב נתקע רק בווינדוס אני לא רוצה לעשות יותר מידי ניסויים כדי למצוא מה הבעיה אם מישהו יוכל לעזור לי לדעת במה להתמקד אני אשמח יתכן שהספק שלי בעייתי? הוא נותן 300w במסילה של 12v המתחים ללא סטיות כמעט... תודה לעוזרים

• 5 תגובות
    • 574 צפיות
  20. Started by ברק2000,

יש לי את EVEREST ושאני בודק את הטמפרטורה של הכרטיס מסך( geforce 6800 gs) ללא מאמץ היא 58-60 ובמאמץ במשחקים כמו COD4 היא 108-110 האם זה בסדר?

• 4 תגובות
    • 574 צפיות
  21. Started by haim652,

אז ככה ממש אתמול בלילה קניתי את הULTIMA 90 חדש דנדש מהקופסה עם מאורר 120MM. הרכבתי אותו ואני מגיע לאותו OC שהאיתי יכול לעשות בלי הקירור הזה... מישהו יודע מה הבעיה? יש לי לוח אם: Asus P5GC MX ויש לי שתי כרטיסי זכרונות של 1GB אבל הם שונים. אחד של סמסונג ועוד אחד שאני לא יודע בדיוק.([כאילו 2GB RAM] אמרו לי שזה אולי הבעיה שלי, שהזיכרונות שלי. יש להם אולי בגלל זה CHIPSET שונה, לא יודע בדיוק) יש לי ספק של 500W. מישהו בבקשה יודע מה הבעיה שלי פה? זה מעצבן אותי שרציתי לקנות לOC ובסוף כלום לא יצא מזה מזה תודה לעוזרים

• 4 תגובות
    • 574 צפיות
  22. Started by Jules Winnfield,

אני רוצה לעשות OC בפעם הראשונה לכרטיס מסך והחלטתי להשתמש בתוכנה הנ"ל ולפי המדריך כתוב לעשותץ את זה: "הליבה (core) את מהירות הליבה נעלה בקפיצות של 5MHz עד שניתקל בהפרעות תצוגה ב3DMark או במשחקים שונים ולאחר מכן נוריד את המהירות (גם כן, בקפיצות של 5MHz) עד שהכרטיס יתייצב ויעבור 3-4 לופים של3DMark ללא הפרעות תצוגה" ובתוכנה הזאת יש שלוש טורים של core שאפשר לעלות: 3D per\ 2D \3D low pwer הכוונה היא לעלות את שלושתם? או רק אחד מהם? ועוד שאלה: "לתוכנה יש אפשרות להמהיר את מהירות הליבה והזיכרונות אוטומטית בצורה מאוד בטוחה" הכוונה ל find max core ו find max memory? והם אמורים לעצור לבד או שאני חייב בשלב מסויים ללחוץ על abort? כי עשיתי כרגע find max core והמחשב כרס אחרי קמה דקות …

• 0 תגובות
    • 574 צפיות
  23. הייתי מעוניין לפחות לראות את זה במציאות, ואולי גם לקנות (אם כי המחיר בשמיים יהיה). מדובר בקירור מבוסס מים, ואלקטרוסטטי, לא משנה איך זה פועל וכו', מה שכן חשוב שגם אם יש לכם מעבד QX9770 לדוגמא שפולט 130W ועשיתם לו OC מאוד רציני ועכשו הוא רץ על איזה 4.5 ג'גיה הרץ וכו', עדיין הטמפרטורה תשאר נמוכה יותר מכול קירור מים אחר, וכול קירור אויר שיש בשוק!! הביקורות של המוצר מאוד טובות. יש איזו שהיא דרך להשיג מוצר באיכות כזאתי בארץ?

• 2 תגובות
    • 574 צפיות
  24. Started by dorlevi2,

איך שאני משנה את ה host clock control ל enbled אז הוא אומר לי: system voltage not Optimized! איך לסדר את זה?? אם זה משנה: אז החליפו לי לכרטיס מסך יורת טוב והספק כוח לא היה מספיק טוב אז החליפו לי גם אותו

• 1 תגובה
    • 574 צפיות
  25. Started by Checker,

שלום, היום קיבלתי את המחשב שהזמנתי עם OC, עם מעבד E2180. הוא הגיע עם מהירות שעון של 3GHZ, אך עכשיו פתאום אני רואה שהמהירות חזרה ל-2GHZ, זה הגיוני?

• 6 תגובות
    • 574 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.