אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,127 דיונים בפורום זה
-
(אפשר לדלג על ההקדמה) "החורף" הגיע והאומץ שלי עלה בהדרגה עשיתי בעבר OC לכרטיס מסך שלי (470GTX) והיום הגעתי לשיא עצמי חדש 700 לליבה 1400 שיידרס 1800 זכרונות ובשביל להרגיש יותר טוב\בטוח העלאתי מתח מעט ל1.0V ראיתי בפורומים שאנשים הגיעו הרבה יותר אבל הטמפ' שהם רשמו היו יותר נמוכות משלי, עם הOC הזה הגעתי ל92-93C ומאוורר 75%(AUTO) בממוצע כשהם רושמים שהם מגיעים ל88-89 (המארז שלי מאוורר כראוי ויש מאוורר ישיר שמכוון לכרטיס עצמו) ולעיניין, רציתי לדעת איך אני יכול לדעת יותר בטוח בכמה להעלות את המתח של הכרטיס ? יכול להיות שאם המתח יעלה הליבה פחות תתאמץ בOC? מה שיאפשר טמפ נורמלית? ודבר שני רציתי לדעת כמה אני צריך להעלות את הכרטיס בשביל שיהיה ברמה של 480.. תודה
-
- 3 תגובות
- 983 צפיות
-
-
עשיתי OC למעבד שלי מ-3000 ל-3400 ע"י שינוי מכפלה מ-200X15 ל-227X15 עכשיו המעבד עובד בטמפ' טובה יחסית לפרסקוט במצב מנוחה המעבד על 47 מעלות בערך עכשיו שאני משחק אחרי כמה זמן המחשב עושה ריסט בדקתי ישר טמפרטורה בביוס והיא הייתה 58 מעלות והלוח אם הייה על 40 שזה סביר אני חושב שזה בגלל הספק שלי שהוא גנ'רי והוא 300 וואט חרא ספק כנראה אבל שהמחשב עלה שוב הווינדוס כתב "המערכת שוחזרה לאחר שגיאה חמורה" ממה אתם אומרים הבעיה מ-OC ? או בגלל הספק דרך אגב במפרט שלי הוא: intel p4 3000@3400 E ASUS P4P 800 E DELUXE RADEON 9600 XT 256 DDR GEIL 512X2 DDR MAXTOR 120 SATA והכרטיס מסך גם ב-OC בליבה במקום 500 זה 560 ובזיכרונות זה 350 במקום 300 ויש עוד 4 מאוורים במארז 2 קידמיים שמכניסים אווי…
-
- 3 תגובות
- 537 צפיות
-
-
חח ואיי איזה דבר אכזריייייייייייייי חחח ואיי איזה גוודלללל תודה רבה לכםםם בכול מיקרה אני זז להרכיב!!! D :
-
- 3 תגובות
- 663 צפיות
-
-
כרטיס מסך- eVGA 8800GTS 320MB superclocked, מרוצה ממנו בטירוף (מתוכנן עליו עוד אובר קלוק), אבל הטמפרטורות בלי מזגן פשוט הורגות, 70 בלי מאמץ, במאמץ יכול להגיע גם ל90, יש משחה טרמית חדשה. מעבד-E6600, לצערי קניתי לפני שיצא הE6750, בכל מקרה אני חושב לעשות עליו אובר קלוק, הקירור סטוק ומרעיש רצח, חשבתי על BT אבל אני יחכה להמלצות שלכם תודה רבה =] עריכה: מה דעתכם על קירור מים? מסוכן מידי? כמה יכול לעלות? יש המלצות?
-
- 3 תגובות
- 473 צפיות
-
-
איך עושים OC ל-FX5200? ועד כמה הוא יכול להגיע. תודה מראש.
-
- 3 תגובות
- 524 צפיות
-
-
התוכנה עבדה מצויין עד ששמתי לב בימים האחרונים שטפ' המעבד עלתה מעט במצב IDLE. ניסיתי את הכל(אני חושב..)הסרתי את הדרייברים של המעבד>התקנתי מחדש. הסרתי את CPU-Z(כי חשבתי שהוא לא מראה נכון) והתקנתי שוב. נכנסתי לאתרים וגם ל-AMD ולא מצאתי פתרון.ממש לא מבין מה קרה. האם יכול להיות שמשהו ב-OC שינה את זה?(למרות שזה עבד גם ב-OC).יש למישהו רעיון/פיתרון? CNQ=COOL' N' QUIET תודה.
-
- 3 תגובות
- 497 צפיות
-
-
אני מחליף את הקירור של המעבד ובעקבות כך אני רוצה גם להחליף מאווררים במארז... עכשיו אני יותר בכיוון של לקנות כמה http://www.thermaltake.com/coolers/comboCool/a2013silentCat9/SilentCat9.htm SilentCat 92mm הם נראים ממש שוים 21db 52.24CFM לדעתי זה ממש יחס מדהים הדבר שאני עדיין מתלבט לגביו... הוא חשיבות הדחיסות אויר בקניית מאוורר (שימו לב שהיעוד הוא איוורור המארז), אז מהי בעצם החשיבות של דחיסות האויר במאוורר, אם זה כשאר הוא משמש לקירור המארז או קירור המעבד... תודה :-*
-
- 3 תגובות
- 614 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מעוניין לעשות OC, את המפרט שלי ניתן לראות בצד. אני צריך המלצה לקירור למעבד בתקציב של עד 300 ש"ח. חשוב שהקירור גם יהיה שקט ! תודה לעוזרים.
-
- 3 תגובות
- 543 צפיות
-
-
למה צריך.כדאי Peltier בשביל מערכת קירור מים? למשל כמו זה:peltiER
-
- 3 תגובות
- 713 צפיות
-
-
מטרה של ה-OC: להגיע עם מעבד P4 2.4A FBS533 למהירות 2.7GHZ -/+. תקציב: עד 450 שקל. אני מאוד רוצה שהיה מהחנות הזאת http://www.optimasys.co.il/TohenMainF.asp?idd=5&cat=MainboardforIntel תודה מראש.
-
- 3 תגובות
- 557 צפיות
-
-
מה יותר מומלץ לעשות דרך תוכנה או דרך הביוס ואם אפשר מדריך לביוצע הoc לכטיס למסך תודה לעוזרים
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
חיברתי מחשב באוטו , PC רגיל P2 300MH ואני חושב לחבר לו מסך , האם יש דרך לחבר מסך לפטופ ? נשמע קצת מטורף אבל נראה לי שזה אפשרי עם כמה הלחמות , יש למשהו מושג אם זה יעבוד ואיך לחבר?
-
- 3 תגובות
- 959 צפיות
-
-
אם אני מחבר את המאוורר למולקס אני עדיין יכול להשתמש בבקר מהירות? זה עובד ביחד?
-
- 3 תגובות
- 433 צפיות
-
-
חברה מאיפה אני יכול להשיג epia m1000 ps 220W אני בונה מוד חדש ואני צריך את החלקים האלו בבקשה תעזרו לחפש
-
- 3 תגובות
- 584 צפיות
-
-
היי ושלום בנסיון לעשות אובקלוק ישנם כמה דברים שלא הבנתי: 1)ASUS C.G.I 2)STATIC READ CONTROL 3)DDR2 CHANNEL A REF VOLTAGE 4)DDR2 CHANNEL B REF VOLTAGE 5)DDR2 CHANNEL REF VOLTAGE אשמח להבין את המשמעות של הדברים למי שמבין...... בתודה מראש לעוזרים
-
- 3 תגובות
- 450 צפיות
-
-
-
יש לי קירור SILENT TOWER של THRMALTAKE כחול כזה מגניב למי שלא מכיר אותו זה קירור עם "היט פייפס". השאלה היא - שמעתי שבתוך ההיטפייפס יש נוזל שאמור להתעדות ולעלות עלפי מעלה לתוך ההיטסינק. הבעיה שיש לי מארז עומד מה שאומר שה SILENT TOWER הוא במצב שכיבה האם זה רע? האם זה פוגע בביצועים שלו? החיישן חום שלי דפוק אז קניתי מדחום אלקטרוני (רפואי) הצמדתי אותו לפלטת הנחושת שיושבת על המעבד וזה הראה לי 36 מעלות... יש מצב שזה נכון?
-
- 3 תגובות
- 590 צפיות
-
-
Kingwin - Arctic Liquid Cooler - Self-Contained CPU and VGA Liquid Cooling System תודה לכל העונים
-
- 3 תגובות
- 544 צפיות
-
-
עזרה יש לי ביג טייפון סולידי ביותר, הרבה זמן שלא בדקתי טמפרטורות וכדומה.. אני רואה שהמעבד שלי ב IDLE הוא 40 מעלות אט'לון 64 3500 939 עם ליבת ניוקאסל חמימה ונדיבת מעלות... עכשיו עוד חורף ! הייתם ממליצים לשדרג את קירור המארז ? או אולי להחליף משחה טרמית ? (הביג טייפון מצוייד ב AC5 כרגע... יש לה בלאי גדול ?) תודה לעזורים והמשך יום מהנה!
-
- 3 תגובות
- 599 צפיות
-
-
שלום, אני רוצה לקנות מחשב נייח, הרכיבו לי מפרט ומשהו שם לא הסתדר לי (ראם היה קצת נמוך, לא כללו ספק כוח, SSD גדול יותר ויקר יותר...) שיניתי קצת את המפרט ואשמח אם מישהו יוכל לראות האם המפרט מתאים. המחשב מיועד לעריכת וידאו וסטילס בתוכנות של ADOBE ו DAVINCI, בנוסף תוכנות מוזיקה כמו אבלטון וקיובייס התקציב היה 8000 אבל זה קצת חרג מהתקציב אני די מתחילה ומתכננת ללמוד עריכת וידאו. אשמח לדעת אם המפרט טוב והאם אפשר לשפר באותו הסכום שכבר שם. תודה מראש לעוזרים : ) זה הקישור למפרט אך אם לא ניתן לפתוח אז למטה מצוין המפרט (הסכום יצא בסוף 9600) https://www.yahavpc.co.il/build?id=RQDRY5Z5RKLZJ4 מעבד Alder Lake 12th Gen LGA1700 Core i7 12700K Turbo 5.0Ghz 25MB דגם Intel חב…
-
- 3 תגובות
- 651 צפיות
- 1 follower
-
-
היי אני מחפש קירור טוב למעבד E8400 שיקרר טוב אחרי הOC... תודה
-
- 3 תגובות
- 565 צפיות
-
-
שלום לכולם! אני רוצה לעשות אוברקלוקינג למחשב שלי (מעבד AMD K6-2 350) וישנם כמה דברים שאני לא מבין מהטבלאות על הלוח אם (החברה נקראת UZI אבל בכל התוכנות כתוב שהוא מיוצר ע"י קומפאק) מה הכוונה למהירויות המיוחסות בטבלאה של ה cpu|sdram|pci שיש לה שני עמודות של ICW179 ושל ICS9248-81 ? אם מישהו יכול לתת לי גם עצות באיזה צורה ואיך לעשות את האוברקלוק , הכוונה להעלאת המכפלה ,העלאת המתח למעבד או העלאת מהירות הBUS אם לזאת הכוונה בטבלאה.. כרגע הבאס הוא 100 3.5 SiSoftware Sandra Processor(s) Model : AMD-K6 3D processor Speed : 350MHz Multiplier : 3.5x Model Information : K6-2 3D (Chomper) 266-550 2.2-2.4V (Revision/Stepping : 8 / C (0 Stepping Mask :…
-
- 3 תגובות
- 574 צפיות
-
-
חברים סליחה על הבורות אבל מה זה אוברקלוקינג??? איך עושים את זה ובשביל מה זה טוב?
-
- 3 תגובות
- 527 צפיות
-
-
כשמעלים FSB- איזה חלקים במחשב נהיים יותר מהירים (המהירות שלהם עולה) חוץ מהמעבד, זכרון, pci? (אני לא יודע אם ה agp עולה גם או הדיסק הקשיח) והאם יש לוח אם מפגר שאם מעלים הרבה fsb אז הוא לא משנה את היחס של ה pci::FSB? תודה.
-
- 3 תגובות
- 614 צפיות
-
-
שלום לכולם ביצעתי אוברקלוק למעבד E4400 עם לוח אם גיגהבייט P35C-DS3R וזכרונות של CORSAIR 800MHZ. הגעתי ל 3060MHZ למעבד ו 850MHZ לזכרונות עם באס של 360MHZ ויחס של 4:5 וזה עם מכפלה של X9. הבעיה היא כשאני בודק ב CPU-Z הוא מראה לי מכפלה X6 ורק 2040MHZ למעבד, ואחרי כמה שניות קופץ ל 3060MHZ ומכפלה של X9 וחוזר חלילה. האם זה אמור להיות כך או שזה צריך להיות מקובע על X9 ? תודה מראש
-
- 3 תגובות
- 653 צפיות
-