עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. יש לי כאמור מעבד E8400 על לוח אם ABIT IP35-E. כרגע הוא על 3915MHZ והטמפרטורות עדיין לא גבוהות מדי (59 במאמץ מלא לפי REALTEMP). בתדר הזה, עם פחות מ1.34V המחשב לא מעלה את WINDOWS. מהו המתח המקסימלי שהלוח והמעבד האלה יכולים לסבול? ואם כבר, מהו המתח המקסימלי לזכרונות GSKILL 800MHZ CL5? כרגע בתדר 870 עם 1.95V. ובעניין דומה - מהי הטמפרטורה ה"בריאה" המקסימלית ל8800GT? אני יודע שהכרטיסים האלה מתחממים מאוד וזה תקין, אני רק רוצה לדעת את טמפרטורת המאמץ המקסימלית.

• 5 תגובות
    • 604 צפיות
  2. המעבד 43 וה AUX 37 מעלות... מה זה AUX ? יש לי P4 1.3 והלוח אזוס P4T-M

• 2 תגובות
    • 604 צפיות
  3. היי קודם אני יתחיל עם השאלה הראשונה. אתמול קיבלתי את המחשב שלי מאיבורי (נמסר ביום שיש וקיבלתי ביום ראשון סוף סוף משהוא טוב אצלהם) ומכיוון שנדפק לי הלוח אז החליפו לי לוח ולא היה להם את אותו לוח אז הם התקינו לי לוח כצאת יותר טוב (בלוח הקודם לא היה לי PCIX אולי זה יעזור לUSB3). ניכנסתי לCell Menu וראיתי סוף סוף אפשר לעשות אוברוולט מה שראיתי שבלוח MSI יש מתקופת ה 478 I845 משהוא כזה. משום מה למעבד זה חסום ויש לDIMM (זה הזכרונות נכון?) ולPCI E. אני העלתי את המתח מ1.250V ל1.300V וכרגע ל8500GT שלי יש OC של 459Mhz@740Mhz GPU ולזיכרון 400@510MHZ ואני עובד ככה כמה חודשים עם ATI TOOL והשיידר על המקסימום בRIVA TUNET (בATI TOOך זה באמצא או משהוא כזה אבל זה אוטומטי מעלה). בקיצור אחרי…

• 1 תגובה
    • 604 צפיות
  4. Started by gil_k,

עשיתי OC לכרטיס מסך שלי ומתי שאני עושה ריסטרט למחשב הוא חוזר להגדרות רגילות. רציתי לנסות לסמן את זה: http://www.up2.co.il/pics1/1/qfja8xm7k.jpg זה נראה הכי הגיוני, אבל לא סימנתי :-\ דיי פחדתי זה מה שצריך לסמן או לעשות משהו אחר? תודה מראש לעוזרים.

• 10 תגובות
    • 604 צפיות
  5. Started by shirNoshe,

הייתי עד היום עם OC של 2.4. החלטתי להעלות עוד .אז לא ארשום את כל מה שלא הצליח כי רשמתי לי ועשיתי ניסויים. בכל אופן נתתי למעבד 1.45V ולציפ תוספת של 0.1. ביטלתי את T1 ואני על T2. LDT על X4 HT על 250 זכרונות על 1.66. מחשב ב-S&M יציב,וגם ב-SP2004. העלתי ל-260 עם אותם הנתונים ובבדיקה ב-S&M לקראת סוף בדיקת ה-L1 הוא מראה את החלון האדום.אז השאלה שלי האם להעלות עוד מתח או מה מגביל אותי עכשיו?

• 10 תגובות
    • 604 צפיות
  6. היום ביקרתי אצלם בחנות והתענינתי לקירור למעבד שלי (E6700) ורציתי משהו טוב ואיכותי כמו הטוניק שחסר מלא זמן :-\ הודיעו לי שמגיע משלוח חדש של הקירור הנהדר הזה עוד כחודש אולי פחות! אני כבר שריינתי 2 אחד לי ואחד לאחי מי שרוצה הגיע הזמן להזמין http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=6138 אגב לפי מה שהבנתי לא מגיע הרבה כי חסר ליצרן:\ מזל שלא קניתי את הביג טייפון

• 4 תגובות
    • 604 צפיות
  7. Started by Aqualiz3r,

i have a p4p800 mobo and p4 2.4c and after i raise more then 220 mhz fsb it starts freezing and shit like that i also tried to raise the voltage from 1.52 to 1.58 and it didnt help either whats wrong?

• 4 תגובות
    • 604 צפיות
  8. שלום רציתי לישאול מה הם השורות המסומנות בתמונה אני יודע שבהתחלה יש את הצינורות עיבוד ואחרי זה את הVERTEX אבל לא הבנתי מה אלה והכרטיס הוא 6200 כמו שאתם זוכרים שיש לי תודה מראש! [attachment deleted by admin]

• 0 תגובות
    • 604 צפיות
  9. Started by Yehudaa,

שלום רב לחברי הפורום המשכורת קריבה ובאה , ואני מתכנן בע"ה לקנות 965p-ds3 ולעשות אוברקלוק יציב לפחות 3.1/3.2 ghz טוניק טאוור כבר יש לי , רק הדאגה שלי לצ'יפסט , שלא יתחמם יתר על המידה ויחבל באוברקלוק/יציבות . אז חשבתי לאלתר מאוורר , יותר נכון לקדוח חור במארז (מול הציפסט) ולשים מאוורר . איזה מאוורר כדאי לי 80 מ"מ או 120 מ"מ ? ואם יש לך המלצה למאוורר זול ויעיל , דרך אגב הקרור הפסיבי המקורי של גיגה בייט צריך להחליף ? או שעם מאוורר יהיה בסדר ?

• 1 תגובה
    • 604 צפיות
  10. ככה- המפרט שלי מופיע בחתימה, וגם הOC מופיע בחתימה. המעבד שלי היה על מתח 1.65V והעובדה שהוא התחיל להיות יותר מדי קרוב רוב הזמן ל50 מעלות הדאיגה אותי... (למרות שזה OC חזק אני זוכר שהיו זמנים שהוא היה ממש צריך להתאמץ איזה לילה עם PRIME95 כדי להגיע אולי אולי ל45 והיום הוא רוב הזמן גם במנוחה נושק ל50... על PRIME95 אני לא רוצה לחשוב בכלל.. 1. הורדתי את המתח ל1.6 , שמתי לב שהטמפרטורה לא ירדה אלא אפילו עלתה, למה?? (הבנתי שמתח הוא המשפיע העיקרי של הטמפ' - משמע תוריד מתח תוריד מעלות, למה יצא לי הפוך??) 2. חשבתי לעצמי אם בלילה המחשב דלוק למה לאמץ אותו שיזיע בטמפ' כאלה ונזכרתי בCOOL N QUIET, רק מה לא זכרתי איפ ההו אנמצא, הלכתי, חיפשתי, קראתי במדריך של הלוח אם ובלה בלה בלה, הוא נ…

• 7 תגובות
    • 603 צפיות
  11. נניח ואתה שם על המעבד קירור אויר כמו Thermalright ifx-14 או ULTRA 120 ועל זה שם מאוררים חזקים (מעל 100CFM - ואף יותר מאחד כזה במקרה של IFX14) וכמובן שיש לך מארז מאוד מאורר, עם כמה מאוררים, עשוי אלומניום וכו' בקיצור כל האלמנטים ליצור קירור אויר מאוד מאוד איכותי וקריר. כמה הפרש ביצועים יהיה לטובת קירור מים טוב לעומת קירור אויר איכותי כזה? והאם אדם שיש לו מעבד כדוגמת סדרת האקסטרים של INTEL שפולטת יותר חום (130W ואף יותר), כדאי לו להשקיע בקירור מים? בהנחה שהאדם לא הולך לעשות OC מפלצתי, אלא להעלות מעבד מ3.2 ל4 לדוגמא. תודה מראש

• 7 תגובות
    • 603 צפיות
  12. שלום לכל המשתמשים היקרים, ברשותי מעבד E6600 ואני מעוניין לרכוש גוף קירור טוב מאוד כדי שאוכל להגיע ל-3,8 או 4 ג'יגה הרץ. לפי מה שהבנתי ה-Scythe "NINJA PLUS" 6 Heat Pipes CPU Cooler (להלן "Ninja Plus") הוא גוף קירור שקט יחסית ובעל ביצועים לא רעים בכלל. לעומת זאת הבנתי שה-SUNBEAM TUNIQ TOWER 120MM (להלן "Tuniq Tower") הוא גוף קירור יותר טוב מה-Ninja Plus ומביא ביצועים גבוהים יותר, אבל הבעיה שהוא לא שקט כמו ה-Ninja Plus. אוקיי, עכשיו כדי שתעזרו לי לדעת איזה גוף קירור מתאים לי יותר אז אני אסביר מה הם הצרכים שלי ומתי אני זקוק לקירור טוב ומתי זה לא חשוב כ"כ. אני מעוניין שיהיה לי גוף קירור שמתי שאני עובד רגיל במחשב (כלומר כאשר אני עובד ללא OC, זאת אומרת סתם גולש ו/או רואה סרט ו/א…

• 1 תגובה
    • 603 צפיות
  13. Started by BambaCore,

הי אני חדש בפורום הזה. אני לא הייתי בטוח אם זה המקום הנכון, אבל זה נראה לי הכי מתאים. אם זה לא המקום הנכון אז סליחה.. : אני חשבתי לבוא לראות מה יהיה שמה, אני לא הולך להשתתף. בכל מקרה אני יודע שהחנות נועה מחשבים נמצאת ליד מרכז הקניות נשר (לא זוכר את השם). אבל בדף הזה: http://hwzone.co.il/news/1224016500/90859/ כתוב "אלו מכם המגיעים באמצעות תחבורה ציבורית (אוטובוסים או רכבות), חברת נעה מחשבים תעניק קופון זיכוי על עלות הנסיעה. פרטים נוספים בדיון המיוחד בפורום שלנו. שימו לב, אולם התצוגה של נעה מחשבים בו תתקיים האליפות ממוקם בסמוך לתחנת רכבת לב המפרץ / תחנת אוטובוס מרכזית המפרץ (5 דקות נסיעה)." אז איפה התחרות תתקיים? באולם התצוגה הזה או בחנות עצמה? תודה.

14. Started by Shay0600,

מה יותר טוב לשים בחזית של המארז? 4 מאווררים רגילים או אחד גדול

• 4 תגובות
    • 603 צפיות
  15. פתחתי את המארז והם עובדים מצויין למה זה?

• 2 תגובות
    • 603 צפיות
  16. Started by yonash53,

אני יודע שהרבה אומרים שאי אפשר אבל הבנתי שאפשר להוריד ביוס מיוחד או עם איזה תוכנה שאפשר לעשות עכשיו יש לי בעיה שהמחשב נותן ביצועים בריצפה.. יש לי תכרטיס 4850 512 של palit. ו2 ג'יגה ראם.. האם יש דרך לעשות אובר ?

• 3 תגובות
    • 603 צפיות
  17. הייתי עד עכשיו באוברקלוק טיפה יותר נמוך, כרגע בבאס של 3.33GHZ אז הייתי על 2900.GHZ כשהייתי על 2900 הזכרונות היו בביוס על auto כשהעלתי את הבאס יותר, שהזכרונות עדיין על auto האוברקלוקים התחילו להיות לא יציבים בכלל. כשהגעי ל3.00GHZ הווינדוס בכלל לא עלה. ניסיתי לכוון זכרונות ל1:1 אבל משום מה זה לא עובד. מה הכוונה לא עובד? המחשב בכלל עולה, לא עובר את מסך הכניסה שלאחר הדלקת המחשב. ובנוסף יש צפצוף שלא מפסיק. לכן נכנסתי לביוס ושניתי את הזכרונות לSYNC MODE האוברקלוק כרגע יציב ונראה כי הוא בסדר גמור. הייתי רוצה לדעת מזה בעצם SYNC MODE ומה הכוונה לזה?

• 9 תגובות
    • 603 צפיות
  18. בעוד שעה אני נוסע לזיגזג לקנות את המפרט שמצורף. רציתי לדעת אם הזיכרונות האלה יהיו טובים בשביל OC למעבד? את ה-OC אני אבצע רק בעוד חצי שנה בערך, חבל לי על ההתחלה (ואני אוסיף אז את ה-big typhon), והוא לא יהיה OC מתון, סך הכל להעלות ל-3-3.2. הזיכרונות האלה יעשו את העבודה? אם לא אז תמליצו בבקשה על זוג זיכרונות אחרים מזיגזג, עד 800 ש"ח (רק מזיגזג, לא קונה מחנות אחרת). עריכה לא משמעותית: נוסע בסוף מחר, כי לזיגזג אין את הכרטיס מסך במלאי ויהיה רק מחר :-\. [attachment deleted by admin]

• 2 תגובות
    • 603 צפיות
  19. שלום כולם, לפני למעלה משנתיים קניתי את המחשב עם Asus 7900GT ואחרי שנה הופיעו Artifacts. פתחתי כדי לנקות אבק וראיתי משהו מפחיד: כל המאווררים, פנימיים וחיצוניים, היו מכוסים בשכבה עבה של אבק, כמו שמיכה (הם עדיין יכלו להסתובב). ניקיתי בעזרת אוויר אבל ה-Artifacts המשיכו: בבדיקה בעין יכולתי להבחין במה שנראה כמו נקודות-הלחמה שהותכו על גבי הכרטיס. מימשתי את האחריות והכרטיס הוחלף ב-Asus Radeon X1900. מאז כל חודש ניקיתי אבק - בכל פעם שכבה עבה על כל המאוורים. מאז עברה שנה:Artifacts וקריסה של המחשב (במשחקים כמו CoD 4)- בבדיקת "Find Artifacts" של ATITOOL הכרטיס הגיע ל-66 מעלות והמחשב קרס (בבדיקה עצמה). הספק Zumax 400w PSU 24pin1 x 12cm fan מאווררי: מעבד, כרטיס מסך ומאוורר נוסף בגב…

• 4 תגובות
    • 603 צפיות
  20. עדכנתי את הביוס של הלוח אם ליתר בטחון, וחיפשתי שוב את האפשרות EIST .. כי אני רוצה לרדת למכפלה 8.. אז אמרו שצריך לבטל EIST ועוד אפשרות שיש לי כבר זה משו עם 1 c1e נראלי לא זוכר אז תודה לעוזרים אולי זה מופיע בתור משואחר ..

• 4 תגובות
    • 603 צפיות
  21. 2.66

• 3 תגובות
    • 603 צפיות
  22. ניסיתי לעשות אוברקלוקינג למעבד הצלחתי להגיע מ2ג"ה ל2.3ג"ה בלי להעלות מתח בכלל. בFSB של 115 והמחשב מאוד יציב אך אני לא מצליח להגיע ל2.4 במהירות הזאת עולה מסך כחול מהר מאוד! השאלה שלי היא האם כדאי לי להעלות טיפה את המתח בשביל לנסות להמהיר עוד? האם יש יותר סיכוי שאצליח להגיע ליותר או שהסיכוי נמוך? לפני האוברקלוקינג המעבד עבד על טמפרטורה של בערך 30c בזמן שימוש רגיל במחשב ובזמן מאמץ ממושך הגיע ל 52c מקסימום. אחרי האוברקלוק הטמפרטורות הם: שימוש רגיל: בסביבות 40c מאמץ ממושך..: 60c מקסימום! האם אלו טמפרטורות גבוהות מדי?? האם כדאי לנסות להעלות את מתח המעבד בטיפה או שלא כדאי? דרך אגב... אני מעלה את הFSB בעזרת התוכנה CPUCOOL מכיוון שבלוח אם שלי האפשרות נעולה משום מה להעלאת הFSB על ה…

• 4 תגובות
    • 603 צפיות
  23. Started by PROSK8,

שלום אני רוצה לפתוח צינורות בקיצר לקרוע את הצורה לכרטיס מסך שלי זה 6600TD של לידטק 256 מגה ואיזה מודים אפשר לעשות לכרטיס מסך ואם כבר אפשר כדאי שאני יעבור את אה 4000 מגההרץ לבנתיים 3948 המקסימום ולוקח לו 3 דקות והוא עושה ריסטרט

• 12 תגובות
    • 603 צפיות
  24. מעבד: Intel Core 2 Duo E6550 2.33Ghz 4MB Cache זיכרונות: OCZ Platinum Rev. 2 800Mhz 2048MB 4-4-4-15 לא הצלחתי לשנות את יחסי הזכרונות ואת תיזמונם כך שבפועל היחסים: 1:1 בתיזמונים 5-6-6-16. צירפתי תמונות מסך של CPU-Z המציג את התוצאות. [attachment deleted by admin]

• 1 תגובה
    • 603 צפיות
  25. היי אני צריך קרור למעבד 3800x2 קטן ושקט כמה שיותר. מוכן להתפשר על מספר מעלות בשביל הגודל והשקט. משהו כזה http://www.arctic-cooling.com/cpu2.php?idx=168&disc= רק שלא מוכרים אותו פה בארץ. הצעות כלשהן?

• 4 תגובות
    • 603 צפיות

דיונים חדשים בפורומים