עבור לתוכן

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. קודם כל המפרט בחתימה דרייבר CCC11.5b עשיתי אוברקלוק לhd6850 מ 775\1000 ל 845\1190 המהרתי את הכרטיס דרך התוכנה של הכרטיס ccc11.5 לאוברקלוק הנ"ל במכה אחת ולאחר מכן עשיתי בדיקת יציבות וטמפ' והיה תקין היום אני יודע שלא טוב לעשות במכה{חשבתי שזה אוברקלוק קטן מאד ואין צורך בהדרגה} אבל אחרי הכל הבדיקות תקינות למשל בRTHDRIBL עשיתי חצי שעה בדיקה על הגדרות גבוהות ולא היה הארטיפקטים שיחקתי במשחקים כבדים crysis2 ועוד במשך שעות ולא היה בעיה ופועל חלק, הרצתי את התוכנה MSI למשך חצי שעה והיה בסדר{אומנם בבדיקת בנצמארק בmsi המסך היה לפעמים אבל ממש לפעמים מתפצל פתאום כאילו יש לי שני מסכים וזה רק בתוכנה הזאת וזה לא נראה לי קשור כי אולי זה תקיעה בתוכנה כי בבדיקת יציבות של התוכנה לא היה מופיעה …

• 1 תגובה
    • 702 צפיות
  2. Started by NadavAfuta,

היי חבר'ה, ברשותי כבר מספר שנים i7 920, ציפוי D0 וקירור של Scythe Mugen II. המעבד בOC ל3.8ghz, זכרונות DDR3 1600mhz (כרגע עובדים על 1440mhz). המארז שלי הוא Coolermaster RC690. הבעיה שלי היא שבעצם למעבד טמפרטורות Idle גבוהות יחסית 47+ ובLoad של Prime95 בכלל הוא מגיע ל82-83. מה יכול להיות הגורם לכך? האם אני צריך לנסות להושיב מחדש את הMugen II (שזה אומר גם לנקות את השכבה של הדבק הטרמי ולמרוח חדשה), ואם כן, מה הדרך הכי מומלצת לעשות זאת? בנוסף, הזמנתי 3 מאווררי Scythe GT 120mm 1850RPM, איפה הכי יהיה כדאי למקם אותם? אולי בכלל שווה להשתמש באחד מהם כדי להחליף את המאוורר שבא עם הMugen? כל עצה תעזור לי פה.

• 11 תגובות
    • 1.5k צפיות
  3. Started by bigkatan,

מעבד intel core 2 duo e6300 לוח אם gigabyte 945p-s3 זכרון samsung 1 giga ddr2 כרטיס מסך geforce 7600 gs 256mb (דרך אגב המאוור שלו מקולקל חחח) מה אפשר לעשות לדעתכם עם העגלה הזאת...??? בא לי להיכנס קצת לעניין האוברקלוקינג וזה קצת לפני שאני קונה מחשב חדש. ברמת העיקרון רוב השימוש שלי במחשב זה סרטים ואינטרנט כרגע(משחקים באקס בוקס) אני מאמין שאני אצטרך לקנות קירור או אולי אפילו זיכרון, בקיצור אשמח למעט הכוונה... תודה לכולם.

• 6 תגובות
    • 883 צפיות
  4. הכלי שבו השתמשתי למריחה של משחה טרמית הוא כפית של גלידה...מה שטוב בה זה שהיא רחבה וישרה...(לפחות אלו של גלידה באר שבע..חחח) אשמח לשמוע על עוד פתרונות

• 12 תגובות
    • 1.8k צפיות
  5. Started by My_T,

הכל התחיל מתכנון שלי לשדרג את הכרטיס מסך שלי שמתחיל לקרטע בכרטיס מסך חדש יותר. המליצו לי על GTX 460, ואז לעשות OC למעבד בשביל להגיע למקסימום ביצועים שלו.. התחלתי לקרוא בנושא ובדקתי את הטמפרטורות במחשב שלי, וראיתי שהן ממש לא טובות - 55 מעלות מינימום במנוחה, וכשהפעלתי בדיקת מאמץ היא נכבתה אחרי חצי דקה כי המעבד התחמם ל-75 מעלות. אחרי זה ניקיתי את המחשב וניסיתי שוב, הפעם הבדיקה פעלה למשך שתי דקות וחצי, והטמפרטורה במנוחה התחילה ב-45 מעלות, אבל שמתי לב שכבר אחרי חצי שעה של שימוש הטמפרטורות עלו ל-50 מעלות. החלטתי לנטוש את ה-OC לזמן יותר מאוחר כשיהיה לי כסף לקירור טוב יותר למעבד ולקנות מארז חדש. ועכשיו אחרי כל החפירה, הקטע שיותר קשור אליכם - קראתי פה את הביקורת על ה-PC-K60 והוא ה…

• 9 תגובות
    • 936 צפיות
  6. חוץ מזה שCNPS7500-Cu בא עם מאוורר LED ועולה פי-3 יותר מהשני, יש ביניהם עוד הבדלים?

• 2 תגובות
    • 918 צפיות
  7. Started by sky1sky10,

מבקש המלצה על קירור למעבד של אינטל שיוכל להיכנס לתוך מארז mini itx (עד 150 שח - אפשר לחסוך?) מדובר על מעבד אינטל i3 2100 לוח אם Gigabyte GA-H67N-USB3-B3 בתוך מארז MINI IATX מהדגם CFI A8989 CUBE 150W BLACK. או מארז Thermaltake Element Q 200W A.PFC Black. תודה מראש.

• 3 תגובות
    • 865 צפיות
  8. Started by My_T,

שלום, אני מתכנן לרכוש כרטיס מסך חדש (gtx 460) בעקבות המלצה פה בפורום, ואמרו לי שהמעבד קצת יגביל את הביצועים של הכרטיס מסך. מה שכן, אמרו לי גם שאני יכול לבצע OC למעבד והוא יפעל מצוין עם הכרטיס מסך. אז בגלל שאני לא מבין ב-OC וזה יהיה הראשון שלי, אני מעדיף להסתכן כמה שפחות ולהמהיר אותו רק עד לרמה שבמשחקים אני אוכל לנצל את המקסימום של הכרטיס מסך ושל המעבד. אז, כמה כדאי לי להמהיר אותו? אני גם יכול לקנות קירור למעבד ולא להישאר עם הסטוק, ראיתי שהמליצו בעבר בפורום קירור על זה http://ksp.co.il/hmain.php?now_snif=shipment&uin=10258 אבל ליתר ביטחון אני אשאל שוב בפורום קירור בהתאם למהירות שתמליצו לי פה (אם אפשר לשלם פחות, למה לא? ) תודה מראש לכל העוזרים!

• 13 תגובות
    • 1.6k צפיות
  9. Started by Ev,

מתקין Scythe Yasya במארז ANTEC 300, 1155 SOCKET איך לשים את המאורר? שינתב את האויר לצד האחורי של המארז או למלה? בנוסף, יש חשיבות למיקום הפינים של המאורר (הרי הבסיס מתחבר אם 2 זוגות) - אני יכול לשים אותם בצדדים או למלה ולמטהץ

• 9 תגובות
    • 1k צפיות
  10. Started by EroSenin,

שלום לכולם אתמול קניתי את ה TRUE 120 לסוקט 775 ונתקלתי בקצת בעיות בהרכבה. תגידו אחרי ההרכבה אני אמור להיות יכול להזיז את הקירור מהמקום? הוא לא נופל אבל אני יכול לסובב אותו במקום. זה אמור להיות כך? אולי שמתי יותר מדי משחת טרמית? אך אני מרכיב את המאוור גם על הקירור? ישבתי על זה אתמול שעה ולא מצאתי דרך! יש לי כבר שריטות רבות על הקירור מרוב שניסיתי. חייב את עזרתכם, אשמח לעזרה

• 2 תגובות
    • 672 צפיות
  11. Started by 4xtos,

תדרים מקוריים: CORE CLOCK-732 SHADER CLOCK-1464 MEMORYCLOACK-1900 תדרים כרגע(העלתי ב10-15 כל פעם וביצעתי בדיקת מאמץ לזה הגעתי כרגע): CORE CLOCK 788 SHADER CLOCK 1576 MEM CLOCK 1956 מעלות(קומבוסטר 16 דקות מסך מלא רזולוציה 900*1440) VALUE 62 MAX 66

• 1 תגובה
    • 908 צפיות
  12. שלום, אני מעוניין בהמלצה לקירור למעבד 2500K התקציב המקסימאלי הוא 300 ש"ח חשוב לציין שהOC לא יהיה מסיבי אפשר להגדיר אותו בינוני. בכל זאת כדאי לקנות את הNOCTUA NHD14 או שאפשר להסתפק בMUGEN2 למשל?

• 4 תגובות
    • 860 צפיות
  13. Started by Vloody,

מחשב פשוט ובסיסי. עושה טיפה רעש ואני מעוניין שיהיה שקט לחלוטין. מפרט: מעבד - Intel Core 2 Duo E7300 2.66GHz לוח אם - Gigabyte G31M-S2L כרטיס מסך - Sapphire Radeon HD 5450 זכרון - 2GB כרגע יש סך הכל 4 מאווררים במחשב: מאוורר מעבד, מאוורר ספק, מאוורר מארז אחורי(מתחת לספק) , מאוורר מארז קדמי (איפה שהכניסות USB). המאוורר של הספק והמאוורר הקדמי שקטים מאוד, לא שומעים אותם. המאוורר של המעבד והמאוורר האחורי לעומתם עושים קצת רעש. זה לא משהו רציני אבל ללא ספק שומעים את המחשב והייתי רוצה שהמחשב יהיה שקט לגמרי. אני לא עושה שום אוברקלוקינג וממה שאני מבין יכול להיות שבשביל המעבד יספיק רק גוף קירור, ללא מאוורר. אולי אני טועה. המעבד רץ כרגע על 49-50 מעלות (ליבה אחת), 46-47 מעלות (ליבה שני…

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  14. Started by Da7kStar,

אני מחפש 2 מאוררי 120 בתקציב של 100-120 ש"ח, אחד כנראה ישב על הMUGEN2 והשני ילך למארז עצמו או ששינהם על הקירור. איזה מאווררים הכי מומלצים? מבחינת רעש פחות חשוב לי העיקר שיקרר

• 7 תגובות
    • 878 צפיות
  15. Started by DisCus,

שלום לכם. יש לי מחשב שמבוסס על I7 950 ו-HD 6870 CFX. אני יודע שכעת קיץ ולרובנו המחשבים מתחממים יותר מהרגיל, אבל אצלי זה ממש לא אמור להיות כך. יש לי את HAF 932 עם עשרה מאווררים (מקדימה המאוורר המקורי שבא עם המארז ובנוסף 9 מאווררי Enermax Apollish 120m), ועם כל הכבוד... המערכת צריכה להיות עם טמפ' טובה גם בקיץ. להלן תמונה של המחשב: אני לא מבין למה יש לי מסכים כחולים עקב טמפ' גבוהות. ה-SSD, הכרטיסים וגם המעבד... בנוסף לכך, ניסיתי להפריד בין הכרטיסים, זאת אומרת להעביר את הכרטיס השני לחריץ ה-X8... אבל זה כבר נוגע בספק ולא מתאים לצערי הרב. יש לכם מושג מה אני עושה ולמה זה ככה?

• 20 תגובות
    • 2.1k צפיות
  16. שלום... יש לי את המערכת הנל: Amd athlon ii x3 445 Asus m5a78l-m lx Kingston 4 gb ddr3 1333 Sapphire hd 6850 Seasonic ss500-et אני מחפש מארז וקירור למעבד. מתכנן overclock בינוני+ חשבתי על antec 100 וקירור cooler master hyper 212 plus אבל אני לא בטוח שהוא יוכל להכנס במארז הזה.. מה אתם אומרים? ד״א לא חייב לנצל את כל התקתיב אם אפשר בפחות תודה מראש..

• 10 תגובות
    • 1.2k צפיות
  17. Started by o07,

מה המאוורר בגודל 120\140 הכי חזק שיש בשוק? תודה.

18. Scythe S-Flex Quiet 120mm Case Fan 1600 RPM http://ksp.co.il/hmain.php?now_snif=beersheva&uin=12002 איך המאורר הזה?שקט?עושה תעבודה..? הבנתי שיותר מ1600 RPM המאורר כבר מתחיל להרעיש..ואני רוצה מאורר שקט ככל האפשר... יש משהו אחר שאתם ממליצים עליו? מ KSP.

• 4 תגובות
    • 705 צפיות
  19. בתרד הזה אתם מזומנים לדון ולעלות שלל עדכונים וחדשות בכל הנוגע לקירור.

• 7 תגובות
    • 16.7k צפיות
  20. שלום יש ברשותי את הכרטיס GEFORCE 210 אני מתכוון לעשות לו OC ,עכשיו השאלה לאיזה רמת ביצועים הוא יגיע ? זהה לרמת ביצועים של איזה כרטיס ?

• 5 תגובות
    • 6.3k צפיות
  21. שלום רב אני מעונין לקנות מחשב בחנות TMS שלצערי כמעט ואינה מספקת מעבדים בתצורת BOX ולכן אני נאלץ לבחור בעצמי את הקירור. אין לי ענין במחשב הכי שקט שיכול להיות אבל כמובן שלא יהיה רעש מוגזם, משהו ברמה של ה BOX. אני צריך המלצה לקירור בתושבת AM2 ו 775 תודה מראש לכל העוזרים אשמח לקבל הצעות למוצרים הנמכרים ב TMS.co.il

• 1 תגובה
    • 575 צפיות
  22. Started by DAVIDKI19,

יש לי את המעבד הנ"ל לוח P8Z68 V קירור Zalman CNPS 10XExtreme OC אני עושה פעם 1 נכנסתי לMENU של הלוח והעלתי רק את המכפלה ל 44 עכשיו אני עובד על המחשב ובודק אותו ממה שאני רואה אין בעיות ? מה צריך לעשות עוד בשביל OC? העלת המכפלה תספיק? 72 במאמץ ב OCCT זה בסדר? את המתח לי שיניתי לשנות צריך? המחשב לבד מעלה ומוריד אותו [attachment deleted by admin]

• 4 תגובות
    • 829 צפיות
  23. Started by Bentel,

בס"ד שלום לכל המומחים, אני לא מבין גדול, אבל מבדיקה שעשיתי בתוכנה CPU-Z, וגם מהאינדקציה שלי במחשקים, נראה שהמחשב הישן שלי עם הפנטיום 4 יותר "סוחב" מהחדש.... שניהם עם אותו כרטיס מסך זה נכון או שאני ממש לא בעניינים??

• 1 תגובה
    • 823 צפיות
  24. Started by orisaban,

שלום חב'רה אני מעוניין להחליף את המוגן שלי למשהו יותר חזק אז השאלה היא עם הH70 יותר חזק מהנוטיקה D14 תודה לעוזרים.

• 12 תגובות
    • 1.5k צפיות
  25. שלום קניתי מחשב חדש על בסיס i5 2400 ו 560Ti במארז V3 של טרמלטק עם מאוורר 12 סמ שקט יש לי עוד מאוורר 12 סמ שקט ו 8 cm עם PWM וכמובן עוד אחד של הקירור למעבד. מסתבר שאין לי מספיק חיבורים לכל המאווררים האלו. האם ואיפה אפשר להסיג מפצל כך שעל חיבור sys fan אחד יחוברו 2 מאווררים? האם עדיף לקנות כבר בקר שישלוט על כולם? כאמור חשוב לי ביותר השקט ומצד שני כרטיס המסך חזק ומתחממם ולכן מרעיש. האם הוספת מאוורר (שקט) בצד תעזור? מוכן להשקיע עד 200 ש"ח ורק בב"ש

• 2 תגובות
    • 762 צפיות

דיונים חדשים בפורומים