השוואת ספקי כח 800W-900W מערכות מחשב מודרניות צורכות הרבה יותר אנרגיה חשמלית ממערכות מחשב בעבר. כיום, מעבדים מרובי ליבות, כרטיסי מסך High-End (הצורכים לפחות 250W) וארבע ג\'יגה-בייט של זיכרון הם אינם מוצרים נדירים, אלא נגישים ואף זולים, ומוצרים אלו הם המקבלים את מלוא תשומת הלב הצרכנית. הצרכן הישראלי הממוצע קובע, בדרך כלל, את חוזק המערכת שלו על פי המעבד וכרטיס המסך בלבד. אך לרוב הוא אינו מודע לכך שישנם רכיבים רבים נוספים, חשובים לא פחות מהמעבד וכרטיס המסך, שבלעדיהם המחשב אינו יכול לתפקד. רכיבים אלו אינם מקבלים את מלוא תשומת הלב הראויה להם, כאשר אחד מהרכיבים הללו הוא ספק הכוח, שהינו אחד הרכיבים החשובים – אם לא החשוב ביותר במערכת המחשב. עבור רבים, ספק כוח אינו אלא קוביית מתכת מרעישה שתפקידה היחידי הוא אספקת חשמל לרכיבי המערכת. הבעייתיות בגישה זו מתחילה כאשר הזרם החשמלי אותו מקבל הספק מרשת החשמל אינו יציב, ואז מתרחשות תקלות כגון נפילות מתח שעלולות להוביל לשריפת הספק ואף רכיבים נוספים אחרים. בשלב הזה לרוב עולות השאלות: מה קורה כשיש קפיצת מתח? מה קורה בזמן הפסקת חשמל? למה המחשב לא עולה? ושאלות רבות נוספות. למעשה, אנשים רבים לא מודעים לחשיבותו של ספק איכותי מבית יצרן ידוע ולבעייתיות שבספק "גנרי",כלומר, ספק שיוצר אי שם באסיה המזרחית, מרכיבים באיכות ירודה ובעל מפרט מפוקפק. לפני כחמש שנים בסך הכל, הצורך בספק שאיננו גנרי היה נמוך עקב כך שכלל רכיבי המחשב צרכו מעט מאוד הספק. אמנם, צריכת ההספק הנמוכה נבעה מכך שבאותה התקופה לא היו מעבדים מרובי ליבות ומערכים מרובי כרטיסי מסך, ואילו היום כרטיסי מסך מודרניים לבדם לעתים צורכים הספק באותה רמה כמו מערכות שלמות שנבנו בעבר. מגמה זו החלה בשנים האחרונות, ועקב התחזקותה, ספקים גנריים שיכלו להחזיק בקלות את המערכות הישנות כבר לא מצליחים להתמודד עם המערכות החדשות, והחברות המייצרות ספקים איכותיים החלו לצבור תאוצה. כיום, רכישת ספק טוב מחברה ידועה אינה עולה הרבה יותר מספק גנרי באיכות ירודה, במיוחד לאור העובדה שספק גנרי שכזה עלול לשרוף לכם את המערכת, עד לרכיב האחרון. בסקירה זו אנו נסקור מספר ספקי כוח איכותיים בהספקים הנעים בין 800W-900W: לאחר הקדמה ארוכה זו, ניגש ישר לעניינים ונראה מי מבין חמשת הספקים הללו הוא הטוב ביותר עבור מערכות זוללות ההספק המודרניות.
לרוב, לספקים גנריים אלו אין הגנות כלל מפני בעיות מתח ותנאים בעייתיים אחרים, חלקם נפוצים מאוד כגון עודף זרם, תת-זרם, טמפרטורת עבודה גבוהה, עומס עבודה, קצרים חשמליים ושאר מרעין בישין. כמו כן, רוב הספקים הגנריים אינם מספקים את ההספק המקסימלי שהם טוענים שהם מספקים.
במצב שהספק אינו מגן מפני בעיות מתח, הוא יכול להתקלקל במהירות רבה ו\'לקחת\' את כל המערכת ביחד איתו (על משקל תמות נפשי עם פלשתים). דוגמה נפוצה היא קפיצת מתח אשר עלולה לשרוף את הספק. ספק כוח שאינו מוגן מפני קפיצות מתח, לא יגן על שאר רכיבי המערכת המחוברים אליו, ובכך מסכן אותם בנזק בלתי הפיך.
יש לציין כי יצרניות רבות של ספקי כוח אינן מייצרות ספקים בלבד, אלא גם רכיבים נוספים, וביניהם מארזים. בדרך כלל, חברות אלו משווקות באנדלים (חבילות) הכוללים מארז וספק כוח. באנדלים אלו מהווים פיתרון יעיל, איכותי וזול לרוב המשתמשים ובכך מונעים מראש קנייה בנפרד של ספק מתוצרת שאיננה ידועה. מערכות אלו מתאימות בעיקר למשתמש הביתי ואף לגיימר הממוצע, אך ישנן מערכות שגם ספקים אלו אינם מספיקים עבורן, שכן הספקים המשווקים כחלק מהבאנדל חלשים יחסית ואינם נועדו להחזיק מערכות כבדות באמת.
בכתבה זו נסקור חמישה ספקי כוח חזקים במיוחד אשר נועדו למערכות שכאלו, ונשווה ביניהם. ספקים אלו הינם בעלי הספק כפול מן ההספק הממוצע בשוק אך על מנת שתוכלו להבין לעומק מהו טיבו של כל ספק, עליכם להכיר תחילה מספר מושגים בסיסיים:
CORSAIR ?