בתחילת אפריל, דיווחנו כי Lite-On IT השתלטה על עסקי הכוננים האופטיים של BenQ. בכך הפכה Lite-On IT ליצרנית הכוננים האופטיים השנייה בגודלה בעולם עם נתח שוק של 26-27%, ולמעשה היא כעת נושפת בעורפה של HLDS, השותפות בין Hitachi ו-LG אשר מחזיקה בנתח שוק של 28%.
עוד באותה כתבה דיווחנו כי על פי חברת אמטל מחשבים, היבואן הבלעדי של מוצרי BenQ בישראל, הם אינם עוסקים בייבוא של כוננים אופטיים של החברה בחודשים האחרונים. עובדה זו העלתה תהיה שכן הלקוחות יודעים שהכוננים של BenQ נחשבים לאיכותים ביותר וקוטפים פרסים ותארים רבים בשנים האחרונות. יתרה מזאת, מהפגישה שלנו עם נציג BenQ שביקר בישראל בתקופה זו קיבלנו מסר מעורפל מאוד לגבי מצבה של BenQ בשוק הישראלי.

כנראה שמטרת הגעתו לארץ, בין היתר, הייתה לבדוק את נושא היבואן אמטל מחשבים, שכן היום הודיעה חברת גטר-טק כי היא חתמה על חוזה עם חברת BenQ לשיווק בלעדי של מסכי LCD למחשב, מצלמות דיגיטליות, כוננים אופטיים, צורבים ומדיות לצריבה בישראל. בהתאם להחלטתה של BenQ, תחליף גטר-טק את חברת אמטל מחשבים, ששיווקה מוצרים אלו בישראל בשנים האחרונות.
למי מכם שאינו מכיר את חברת גטר-טק, נציין כי חברה זו היא מקבוצת ישראקולור, הנציגה הבלעדית בישראל של יצרניות המדפסות לקסמרק, קוניקה-מינולטה ויבמ.


שי טנא, מנכ"ל גטר-טק, מציין כי "בכוונתנו לחדור באופן אינטנסיבי לשוק מסכי המחשב והמוצרים הדיגיטליים בישראל ולהפוך את BenQ למותג דומיננטי בשוק המקומי". BenQ נחשבת למובילה עולמית בתחום מסכי ה-LCD והמוצרים הדיגיטליים ומוצריה בכלל נחשבים לחדשניים ומתקדמים ביותר מבחינה טכנולוגית. BenQ שמה דגש על עיצובם של מוצריה, הזוכים מדי שנה בפרסי עיצוב המוצר במדינות רבות. "אנו צופים כי נגיע לנתח שוק של כ-10% משוק מסכי ה-LCD בישראל במהלך שנת 2007", הוסיף טנא.
מדבריו של מנכ"ל גטר-טק מסתמן אם כן, כי ביבואן מתכוונים למנף את המוניטין של BenQ בתחום מסכי ה-LCD בעולם ובאסיה בפרט על מנת להגדיל את נתח השוק של החברה בישראל. אנו תקווה שזה לא יגרום לכך שישכחו את שאר מוצרי החברה, כפי שעשתה אמטל מחשבים בזמנו כאשר זנחה בצורה די חסרת אחריות, את הטיפול ביבוא הכוננים האופטיים של BenQ בארץ.