ל-NVIDIA יש מדיניות מפורשת המאפשרת ליצרנים של כרטיסי המסך שלה (AIB, ר"ת Add In Board) להשיק גרסאות מיוחדות אשר מגיעות עם אוברקלוק ישירות מן המפעל. מי שממלא אחר תנאי החברה יכול לשווק כרטיס מסך מומהרים בנוסף לגרסאות הרגילות. מדיניות זו הביאה להתפתחותו של "אוברקלוק ברשיון" ולשוק זה של כרטיסי מסך יש בהחלט ביקוש בקרב אלו שמוכנים לשלם יותר תמורת הידיעה כי כרטיס המסך שלהם מומהר ועדיין נמצא תחת אחריות מלאה של היצרן. כך למשל, חברות XFX ו-BFG הן בעלות מוינטין רב מאוד בתחום כרטיס המסך המומהרים.
ATI בניגוד ל-NVIDIA לא איפשרה לאף יצרן לבצע אוברקלוק לכרטיס המסך, לפחות עד היום. על פי מסמך פנימי ש-ATI שלחה בימים האחרונים לשותפותיה החל מהראשון במרץ כל חברה יכולה למכור גם גרסאות מומהרות של כרטיסי המסך הרגילים ממשפחת ה-Radeon X1K, כל עוד היא עומדת בתנאים ש-ATI מציבה:

* כל יצרן רוכש את כרטיסי המסך במהירויות המקוריות ש-ATI מכתיבה, ואסור להוריד את המהירות (Downclock) מכל סיבה שהיא.
* ATI אינה מגבילה את המהירות המקסימלית של האוברקלוק שהיצרן יכול לבצע. זה כמובן תלוי במגבלות הפיזיות של הכרטיס עצמו וכמובן בידע של היצרן בתחום.
* המיתוג והדגם של כרטיס מסך נקבע באמצעות המבנה של כרטיס המסך, כפי ש-ATI מצווה ולא לפי המהירות שאליה ממהירים את כרטיס מסך. כך למשל, אם יצרן מסוים מסוגל להמהיר חלק נכבד מה-Radeon X1600Pro שלו למהירות של Radeon X1600XT הוא אינו יכול לשווק אותם בתור Radeon X1600XT אלא בשמם המקורי בלבד.
* חל איסור על שימוש בשמות מקוריים, בחברה כנראה לא רוצים לראות כרטיסי מסך כגון Radeon X1600Pro XT למשל אלא יעדיפו לראות X1600Pro Overclocked.
* ATI לא תתן אחריות על כרטיסי מסך מומהרים ולא תאפשר RMA שלהם. האוברקלוק הוא באחריות היצרן עצמו והוא צריך לדאוג לתת אחריות לכרטיסי מסך אלו. כלומר, ההחזרות וההחלפות יורדות מהתקציב של החברה ללא קשר ל-ATI.