אריזה
![]() |
![]() |
תוכן
![]() |
באריזה מקבלים את לוח האם, ארבעה כבלי SATA, מדריך הוראות למשתמש, דיסק תוכנה, שלט לדלת של MSI GAMING, פאנל כניסות ויציאות אחורי, מדבקה למארז וקופון.
למי שטרם הספיק לזהות לפי האריזה, לוח אם זה מגיע בגרסה מיוחדת שכוללת קופון למשחק Assassin’s Creed Liberation HD, פרק נוסף בסדרת המשחקים הפופולריים מבית Ubisoft. שוויו של הקופון הזה הוא 100 שקלים, ולמרות שהשגת הגרסה הזאת ללוח האם תהיה קשה יותר בשל מלאי מוגבל, שווה לבדוק את קיומה בחנויות.
הבאנדל שמגיע עם לוח האם ראוי למדי בהתאם למעמדו. ארבעה כבלים מתוך שמונה יציאות זה מכובד, אך עוד צמד יקל בחיפוש אחרי כבלים נוספים בעת רכישת כוננים קשיחים.
לוח האם
![]() |
לוח אם זה מעוצב לפי ערכת הנושא של MSI בסדרת ה-GAMING שלה, דגש גדול על שחור ואדום דרקוני. בשונה מדגמים תקציביים אחרים בסדרה, צבעו של לוח המעגל המודפס קרוב יותר לגוון השחור מאשר החום, גם תחת תאורה חזקה.
![]() |
מערך ממשקי האחסון בלוח האם בא לשרת קהל יעד מגוון כמה שיותר. ישנם שלושה ממשקי PCI-Express X16 ברוחבי פס שונים של X16, X8 ו-X4, שלושה ממשקי PCI-Express X1 וממשק PCI. כך, מתאים המערך הזה גם למשתמשים שירצו להשתמש בשלושה כרטיסי מסך ובכרטיס קול בממשק PCI-Express X1 בנוסף. רוחב הפס שבממשק ה-PCI-Express X16 התחתון יהיה X4 בתקן 2.0 בעוד שבאלו שמעליו, גרסת הממשק היא 3.0 ומיועדת לכרטיסי מסך בעיקר. ממשק ה-PCI הוא תוספת מכובדת לכל מי שעובר ממחשב ישן ולוקח איתו כרטיסי הרחבה דוגמת כרטיס קול או כרטיס טלויזיה.
![]() |
ישנם שמונה ממשקי SATA3 המשמשים לחיבור כוננים קשיחים וצורבים. שימו לב, על אף שערכת השבבים A88X הקדימה את Z87 של אינטל בתאריך ההשקה, היא עדיין עולה עליה בכמות ממשקי האחסון. למעשה, A88X יכולה טכנית לתמוך גם בעשרה ממשקי SATA3 כשרים למהדרין – אין ערכת שבבים שניה לה בשוק השולחני. כתוצאה מכך, יכול לוח האם הזה לשמש גם לשרת אחסון בייתי, בין יתר השימושים.
![]() |
העזרים שכללה MSI על גבי לוח האם הזה למשתמשי הקצה הם מכובדים ולא נפוצים בלוחות FM2+. ליד ממשקי הזיכרון נמצא כפתור הדלקה וכיבוי, כפתור אתחול וכפתור OC Genie שמאפשר המהרה אוטומטית. לצידם גם מתג Slow_Mode שמאפשר לכל מערכת המחשב לפעול בקצב איטי במיוחד בעת המהרה קיצונית כדי לאפשר לממהיר להוסיף חנקן נוזלי, וגם טרנזיסטורים לחלקים שונים אשר דרכם ניתן לבצע מוד-מתח להוספת מתח קיצוני בעת המהרה עם קירור אקסטרים.
![]() |
בתחתית לוח האם ישנם עזרים מעט יותר נפוצים כמו צג חיווי LCD שמאפשר לנטר תקלות נקודתיות בעת שגיאה באתחול המחשב, וכפתור איפוס ביוס במקרה והגדרות מסויימות שהחלתם לא מאפשרות למערכת לעלות כראוי.
![]() |
מערכת הספקת הכח למעבד בלוח האם הזה בנויה ממערך של שש פאזות, והוא בשרי למדי. הוא כולל מייצבי מתח המקוררים על ידי גופי הקירור המפורסמים של סדרת הגיימינג, שישה סלילים בתוך קוביות מוצקות וכמובן קבלים מוצקים. בהתאם לשאר תכונות ההמהרה, גם למערך הספקת הכח הזה לא תהיה בעיה להתמודד עם המהרה קיצונית של כל מעבד בתושבת.
![]() |
גוף הקירור שיושב על ערכת השבבים עשוי אלומיניום ומכיל גם הוא את מיתוג סדרת הגיימינג. במהלך הבחינות, הוא נשאר פושר למגע ולא התחמם.
![]() |
החשמל למעבד בתושבת מגיע דרך מחבר 8PIN בחלקו העליון של לוח האם ועובר דרך המיצבים. שימו לב לגופי הקירור בצורת הדרקון שמקררים את המיצבים. בין גופי קירור אלו עובר צינור נחושת מצופה ניקל להעברת חום יעילה יותר.
![]() |
שבב הקול בלוח האם הזה הוא ה-ALC1150 הפופולרי של Realtek שכבר הספיק לצבור שם בתור פתרון תקציבי מעולה לגיימרים וחובבי סאונד שלא רוצים להשקיע בכרטיס קול מתקדם. שבב ה-ALC1150 מוקף בחיווי מתקדם שמסיע למניעת רעשים והפרעות, וכל החלק הזה של לוח המעגל המודפס מנותק ברובו משאר הרכיבים שעל גבי הלוח כדי לספק קול כמה שיותר נקי.
![]() |
מערך היציאות האחורי בלוח האם כולל את ממשקי הקול ב-7.1 ערוצים יחד עם ממשק אופטי, ממשקי התצוגה HDMI, DVI, VGA ו-DisplayPort שמאפשרים להשתמש בשלושה מסכים בו-זמנית עם המעבד הגרפי המובנה בתוך המעבד, שישה ממשקי USB3 ושני ממשקי USB2. ישנו גם ממשק רשת RJ45 המחובר אל בקר הרשת מסוג Killer E2205. בקר זה מאפשר ניהול תעבורת רשת תוכנתית כדי לתעדף למשל משחקים על פני תוכנות שרצות ברקע לצורך הנמכת זמני תגובה.
אשכרה, יקום מקביל !
לא כ"כ זול במקרה הזה, אבל עדיין.