עיצוב – אין יותר מינימליסטי מזה
בעוד העיצוב של מכשירי סדרת הנקסוס מעולם לא היה ראוותני במיוחד, קשה שלא להתרשם (לחיוב או לשלילה, זה כבר בעיני המתבונן) מהעיצוב הכל כך מינימליסטי של הנקסוס 5. זהו ללא ספק העיצוב הכי נקי, פשוט ובסיסי שאי פעם ראיתי בסמארטפון. ניתן לומר שהאלמנט העיצובי היחיד שקיים במכשיר הוא כיתוב ה-Nexus המוטבע בגב המכשיר.
מכל זווית שלא מסתכלים עליו, הנקסוס 5 מרגיש ונראה עירום למעשה, ובאופן אישי, זה די מוצא חן בעיניי. בתור בעלים של נקסוס 4, גם אני סבלתי משברים בגב הזכוכית הכה שביר שלו ושמחתי לראות שגוגל החליטה שמיקומה של הזכוכית הוא אך ורק לציפוי המסך, וגם זאת היא מסוג Gorilla Glass 3 שרחוקה מלהיות שבירה. גב המכשיר עצמו עשוי מאותו פלסטיק רך שתמצאו בנקסוס 7 החדש והוא מאוד נעים למגע. הפלסטיק הרך עוטף את המכשיר מכל צידיו וניתן לומר שהנקסוס 5 הוא בהחלט אחד המכשירים הנעימים יותר למגע שיצא לי להתנסות בהם.
>> עוד על העיצוב של הנקסוס 5
מסך – הסטנדרט ה(לא כל כך) חדש
המספר 5 בשמו של הנקסוס הוא כפול משמעות. זהו המכשיר החמישי בסדרה וגם גודל המסך הינו 5 אינץ', עלייה של 0.3 אינץ' לעומת הדור הקודם. מסך ה-True HD IPS+, אשר כמובן מגיע ברזולוציית Full HD, נראה מצויין. עם נתון צפיפות של 445PPI, הוא בהחלט לא נופל מרמתו משאר המסכים בקטגוריה מבחינת חדות ושאר הביצועים אף הם בהתאם.
5 אינץ' זה ללא ספק הסטנדרט החדש, ואני בהחלט אחד מהתומכים החזקים של שטח מסך יותר גדול, אבל אין ספק שהרבה מכם היו מעדיפים גודל מסך קטן יותר מבלי להתפשר על האיכות. המכשיר היחידי הנמכר בארץ עם מסך Full HD עם גדוך מסך נמוך מ-5 אינץ' הוא ה-HTC One, כך שאם אתם מרגישים מרוצים מגודל המסך הקיים לכם בנקסוס 4 או בגלקסי S3 למשל, יכול להיות שהנקסוס 5 ירגיש לכם קצת גדול מדי.
מצלמה – עקב האכילס הקבוע
מכשירי הנקסוס של גוגל מעולה לא התברכו במצלמה איכותית במיוחד. הנקסוס 4 הציג את אחת המצלמות המאכזבות ביותר שתוכלו למצוא בין מכשירי הדגל באנדרואיד ולצערי הרב, בעוד שהמצב קצת יותר טוב, במיוחד אחרי שחרור גרסאות 4.4.1 ו-4.4.2 שטיפלו בדיוק בבעיות אלו, הנקסוס 5 רחוק מלהרשים.
המינימליזם של סדרת הנקסוס מכה חזק במיוחד בחווית הצילום, כאשר אפליקציית המצלמה לא רק שמרגישה דלה במיוחד מבחינת אפשרויות, אלא גם לא נוחה בעליל לתפעול. כדי לשנות הגדרות כמו רזולוציה, איזון הלבן וכו', יש ללחוץ על גבי המסך ואז לגרור עם האצבע לכיוון האפשרות שתופיע. זה מדליק ביותר אבל לא נוח, במיוחד כאשר מנסים לחזור אחורה ולשנות הגדרות. למרבה המזל ניתן לפתוח את התפריט ע"י לחיצה על העיגול ואז הוא פתוח באופן קבוע, אבל החוויה הכללית מאפליקציית המצלמה היא לא חיובית.
לאלו מכם אשר משתמשים במצלמת הסמארטפון שלכם באופן אינטסיבי יהיה לי קשה מאוד להמליץ על הנקסוס 5 או על אנדרואיד נקי בכלל. זהו תחום שבו היצרניות השונות מתעלות על גוגל בקלות.
גוגל מקפידה להשיק כל מכשיר נקסוס חדש עם גרסת מערכת הפעלה חדשה והנקסוס 5 לא שונה. המכשיר הגיע יחד עם גרסת אנדרואיד 4., הלא היא קיט קט, שמאז השקתה עודכנה לגרסת 4.4.2, עם מספר שיפורים, במיוחד לאפליקציית המצלמה של הנקסוס 5 כמו שכתבתי קודם. יחד עם זאת, מלבד תיקון באגים כאלו ואחרים, מבחינה פונקציונלית השינויים היו זניחים לחלוטין בין גרסת 4.4 לגרסת 4.4.2, ולכן אין צורך להתעמק בגרסה זאת שוב. ניתן לקבל סקירה מעמיקה של גרסה זו של אנדרואיד כאן.
שימוש – המחיר של מחיר נמוך
כמו שציינתי קודם, העיצוב הנוח של המכשיר הופך אותו למכשיר טלפון (הוא הרי סמארטפון בראש ובראשונה) נוח ביותר. מיקום הפומית מצויין ושיחות טלפון נעשות בצורה הטובה ביותר, הן מבחינת איכות שמיעה והן מבחינה ארגונומית. אבל ברגע שתנסו לנהל שיחה מהרמקול החיצוני, המצב ישתנה.
אני יכול להגיד בפה מלא שהנקסוס 5 מגיע עם הרמקול הפנימי הגרוע ביותר שנתקלתי בו עד כה, ראש בראש על מקום אחרון עם הרמקול המזעזע של ה-G2 (שזה בעצם אותו רמקול). האיכות שלו פשוט עלובה בכל פרמטר שלא בדקתי. האיכות נמוכה ביותר וגם הווליום רחוק מלהחריש אזניים. יחד עם זאת, מיקומו בתחתית המכשיר הוא מבורך בעיניי, שכן זה אומר שהסבירות שתפספסו שיחה כי המכשיר מונח ישירות על גבי הרמקול היא נמוכה ביותר.
שאר תכונות המכשיר הן בדיוק מה שהייתם מצפים ממכשיר דגל שכזה. חיישן הבהירות עובד טוב ומגיב מהר, קליטת ה-GPS וה-GLONASS מתבצעת ללא רבב וקשה למצוא פגם בשימוש היומיומי שלו. אבל מי שמחפש את היכולות החכמות שניתן למצוא בסדרת הגלקסי, גימיקים כמו לחצנים בגב המכשיר ונעילה שלו ע"י הקשה כפולה על המסך כמו ב-G2, עמידות למים כמו סדרת ה-Xperia Z של סוני או למעשה כל תכונה "מעניינת" אחרת, לא יימצא כאן את מבוקשו.
>> עוד על השימוש בנקסוס 5
ביצועים – הסיבה האמיתית לכל המינימליזם הזה
סוף סוף הגענו לחלק העיקרי של הנקסוס 5, היתרון האמיתי במינימליזם באשר הוא, היתרון בביצועים. אתחיל מהשורה התחתונה: הנקסוס 5 הוא המכשיר הכי מהיר שראיתי עד כה, נקודה. הממשק שלו עובד במהירות שבה אתם יכולים להזיז את האצבע שלכם, לא פחות מזה. פתיחת וסגירת אפליקציות, התקנה והסרה, מעבר בין אפליקציות, שינוי הגדרות וכו', מתבצעים כהרף עין. ככה מכשיר דגל צריך להרגיש וכל מה שנשאר לשאר היצרניות האחרות לעשות הוא להסתכל ולקנא ביתרונות האדירים של תוכנה לא בזבזנית שנקייה מתוספות. פשוט תענוג עילאי.
>> עוד על הביצועים של הנקסוס 5
חיי סוללה – מספיק בקושי
חיי הסוללה של הנקסוס 5 הם פשוט לא מספיקים בשביל מכשיר דגל בימינו. שימוש רגיל וסביר בקושי יחזיק לכם במשך יום אחד ושימוש אינטנסיבי יותר יגמור את סוללת ה-2,300 mAh הרבה יותר מהר מכך. ניתן בקלות לומר שהמעבר למסך Full HD ושבב ה-Snapdragon 800 לא עשו טוב לחיי הסוללה של המכשיר ונראה שגוגל לא התאימו את הקוד מספיק כדי לפצות על הגידול בצריכת הסוללה. תוסיפו על כך את העובדה שלא ניתן להחליף את הסוללה (כמו כל שאר המכשירים בסדרת הנקסוס) ותקבלו חווית חיי סוללה מהגרועות שיש כיום. מאכזב ביותר.
סיכום – רכבת הרים של פשרות
הכיוון שגוגל מתמקדת בו הופך להיות ברור כשמש לאחר שימוש בנקסוס 5, אפילו שימוש קצר. מבחינת גוגל, תוכנה זה האלוהים והחומרה צריכה רק להיות סבירה. בתור משתמש אנדרואיד וותיק הייתי מאוד שמח לספר לכם שהנקסוס 5 הוא מכשיר האנדרואיד הכי טוב שניתן לקנות היום, אבל זה פשוט לא נכון.
מבחינת תוכנה, אין מה לדבר. אני חושב שהגרסה הנקייה של אנדרואיד טובה יותר בסדרי גודל שלמים מהממשקים אשר מגיעים עם היצרניות השונות. הפשטות של האנדרואיד הנקי מתאים לי כמו כפפה ליד והביצועים המטורפים שמגיעים משימוש במערכת כה קלה ונקייה מתעלים בקלות על החסרונות של היעדר התכונות הרבות. אבל אני (וסביר להניח חלקכם הגדול) ממש לא מדגם משקף של כלל האוכולוסיה.
כמובן שהפיצוי על כך הוא המחיר הנמוך שגוגל מוכרת בו את המכשיר. בארצות שהחנות של גוגל מוכרת מכשירים, גרסת 16 ג'יגה של הנקסוס 5, תעלה כ-350$ לפני מסים, מה שבקלות הופך אותו למכשיר הכי כדאי מבחינת עלות-תועלת. לצערנו, ארצנו היא לא אחת מהארצות הללו והנקסוס 5 נמכר מבחיר רשמי של כ-2,699 ש"ח לאותה גרסה, יותר מפי 2 המחיר. ניתן כבר למצוא אותו במחירים נמוכים יותר של כ-2,200 בחנויות פרטיות, אבל באותו מחיר ניתן למצוא גם את ה-G2 של LG, אשר יגיע עם חיי סוללה מדהימים, מצלמה מצויינת ומסך יותר גדול. אולי הממשק של שלו פחות נאה, הוא בטוח לא מהיר בטירוף כל אנדרואיד נקי על נקסוס 5, אבל לטעמי, אם אין לכם דרך לקנות את הנקסוס 5 במחיר המסובסד שלו מגוגל, אין שום סיבה לקנות אותו במחיר הזה בארץ.
|
מדור פרסומי
לי זה מרגיש כמו ביקורת ממומנת ע"י אחד מהמשווקים המתחרים בארץ.
אני לא יודע כמה זמן השתמשת במכשיר לפני שכתבת את הביקורת אבל כאחד שמשתמש בו יום יום מעל לחודש, את המכשיר אני מחבר לחשמל אחת ל40 שעות. השימוש היומיומי שלי כולל גלישה, ביצוע שיחות, אפליקציית ניווט מדי פעם. בימים הראשונים הסוללה לא הספיקה ליום שלם אבל כנראה בגלל ששיחקתי כל הזמן עם המכשיר ובדקתי את יכולות Google Now, אבל בשימוש יומיומי קבוע הסוללה מחזיקה מעמד יפה מאוד, כמעט יומיים.
בנוסף, האם שמת לב שהיצרניות סמסונג וHTC, הוציאו את מכשירי הדגל שלהם בגרסה שנקראת Google Experience ? כלומר הם הבינו שיש דרישה ל Vanilla Android שמופשט מהזבל שהם מוסיפות למכשירים שלהם.
כמה אנשים באמת משתמשים בפיצ'רים המתקדמים כמו eye tracking ולא ביטלו אותם בשניה הראשונה שיכלו ?? האם יצא לך לבדוק כמה מקוראי האתר התקינו על המכשירים שלהם cyanogenmod שהוא הדבר הקרוב ביותר לvanilla android ??
הנקסוס 5 הוא אחד המכשירים הטובים שקיימים היום, לא סתם הביקורות הרבות משבחות אותו.
ביקורת טובה. רק הארה קטנה.
חשוב לציין שכיום עדיין לא קיימת מערכת אנדרואיד 4.4 של היצרניות השונות, אלא גרסאות 4.3 ומטה. ואולי מכאן, בין היתר, נובעים הפרשי הביצועים בתפעול הממשק.
350$ כולל מיסים
כל הכבוד על הביקורת המאוזנת.
תיקון קל
בהתחלה רשמתם שהמערכת הפעלה היא גלי בין 4.4.
4.4 זה הקיט קט…
אני מאוד נהנה ממנו
הדבר שחשוב להבין הוא שנקסוס הוא פשוט לא מכשיר למשתמש פשוט. משתמש פשוט שרוצה שהכל יוגש לו על מגש לא צריך להתקרב למכשיר הזה.
אבל, וזה אבל גדול. אם יש לכם קצת ראש לזה וסבלנות מינימלית, זה המכשיר הכי טוב שקיים בשוק בפער עצום מכל השאר. אני עברתי אליו מאייפון 5 ואני לעולם לא מסתכל יותר אחורה. פשוט מכשיר כל כך כיפי שזה מגוחך, לא עובר יום שאני לא משנה בו משהו.
ביקורת מדוייקת ,
הבאתי מארה"ב 32G אחי היה בבית מלון שבוע והחבילה הגיעה ..
סה"כ יצא 1600 שקל!!
סוללה מאכזבת מאוד , רמקול זוועה , – חסרים קצת פיצרים מובנים –
ביקורת מעולה!
הטלפון הזה שינה את חיי רק הפאקינג רמקול שלו פשוט בזיון
toms hardware נתן לו 5/5
$384 כולל מיסים ומשלוח
ל-1
יש ל-Note 3 באופן רישמי.
יכול להיות שיש עוד מכשירים עם 4.4.
יש דרך לשפר את הרמקול
מי שבאמת מעוניין יש דרך לשפר את הרמקול.
אבל זה כולל ביטול אחריות.
חפשו ב-XDA וגם ב-EBAY יש אפשרות להזמין את הרמקול המקורי של הטלפון אבל בגרסה מעודכנת ולהתקין לבד.
בנוסף תשתמשו באפליקציה Viper4Android וזה ישנה לכם את הקול/הכל
מחזק את דברי מגיב 5
ל 2 – מה אתה אומר… יש לך טעות
349$ זה למזמינים באתר, מה אתה חושב, שהמכס לא יכול לתפוס? אתה תשלם כמו גדול מע"מ ואולי גם קנס קטן.
אז אל תטעה אחרים. זה סיכון, אם יתפסו או לא. תפסיק לספר שטויות.
כמה הערות:
1. העיצוב של הנקסוס מינימליסטי בכוונה, זה מכשיר שנועד להדגיש את מע' ההפעלה כמה שיותר ולא אמור להניח לעיצוב לגנוב את ההצגה.
2. מגיב מס' 2, המחיר הוא לא כולל מיסים.
3. בנצ'מרקים לא אומרים כלום.
4. התמיכה הרשמית מצד גוגל היא לשנה וחצי בלבד, אני חושב ששווה לציין זאת.
5. בתנאי תאורה אופטימליים, המצלמה מוציאה צילומים מרשימים מאוד. הבעיה היא בצילום מהיר או תאורה נמוכה. למי שמתתעניין, גוגל עושה קולות של התמקדות בשיפור המצלמה בדגם הבא (בואו נקווה שזה אכן כך).
6. הטלפון מאוד קל לתיקון (בניגוד לHTC ONE למשל) וקיבל ציון גבוה מאוד בIFIXIT.
7. תודה על הביקורת!
זמני סוללה
חבל שאתם לא מפרסמים את התגובות, כבר שלשום כתבתי תגובה והיא לא פורסמה.
לעניין שלנו, הזמן שהסוללה מחזיקה במכשיר הזה הוא מדהים, בשימוש יומיומי רגיל, כלומר שיחות, אינטרנט, ניווט ומוסיקה , אני מגיע ל 40 שעות שימוש רצופות ללא הטענה. כרגע המכשיר על 40% ועברו 30 שעות מאז ההטענה האחרונה, חבל שאי אפשר להוסיף צילום מסך
FOTA
מישהו מוכן להסביר לי את הקטע השקרי הזה של היבואיות בארץ? זה לא שאם אני אקנה נקסוס בארה"ב ואחזור איתו לארץ העדכונים דרך האויר לא יעבדו.
מהירות המכשיר
כתבה מעולה !
ביחס למהירות המכשיר.
יש ברשותי את הנקסוס 5 כבר כמה חודשים, בנוסף לhtc one
ה htc מהיר יותר מהנקסוס כמעט בכל פרמטר
מהירות המכשיר
כתבה מעולה !
ביחס למהירות המכשיר.
יש ברשותי את הנקסוס 5 כבר כמה חודשים, בנוסף לhtc one
ה htc מהיר יותר מהנקסוס כמעט בכל פרמטר