סמסונג מודה כי הסמארטפון המצליח ביותר והטאבלט הראשון שלה לא יזכו לעדכון ICS רשמי. לא בטוח שההצדקה שלה תתקבל בהבנה אצל המשתמשים
הצגתה הרשמית של מערכת האנדרואיד Ice Cream Sandwich באוקטובר הציתה מחדש את "משחק הניחושים" שהפך כבר לחלק בלתי נפרד מעולם הסמארטפונים – אילו מכשירים יזכו לעדכון רשמי לגירסה החדשה והנוצצת, ואילו מכשירים יוזנחו ויאלצו להסתמך על מיני פתרונות בלתי רשמיים בכדי להנות מכל הטוב שיש למערכת ההפעלה של גוגל להציע.
כעת זוהי סמסונג שיוצאת בהודעה מאכזבת מאוד לצרכניה – סמארטפון ה-Galaxy S וטאבלט ה-Galaxy Tab (הראשון) לא יזכו לעדכון ICS רשמי. עד היום נמכרו למעלה מ-20 מיליון מכשירי Galaxy S ועוד כמה מיליונים טובים של טאבלט ה-Galaxy Tab, כך שמדובר בהודעה שעתידה לאכזב חלק נכבד מקהל היעד של הענקית הקוריאנית.
ספק רב אם הנימוק של סמסונג למהלך יספק מישהו מהנפגעים – בחברה הסבירו שכמות זכרון ה-RAM וזכרון ה-ROM (ר"ת Read Only Memory) במכשירים הללו לא תספיק בכדי להתמודד עם גירסה 4.0 של אנדרואיד בתוספת לממשק ה-TouchWiz של החברה, על כל מאפייניו "משפרי חויית השימוש".
בהתחשב בכך שסמארטפון ה-Nexus S של גוגל וסמסונג, לו חומרה זהה כמעט לחלוטין לזו של שני המכשירים המדוברים, מקבל את עדכון ה-ICS שלו (ללא TouchWiz) כבר בימים אלו, ובהתחשב בכך שממשק ה-TouchWiz נתפס בעיני רבים כממשק לא מוצלח במיוחד שרק פוגע בחויית השימוש האנדרואידית – אפשר להניח בלב שלם שרובם המוחלט של בעלי המכשירים היה מסתפק בעדכון גירסה שלא היה כולל את כל אותם מאפייני גוזלי זכרון.
הדגמות מצולמות של ה-Galaxy S מריץ את מערכת האנדרואיד ICS (שוב, ללא ממשק ה-TouchWiz) באופן ראוי בהחלט לא עוזרת לסמסונג להוכיח את טענתה.
כשאפילו מכשיר "עתיק" וחלש כמו ה-Droid המקורי של מוטורולה תועד כשהוא מריץ את גירסת האנדרואיד העדכנית, כל העניין הופך לתמוה עוד יותר.
יריה עצמית ברגל או צעד לגיטימי? הביעו את דעתכם בתגובות!
יריה ברגל.
ביזיון, אין מילים אחרות לתאר את זה.
מסקנה לקנות מוצרים של אפל
אייפד דור 1 ימשיך לקבל עדכונים עוד הרבה, הרבה זמן.
בושה
החלטה כלכלית נטו! הם לא רוצים לבזבז כסף על מכשיר שכבר לא מכניס להם כסף.
שונא את הגישה של אפל אבל מבחינת עדכוני תוכנה למכשירים הם מצויינים…..
מאכזב מאוד. יורים לעצמם ברגל
מובן כמובן שהם רוצים לגרום לאנשים להתקדם לרכישת מכשיר חדש יותר, אבל זה מאוד מאוד מאכזב.
זה נכון גם ל-GALAXY S2?
ל6 לא – גם אני הסתקרנתי ומדברים פה על S1
בכתבה המקושרת הם צינו מספר דגם i9000 שזה הS הראשון ודיברו גם על החולשה שלו מבחינת חומרה וזיכרון.
ל-6 ו-7 (וגם קצת 1,2,3,4)
זה בסדר, אתם יכולים להיות רגועים, סמסונג הודיעו עוד לפני כחודש שה ICS תגיע לגלקסי 2 בוודאות ובסביבות ינואר 2012.
ול 1 ו 2, יש מילים אחרות לתאר את זה, החלטה כלכלית. למה להשקיע כספים בהמרה למכשיר שכבר לא נמכר? אל תתן לו עדכון תוכנה ותקפיץ את המכירות של המכשירים החדשים שלך.
ל 3 ו 4, עדכוני התוכנה של אפל הם ממניעים אנוכיים בלבד. קודם כל הם חובה גם אם אתה לא רוצה אותם. למה? כי הם סוגרים פרצות שדרכם עושים jailbreak למכשיר, וזה מחייב אנשים לפרוץ מחדש כל גרסה.
מה עוד שסמסונג נותנת לך מכשיר מושלם עם גרסת אנדרואיד מסויימת, ואז אומרת זהו, זה המקסימוס שאנחנו חושבים שהוא יכול להתמודד איתו. אפל לעומת זאת חטפה תביעה ייצוגית לא מזמן על זה שהגרסאות המתקדמות יותר של המערכת שלה מתוכננות ככה שהן מורידות במכוון ביצועים של מכשירים ישנים יותר כדי להכריח אותך לשדרג.
http://www.macobserver.com/tmo/article/lawsuit_apple_intentionally_crippled_iphone_3g_3gs_w_ios_4/
ומה הכי גרוע? הם בוחרים מה לתת לך ומה לא לתת לך. ראה לדוגמא את סירי, שהיא בעצם תוכנה מאוד פשוטה שיכולה לרוץ גם על אייפון 3G, אבל אפל מגבילים אותה ל 4S בלבד.
אז מה קיבלתם? חברה שאומנם כן, מעדכנת את כל המכשירים שלה, אבל מורידה את הביצועים שלהם בכוונה (ע"י זה שאתם לא משדרגים לאנדרואיד 4 בגלקסי 1 אתם לא פוגעים בו בכלל) נותנת לכם עדכון שבעצם לא כולל את הפיצרים הכי "מהפכניים", ונועד בעצם לחסום לכם (או לנסות לפחות) כל גישה לקיסטום המכשיר לפי רצונותיכם…
אז סמסונג לא משדרגת לכם ל ICS, אף אחד לא מונע מכם לשדרג לבד עם רום לא רשמי. למעשה אפילו מעודדים אתכם. אף אחד לא יגביל לכם את הפיצ'רים ברום צד שלישי שלכם, וסמסונג אולי מנסים לעודד אתכם לקנות מכשיר חדש ע"י מניעת שדרוגים, אבל לפחות הם לא עושים את זה ע"י סירוס המכשיר המעולה שכבר בידיים שלכם.