מעבד ה-Phenom II X4 960T טרם הושק רשמית, אך ברחבי הרשת כבר הופצו עדויות לכך שניתן להפוך אותו למשושה-ליבות בלחיצת כפתור
בתחילת השנה נודע לנו על כוונתה של AMD להשיק בחודשים הקרובים מספר מעבדים חדשים, ביניהם מעבדי Phenom II X6 משושי-ליבה, ולצידם מעבד מרובע-ליבות חדש תחת השם Phenom II X4 960T. אמנם מעבדים אלו טרם הושקו רשמית, אך יש מי שכבר קיבלו אותם לידיהם – ואף הצליחו לפרוץ אותם.
ASUS ו-ASRock, שתי יצרניות לוחות אם ידועות, הדליפו היום לרשת תמונות המוכיחות כי הן הצליחו להפעיל את שתי הליבות הרדומות במעבדי ה-Phenom II X4 960T (שכאמור טרם הושקו רשמית), וכך להפוך את המעבד מרובע הליבות, למשושה-ליבות.
ASRock אף הודיעה כי תכונה זו של הפעלת שתי הליבות הנוספות תקרא UCC (ר"ת Unlock CPU Cores) ותוטמע בלוח ה-890GX Extreme3 שלה, המיועד למעבדים החדשים (יש לציין כי תכונה זו כבר קיימת בגרסה הנוכחית של הלוח, ומאפשרת להפוך מעבדי AMD בעלי 2 או 3 ליבות, למעבדים בעלי 4 ליבות). ASUS אמנם לא הצהירה על הטמעת היכולת בלוחות האם שלה באופן רשמי, אך ככל הנראה היא תעשה זאת גם כן, על מנת להעניק ללוחות שלה ערך מוסף.
ASRock מתגאה בהפעלת הליבות הרדומות |
עם זאת, מזהירים ב-ASRock כי מידת השיפור כתוצאה מהפעלת ה-UCC תלויה במעבד הספציפי – מה שמוכיח באופן חד משמעי כי מעבדי ה-Phenom II X4 960T הם למעשה מעבדי Phenom II X6 שחלק מליבותיהם כובו בכוונה, בין אם כיוון שנפגמו בתהליך הייצור (תוצאה טבעית, בהתחשב במורכבות התהליך – כיבוי הליבות הפגומות מאפשר לשווק את המעבדים בכל זאת, ולהפיק מהם רווח נוסף, במקום להשליכם לפח), ובין אם משיקולים שיווקיים של חלוקת כמות המעבדים המיוצרים בכל סדרה.
ההשקה הרשמית של המעבדים החדשים של AMD צפויה להתרחש בקרוב (ככל הנראה לקראת סוף החודש הנוכחי), ומידת הקלות בה ניתן להפוך את מעבד ה-X4 960T למעבד משושה-ליבות ודאי תשפיע בצורה חיובית על הפופולריות שלו, אם כי שיפור הביצועים במעבר בין ארבע ליבות לשש ליבות עדיין עומד בסימן שאלה (וכך גם למעשה כל סדרת המעבדים החדשה של AMD).
לתמונות ומידע נוסף על הפריצה של ASUS
לתמונות ומידע נוסף על הפריצה של ASRock
איפה בתמונה מהביוס רואים הוכחה לכך שעובדות 6 ליבוות?
זה רק אני או שכולם מרגישים את זה?
אם הליבות נבגמו… אז מה ההיגיות בלהפעיל אותן אולי הן בכלל לא עובדות אולי תעסו נזק???
איך זה חוקי ?
אם בכלל.
לAMD אין בעיה שיהיה לוח שיכול להשוות שתי מעבדים של החברה כך שלא כדאי לקנות את היקר יותר ?
ל-2
ייתכן והליבות נפגמו – לא בטוח.
אתה מפעיל אותן בביוס, ומריץ בדיקות עומס על המחשב – אם הוא עובר את הבדיקות, הרווחת מעבד ששווה עוד כמה מאות שקלים. אם הוא נכשל – אתה מחזיר את ההגדרה לאחור, ונשאר עם מה ששילמת עליו.
בדיוק כמו ב-OC.
AMD (ואינטל) נועלת את המעבדים לפעמים על פחות ממה שהם מסוגלים (פחות ליבות, פחות מטמון, תדר יותר נמוך) – פשוט משיקולים כלכליים (הם לא יכולים למכור רק מעבדים של 2500 שקל, הם צריכים להציע ליין מלא). אם יש לך מעבד שהוא לא באמת פגום אלא רק "מסורס" – על ידי המהרה (OverClock) ושחרור נעילות – אתה יכול להרוויח.
מצטרף לשאלה של 1
"ההוכחה"
אפשר לראות לפי גודל ה-cache
שהוא בא בכפולות של 6
L1 -> 6x128K
L2 -> 6X512K
למה לכל דבר צריך קיצור?
Unlock CPU Cores בתור UCC נשמע כמו הדבר הכי לא יצירתי שקיים.
ל3 מה זה חוקי? יש חוק שאסור?
נמאס כבר מהחוקי לא חוקי הזה…..
זה אפשרי גם ב…
אפשר לעשות את זה גם ב PhenomII 955X4 ?