חברת סוני, יצרנית כונני התקליטונים (דיסקטים) הגדולה ביותר בעולם, הודיעה רשמית על הפסקת הייצור והשיווק של הכוננים ושל המדיות עצמן
כבר שנים רבות שכונני התקליטונים (או כונני דיסקטים בשמם המוכר יותר) ובמיוחד התקליטונים עצמם הולכים ונעלמים מהעולם, ובעוד שרוב הדיסקטים הם בעלי נפח אחסון מזערי של כ-1.44 מגה-בייט, בשוק כבר קיימות מדיות לצריבה אשר מסוגלות לאחסן כ-320 ג'יגה-בייט – פי 220 אלף מדיסקט בודד. בנימה זו, ובעקבות הדרישה הכמעט אפסית מצד הקהל העולמי לשימוש בדיסקטים, הודיעה סוני על הפסקת הייצור שלהם החל משנת 2011. הדבר יגרום להכחדה סופית ולהעלמות כמעט מוחלטת של אמצעי האחסון העתיק, שכן סוני שולטת ברוב המוחלט של שוק הדיסקטים – חברות אחרות כבר מזמן החליטו להתקדם הלאה.
תעשיית הדיסקטים מבוססת כיום כולה ביפן, כאשר בשנת 2009 נמכרו שם מעל ל-12 מליון דיסקטים – כ-70% מהם יוצרו על ידי סוני. למעשה, בעוד ברוב העולם המערבי הופסקה מכירת הדיסקטים כמעט לחלוטין, ניתן כיום לרכוש בכל חנות אלקטרוניקה בטוקיו חבילה של עשרה דיסקטים בגודל 3.5 אינץ' במחיר של 6$.
סופו של עידן |
הפופולריות של המדיות הנוסטלגיות הגיעה לשיאה בתחילת שנות התשעים – תקופה בה הדיסקטים נחשבו למדיה גמישה ונוחה לשימוש, ונמכרו בכמויות אדירות. עם זאת, כמה שנים מאוחר יותר צנח אחוז השימוש בהם משמעותית, עם הגעתן לשוק של מדיות איכותיות יותר כדוגמת הדיסקים לצריבה – אשר סיפקו נפח אחסון גדול פי כמה מאות מזה של דיסקט בודד. כמו כן, בתחילת שנות ה-2000 נכנסו לשימוש נרחב זכרונות פלאש ניידים שהפכו גם הם לאמצעי אחסון פופולרי ומוצלח.
נתון מעניין שאולי יעזור ליפנים להפרד סוף סוף מהדיסקטים המיושנים ולהתקדם עם הטכנולוגיה, הוא שכל 12 מליון הדיסקטים שנמכרו בשנה האחרונה ביפן מסוגלים לאחסן יחדיו 17 טרה-בייט של מידע – לשם השוואה, ניתן לאחסן את אותו המידע על כ-300 דיסקים בפורמט Blu-Ray, או זכרונות פלאש מודרניים.
החלטתה של סוני איננה מפתיעה, שכן העלמותם המוחלטת של הדיסקטים מהשוק הייתה רק עניין של זמן. אם בכל זאת ברשותכם מחשב הכולל כונן דיסקטים, אולי כדאי לשמור אותו למזכרת – רק בשביל להציג אותו לדורות הבאים שכבר לא יזכו להשתמש בו (אם כי סביר להניח שגם חלק מהקוראים לא השתמשו בדיסקטים מימיהם הקצרים).
החלטתה של סוני איננה מפתיעה, שכן העלמותם המוחלטת של הדיסקטים מהשוק הייתה רק עניין של זמן. אם בכל זאת ברשותכם מחשב הכולל כונן דיסקטים, אולי כדאי לשמור אותו למזכרת – רק בשביל להציג אותו לדורות הבאים שכבר לא יזכו להשתמש בו (אם כי סביר להניח שגם חלק מהקוראים לא השתמשו בדיסקטים מימיהם הקצרים).
וקצת נוסטלגיה – Don't Copy That Floppy (הסרטון הופק בשנת 1992)
ומה עם צרכי תעשייה
ישנם מכונות רבות והתקנים רבים המשתמשים בכונני דיסקטים כאלו. מה איתם ?! ברור שתהייה הקטנת נפח שוק. אבל הוא עדיין יהיה שם…תמיד.
טוב שהם נזכרו
הבלו ריי של העבר..
עוד מעט גם בלו ריי יהיה כמו בתחילת שנות התשעים. זמין לכל, ואחלה של דבר.
באיזה שעה ההלוויה?
צוות האתר שולח משלחת לייצג אותנו?
חשבתי שהפסיקו לייצר
מוזר!
חח עקיצה לקוראים הצעירים
הגיע הזמן
כזבו את התקליטון
זוכרים מה היה לפניו?
הדיסקטים הענקיים הדקים האלה
היה בהם איזה 200 קילו בייט נראה לי
שמו עליהם פעם את המשחק של הפרה ורדית…
נוסטלגיה…
5 ורבע אינץ'
מדיה דוחה שטוב שחלפה מן העולם.
ואיך אני יתקן את הBIOS בלי FLOPPY???
תגידו יש אופציה לעדכן BIOS מ DOK??
ל-7
לידיעתך הדיסקטים הענקיים האלה החזיקו 1.2 מגה – לא 200 K ולא נעליים.
פשוט הקטנים החליפו אותם כי הם היו יותר קטנים ונוחים ועם טיפה יותר נפח אחסון.
ל 1
כשמפסיקים לייצר זאת אומרת שהמלאי אצל המפיצים העולמים , האזוריים והארציים גדול מאוד לעומת הביקוש של הסיטונאים והקימונאים – דוגמא: קלטות וידאו ניתן למצוא בחנויות למרות שייצורים נפסק מזמן!
תם עידן הדיסקטים
ועוד אני זוכר שלפניו היה דיסקט גדול יותר עם נפח קטן יותר… אגב יש לי בבית דיסקט בנפח גדול מהרגיל 120MB לעומת 1.44MB באותו הגודל, שפעם מישהו הביא לי…
ואיך יצרבו ביוס במקרה חירום?
ל-9
אפשר לעדכן BIOS עם DOK וזה אפילו פשוט מאוד…
PLEASE INSERT NEXT DISK
אני עוד זוכר איך אני וחבר היינו פורשים משחק בודד על איזה 20+ דיסקטים ובאים אליי הביתה ומתקינים ומחליפים דיסקט דיסקט בשביל לשחק
כולם חכמים גדולים אה?
תנסו להוסיף דרייבר לסטורג' במהלך בתקנת סרבר 2003……
מי שמוכר כונן פלופי חיצוני שידבר איתי בפרטי בבקשה (שיא הרצינות)
מפחיד מה יקרה
י'אללה עדיין נשארה לי קופסה מלאה בדיסקטים שחורים. מי יודע אולי אני אצטרך להשתמש בהם בזמן השירות הצבאי. שמעתי שהם עדיין עובדי ם עם חלונות 3.11
ישנם לוחות אם התומכים בעדכון ביוס עם דיסקט בלבד
כלכך חבל שהדיסקט חלף מהעולם!
זו ללא ספק מדית האחסון האהובה עליי…