חוקרים אמריקאים גילו כי שימוש במכשיר סלולרי גורם להאצה בפעילותם של תאי המח הסמוכים לאנטנת המכשיר. עם זאת, לא ברור עדיין האם הממצאים מהווים סיבה לדאגה
בתקופה בה מכשירים סלולריים חכמים הופכים לנפוצים יותר ויותר, עולה שאלה אחת אשר עליה גם למדענים ולרופאים המומחים ביותר עדיין אין תשובה חד משמעית. האם השימוש היום-יומי במכשיר הסלולרי מסוכן לבריאות? על השאלה הזו ניסו לאחרונה לענות חוקרים מהמכון הלאומי האמריקני לבריאות, באמצעות מחקר חדשני שערכו. המחקר, בו לקחו חלק כ-47 אנשים מן השורה, נחשב כעת ליוצא דופן שכן תוצאותיו מעידות בבירור על כך שלקרינה הנפלטת מהמכשירים הסלולרים יש השפעה ישירה על פעילותו התקינה של המח האנושי.
כדי לבדוק את השפעת הקרינה הסלולרית על תאי המח, ביקשו החוקרים מהמשתתפים בניסוי לבצע בדיקת 'PET', שתפקידה למדוד את רמת צריכת הגלוקוז של התאים במוח. אל כל אחד מהמשתתפים בניסוי הצמידו החוקרים שני מכשירים סלולריים, אחד בכל אוזן, ותוך כדי התבצעו שתי סריקות (כל אחת באורך 50 דקות) שתפקידן לקבוע את רמת הפעילות של תאי המוח. במהלך הסריקה הראשונה, שני המכשירים הסלולריים כובו – אך במהלך הסריקה השניה, המכשיר הסלולרי שמוקם סמוך לאוזן הימנית הופעל ותוכנת כך שיקבל שיחה. כדי למנוע מצב של דימוי פעילות תאי המח בזמן האזנה לשיחה רגילה, החוקרים השתיקו את השמע הנקלט – כך שהמדד היחיד שיכל להשפיע על תאי המוח של הנבדקים הוא הקרינה הסלולרית. לאחר שכלל המשתתפים עברו את הסריקות, הגיעו החוקרים לתוצאה ממוצעת לפיה בצד בו מוקם המכשיר שקלט שיחה, צרכו תאי המוח כ-7% יותר גלוקוז מאשר במצב הרגיל. כמו כן, מצאו החוקרים כי התאים שפעילותם הואצה ממוקמים באיזור הסמוך לאנטנת המכשיר הסלולרי – מה שמבטל את האפשרות לפיה פעילות התאים הואצה בעקבות החום שפלט המכשיר.
"מדובר במחקר חשוב מאין כמותו, מהסיבה שהוא מתעד בבירור את העובדה שהמח האנושי רגיש לקרינה האלקטרומגנטית שנפלטת ממכשירים סלולרים שהשימוש בהם כיום הוא מובן מאליו" אמר אחד מהרופאים שיזמו את הניסוי, והוסיף כי "למרבה הצער, לא ניתן לדעת מהמחקר הספציפי שביצענו האם הקרינה הסלולרית אכן מזיקה או שמא השפעותיה אף עשויות להועיל".
יש לציין שהאצה בחילוף החומרים של תאי המוח נחשבת כיום מבחינה רפואית למזיקה, שכן היא גורמת לעליה בכמותן של מולקולות הנקראות "רקידלים חופשיים" שפוגעות בתפקוד התקין של התאים. כמו כן, עלולה חשיפה ממושכת וקבועה לקרינה האלקטרומגנטית ליצור תגובה דלקתית שתוביל בסופו של דבר להיווצרות גידולים סרטניים במח. אך עם זאת, חשוב להדגיש שהרופאים שערכו את המחקר לא העלו שום מסקנות מדאיגות לגבי הקרינה הסלולרית שכן נקיטת אמצעי זהירות כגון שימוש באוזניה או הפעלת הרמקול והרחקת המכשיר מהראש ימנעו לחלוטין את האצת פעילותם של תאי המח (תופעה שכאמור עדיין לא ברור אם אכן מזיקה לבריאות).
בשורה התחתונה, נראה כי גם אם יתברר בתקופה הקרובה שמכשירים סלולרים אכן מזיקים לבריאות – קשה לראות את שוק הסלולר התוסס (שרק הולך ומתפתח) נפגע מכך באופן מהותי. סביר להניח כי אפילו חלק מהקוראים שייכים לדור שנולד עם מכשיר סלולרי ביד.
מצחיק שהכותרת נראת מרגיעה לעומת הסוף של המאמר
לא יכלו פשוט להשתמש באיזשהו מחולל גלים אלקטרו מגנטיים?
מחקרים הוכיחו כי הסלולרי הוא לא הגורם לסרטן המוח.
אנטיאוקסידנטים כתרופת נגד
ANTIOXIDANTS
GOOGLE IT
לא נכון, מחקרים נסיבתיים הוכיחו
ותוצאה נסיבתית אינה הוכחה לצערנו.
להגיד שב-10 שנים האחרונות היתה ירידה במ רי סרטן מוח (עפ"י מחקר) אך ללא הבנה של למה, לא נחשב למחקר.
ולצערנו מאד הגיוני שהקרינה מזיקה ולא מועילה וכולנו עדיין מחכים להוכחות.