התרשמות כללית
בורר מהירות:
למאווררים אלו של אנרמקס פנטציומטר (נגד משתנה) מובנה לשליטה על המהירות, דבר שחוסך הרבה שעות עבודה על ביי באס.
במבט ראשון רואים את שני החוטים (חשמל והנגד המשתנה) אגודים ביחד, פתחתי אותם בכדי להסתכל יותר טוב על הפנטציומטר, הפנטציומטר אמור לחסוך ממכם את הרעש המיותר אם לא צריך יותר קירור, לכן הדבר צריך להיות נגיש כמו למשל פאנל של ביי באס.
החוט עצמו לא הכי ארוך (יותר נכון קצר) וצריך מברג פיליפס כדי לסובב אותו מהירות. זה כבר מינוס כי כל הפואנטה היא שזה יהיה נגיש ומהיר.
הדרך שבה מחובר הפנטציומטר למאוורר גם לא נראית הכי טובה, הנגד עצמו לא מוחזק הכי חזק, הלחמה וסרט בידוד מחזיקים אותו קשורים לחוט, האממ…
![]() |
עיצוב המאורר:
בהחלט אחת התכונות הראויות לציון של המאוררים. גריל מוזהב שנראה פנטסטי על המארז הלבן. מאחורי הגריל בא המאורר עם כנפיו השקופות, פשוט מדהים אם יש לכם מנורה בתוך המארז.
גוף המאורר (תבנית הפלסטיק שמסביב לכנפיים) בא בצבעים שונים, למשל אני קיבלתי את הכחולים, ישנם גם ורודים…
![]() |
המאוררים באים עם ברגים נורא קטנים שיותר קצרים ויותר עבים מהברגים הרגילים שמאוררים באים איתם בדרך כלל. לכן חיברתי את המאוררים למארז עם ברגים רגילים וזה גם מה שאני ממליץ לכם לעשות. אפשר לקנות כאלה ברגים בחנויות כמו "ACE" וחנויות אחרות לחומרי בניין.
זה יתן למאווררים אחיזה טובה יותר במארז ויעשה פחות רעש.
![]() |
בתוך המארז:
אוקיי, אחרי כל השטויות שלי, חיברתי את המאורר הראשון למארז. נראה מצוין!
אפשר לראות את לוח האם דרך הכנפיים השקופות, ח"ח לאנרקמס.
דבר שלא חשבו עליו עד סוף הוא הפנטציומטר. הפנטציומטר מחובר עם חוט למאוורר, בנוסף לזה שזה לא ניראה לי הכי יציב וצריך מברג כדי לסובב (אפשר להסתדר בלי אבל זה עדיין מינוס), אין דרך להוציא אותו מהמארז בלי לקדוח חור במיוחד בשבילו, זאת אומרת לפתוח את המארז כל פעם שרוצים לשנות את המהירות – לא נגיש במיוחד כמו ביי באס למשל.
עצה לאלה שרוצים להאריך את החוט – אפשר. נדרש ידע מינימלי בסכין יפנית – רצוי גם לקנות חוט.