NVIDIA לא מבזבזת זמן ומתכננת להביא לשוק שבבי Tegra 2 וגם Tegra 3 חדשים עד סוף השנה
ההימור שלקחה NVIDIA כשהחליטה להציע מערכות על שבב עוצמתיות המציעות ביצועים מרשימים באריזה קטנה התגלה כמוצלח מאוד, וכעת ה-Tegra 2 שלה הופכת למערכת פופולרית ומבוקשת יותר מש-NVIDIA יכלה לחלום, ומכשירים המבוססים עליה עתידים לשטוף את השוק בזמן הקרוב.
אם חשבת שהעובדה שמרבית הטאבלטים והסמארטפונים מבוססי ה-Tegra 2 (כמו ה-Motorola Atrix וה-Asus Transformer) כלל לא הגיעו אל השווקים עדיין תפריע ל-NVIDIA לעבוד על דורות ההמשך במלוא המרץ – טעיתם ובגדול, כשתמונה מודלפת ממצגת של NVIDIA חושפת את מפת הדרכים של מערכות ה-Tegra לשנה הקרובה, ומספקת מספר הפתעות מבטיחות.
התמונה חושפת את דור ה-Tegra 2 הנוכחי והמוכר העונה לשמות T20 (לטאבלטים) ו-AP20H (לסמארטפונים), ומבוסס על שתי ליבות Cortex A9 (מבית ARM כמובן) בתדר שמגיע עד ל-1GHz, המספק 4600 MIPS (ר"ת Million Instruction Per Second), כאשר אחיו מתגלה לנו התכנון הראשון של NVIDIA לעתיד, והיא מערכת Tegra 2 3D המתוארת כ"מעבד ה-3D הנייד הראשון בעולם", תכיל שתי ליבות Cortex A9 בתדר של עד 1.2GHz אשר יספק 5520 MIPS, ותתמוך (כפי שמרמז קלות השם) בתצוגת התלת מימד הנכספת שהופכת מיום ליום לגימיק החם של התקופה הנוכחית. המערכות, העונות לשמות T25 ו-AP25 אמורות להיכנס לייצור ברבעון הראשון של השנה הנוכחית, ונמצאות תחת התיאור "אביב 2011" בציר הזמן של NVIDIA – מה שאומר שבקרוב נתחיל לשמוע על הדור הבא (והאחרון?) של ה-Tegra 2, אך אל תמהרו להזיל דמעה, כי ה-Tegra 3 כבר בדרך.
Optimus X2, נראה שבקרוב יצטרפו אליך עוד (הרבה) חברים |
מקור: brightsideofnews.com |
בחלק הסופי של התמונה ניתן למצוא את הדור הבא (הבא) של המערכות על שבב מבית NVIDIA, כאשר נראה שכאן יהיה מדובר בקפיצת מדרגה מהותית – מערכת ה-T30 לטאבלטים תכיל ארבע ליבות Cortex A9 בתדר של עד 1.5GHz שיעניקו לה 13800 MIPS (מעבד ה-Xenon שבקונסולת ה-Xbox 360 מגיע ל-19200 MIPS, אגב), תמיכה בניגון קבצי Blu-ray ורזולוציית תצוגה של עד 1920×1200, כשנתונים אלו הופכים למרשימים אפילו יותר אם זוכרים שרוב הטאבלטים הקיימים בשוק כרגע מציעים ליבה יחידה במהירות 1GHz.
מערכת ה-AP30 לסמארטפונים לא נמצאת יותר מדי מאחור, למרבה ההפתעה, ועתידה להציע שתיים או ארבע ליבות Cortex A9 ורזולוציית תצוגה של עד ל-1366×768, כאשר גם כאן כדאי להזכיר שהסמארטפונים הראשונים המצויידים במעבדים כפולי ליבה (Optimus X2 מבית LG וה-Atrix של מוטורולה) כללי לא הגיעו לשוק עדיין.
שתי המערכות המרשימות הללו צפויות להגיע לשוק (במידה וציר הזמן של NVIDIA אכן מתפרש נכונה) כבר השנה, בסתיו 2011, כאשר עושה רושם שדוגמאות שלהן כבר יוצרו ברבעון האחרון של 2010, עובדה שמתיישבת היטב עם ההכרזה של NVIDIA על כך שה-Tegra 3 "כמעט מוכנה" במסיבת עיתונאים בספטמבר.
התמונה המודלפת לא מגלה יותר מדי, אך גם לא מותירה מקום לספק בנוגע לשאיפותיה של NVIDIA לכבוש את כתר המכשירים הניידים בעזרת מעבדים מהפכניים וביצועים שלא תיארנו שהם אפשריים. האם גם הפעם NVIDIA תעמוד ביעדיה? בסתיו הבא נהיה חכמים יותר.
אין פלא
Tegra 3 הרבה יותר חזקה מאטום של אינטל, הפעם אינטל אכלה אותה
אין זו הגאדה
זה מה שקורא כעשר אינטל דחתה את CORE ואברה למעבדי ATOM מרוב קמצנות, NVIDIA כל הכבוד
מגניב :]
הכל ביצועים ?
קצת קשה להשוות mips במעבדי ריסק כל כך שונים
בנוסף – העובדה שכולם מדברים על ביצועים שוב – משחקת לטובת אינטל – שכפי שכבר נכחנו לראות שולטת בקלות בתחום הביצועים -אל לא במהירות התתאמה לשוק ובתחות ההספק הנמוך מאוד
ל 4
אינטל שולטת בתחום ביצועי PC שולחניים. בטאבלטים וסמארטפונים הביצועים שלה הם בדיחה שממש לא מצחיקה.
מטורף כמה שהביצועים של הסמארטפונים מתחילים להתקרב ל PC…