Sandy Bridge – כי גם לאינטל יש דמו להציג
אמרנו ש-AMD הציגה דמו של פלטפורמת ה-Fusion? גם לאינטל היה דמו להציג, דמו של מיקרו-ארכיטקטורת Sandy Bridge כמובן. על Sandy Bridge שמענו בשנה האחרונה רבות ואנחנו כבר יודעים שהיא תתבסס על תהליך הייצור של 32 ננו-מטר, גם עבור יחידת העיבוד המרכזית (CPU) וגם עבור יחידת העיבוד הגראפית (GPU). לא פחות מ-1.2 מיליארד טרנזיסטורים יאכלסו את פיסת הסיליקון הקטנה הזו אשר תהווה את הבסיס ל-Tock, ברצף ה-Tick-Tock של אינטל. בתחילה דיברו באינטל על השקה במהלך 2011 וכעת מודיעה החברה באופן רשמי על הקדמת ההשקה לסוף השנה הנוכחית, כאשר על פי ההערכות ההשקה תתמקד בשרתים קודם, סביר להניח יחד עם גרסת Extreme למחשבים שולחניים אימתניים וייתכן אף ש-Sandy Bridge תגיע עוד השנה גם לפלטפורמת המחשבים הניידים של אינטל. אין ספק שהדמואים שאינטל הציגה היו מרשימים אבל בדיוק כמו אלו של AMD, גם כאן נוכל לשפוט את המוצר רק כאשר הוא יגיע לשוק.
אינטל מתרכזת בטכנולוגיות נוספות
גם אינטל לא פוסחת על טכנולוגיית התלת-מימד וכך, בקיץ הקרוב, נראה יותר ויותר מחשבים שמתבססים על פלטפורמת סנטרינו של אינטל, כולל כרטיס מסך משולב שלה, אשר מאפשר צפייה בסרטי Blu-Ray בטכנולוגיית תלת-מימד סטריאוסקופי. מחשבים ראשונים שכאלה כבר עושים דרכם לשוק הישראלי ואנחנו צפויים לראות מחשבים נוספים בהמשך. אולם מדובר באליה וקוץ בה שכן קיים תחום צר מאוד של זוויות בו יש לשבת, מול המסך, בכדי לצפות בתלת מימד כמו שצריך. זה אומר שלרוב רק צופה אחד יכול להנות מחוויית תלת המימד הזו. זאת בניגוד לטכנולוגיית ה-3D Vision של NVIDIA, שמאפשרת צפייה בתלת מימד בספקטרום רחב של זוויות. החיסרון שלה הוא המחיר הגבוה שלה.
ומה קורה אם אתם לא רוצים לצפות בסרט על גבי המחשב הנייד שלכם? באינטל מציעים את טכנולוגיית ה-Wirelss Display (ובקיצור WiDi), שמאפשרת לשדר את הסרט ישירות לטלויזית ה-LCD (או הפלזמה) שבסלון שלכם, תוך שימוש בטכנולוגיית ה-WiFi המוכרת. אולם על מנת שתוכלו להשתמש ב-WiDi, שימו לב שאתם צריכים מחשב שתומך ב-WiDi (חפשו את המדבקה עם הכיתוב של Wireless Display) ולטלויזיה יש לחבר מקלט מיוחד, שמיוצר על ידי אחת מיצרניות הנתבים האלחוטיים, כמו NETGEAR למשל. ניתן לשדר, למשל, סרט שנמצא על הכונן הקשיח, ואם המחשב הנייד מחובר לאינטרנט, ניתן לשדר לטלביזיה ישירות מהאינטרנט, דרך הנייד, סרטון וידיאו מ-YouTube, לדוגמא. הטכנולוגיה המתחרה של WiDi היא WHDI של החברה הישראלית AMIMON, אשר אותה מגבות יצרניות הטלביזיות המובילות בעולם: היטאצ'י, סמסונג, שארפ, סוני ו-LG. אין ספק שהדמו במצגת של אדן עבד יפה מאוד, אבל מה קורה אם בסביבתכם יש מספר רשתות אלחוטיות והן מפריעות אחת לשנייה? באינטל אומרים שאין בעיה, אבל סביר להניח שהמצב בפועל שונה מעט מהתמונה הוורודה שאינטל מנסה לצייר לצרכנים.
עוד יכולנו לשמוע על MeeGo, מערכת הפעלה למכשירים ניידים מבוססת Linux, שהיא תוצר שיתוף פעולה של אינטל, נוקיה וקרן ה-Linux. על MeeGo שמענו לראשונה בפברואר, במהלך מסיבת עיתונאים משותפת שקיימו אינטל ונוקיה במסגרת קונגרס הסלולר העולמי (Mobile World Congress). המטרה של MeeGo היא בעצם לאחד את Moblin של אינטל ו-Maemo של נוקיה לכדי פרויקט אחד, בחסות קרן ה-Linux. הגרסה הראשונה של מערכת ההפעלה הושקה בסוף חודש מאי, ימים ספורים לפני פתיחת Computex ולדברי אינטל MeeGo פותחה מאחר ו-Windows 7 של מיקרוסופט לא מציעה תמיכה מקיפה במעבדי ה-Atom שלה.