התרגלתם לכתובות IP קצרות וקומפקטיות? כדאי שתתחילו להפרד ולהכיר את כתובות ה-IPv6 הארוכות יותר. לפי הדיווחים, בקרוב יחל השימוש בכתובות ה-IPv4 האחרונות שנותרו בעולם
לא מזמן התריעו מומחים כי מאגר כתובות ה-IP העולמי צפוי לאזול בתוך כשנה – כאשר במקביל לכך, המעבר לשימוש בכתובות IPv6 (אשר אמורות להעצים את היצע הכתובות ולמנוע את המחסור) לא מתבצע בקצב הנדרש. לאחרונה, מתברר כי המצב אף מחמיר: ארגון ה-APNic המפקח על השימוש בכתובות IP ביבשת אסיה הודיע כי בעקבות צפי למחסור בכתובות ייחודיות, נוצר צורך "להפשיר" את מאגרי כתובות ה-IPv4 ולמעשה להתחיל להשתמש בכתובות האחרונות בעולם מסוג זה. לפי הדיווחים, מאגרי כתובות ה-IPv4 מחולקים לגושים, כאשר כל גוש שכזה אוגד כ-16 מליון כתובות שונות. הבעיה, אם כך, היא שהחל מהרגע בו יחלו להשתמש באסיה בגושים האחרונים של כתובות ה-IPv4, המאגר העולמי הכולל יצטמצם לכחמישה גושים בלבד (כ-80 מליון כתובות).
יש לציין כי במסגרת המדיניות בה נוקט ארגון ICANN (האחראי על הקצאת שמות וכתובות לאתרי אינטרנט), החל מהרגע בו ישארו פחות מ-80 מליון כתובות, הן יוקצו במהרה לסוכנויות לאומיות וממשלתיות – כך שלמעשה השימוש האזרחי בהן ייפסק. "עלינו להפסיק להתבסס על כתובות ה-IP אליהן הורגלנו עד כה. עתיד הצמיחה והפיתוח של האינטרנט תלוי כעת כולו בהגברת השימוש הבין-לאומי בכתובות IPv6" אמר אקסל פאליק, מנכ"ל החברה המפקחת על השימוש בכתובות אינטרנט באירופה. באמצעות שימוש בתקן ה-IPv6, ניתן ליצור מיליארדי כתובות ייחודיות – שכן בעזרתו ניתן להגדיר כתובות IP בעלות 128 סיביות, המורכבות הן ממספרים והן מאותיות, המופרדות על ידי נקודותיים.
כתובת ה-IPv6 דומה לכתובת MAC, ולמעשה היא אף בנויה בחלקה מכתובת ה-MAC של המכשיר לו היא שייכת (דבר שמאפשר יצירת כתובות ו-IP ייחודיות לכל התקן המתחבר לאינטרנט).
כתובת ה-IPv6 דומה לכתובת MAC, ולמעשה היא אף בנויה בחלקה מכתובת ה-MAC של המכשיר לו היא שייכת (דבר שמאפשר יצירת כתובות ו-IP ייחודיות לכל התקן המתחבר לאינטרנט).
ניתן להניח כי המודרניזציה שיחקה תפקיד מרכזי בנטישת כתובות ה-IP הקצרות אליהן הורגלנו, שכן גם במקומות שנחשבו עד לאחרונה לנידחים ומתפתחים החלו להשתמש במחשבים ובמכשירים המאפשרים גישה קלה לאינטרנט בכל מקום ובכל מחיר. בשורה התחתונה, כדאי לקוות שספקיות האינטרנט ברחבי העולם, כמו גם חברות ענק בין-לאומיות וממשלות, יחליטו לאמץ במהרה את תקן ה-IPv6 – מהסיבה הפשוטה שמלאי כתובות ה-IPv4 צפוי לאזול לחלוטין כבר בחודש ספטמבר השנה.
המאגר העולמי יגמר מחר
אירוע של NRO מחר ב16:30 שעון ישראל במיאמי.
ובסיומו טקס בשעה 19:00 שעון ישראל, שבו יחולקו אחרוני הבלוקים. ואפשר יהיה לומר קדיש על המאגר העולמי.
לפי התיאור של IPV6 נראה שהכתובות האלו לא ממש נותנות פרטיות
ז"א אם גולש יחליט להפיץ מסמכים סודיים של הממשלה שזכות הציבור לדעת אותם (ויקיליקס) הממשלה יכולה בקלות לעלות על הכתובת ולעצור את בעלי המחשבים שהעלו אותם לרשת.סוף לאנונימיות ולפרטיות, או שאני טועה. אשמח לקרוא דעה ממומחים בנושא.
ל2 – אין הבדל בפרטיות
אם אתה פורץ לאנשהו כנראה שאתה עובר דרך פרוקסי, והכתובת שלך לא נראית במקום שאתה פורץ אליו.
או במילים פשוטות: אין הבדל בפרטיות בין התקן הקיים לתקן החדש.
ל-2
למה הIPv4 יותר מאובטחות? עדיין ישלך רק כתובת אחת…אם אני זוכר נכון יש אתר שנותן לך לראות בדיוק איפה אתה נמצא לפי הIP שלך…IP זה כמו כתובת פיזית…עד שלה תחליף אתה לא יכול לחמוק ממנה…
ipv4 לא מאפשר חשאיות
הממשלה/רשויות החוק יכולות לאתר משתמשים ע"י צו גם היום.
שימוש בכתובות ipv6 קבועות לא משנה במיוחד, עדיין צריך ליצור מאגר שלהן כדי לאתר משתמש.
בנושאים בטחוניים אפילו לא מחכים לצו.
תשובה ל-2
כתובת IPv6 מורכבת מ-64 ביט שמזהה את המיקום ברשת ו-64 ביט שמזהה את ה-MAC. זה אומר שניתן לעקוב אחרי כל המשתמשים בעולם כל הזמן, ולגלות כ"א איפה נמצא בדיוק.
כמובן שאירגוני זכויות האדם התנגדו, והתקן מאפשר למחשב להגריל את 64 הביטים התחתונים בכל הפעלה מחדש. כך חוזרת הפרטיות, עד גבול מסויים, כפי שהיה ב-IPv4.
השאלה כמובן היא מה ברירת המחדל של מערכות ההפעלה השונות. לזה אין לי תשובה.
ל-2
מה לעזאזל אתה מקשקש?