כמו סוג של 'פריוס' מעופפת, מטוס ה-GT4 יוכל לטוס לטווח של כ-500 קילומטר בעזרת המנוע החשמלי שלו בלבד, או לטווח של כ-1,100 קילומטר עם מנוע בנזין קטן שיטעין את מערך הסוללות
אט אט אנחנו מתרגלים לרעיון של רכבים חשמליים, אשר יוכלו להוות תחליף למכוניות עירוניות קטנות, תחליף למכוניות משפחתיות ואפילו תחליף לרכבי ספורט ומכוניות על. אך מה תגידו על מטוסים חשמליים? לחברה אמריקאית בשם Volta Volare יש תשובה בדמות מטוס ה-GT4.
ה-GT4 הוא מטוס קל בעל 4 מקומות המתבסס על מכלול הינע היברידי שיחל בקרוב את בדיקותיו המעשיות – בדרך אל פס הייצור. המטוס מתבסס על תצורה מוכרת בתחום התעופה אשר מכונה Canard Pusher (מנוע שהמדחף שלו הוא מאחור, כנפיים ששטח המגע הקדמי שלהן קטן מהאחורי) וכולל מדחף שעשוי מתרכובת פחמן שהופכת אותו לקל יחסית אך גם חזק מספיק בכדי לעמוד במומנט הגדול שמייצרים מנועים חשמליים.
ל-Volta Volare תוכניות להציג דגמים גדולים ומשוכללים יותר בעתיד הלא רחוק, ואף מטוס חשמלי מלא – כשתימצא טכנולוגיית אגירת האנרגיה שתאפשר זאת |
המנוע החשמלי הכפול של ה-GT4 מסוגל לספק 600 כוחות סוס בשיא ו-400 כוחות סוס במצב מתמיד, ובהסתמך על מערך של 236 תאי סוללות ליתיום-יון שמספקות אנרגיה של 55 קילו וואט שעה ושמשקלן הכולל מגיע לכ-400 קילוגרם הוא יוכל לספק טיסה למרחק של עד כ-480 קילומטר (300 מייל), עם מהירות מירבית של כ-550 קמ"ש ומהירות שיוט של כ-320 קמ"ש.
ה"אס" של ה-GT4 הינו מנוע בנזין בנפח 1.5 ליטר עם מגדש על שמשמש כגנרטור עבור מערך הסוללות החשמליות (בערך כמו ה'פריוס' של טויוטה או ה'וולט' של שברולט), אשר יכנס לפעולה באופן אוטומטי כשאלו יגיעו לכ-25 אחוז מסך האנרגיה האגורה בהן. יחד עם מנוע הבערה הפנימית הצנוע בנפחו, יוכל המטוס ההיברידי לגמוע מרחק של כ-600 מיילים ימיים – קצת יותר מ-1,100 קילומטר.
מטוס סילון למנהלים זה לא, אך ה-GT4 עדיין מציע מערך שליטה מבוסס מסכי מגע, שקעי חשמל, וידאו/אודיו ו-USB, מסכים נשלפים ועוד כמה "פינוקים" שלא בטוח שתמצאו במטוס ססנה ממוצע |
כל זה נשמע לא רע בכלל, אך אנשיה של Volta Volare לא מסתפקים בכך וטוענים כי ה-GT4 יציע מהפיכה גם בכל הנוגע לבטיחות ועלויות האחזקה של כלי טיס – את דלק המטוסים היקר מחליפה אנרגיה חשמלית ודלק מכוניות סטנדרטי עבור מנוע הבנזין שאמורים לחסוך כ-80 אחוז מעלות ההפעלה של המטוס ביחס למטוסים סטנדרטיים, מערך ההנעה הכללי כולל חלק נע אחד בלבד כאשר המנוע הכפול מיועד להמשיך לפעול גם אם אחת מליבותיו תשבוק, ואלו אמורים להפוך את ה-GT4 לבטיחותי במיוחד ובנוסף לחסוך כ-80 אחוז גם מעלות התחזוקה ביחס לכלי טיס מבוסס מנוע בערה פנימית.
התלהבתם? מהרו לבצע הזמנה מוקדמת לאחד מ-11 מטוסי ה-GT4 שנותרו עבור שנת 2012 תמורת סכום "פעוט" של כ-10,000 דולר, שיהווה חלק מ-495,000 הדולרים שיעלה לכם המטוס בסופו של דבר – כולל תחנת הטענה חשמלית שתותקן בהאנגר בו הוא יאוחסן. היי, זה עדיין זול פי 2 מה-Concept One.
תשמעו…..
מאז ששמעתי על הפולס האלקטרומגנטי שיכול לשתק מערכות אלקטרוניות , כל דבר מבוסס אלקטרוניקה מפחיד אי שם בתת מודע שלי …
אולי בעתיד יהיו מערכות אלקטרוניות מוגנות מכאלה דברים , בכל מקרה , במטוס לא היינו רוצים שדבר כזה יקרה !
ל – 1
כלוב פאראדיי
אישית אני יכול להעיד שהמחשב הנייד שלי מצופה (פנימית) באחד וכבר יש כמה בונקרים כאלו בארה"ב לשמירה על מערכות אלקטרוניות של מטוסים, רכבים ושאר כלי נשק.
גם מנוע בנזין לא יכול לפעול ללא חשמל
מה הפתרון?
ד
י
ז
ל
1000 ק"מ
איזו בדיחה…
כמעט מצחיק כמו 1 שחושב שמטוסים הם לא מבוססי אלקטרוניקה.