הכירו את ה-Mindstorms EV3 של לגו – הרובוט הניתן להתאמה האישית הנרחבת ביותר
לפני 15 שנים חשפה לגו לשוק את ההמצאה של המערכת הרובוטית Mindstorms, ורובוטיקאים חובבים השתגעו ממנה. בעזרתה, הם יכלו לחבר יחדיו יצירות ממונעות שהם יכלו לתכנת באמצעות קוביות לגו אינטליגנטיות (מחשב בצורת קוביית לגו). מאז, חלקה קהילת ה-Mindstorms המקוונת יותר מ-17,000 עיצובים – החל בידיות אוטומטיות להורדת מים בשירותים ועד למכוניות מתנגשות – והתחילה ליגות רובוטיקה ותכניות לימודי הנדסה.
הקיץ, תביא לגו לשוק את EV3, העדכון הראשון מזה שבע שנים של Midstorms. הערכה תאפשר לבונים ליצור עשרות אלפי רובוטים חדשים, שכולם יהיו חכמים, מהירים ומגיבים יותר מבעבר.
Mindstorm EV3 של לגו חלקים 594 מחיר 350$ זמינות בקיץ הקרוב |
שדרוג אינטליגנציה
לב ה-EV3 הוא לבנת משחק עיבוד משודרגת. מעבד 300 מגה-הרץ הפועל במהירות גבוהה עד פי עשרה מקודמו, כך שהלבנה יכולה לשלוט ביותר נספחים ולנטר יותר חיישנים בו זמנית. למערכת יש גם 64 מגה-בייט RAM כדי להאיץ את זמן התגובה ו-16 מגה-בייט של שטח אחסון.
מערכת חיישנים
רובוטי EV3 יכולים לנווט באופן אוטונומי. מעצבים הטמיעו חיישן סמיכות אינפרה אדום בעיניים, כך שרובוטים יכולים לעקוב, לתקוף או לברוח ממה שהם נתקלים בו. משתמשים יוכלו לרכוש לבנות נוספות עם ג'יירוסקופים, אשר יאפשרו לרובוטים לשמור על שיווי משקל.
מנועים מהירים יותר
כל ערכה מגיעה עם שלושה מנועים. שניים גדולים המעבירים את 170 הסל"ד שלהם לכונני פלט דו-צדדיים; כל מנוע יכול להניע זוג רגליים או זרועות באופן עצמאי אלה מאלה. המנוע השלישי, הקטן יותר, מסתובב ב-250 סל"ד ומתמודד עם פעולות זעירות, כמו ירי או נקישת אצבעות.
פותרי הקובייה ההונגרית המהירים ביותר 5.27 שניות רובוט ה-Cubestormer II של Mindstorms של לגו (2011) 5.66 שניות פליקס זמדגס האוסטרלי (2012) |
בקרה אלחוטית
רדיו Bluetooth על לוח המעגלים החשמליים של לבנת העיבוד מאפשר לשלוט ולתכנת את הרובוטים שלהם באמצעות אפליקציית iOS או אנדרואיד. ניתן גם לחבר ללבנה רדיו Wi-Fi באמצעות מעגן USB המצוי בלבנת העיבוד; כאשר הרובוט מקושר לנתב, הוא נגיש מכל מקום.
מוכן להרחבה
לצורך יצירות ענקיות ומורכבות, ניתן לחבר יחד בשרשרת עד ארבע לבנות עיבוד. לבנה "ריבונית" שולחת פקודות אל שלושת הלבנים האחרות שמסתמכות עליה ומעבירה הוראות לאיברים המרוחקים, כמו פקודה ללחוץ בו זמנית אגודל ואצבע מורה.
עוד על חידושים בגליון יוני של popular science ישראל – למבצע היכרות מיוחד לגולשי HWzone.co.il
בדיוק קיבלתי 100 בבגרות על הפרוייקט שהכנתי עם רובוט מהסוג הזה
הרכבתי זרוע רובוטית ולבנה חכמה על מכונית על שלט, בתוספת שני חיישנים אולטרסוניים (הקולטים מכשולים בדרכה של המכונית), הרכבתי עוד רובוט עם לבנה חכמה על השלט, שמטרתו לשלוט על המכונית מרחוק. שתי הלבנות החכמות מתקשרות אחת עם השנייה באמצעות bluetooth (הלבנה המותקנת על המכונית שולחת הודעות ללבנה המותקנת על השלט כאשר נקלט מכשול בחיישנים האולטרסוניים). את הלבנה המותקנת על המכונית, שפעולתה פשוטה יותר, תכנתתי באמצעות התוכנה המגיעה עם הערכה Lego Mindstorms, תכנות ויזואלי ופשוט, ואת הלבנה השנייה שפעולתה יותר מתקדמת תכנתתי באמצעות ROBOTC, שדומה לשפת C. המכונית שלי נוסעת ע"פ מסלול מוגדר מראש, מתחמקת ממכשולים, וכאשר מגיעה לנקודה הסופית, באמצעות מכשיר אנדרואיד אני שולט על הזרוע הרובוטית ומבצע פעולות פיזיות בנקודה. התכנון המקורי כלל ציור של מסלול בצייר וטעינתו לתוכנה, כך שהמכונית נוסעת ע"פ המסלול מצוייר, שניתן לטעון חדש בכל פעם (על מנת לדמות נסיעה ע"פ הוראות נסיעה של GPS) אך עקב אילוצי זמן (כאמור, פרוייקט לבגרות) ישנה רק הכנה לפונקציה הזאת, והיא עדיין לא פועלת. בנוסף גם ההתחמקות מהמכשולים לא חכמה כמו שרציתי שתהיה, שכן עקב אילוצי זמן וידע בסיסי יחסית בתכנות, לא הספקתי לבנות אלגוריתם מתקדם מספיק על מנת להתחמק מהמכשול ולחזור אל המסלול המקורי.
אם יש לכם שאלות על הפרוייקט אשמח לשתף אתכם. ה-100 בבגרות הכי מהנה שהיה לי.
תגובה לראשון
זה לא gameboy
זה הבקר של אותו הרובות , אתה בונה תוכנה המתמצאת על ידי חישנים שאתה רוצה להוסיף
שיחקתי בגרסא הישנה של זה לפני 5 שנים , מעניין אבל מתחיל לשעמם כאשר אין מטרה
אפשר לבנות ממנו שואב אבק שינקה את הדירה אוטומטית (רק צריך שואב …)